Personal Roadtrips Stedentrips

Mijn reisjaar 2016

29 december 2016
Mijn reisjaar 2016

Na onze Kersttrip in de Ardennen is mijn reisjaar 2016 dan echt voorbij. Ik maakte samen met Jan 11 (korte en langere) trips in 9 landen, en ontdekte 2 nieuwe landen. 58 nachten sliepen we in een appartement, hotel of B&B. Ik vertel je welke leuke ontdekkingen ik deed in mijn reisjaar 2016!

Plaza de la Virgen, ValenciaJanuari – Valencia

We startten het reisjaar met een paar heerlijke dagen in Valencia. Het enige vergelijkingsmateriaal in Spanje hadden we met een stedentrip Barcelona, en Valencia vonden we eigenlijk veel leuker. Relaxter en heel sfeervol. We sliepen in Zalamera B&B, een knusse accommodatie middenin het centrum. We deden een toffe fietstour en zagen veel van de stad. Zowel authentiek als modern. Een mooie combi. We aten ook heerlijk in Valencia en het was er aangenaam met zo’n 16 graden. Ja, het was echt een goed begin van ’t jaar!

Jan maakte een tof filmpje van onze stedentrip Valencia. Heb jij ‘m al gezien?

Townhouse MaastrichtJanuari – Maastricht

We vlogen naar Valencia vanaf Airport Weeze en kwamen flink laat terug op Duitse bodem. We sliepen een nachtje bij de luchthaven en reden de volgende dag naar Maastricht. We waren toch al aardig zuidelijk. In Maastricht sliepen we in het toffe Townhouse Hotel en slenterden we door de de sfeervolle stad. Voor we terug reden naar het noorden wandelden we nog een eindje in een mooi gebied. Wat een heerlijke week!

Havana, CubaFebruari/maart – Cuba

Eind februari verlieten we de Nederlandse winter, en vlogen we naar de Carïben. Hier verkenden we in ruim twee weken Cuba met een huurauto. Wat een intrigerend en fascinerend land! Jan maakt een filmpje van Cuba zodat je een goed beeld krijgt van het land. Ik maakte een artikel over onze route in Cuba en vertelde wat we allemaal deden. Ga je zelf naar Cuba? Dan heb ik een hoop fijne inspiratie voor je!

Je kunt beter niks vergeten als je naar Cuba reist. Ik vertel je wat je mee moet nemen!

Speicherstadt, HamburgMei – Hamburg

Na een maand lente in Nederland was het in mei weer tijd voor een reisje. Het Pinksterweekend luidden we in met het concert van Mumford and Sons waarna we het centrum van Hamburg verkenden. Wat een leuke sfeervolle stad! Vooral Speicherstadt is erg fotogeniek en ik schoot de ene na de andere foto. Wauww! Ook keken we even bij de haven, het gemeentehuis, de winkelstraten en de beruchte Reeperbahn. Benieuwd geworden naar Hamburg? Kijk dan even in mijn fotoverslag van een weekend Hamburg.

De Kraanlannen, VeenhoopMei – De Alde Feanen

Een weekend later gingen we alweer op pad. Dit keer dicht bij huis, in Nationaal Park de Alde Feanen. Hier was ik samen met een aantal bloggers op ontdekking voor het festival Fête de la Nature. Ik maakte er een fotoverslag van, Jan monteerde een toffe video. Het was een fijn en heel gezellig weekend. Leuk om weer wat meer te zien van de Alde Feanen, het is zo’n prachtig gebied! Heerlijk slapen doe je trouwens bij B&B Justjesoars. Je rijdt er letterlijk de rust tegemoet. Zo fijn!

Leuven, BelgiumJuni – Leuven

Dé verrassing van 2016: Leuven is een onwijs leuke stad! Sfeervol, gezellig en voorzien van onwijs mooie gebouwen. Ik maakte een fotoverslag van ons weekend in Leuven: van de Kruidtuin, het uitzicht op een geweldige zonsondergang, het Stadhuis en M Museum. Het werd een heerlijk weekend. Overnachten deden we bij Martin’s Klooster op een toplocatie middenin het centrum. Zoek je een bestemming voor een fijn weekendje weg? Kies Leuven!

Jan maakte een filmpje van ons weekend in Leuven. Kom je sfeer proeven?

