Personal Roadtrips Stedentrips

Mijn reisjaar 2016

29 december 2016
Mijn reisjaar 2016

Na onze Kersttrip in de Ardennen is mijn reisjaar 2016 dan echt voorbij. Ik maakte samen met Jan 11 (korte en langere) trips in 9 landen, en ontdekte 2 nieuwe landen. 58 nachten sliepen we in een appartement, hotel of B&B. Ik vertel je welke leuke ontdekkingen ik deed in mijn reisjaar 2016!

Plaza de la Virgen, ValenciaJanuari – Valencia

We startten het reisjaar met een paar heerlijke dagen in Valencia. Het enige vergelijkingsmateriaal in Spanje hadden we met een stedentrip Barcelona, en Valencia vonden we eigenlijk veel leuker. Relaxter en heel sfeervol. We sliepen in Zalamera B&B, een knusse accommodatie middenin het centrum. We deden een toffe fietstour en zagen veel van de stad. Zowel authentiek als modern. Een mooie combi. We aten ook heerlijk in Valencia en het was er aangenaam met zo’n 16 graden. Ja, het was echt een goed begin van ’t jaar!

Jan maakte een tof filmpje van onze stedentrip Valencia. Heb jij ‘m al gezien?

Townhouse MaastrichtJanuari – Maastricht

We vlogen naar Valencia vanaf Airport Weeze en kwamen flink laat terug op Duitse bodem. We sliepen een nachtje bij de luchthaven en reden de volgende dag naar Maastricht. We waren toch al aardig zuidelijk. In Maastricht sliepen we in het toffe Townhouse Hotel en slenterden we door de de sfeervolle stad. Voor we terug reden naar het noorden wandelden we nog een eindje in een mooi gebied. Wat een heerlijke week!

Havana, CubaFebruari/maart – Cuba

Eind februari verlieten we de Nederlandse winter, en vlogen we naar de Carïben. Hier verkenden we in ruim twee weken Cuba met een huurauto. Wat een intrigerend en fascinerend land! Jan maakt een filmpje van Cuba zodat je een goed beeld krijgt van het land. Ik maakte een artikel over onze route in Cuba en vertelde wat we allemaal deden. Ga je zelf naar Cuba? Dan heb ik een hoop fijne inspiratie voor je!

Je kunt beter niks vergeten als je naar Cuba reist. Ik vertel je wat je mee moet nemen!

Speicherstadt, HamburgMei – Hamburg

Na een maand lente in Nederland was het in mei weer tijd voor een reisje. Het Pinksterweekend luidden we in met het concert van Mumford and Sons waarna we het centrum van Hamburg verkenden. Wat een leuke sfeervolle stad! Vooral Speicherstadt is erg fotogeniek en ik schoot de ene na de andere foto. Wauww! Ook keken we even bij de haven, het gemeentehuis, de winkelstraten en de beruchte Reeperbahn. Benieuwd geworden naar Hamburg? Kijk dan even in mijn fotoverslag van een weekend Hamburg.

De Kraanlannen, VeenhoopMei – De Alde Feanen

Een weekend later gingen we alweer op pad. Dit keer dicht bij huis, in Nationaal Park de Alde Feanen. Hier was ik samen met een aantal bloggers op ontdekking voor het festival Fête de la Nature. Ik maakte er een fotoverslag van, Jan monteerde een toffe video. Het was een fijn en heel gezellig weekend. Leuk om weer wat meer te zien van de Alde Feanen, het is zo’n prachtig gebied! Heerlijk slapen doe je trouwens bij B&B Justjesoars. Je rijdt er letterlijk de rust tegemoet. Zo fijn!

Leuven, BelgiumJuni – Leuven

Dé verrassing van 2016: Leuven is een onwijs leuke stad! Sfeervol, gezellig en voorzien van onwijs mooie gebouwen. Ik maakte een fotoverslag van ons weekend in Leuven: van de Kruidtuin, het uitzicht op een geweldige zonsondergang, het Stadhuis en M Museum. Het werd een heerlijk weekend. Overnachten deden we bij Martin’s Klooster op een toplocatie middenin het centrum. Zoek je een bestemming voor een fijn weekendje weg? Kies Leuven!

Jan maakte een filmpje van ons weekend in Leuven. Kom je sfeer proeven?

