Blog Personal

Mijn reisjaar 2017

31 december 2017

Na een weekje relaxen in Zeeland is ons reisjaar dan echt voorbij. We gingen 9 keer weg, bezochten 15 bestemmingen in 7 landen. Ik ontdekte 2 nieuwe landen en kwam terug in 2 landen waar ik al eens eerder was (zonder Jan). Hoog tijd om op de laatste dag van 2017 terug te kijken op een mooi reisjaar!

Amsterdam, NederlandZaanse Schans, Marcella

Februari – Amsterdam & de Zaanse Schans

We startten in 2017 met een (winterse) stedentrip Amsterdam. Het was jaren geleden dat we in Amsterdam waren (op Schiphol na) dus het was hoog tijd om de stad weer eens te verkennen. We troffen sneeuw, wat Amsterdam nóg mooier maakte. We keken bij de 9 Straatjes en lunchten met appeltaart, genoten van de grachten, slenterden door het centrum en sliepen bij het leuke Qbic Hotel. Na een heerlijk ontbijt deden we een uitstapje naar de Zaanse Schans, een heuse trip down memorylane. Mijn vader is daar in de buurt opgegroeid en vroeger kwam ik er vaak. Mijn vader is 4 jaar geleden zeer onverwachts overleden, en dus vond ik het fijn om er nu weer terug te zijn en Jan de Zaanse Schans te laten zien.

Nieuwsgierig?

Metropol Parasol SevilleRonda, Spain

Februari – Sevilla & Ronda

Na Amsterdam en de Zaanse Schans pakten we het vliegtuig voor een stedentrip Sevilla. We troffen zo’n 15 graden, dus dat was wel lekker omdat er in Nederland sneeuw lag. Ik vond in Sevilla het mooiste plein ter wereld, genoot van Las Setas en we deden een leuke fietstour. Na twee volle dagen Sevilla reden we met onze huurauto door het glooiende landschap van Andalusië naar Ronda, de stad met de bijzondere kloof. Wat een imposante kloof! Heel bijzonder om het stadje op de rand te zien balanceren. Een intrigerende plek. Op de terugweg maakten we een leuke omweg langs witte dorpen, mooie natuur en een felblauw meer. Benieuwd hoe dat eruit ziet?

Nieuwsgierig?

Rostock, GermanyMons Klint, DenmarkLübeck GermanyApril – Rostock, Møns Klint & Lübeck

Op Koningsdag vertrokken wij voor een lang weekend weg. We werden verrast door het leuke, kleurrijke stadje Rostock in Noord-Duitsland. De volgende ochtend vaarden we naar Denemarken en verkenden daar de prachtige krijtrotsen van Møns Klint. Wat een prachtig gebied! We sliepen één nachtje bij Ølholm Cottage Bed & Breakfast waar ik zéker nog eens terug wil komen. We ontdekten nog meer leuke plekken op het eiland Møn en namen aan ’t einde van de middag de boot terug naar Duitsland. Dit keer namen we een kijkje in Lübeck. Een stad met mooie gebouwen, maar het raakte ons niet echt. Nieuwsgierig naar onze roadtrip? Bekijk onze video Denemarken & Duitsland.

Nieuwsgierig?

Roads IcelandSeljalandsfoss IcelandJuni – Roadtrip IJsland

In juni maakten we een absolute droomreis, met recht een hoogtepunt in ons reisjaar! We reden in twee weken met een camper door IJsland de ringweg rond. In deze periode werd het niet donker, een heel bijzondere ervaring. Dat het gemiddeld 8 graden was in juni (met een ijskoude wind), was wel even wennen. Elke dag werden we verrast met de mooiste landschappen. Zoals de kloof tussen twee continenten bij Thingvellir National Park, de immense Seljalandsfoss waar we achterlangs konden lopen, het bizarre meer vol ijsschotsen bij Jökulsárlón en mijn droom die werkelijkheid werd: papegaaiduikers spotten! Maar ook een simpel ritje werd een heuse beleving met het geweldige desolate landschap vol lava, paarse lupinen en een vleugje sneeuw. Wat een land!

Nieuwsgierig?

