Noord-Ierland Reisplannen

Ik ga mijn verjaardag vieren in het buitenland!

Marcella

In mijn happylist van augustus vertelde ik al dat we nieuwe reisplannen aan ’t maken zijn. Ik wil al jarenlang mijn verjaardag vieren in ’t buitenland. Nu ik op een vrijdag jarig ben, móet het er gewoon van komen. Benieuwd welk land we gaan ontdekken?

Giants Causeway, Northern Ireland White lighthouse, Fanad head, county Donegal, North Ireland

Op zoek naar zonnig weer

Ik ben jarig op 4 november, en eigenlijk wilde ik mijn verjaardag vieren in een warm land. Als je een (lang) weekend weg wilt en in Europa wilt blijven, is warm weer vinden in november best lastig. Ik had Portugal op ’t oog, omdat ik er nog niet geweest ben, en het me een onwijs mooi land lijkt. De ticketprijzen bleken echter nogal hoog, en de vluchttijden onmogelijk (vanuit Groningen). Ook naar het zuiden van Spanje heb ik gekeken, maar ook daar kwamen we niet verder mee. Tot ik in de werelddeal weken van KLM een toffe bestemming vond.

Dunluce castle, Northern Ireland Belfast, North Ireland

We gaan rondreizen door Noord-Ierland!

Van het zuiden van Europa switchten waar het noorden. Misschien niet logisch, maar Klimaatinfo vertelde me dat het weer in Noord-Ierland zeker niet slechter is in november. En met die ruige natuur en woeste kustlijnen wilde ik er graag mijn verjaardag vieren. Vorig jaar maakten we in de zomer een roadtrip door Ierland, dus Noord-Ierland zal ons vast ook onwijs goed bevallen. Wat we er sowieso willen zien & doen? De eerste twee nachten hebben we een huisje vlakbij de Giant’s Causeway en de kust van Antrim. Daar wil ik ook graag zijn als de zon ondergaat, lijkt me magisch! Natuurlijk wil ik ook over de touwbrug Carrick-a-Rede lopen, hopelijk lukt dat met mijn hoogtevrees! Verder willen we The Dark Hedges en natuurlijk Belfast bewonderen. De laatste twee nachten slapen we dichtbij Belfast. Het wordt vast een verjaardag om nooit te vergeten! Heb je nog tips voor Belfast en/of Noord-Ierland? Ik hoor het graag! Bron foto’s: Shutterstock.com

Heb jij je verjaardag wel eens gevierd in het buitenland?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
61 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Marcel

Noord-Ierland lijkt me een toffe bestemming Marcella! Zelf ben ik er nog nooit geweest maar de natuur is er volgens mij prachtig. Wordt vast een verjaardag om nooit te vergeten. Ik vier mijn verjaardag bijna altijd in het buitenland of op Terschelling, heerlijk eiland.

Marcel

Een heerlijke gewoonte, ik kan het je aanbevelen 😉 Begin maart ben ik jarig en komend jaar wordt het Terschelling. Genieten van de prachtige natuur en lange wandelingen maken, heerlijk!

Anne - Ditisanne.nl

Wat leuk! Ik vier dit jaar mijn verjaardag in New York, ben benieuwd hoe dat is!

Maar heel gaaf dat je voor Ierland gekozen hebt! Op Ditisierland schrijf ik nauwelijks over Noord-Ierland omdat ik er zelf nog niet geweest ben dus met heel veel tips kan ik je niet helpen, vrees ik!

Leuk vooruitzicht!

Kirsten | Travelaar.nl

Gave bestemming! En leuk om je verjaardag in het buitenland te vieren. Ik vierde mijn verjaardag dit jaar voor het eerst in het buitenland, in Vietnam 🙂 Veel plezier met de voorbereidingen. De plannen klinken super!

Sabine

Wat tof! Dat lijkt me een supermooie bestemming en heel leuk voor je verjaardag! Ik vierde mijn 21e verjaardag in Ghana, en vanaf mijn 30e in Colombia (maar dat is eigenlijk niet meer buienland voor mij).