Marcella, DolomietenJuli – Dolomieten

De fijnste trip van 2016: wandelen in de Dolomieten. We vlogen naar Venetië, maar hebben niets van de stad gezien. We reden direct de stad uit, naar het plaatsje Lajen waar we een appartement hadden voor 5 dagen. Vanaf daar wandelden we elke dag een eind, van 5 tot 10 kilometer. Met flink wat hoogteverschil. De wandeling rond de Drei Zinnen vond ik echt supergaaf. Wat is het daar wonderschoon! Ik plaatste onlangs de route van onze wandeltrip in de Dolomieten zodat je inspiratie kunt op doen.

Heb je het filmpje van onze trip in de Dolomieten al gezien?

Kasteel RosendaelAugustus – Gelders Arcadië

In augustus reden we naar Gelderland om daar een weekend lang heerlijk te lunchen & dineren, als een prinsesje te slapen op een landgoed, een kasteel en landgoed te ontdekken en over de Veluwezoom te rijden met een wel heel stoere fiets. Het werd een topweekend! Benieuwd geworden naar deze regio? Bekijk dan mijn fotoverslag of het filmpje van Gelders Arcadië.

Roads, Ontario, CanadaSeptember – Amerika & Canada

In september maakten we een heel bijzondere roadtrip door Amerika & Canada. Niet samen, maar met z’n vieren. Samen met Jan’s ouders vlogen we naar Toronto, gingen op familiebezoek, genoten van de Niagara Falls, keken bij de Amish in Indiana, reden een stuk van de Route 66, bewonderden Chicago, zagen veel moois in Michigan, bezochten Mackinac Island en genoten van Toronto. Het werd een reis vol mooie herinneringen!

Jan heeft het filmpje van de roadtrip door Amerika & Canada pas gemaakt. Kom ‘m bewonderen!

Giant's Causeway stonesNovember – Noord-Ierland

Mijn verjaardag vierde ik voor de allereerste keer niet in Nederland. Eigenlijk wilde ik het vieren in een warm land, maar herfst in Noord-Ierland bleek supermooi. Ik genoot van het ruige landschap van Noord-Ierland, en sloot mijn verjaardag af met een geweldige zonsondergang bij de Giant’s Causeway. Op en top genieten! Ik plaatste onlangs een fotoverslag van Noord-Ierland, maar er komen ook nog meer artikelen aan!

Meer over Noord-Ierland!

Durbuy, BelgiumDecember – Ardennen

Mijn reisjaar 2016 sloot ik af met een lang weekend in de Ardennen. Samen met vrienden en hun zoontje vierden we Kerst in een huisje in een vakantiepark. We verkenden het centrum van Namen en bewonderen het uitzicht vanaf de Citadel. Ook werden we verrast door Durbuy (foto), wat een leuk stadje! We speelden spelletjes, pakten cadeautjes uit, kletsten wat af, keken naar Sissi en Home Alone en aten veels te veel. Het werd de perfecte afsluiter van 2016!

Hoe was jouw reisjaar? Wat was jouw leukste bestemming?

Meer jaaroverzichten van 2016:

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

54 Comments

 • Reply Kirsten | Travelaar.nl 29 december 2016 at 07:54

  Super leuk om te lezen! Wat een mooie bestemmingen hebben jullie bezocht. En veel ook! Vooral naar Valencia, Noord-Ierland en Canada ben ik erg nieuwsgierig! Aahhh.. Die bucketlist is zo lang! Op naar weer een top jaar! Fijne jaarwisseling alvast meis..

  • Reply Marcella 29 december 2016 at 19:26

   Leuk om zo even je reisjaar door te nemen. En dat is best een lijst ja! Ik vind Valencia echt wat voor jullie, maar in Noord-Ierland en Canada vermaken jullie je vast ook erg goed. Mijn bucketlist is ook lang. Ik hoop in 2017 weer heel wat mooie bestemmingen te bezoeken! Ik ben benieuwd wat jullie volgende bestemming wordt!
   Fijne jaarwisseling lady! X

 • Reply Maud - Maudgeniet.nl 29 december 2016 at 09:52

  Wat heb je toch weer veel mooie plekjes gezien in 2016. Op naar 2017, met nog meer leuke en gezellige tripjes (lang én kort)! Jij hebt me vooral nieuwsgierig gemaakt naar de Dolomieten, maar ook naar Leuven. Leuk Marcella!