Mechelen, Grote MarktMechelen, DijlepadJuli – Mechelen

Vorig jaar ontdekten we hoe leuk Leuven is, dit jaar bleek Mechelen een onwijs leuke verrassing! Tussen Antwerpen en Brussel vind je het pareltje Mechelen. Een mooie, sfeervolle stad met prachtige sierlijke gebouwen, goede restaurants en een leuke winkelstraat. Je kunt er varen over de Dijle, wandelen langs het water, genieten van de sfeervolle Kruidtuin, dwalen door het Groot Begijnhof en naar de top van de Sint-Romboutstoren voor een geweldig uitzicht. De Grote Markt met het Stadhuis zijn een belevenis op zich.

Nieuwsgierig?

Hiking Safsen, Sweden Örebro, SwedenAugustus/september – Dalarna, Zweden

Eind augustus vertrokken we voor een bijzondere reis, net als vorig jaar. Dit keer reisde mijn moeder met ons mee naar Zweden. We reden naar Kiel en vaarden met de boot naar Zweden. Vanaf Göteborg was het nog zo’n 4 uur rijden naar ons rode Zweedse huisje in het midden van Zweden in de regio Dalarna. We wandelden veel, fietsten bij station Sågen over een oud treinspoor en bezochten een aantal leuke stadjes. Benieuwd? Jan maakte een gave video van onze reis!

Nieuwsgierig?

Mesta Chios Greece Chios GreeceSeptember/oktober – Chios, Griekenland

Mijn eerste bezoek aan Griekenland was in 2007 op het eiland Rhodos, samen met een vriendin. Dit jaar kwam ik terug in Griekenland, dit keer samen met Jan. We ontdekten in een lang weekend het eiland Chios. Wat een verrassend eiland met leuke dorpen, een mooie kustlijn, lieve mensen en heerlijk eten! Ook was het fijn om begin oktober nog in korte broek rond te lopen. Het staat vast dat we meer willen zien van Griekenland!

Nieuwsgierig?

Kinderdijk the netherlandsOktober – Kinderdijk

In oktober waren we bij vrienden op visite in Ouderkerk aan de IJssel. We aten heerlijk in Gouda, genoten van de Maasvlakte, lunchten in Brielle en ontdekten Kinderdijk. Vooral Kinderdijk vond ik echt verrassend, wat een leuke plek! Ik heb een berg mooie foto’s gemaakt, dus je kunt binnenkort een artikel verwachten over dit pareltje.

Ik maakte een wishlist Nederland en realiseerde me dat ik nog veel te ontdekken heb in Nederland. Ook volgend jaar ga ik graag op pad in eigen land!

Marcella BorkumNovember – Borkum

Jan was er niet op mijn verjaardag, hij was op een PV uitje in Valencia. Vorig jaar vierde ik mijn verjaardag in Noord-Ierland en dat was onwijs leuk. Dit jaar vierde ik mijn verjaardag samen met vriendin Marjolein. We namen de boot naar waddeneiland Borkum en genoten van het fietsen over het eiland, het uitwaaien aan de kust, het heerlijke diner, een goede overnachting en het relaxen in het kuuroord. Heerlijk verjaardagsweekend!

Nieuwsgierig?

Eindhoven HollandNovember – Eindhoven

Eind november ging ik weer met Jan op pad. We reden samen naar Eindhoven, checkten in bij Student Hotel Eindhoven en genoten van het uitzicht vanaf onze kamer op de allerhoogste verdieping. We aten een hapje en genoten vervolgens van GLOW, het lichtjesfestival in Eindhoven. Ik had al veel enthousiaste verhalen gehoord over dit evenement, dus ik wilde het zelf graag ontdekken. Je loopt een specifieke route door het centrum van Eindhoven, onderweg kom je langs allerlei kunstwerken versierd met lichtjes. En dat is zo onwijs leuk! Ik kan je een bezoek aan GLOW absoluut aanraden, al moet je wel wachten tot november 2018… De volgende dag namen we een kijkje bij Strijp S, wat een leuk kunstzinnig gebied!

Heerlijk slapen in Eindhoven? Ook Boutique Hotel Lumiére is tof!

Antwerp BelgiumMarcella Veere Zeeland

December – Zeeland & Antwerpen

Ons reisjaar sloten we af met een weekje relaxen in Zeeland. We huurden een ‘cottage’ in Center Parcs, genoten van uitslapen, lezen, een filmpje kijken, zwemmen en lekker eten. Natuurlijk gingen we ook op pad, we ontdekten: Goes, Nationaal Park Oosterschelde, Neeltje Jans, Veere, Brouwersdam, Middelburg en Zierikzee. En we gingen een dagje naar Antwerpen, dé bestemming van ons eerste weekendje weg 8 jaar geleden. Onze reislust is ontstaan in Antwerpen, dus een goede reden om er eens terug te komen. We ontdekten dat Antwerpen niet onze favoriete Belgische stad is. Welke dit wel is? Ik twijfel tussen Gent en Leuven.