Lotte - scratchingmymap

Oh superleuke plannen! Echt prachtige natuur daar als ik de foto’s mag geloven. 🙂

Sandra

Gaaaaf! Heel tof zeg, Ierland. Leuk dat je daar dan bent als je jarig bent! Zal onvergetelijk worden gok ik. 🙂 Ik heb volgens mij nog nooit mijn verjaardag in het buitenland gevierd bedenk ik mij nu…

Lizette

Super tof! Gaat vast een onvergetelijke verjaardag worden! Ik heb mijn verjaardagen al vaker in het buitenland gevierd, is altijd goed bevallen 🙂

Saskia

Oh heerlijk vooruitzicht voor op je verjaardag. Ohhh en Ierland wil ik ZO graag nog eens heen<33333

Elisa | Lies rond de wereld

Wat een onwijs leuk vooruitzicht! Leuk om zo je verjaardag te vieren. Wij gaan in November naar Ierland, voor ons de eerste keer en kijk er zo naar uit. Noord-Ierland lijkt me ook onwijs mooi. Belfast schijnt heel gaaf te zijn.

Matthijs

Noord-Ierland een bestemming met veel geschiedenis en een prachtig landschap. De Giant Causeway is een bezienswaardigheid die je zeker niet wil missen tijdens je rondreis Noord-Ierland. In Belfast is er genoeg te zien, van de Peace wall, Murals en de kroegjes met Ierse live muziek. Vergeet niet om een ‘echte’ Guinness op je verjaardag te drinken ;). Ik ben in juli jarig. Een stukje makkelijker om je verjaardag op een warme bestemming te vieren.

Milou

Jaaaaa geniet! Als je nog tips wilt: ik was met een local die me rondleidde, dus ik heb een aantal tips voor een roodtrip route samengevat in een artikel op mijn site. Noord Ierland is zo onwaarschijnlijk mooi!

Natasja

Leuk! Ik vier dit jaar mijn verjaardag (een paar dagen na de jouwe) vooral in het vliegtuig en daarna in het buitenland dus! Meteen de langste verjaardag ooit, want ik vlieg naar een vroegere tijdzone. Heel benieuwd, want breng de dag dus ook in m’n uppie (of twee vliegtuigen vol vreemden) door.

Rowan

Wauw wat gaaf zeg! Lijkt mij heel leuk om in zo’n mooi land te zijn op je verjaardag. Beste verjaardagscadeau ooit! 😉

Eva

Mooi, Marcella! Noord-Ierland lijkt me schitterend en staat ook bij mij hoog op m’n lijstje. Goed vooruitzicht! Ik vier m’n verjaardag dit jaar in Peru, ook wel heel veel zin in.

Co

Leuk, Ierland staat ook al heel lang op mijn bucket list, ben erg benieuwd hoe je het gaat vinden! Ik heb mijn 30e verjaardag in Nice gevierd, is ook een aanrader. Lekker warm en leuke uitstapjes in de buurt (Cannes, Monaco). Veel plezier alvast in Ierland!

Denise - Followmyfootprints

Ja, een paar keer. De mooiste keer was mijn 30e verjaardag in Myanmar…
Veel plezier!

Mellisa - Grenzeloosreizen

Wat een leuke plannen! Ik heb m’n verjaardag bijna altijd in het buitenland gevierd aangezien ik midden in de zomervakantie jarig ben. Vanaf nu zal dat anders zijn, al zit ik volgend jaar ook ergens in het buitenland. Waar weet ik nog niet 😉

Angela

Wat gaaf! Ik ben er zelf nog nooit geweest, alleen in Ierland (omgeving Killarney omdat daar mijn vriendinnetje woont). Ik ben erg benieuwd hoe je het daar vind. Ik heb in 2013 mijn 28ste verjaardag gevierd in Fort Myers, Florida. Gek genoeg was het een “gewone vakantiedag” ik voelde er niet echt iets speciaals bij. Behalve dan natuurlijk dat ik in mijn favo land ter wereld was! Mijn vriend is jarig op 1 december en ik zeg sinds 2013 dat we zijn verjaardag ook eens in het buitenland gaan vieren. Misschien wordt het hem in 2018 want als alles loopt… Lees verder »

Jenny - ikreis.net

Ierland lijkt me een mooie bestemming!

Ik ben bijna altijd met mijn verjaardag in het buitenland. Naja, niet als kind, maar wel de laatste jaren.

ivonne

Mooie bestemming Marcella! Ik heb geen tips want ik ben er nog niet geweest. Ik vierde mijn verjaardag al een paar keer in het buitenland, waarvan 2 keer in Australië, heerlijk! ( En dan thuis gewoon nog een keer een gezellig feestje als je er zin in hebt😊) Geniet ervan!