  • Reply Marcella 31 december 2016 at 17:24

   Ik kan je Leuven én de Dolomieten zeker aanraden Maud. Zet ze (hoog) op je wishlist! Maak er een fijn (reis)jaar van Maud!

 • Reply Simone 29 december 2016 at 10:02

  Ohh wat een heerlijk jaar qua reizen. Er staan er een aantal tussen die ik absoluut nog wil maken. 9 januari vertrek ik naar NY. Voor het eerst naar Amerika en dan naar mijn droomstad. Can’t wait! Morgen komt mijn jaarverslag online! 🙂 Ik ben benieuwd naar alle komende reizen!

  • Reply Marcella 31 december 2016 at 17:25

   Wat onwijs gaaf dat je bijna naar NY gaat Simone! Supertof, dat wordt vast een heerlijke trip! Ik kom je jaarverslag even lezen. Altijd leuk!

 • Reply Ester 29 december 2016 at 10:12

  Wat een prachtig reisjaar heb je weer gehad Marcella! En je tips over Valencia ga ik nu lezen – ik heb net een weekje geboekt voor begin februari 🙂 Is het B&B waar jullie verbleven aan te raden?

  • Reply Marcella 29 december 2016 at 19:24

   Leuk dat je naar Valencia gaat Ester! Ik vind B&B Zalamera echt heel fijn, zeker een aanrader! Prima prijs ook.

 • Reply Diana | Stripe Away 29 december 2016 at 11:18

  Wauw wat heb je een prachtige en leuke reizen gemaakt. Nu op naar 2017 met nieuwe reizen en avonturen.

  • Reply Marcella 31 december 2016 at 17:26

   Echt een heerlijk reisjaar Diana! Superveel gezien & gedaan. Op naar een minstens zo leuk (reis)jaar!

 • Reply Shirley 29 december 2016 at 11:26

  Wat een fijne lijst! Ook lekker veel afwisseling tussen jullie langere reizen en kortere reizen. Ik ben benieuwd wat 2017 je allemaal zal brengen. In Valencia en Hamburg ben ik dit jaar ook geweest en ik vond het allebei superleuke bestemmingen. Als ik mijn favoriete reis van dit jaar moet kiezen, kies ik toch voor mijn week op Curacao, zo’n fijn eiland. In Leuven kom ik tegenwoordig regelmatig en dat blijft altijd leuk!

  • Reply Marcella 31 december 2016 at 17:28

   Inderdaad een jaar vol afwisseling Shirley. Heel fijn! Curacao staat op mijn wishlist, lijkt me echt een tof eiland. Ik kan me voorstellen dat je er heerlijk kunt relaxen, maar ook actief kunt zijn. Fijne combi! Leuk dat je regelmatig in Leuven komt. Topstad!

 • Reply Christophe 29 december 2016 at 12:02

  Prachtig jaar, vooral canada is blijven hangen hier.

  • Reply Marcella 31 december 2016 at 17:28

   Snap ik Christophe, Canada is een te gek land. Zo bijzonder mooi! <3

 • Reply Sarah 29 december 2016 at 13:47

  Zo’n hoop mooie reizen! Die roadtrip in Amerika/Canada staat héél hoog op het lijstje hier. Wat een droom!
  Mijn leukste reisbestemming van dit jaar was toch wel Thailand. Zo mooi en relaxed dat het daar was… zalig! Ik hoop dat ik er snel nog eens naartoe kan gaan 🙂 Alvast een fijne jaarwisseling gewenst!

  • Reply Marcella 31 december 2016 at 17:30

   Roadtrippen door Amerika & Canada is inderdaad supertof Sarah! Vergeet niet om Yellowstone in je route op te nemen. Is zó onwijs tof daar! <3 In Thailand was ik 8 jaar geleden, wil er ook wel eens naar terug. Fijn land. Goeie jaarwisseling lady!

 • Reply Marcel 29 december 2016 at 14:54

  Wat een te gek reisjaar hebben jullie achter de rug! Er staan veel bestemmingen bij waar ik naar toe wil. Hamburg, Leuven en Valencia maar ook De Alde Feanen. Voor 2017 wens ik je veel mooie reizen en onvergetelijke avonturen toe!