Meer jaaroverzichten van 2017:

Wat vind jij de leukste bestemming van ons reisjaar?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

34 Comments

 • Reply Martin 31 december 2017 at 11:05

  Wat een prachtig reisjaar! Hopelijk verwen je ons volgend jaar ook weer met prachtige foto’s, mooie verhalen en interessante/nuttige informatie! Op naar een mooi reisjaar 2018!

  • Reply Marcella 4 januari 2018 at 13:49

   Dat komt vast goed Martin! Wat leuk dat je specifiek interessante/nuttige informatie zegt, dat is precies mijn doel! Ik wens je een onwijs fijn (reis)jaar toe!

 • Reply Jenn 31 december 2017 at 11:34

  Mooi overzicht, met prachtige foto’s! Fijn 2018!

  • Reply Marcella 4 januari 2018 at 17:00

   Dankjewel lady. Fijn 2018!

 • Reply Karlijn 31 december 2017 at 12:16

  Wat een mooi reisjaar! Ik hoop dat 2018 je ook veel moois gaat brengen 🙂

  • Reply Marcella 4 januari 2018 at 17:02

   Dat hoop ik ook Karlijn. We beginnen goed, met een weekje Lissabon! #zinin

 • Reply Linda | travellersoftheworld 31 december 2017 at 19:03

  Wat een prachtig reisjaar hebben jullie erop zitten! Vooral IJsland lijkt me een hele gave bestemming 🙂 Ik ben benieuwd wat jullie uiteindelijk allemaal gaan doen in 2018

  • Reply Marcella 4 januari 2018 at 17:03

   Het was echt een heerlijke reisjaar. IJsland is een absolute aanrader, gaaf land! Ik ben ook benieuwd hoe 2018 eruit gaat zien. We hebben tot nu toe alleen een weekje Lissabon gepland. Daar gaan we volgende maand naartoe.

 • Reply Sabine 31 december 2017 at 22:01

  Wat een fantastisch reisjaar, nu op naar weer zo een prachtig jaar in 2018!

  • Reply Marcella 4 januari 2018 at 17:04

   We gaan er ons best voor doen Sabine! Ik kijk er naar uit om ook dit jaar weer geweldige bestemmingen te ontdekken!

 • Reply Wanda 1 januari 2018 at 12:17

  Wat een heerlijke reizen en uitstapjes hebben jullie in 2018 gemaakt! Ik heb in ieder geval genoten vanaf de zijlijn en ook leuke ideeën opgedaan voor onszelf! Op naar weer zo’n mooi reisjaar in 2018!

  • Reply Marcella 4 januari 2018 at 17:06

   Fijne lijst hé! Het was een heerlijk reisjaar! Wat voor ideeën heb je opgedaan voor je eigen reisjes?

 • Reply Esther 1 januari 2018 at 13:08

  Mooi reisjaar heb je achter de rug. Ik was dit jaar ook in Mechelen, leuke stad! Chios lijkt me een charmante bestemming. Griekenland staat ook op mijn lijstje. Athene lijkt me zo’n leuke stad! Leuk dat je ook meer van Nederland hebt gezien. Ik probeer ieder jaar meer Hollandse dagtrips te maken. Nog een heel fijn 2018 gewenst!

  • Reply Marcella 4 januari 2018 at 17:14

   Leuk dat je ook in Mechelen was. Chios is zeker fijn, ik wil nu graag meer van Griekenland ontdekken. Dichtbij huis op pad gaan, dat blijft ook leuk hé! 🙂 Wat zijn jouw aanraders in Nederland?

 • Reply Saskia 1 januari 2018 at 17:37

  Wat een prachtig reisjaar weer. Op naar nog meer mooie reizen voor 2018 (waarbij je ons natuurlijk via je blog mee neemt 😉 )

  Een heel fijn 2018 gewenst lieve Marcella!

  • Reply Marcella 4 januari 2018 at 17:15

   Ik ga zeker voor een aantal mooie reizen dit jaar, en natuurlijk neem ik mijn lezers mee! Ik wens jou ook een heel fijn 2018!