Wanda

Wow, wat een heerlijk vooruitzicht! Ik ken Ierland alleen van Dublin maar dat is zeker een stad waar ik ooit nog weer eens naar terug wil. Wij waren er toen ook in november en qua weer viel het op zich wel mee. Ben heel benieuwd hoe jullie deze trip gaan beleven! Ik heb mijn 40e verjaardag in Duitsland gevierd, toen samen met mijn ouders en vriendlief een huisje gehuurd.

Wat gaaf Marcella! Ierland zouden wij ook graag nog eens willen ontdekken 🙂 Leuk om je verjaardag in het buitenland te vieren, ik ga dat dit jaar ook voor het eerst doen, in Marrakech 😉

Yvonne

Lijkt me een hele mooie bestemming om je verjaardag te vieren. Ik weet dat ik zelf 1x jarig moet zijn geweest in het buitenland (want 18 maanden non-stop op reis), maar kan me niet herinneren in welk land het was…Turkije of Nepal…ergens rond die tijd was het, haha.. ik vier het dan ook nooit echt. Veel plezier met de voorbereidingen van deze gave reis!

Shirley

Wat leuk! Heel veel plezier alvast. In 4 havo heb ik mijn verjaardag gevierd in de bus naar Tsjechië (en misschien voor een heel klein deel in Tsjechië). Ik denk dat dat alweer meer dan 10 jaar geleden is en dat was de enige keer volgens mij.

Trudy

Noord-Ierland is heel mooi! Zelf zou ik bang zijn dat het weer er erg slecht is in november, hoewel ik weet dat het in Ierland (en dus ook in Noord-Ierland) eigenlijk nooit vriest Vier-seizoenen-op-een-dag zei onze zoon altijd, die er vijf jaar woonde. Zelf waren we ooit eind oktober in Dublin en toen viel het weer ook mee. De Causeway coastal route vonden wij een van de mooiste kustroutes, die we ooit hebben gereden. En heb je in Belfast al eerder de wandeling gedaan langs de muurschilderingen? Fascinerend en heel interessant, vonden wij.. Misschien haal je nog ideeën uit de… Lees verder »

Anita

Wat tof dat je eindelijk je verjaardag in het buitenland gaat vieren! Ik had een bestemming in Zuid-Europa verwacht (Portugal ofzo), maar Noord-Ierland is ook heel gaaf! Echt een bestemming die bij jullie past. Het weer is misschien wat onvoorspelbaar, maar kan uiteindelijk heel goed uitpakken. Zo ging ik vorig jaar in december naar Dublin waar het 15 graden was met een strakblauwe lucht 🙂

Jessica

Wat fijn! Ik ben niet in Belfast geweest, maar ik heb er wel goede verhalen over gehoord. Ik vind het altijd wel interessant als de geschiedenis van een plek nog duidelijk zichtbaar en zelfs nog voelbaar is in de sfeer op straat. Is het eigenlijk goedkoop vliegen vanuit Groningen? Voor mij is Eindhoven altijd ideaal, zulke goedkope vluchten met RyanAir ;D

Maudgeniet.nl

Belfast is zo ontzettend mooi! Ik ben erg benieuwd naar de rest van Noord-Ierland, en dan met name naar de natuur!

Ik vierde mijn verjaardag een paar jaar geleden voor het eerst in het buitenland, in Slovenië op de camping. Ik ben midden in de zomer jarig, maar net op mijn verjaardag heeft het non stop geregend.

Noord Ierland klinkt heel gaaf! Veel plezier

Janneke

Gaaf hoor! Hoelang gaan jullie en daar een auto gehuurd? Noord-Ierland lijkt me ook nog heel gaaf. Ik heb mijn verjaardag nu twee keer in het buitenland gevierd. Allebei de keren in Australië, 20e en 24e verjaardag! Dus 28e ook maar weer? Dan zit er een soort patroon in haha! X

Shere

Gaaf! Ik ben in Ierland geweest maar niet in het noorden.

Wij gaan dit.jaar onze verjaardag thuis vieren maar ik was gisteren aan kijken aan de foto’s van Zuid-Afrika, daar heb ik 8 jaar geleden mijn verjaardag gevierd 😊

61
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x