  • Reply Marcella 31 december 2016 at 17:47

   Ik snap dat je naar Leuven, Valencia, Hamburg en de Alde Feanen wilt. Supertof! Al vond ik de Dolomieten echt een superfijne trip. Lekker wandelen in de natuur. Zo fijn! Ik wens je ook een superfijn jaar toe. Geniet er volop van!

 • Reply Ilse van Kreanimo 29 december 2016 at 15:07

  Wauw – dat zijn er nogal wat!

  Heel mooi jaar om op terug te kijken zo!

  • Reply Marcella 31 december 2016 at 17:50

   Absoluut Ilse, een jaar vol mooie belevenissen! Fijne jaarwisseling!

 • Reply Anne - Ditisanne.nl 29 december 2016 at 15:26

  Mooie bestemmingen allemaal hoor! Mijn mooiste reisbestemming dit jaar was Toscane! We hebben daar echt heerlijke dagen gehad: mooie stadjes bezocht, ontzettend lekker gegeten en de allerbeste Chianti-wijn gedronken. Ideale combi! 🙂

  Alvast een fijne jaarwisseling gewenst!

  • Reply Marcella 31 december 2016 at 17:51

   Toscane klinkt goed Anne, daar ben ik ook best benieuwd naar! Die combi met mooie stadjes en lekker eten klinkt goed!
   Fijne jaarwisseling & alle goeds voor 2017!

 • Reply Sabine 29 december 2016 at 15:48

  Wat een heerlijk reisjaar heb je achter de rug! Noord-Ierland vond ik echt zo mooi in foto’s! Ik ben afgelopen jaar slechts 2 keer Colombia uit geweest, naar New York en Hongkong. Beiden hoogtepunten! Wel eel binnenlandse reizen en vluchten gemaakt trouwens 😀

  • Reply Marcella 31 december 2016 at 17:52

   Mooie reizen heb je gemaakt, ook binnen Colombia! Je had een prachtig jaar, met je bruiloft. En straks op naar deel 2. Supertof!

 • Reply Narelle | wegvanhetnoorden.nl 29 december 2016 at 17:27

  Wat een mooi jaar was dit weer voor jullie! De Ardennen zien er super uit, gezellig en mooi! Op naar 2017, met hopelijk net zoveel mooie reisjes 😀 Alvast een mooie jaarwisseling gewenst voor jullie tweeën en tot snel 🙂

  • Reply Marcella 31 december 2016 at 17:53

   Ja, echt een supertof jaar Narelle! Ik kijk uit naar 2017, ga er weer een gaaf (reis)jaar van maken. Fijne jaarwisseling & tot snel! 🙂

 • Reply Ilona 29 december 2016 at 18:23

  Marcella wat een gááf overzicht. 2016 was oprecht voor jullie een heel mooi reisjaar 🙂 Ik ben heel erg benieuwd wat 2017 gaat brengen, behalve Ijsland ;))

  • Reply Marcella 31 december 2016 at 17:59

   Een fijn reisjaar was het zéker Ilona, echt een leuk jaar met afwisselende bestemmingen! Ik weet nog niet wat het jaar ons gaat brengen, behalve IJsland. Maar daar komt vast verandering in! 🙂

 • Reply Marjolein 30 december 2016 at 08:43

  Wat veel mooie bestemmingen hebben jullie bezocht! En veel uitstapjes hebben jullie daarnaast ook gehad. Heerlijk, lekker genieten van het leven! Canada, Hamburg en de Ardennen staan bij mij ook nog op het lijstje. Ik ben benieuwd wat 2017 jullie gaat brengen!

  • Reply Marcella 31 december 2016 at 18:01

   Genieten van het leven is ’t fijnste wat er is! We hebben dit jaar veel verschillende landen/bestemmingen bezocht, en juist die afwisseling maakt het zo leuk. Gaan we in 2017 ook proberen, maar tot nu toe staat er nog maar 1 bestemming vast 🙂

 • Reply Angela 30 december 2016 at 12:51

  Zoooo dat zijn veel bestemmingen! Well done Marcella! 😀
  Leuk om je jaarverslag op deze manier te doen, heb het met plezier gelezen.
  Ik ben benieuwd naar het verslag van volgend jaar 😉
  Fijne jaarwisseling!