 • Reply Marjolein 1 januari 2018 at 17:49

  Wat een mooi reisjaar met veel nieuwe ontdekkingen. Zowel in Nederland als in Europa heb je mooie bestemmingen bezocht. Zoals je al zei was IJsland een van de toppers en ik krijg steeds meer zin om toch weer terug te gaan naar dat land en nog meer te ontdekken. En nu op naar een nieuw reisjaar vol met mooie bestemmingen. De eerste mooie heb je al geboekt inmiddels!

  • Reply Marcella 4 januari 2018 at 17:20

   Het was echt een fijn reisjaar! IJsland is zo’n gaaf land hé, wat een pareltje met al die ruige en desolate landschappen. Ik wil er wel eens naar terug, maar over een paar jaar ofzo. Ons eerste weekje weg is inderdaad geboekt, superveel zin in!

 • Reply Janet | thatonetime 1 januari 2018 at 19:36

  Wat een fijn jaar hebben jullie gehad en zoveel leuke dingen gedaan dicht bij huis, heerlijk! Een heel fijn 2018 toegewenst! 🙂

  • Reply Marcella 4 januari 2018 at 17:21

   Leuk allemaal hé Janet! Ik wens jou ook een ontzettend fijn 2018 toe!

 • Reply Sophie 2 januari 2018 at 17:17

  Mooie reizen heb je gemaakt zeg! Ik wens je een heel fijn 2018!

  • Reply Marcella 4 januari 2018 at 17:29

   Gaaf reisjaar hé Sophie! Ik wens je alle goeds voor 2018!

 • Reply Jenny 3 januari 2018 at 06:07

  Wat heb je veel overzichtjes op je blog staan!

  Je hebt een mooi reisjaar achter de rug. Ik was heel nieuwsgierig naar GLOW, maar het lukte me helaas niet om er dit jaar weer bij te zijn.

  • Reply Marcella 4 januari 2018 at 17:44

   Terugkijken vind ik leuk, en zelfreflectie was dit jaar ook erg belangrijk.
   Jij had vorig jaar een verslag van Glow toch? Ik vond het er echt leuk! Sla dit jaar over, maar ik wil er zeker nog eens vaker naartoe!

 • Reply Jacomijn Heupink 3 januari 2018 at 14:17

  Heerlijk jaar! Ik vind Kinderdijk ook echt een geweldig plekje! Ik bezocht het op een zomerdag… Heerlijk!

  • Reply Marcella 4 januari 2018 at 17:44

   Kinderdijk op een zomerdag is vast helemaal fijn! Ik vond het er echt leuker dan ik verwacht had!

 • Reply Kelly 3 januari 2018 at 17:48

  Wat een geweldig reisjaar heb je achter de rug! Ik ben dit jaar helaas niet naar Glow geweest ( ik woon om de hoek, haha) maar wil volgend jaar wel weer gaan. IJsland is echt zo gaaf! Ik wens jullie in ieder geval een heel fijn 2018, maar dat komt vast helemaal goed 🙂

  • Reply Marcella 4 januari 2018 at 17:45

   Gaaf reisjaar hé! Jij was met Glow nog in het buitenland toch? Je kunt dit jaar gewoon nog eens gaan 😉 Ik wens jou ook een onwijs fijn (reis)jaar toe. Geniet volop!

 • Reply Denise 5 januari 2018 at 21:16

  Een mooi jaar toch? Chios zou ik het liefst zelf bezoeken en Sevilla en Ronda vond ik lang gelden zelf ook erg fijn! Maar naar Kinderdijk zou ik ook graag een keer willen.

  • Reply Marcella 8 januari 2018 at 10:40

   Een prachtig reisjaar Denise! Chios en Kinderdijk zijn zeker aanraders!

 • Reply Denise 6 januari 2018 at 14:17

  Wat een prachtig reisjaar heb je achter de rug. Ik heb zelf Sevilla nog hoog op het lijstje staan. Leuk om jouw foto’s te zien. Ik wens je een heel reislustig 2018 toe!

  • Reply Marcella 8 januari 2018 at 10:41

   Mooi reisjaar hé! Ik kan je Sevilla alleen maar aanraden, zo’n leuke stad! Ik wens jou ook een heel reislustig 2018 toe!

 • Reply Bregje 19 januari 2018 at 20:29

  Wat een mooi lijstje.
  Veel reisplezier in 2018 toegewenst.

  • Reply Marcella 19 januari 2018 at 20:44

   Dankjewel Bregje! Wij starten volgende maand met een tripje naar Lissabon, verder nog geen enkele reis gepland. Wat zijn jouw plannen?

  Leave a Reply