Groningen Hotspots

Hotspot: Mr Mofongo in Groningen

23 oktober 2015
Mr Mofongo, Groningen

Eind augustus vierden we de verjaardag van mijn man met een etentje bij Grand Café Mr Mofongo in Groningen. Een aanrader volgens velen, dus wij waren heel benieuwd!

Mr Mofongo, Groningen Mr Mofongo, GroningenMr Mofongo, Groningen

Een paspoort als menu

De website maakte ons al nieuwsgierig. Hij is ingericht in een werelds thema omdat de mysterieuze Mr Mofongo een fanatieke wereldreiziger is. Kijk, alleen dat al spreekt ons wel aan. De menukaart van Mr Mofongo is opgemaakt als een Nederlands paspoort, inclusief personalia en een uitleg over het ontstaan van het restaurant. Origineel! Het Grand Café ziet er sfeervol uit. En druk, maar dat is altijd een goed teken. Ondanks de drukte is de bediening is ontzettend snel en goed, dus dat is prima geregeld.

Gerechten van over de hele wereld

De dinergerechten zijn werelds met onder andere Kangaroo biefstuk, Tabouleh, Pad Thai, Moussaka en Falafel. Ik koos voor de falafel en lief koos voor een goed stuk vlees. Het beste stuk vlees wat hij sinds tijden at, dus dat is een mooi compliment voor de kok. Mijn falafel had ik op een stuk Turks brood met een salade en goddelijke frietjes. Lekker, maar het had van mij wel íets meer mogen zijn. Ik had maar een paar balletjes falafel. De prijs/kwaliteit verhouding van de gerechten is overigens wel erg goed.

Ook lunch!

De lunchkaart van Mr Mofongo bevat diverse soorten tosto’s, maar er staan ook goede salades en diverse pita’s op de kaart. Oh, en dan heb ik de sandwich, focaccia, uitsmijter, nacho macho, quesadilla en Hollandse Heerlijkheid met twee kroketten op brood nog niet eens genoemd. Wat een variëteit! Wij gaan zeker nog eens terug naar het Grand Café. Zoveel lekkers om nog te proberen!

Lees ook: Bezienswaardigheden in Groningen

Op naar Mr Mofongo!

Oude Boteringestraat 26, 9712 GJ, Groningen
Website Mr Mofongo
Facebook Mr Mofongo

Distellery Mofongo, Groningen

Mr Mofongo, Groningen

Distillery Mofongo, Groningen

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
8 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
stripesandstarstravel

Leuk! Ik ben daar ook al een paar keer geweest. Lekkere gerechten en mooi ingericht. Wij kwamen daar een keer heel laat aan en toch werden we geweldig geholpen. 🙂

Vincent

Als ik een keer naar Groningen ga, weet ik wel welke blog ik even moet uitspitten 🙂

Marijke

Oeh, een turks brood met falafel kan mij ook wel heel blij maken! Jammer dat er zo weinig falafel tussen zat, maar het ziet er echt wel top uit! Je weet toch echt zoveel leuke plekjes op te zoeken, echt bijzonder!

Marco

Je recensie is nu ook te lezen in Ons Groningen Nieuws. Misschien leuk als je nieuws over Groningen daar voortaan zelf ook naartoe linkt? Groet, Marco
http://www.facebook.com/groups/OnsGroningenNieuws/

8
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x