  • Reply Marcella 31 december 2016 at 18:03

   Echt een tof reisjaar hé Angela! Ik heb er volop van genoten! Fijn dat jij mijn artikelen met plezier hebt gelezen! Ik ben ook benieuwd welke bestemmingen er volgend jaar in mijn verslag staan. Ik ga er sowieso een tof reisjaar van maken! Goeie jaarwisseling!

 • Reply ivonne 30 december 2016 at 19:48

  Wat een heerlijk reisjaar Marcella. Veel moois gezien en gedaan in 2016.Ik heb in de loop van het jaar natuurlijk al het e.e.a. met je meegelezen en gereisd maar het is leuk om alles nog een keer in één overzicht te zien. Mijn reisjaar was alweer super. Ik ben benieuwd of ik dat in 2017 nog een derde keer op rij kan herhalen😊 Op naar een goed 2017 Marcella!

  • Reply Marcella 31 december 2016 at 18:12

   Ja, dat vind ik ook superleuk bij anderen die een overzicht posten. Nog even alle leuke momenten doornemen. Supertof! En jij hebt natuurlijk een heel gave reis gemaakt, maandenlang! Ben ik stiekem nog steeds wel jaloers op hoor. Maar ik hoop van harte dat je het in 2017 kunt herhalen. Benieuwd voor welk land(en) jullie dan gaan! Geniet van de jaarwisseling en maak er een topjaar van lady!

 • Reply Saskia 30 december 2016 at 20:09

  Oh wauw, wat een mooie lijst met prachtige bestemmingen zeg! Door onze verhuizing was het een karig reisjaar voor ons, maar ik heb van de 2 vakanties die we hadden wel heel erg genoten. Prachtig Marcella, om je mooie foto’s te zien van deze onbetaalbare herinneringen die je voor altijd zulte hebben<3

  • Reply Marcella 31 december 2016 at 18:13

   Dat vind ik inderdaad het fijne van reizen, al die mooie herinneringen <3 Zo fijn om op terug te kijken. Maak er een geweldig mooi jaar van Sas. Ik blijf je met veel plezier volgen!

 • Reply Wanda 1 januari 2017 at 13:21

  Wat een heerlijk reisjaar Marcella! Echt genieten als je alles zo bij elkaar in 1 blog ziet staan! En ja, de Ardennen… ik ben groot fan en kan dan ook niet wachten om die kant weer op te gaan. Durbuy zijn we al verschillende keren geweest maar iedere keer raak ik er weer door betoverd en schiet ik weer de ene na de andere foto. Ik ben trouwens heel erg benieuwd naar jullie plannen voor 2017!

  • Reply Marcella 1 januari 2017 at 20:39

   Ik snap nu een stuk beter waarom je zo groot fan van de Ardennen bent. Mooi landschap, schattige dorpjes, fijne sfeer. Ik zou er graag eens terug komen in de lente of zomer om er urenlang te wandelen. Dat kwam er nu niet van, jammer!

 • Reply Mirre 2 januari 2017 at 12:09

  He Marcella, Wat heb je weer veel meegemaakt…
  Wij zijn ook in Ierland geweest dit jaar, maar alleen in Dublin. Het noorden lijkt mij inderdaad ook mooi!
  PS: volgens mij zijn de foto’s van cuba en maastricht verwisseld ;P

  • Reply Marcella 2 januari 2017 at 20:43

   Dublin is ook tof! Ben je alleen in de stad geweest, of ook een stukje natuur ontdekt. Wicklow is er erg dichtbij de stad en zo onwijs mooi!
   Haha, Maastricht en Cuba verwisseld. Dat zou wat zijn! 😉 Ik heb de foto boven de tekst gezet, misschien lijkt het daardoor zo. Maar toch staat ie goed 😉

 • Reply Denise - Follow my footprints 4 januari 2017 at 00:02

  Cuba was wel bijzonder hè? Ik was er lang geleden maar ik vond het leuk het bij jou weer te zien. Mijn mooiste bestemming van het afgelopen jaar was Zakynthos en dat had ik niet gedacht. Niet elke plaats vond ik mooi hoor,maar wel het plekje waar wij zaten. En Gozo was ook mooi. En Toscane… En Sithonia! En nog meer… Lastig kiezen. 😉

  • Reply Marcella 4 januari 2017 at 19:34

   Cuba is zeker bijzonder Denise! Maar niet mijn alltime favorite. Zou er niet naar terug hoeven 😉 Toch gaaf dat ik er geweest ben!
   Zakynthos lijkt me echt een paradijsje! Over Gozo hoor ik ook alleen maar positieve verhalen. Mooie bestemmingen hoor, er blijft altijd veel tofs te ontdekken hé!

 • Reply Kelly | Dutchie on the Road 4 januari 2017 at 19:54

  Wat een geweldig reisjaar Marcella! Jullie hebben veel nieuwe bestemmingen bezocht zeg. Ik ben vorig jaar alleen in Thailand geweest dus dat was mijn mooiste bestemming, haha. Dit jaar weer iets anders, maar nog geen idee wat het gaat worden.

  • Reply Marcella 4 januari 2017 at 20:44

   Heeeerlijk jaar Kelly! Ik ben benieuwd welke reizen in 2017 je gaat maken. Veel reisplezier gewenst!

 • Reply Gabrielle ~ GlobeGirl 4 januari 2017 at 20:08

  Wat hebben jullie een mooi reisjaar gehad afgelopen jaar! Veel landen ontdekt en zeker veel mooie plekken. Alle blogs over Cuba hebben mij toch wel het meest aangesproken afgelopen jaar. Helaas komende zomer geen budget voor Cuba, dus het staat op de rol voor 2018.

  • Reply Marcella 4 januari 2017 at 20:43

   We hebben zeker een tof reisjaar gehad. Onwijs veel zien & gedaan. Echt gaaf! Leuk dat Cuba voor 2018 op jullie lijstje staat! Wat ga je voor reizen maken in 2017?

 • Reply Jenny - IkReis 6 januari 2017 at 08:04

  Wat een mooi reisjaar! Op naar al het moois wat 2017 te bieden heeft.

  • Reply Marcella 6 januari 2017 at 13:36

   Jij ook Jenny, maak er een te gek jaar van! Enne, graag tot ziens!

 • Reply Aniek - travelwriter.nl 7 januari 2017 at 10:52

  Wat heb je veel meegemaakt dit jaar. Cuba wil ik zoooooo graag naartoe, maar ook Noord-Italië blijft roepen. Wij hebben er in 2016 ook heerlijk gewandeld, maar misschien ga ik er de komende reis wel fietsen. 🙂

  • Reply Marcella 7 januari 2017 at 16:16

   Tof jaar hé! Fietsen in Noord-Italië is echt wat voor jou, dat gaat ‘m vast worden. Cuba is echt intrigerend. Leuk om daar rond te reizen!

 • Reply Lotte - scratchingmymap 15 januari 2017 at 10:53

  Wat een gevarieerd reisjaar seg! Fijne afwisseling ook tussen natuurbestemmingen en stedentrips, en ja, die bijzondere reis met zijn 4, dat vind ik gewoon echt heel tof!

  • Reply Marcella 15 januari 2017 at 11:26

   De afwisseling tussen steden en natuur vond ik ook erg fijn. De wandeltrip in de Dolomieten was voor ons een nieuwe ervaring, maar beviel ons uitstekend. Ik wil dat dit jaar dus zeker weer doen! ’t liefst in Frankrijk, want daar hebben we nog maar zo weinig gezien… De reis met zijn vieren was zeker bijzonder!

 • Reply Sieds | Sieds My Travels 16 januari 2017 at 11:05

  Wat een mooie bestemmingen allemaal en wat hebben jullie veel bezocht zeg! Mijn leukste bestemming was toch wel onze rondreis door Zuid-Afrika, Lesotho en Swaziland, echt heel mooi. Verder vond ik Barcelona ook heel gaaf!

  • Reply Marcella 17 januari 2017 at 19:21

   Jullie hadden echt een te gekke reis in Zuid-Afrika, Lesotho en Swaziland hé! Lijkt me zo onwijs gaaaaaf om al die dieren te spotten. Wauww! Hoog op mijn wishlist!!

  Leave a Reply