Marcella, DolomietenJuli – Dolomieten

De fijnste trip van 2016: wandelen in de Dolomieten. We vlogen naar Venetië, maar hebben niets van de stad gezien. We reden direct de stad uit, naar het plaatsje Lajen waar we een appartement hadden voor 5 dagen. Vanaf daar wandelden we elke dag een eind, van 5 tot 10 kilometer. Met flink wat hoogteverschil. De wandeling rond de Drei Zinnen vond ik echt supergaaf. Wat is het daar wonderschoon! Ik plaatste onlangs de route van onze wandeltrip in de Dolomieten zodat je inspiratie kunt op doen.

Heb je het filmpje van onze trip in de Dolomieten al gezien?

Kasteel RosendaelAugustus – Gelders Arcadië

In augustus reden we naar Gelderland om daar een weekend lang heerlijk te lunchen & dineren, als een prinsesje te slapen op een landgoed, een kasteel en landgoed te ontdekken en over de Veluwezoom te rijden met een wel heel stoere fiets. Het werd een topweekend! Benieuwd geworden naar deze regio? Bekijk dan mijn fotoverslag of het filmpje van Gelders Arcadië.

Roads, Ontario, CanadaSeptember – Amerika & Canada

In september maakten we een heel bijzondere roadtrip door Amerika & Canada. Niet samen, maar met z’n vieren. Samen met Jan’s ouders vlogen we naar Toronto, gingen op familiebezoek, genoten van de Niagara Falls, keken bij de Amish in Indiana, reden een stuk van de Route 66, bewonderden Chicago, zagen veel moois in Michigan, bezochten Mackinac Island en genoten van Toronto. Het werd een reis vol mooie herinneringen!

Jan heeft het filmpje van de roadtrip door Amerika & Canada pas gemaakt. Kom ‘m bewonderen!

Giant's Causeway stonesNovember – Noord-Ierland

Mijn verjaardag vierde ik voor de allereerste keer niet in Nederland. Eigenlijk wilde ik het vieren in een warm land, maar herfst in Noord-Ierland bleek supermooi. Ik genoot van het ruige landschap van Noord-Ierland, en sloot mijn verjaardag af met een geweldige zonsondergang bij de Giant’s Causeway. Op en top genieten! Ik plaatste onlangs een fotoverslag van Noord-Ierland, maar er komen ook nog meer artikelen aan!

Meer over Noord-Ierland!

Durbuy, BelgiumDecember – Ardennen

Mijn reisjaar 2016 sloot ik af met een lang weekend in de Ardennen. Samen met vrienden en hun zoontje vierden we Kerst in een huisje in een vakantiepark. We verkenden het centrum van Namen en bewonderen het uitzicht vanaf de Citadel. Ook werden we verrast door Durbuy (foto), wat een leuk stadje! We speelden spelletjes, pakten cadeautjes uit, kletsten wat af, keken naar Sissi en Home Alone en aten veels te veel. Het werd de perfecte afsluiter van 2016!

Hoe was jouw reisjaar? Wat was jouw leukste bestemming?

Meer jaaroverzichten van 2016:

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

54
Reageer op dit artikel

avatar
27 Reacties
27 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
28 Auteurs van reacties
Sieds | Sieds My TravelsLotte - scratchingmymapAniek - travelwriter.nlJenny - IkReisGabrielle ~ GlobeGirl Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Kirsten | Travelaar.nl
Reiziger

Super leuk om te lezen! Wat een mooie bestemmingen hebben jullie bezocht. En veel ook! Vooral naar Valencia, Noord-Ierland en Canada ben ik erg nieuwsgierig! Aahhh.. Die bucketlist is zo lang! Op naar weer een top jaar! Fijne jaarwisseling alvast meis..

Maud - Maudgeniet.nl
Reiziger

Wat heb je toch weer veel mooie plekjes gezien in 2016. Op naar 2017, met nog meer leuke en gezellige tripjes (lang én kort)! Jij hebt me vooral nieuwsgierig gemaakt naar de Dolomieten, maar ook naar Leuven. Leuk Marcella!

Simone
Reiziger

Ohh wat een heerlijk jaar qua reizen. Er staan er een aantal tussen die ik absoluut nog wil maken. 9 januari vertrek ik naar NY. Voor het eerst naar Amerika en dan naar mijn droomstad. Can’t wait! Morgen komt mijn jaarverslag online! 🙂 Ik ben benieuwd naar alle komende reizen!

Ester
Reiziger

Wat een prachtig reisjaar heb je weer gehad Marcella! En je tips over Valencia ga ik nu lezen – ik heb net een weekje geboekt voor begin februari 🙂 Is het B&B waar jullie verbleven aan te raden?

Diana | Stripe Away
Reiziger

Wauw wat heb je een prachtige en leuke reizen gemaakt. Nu op naar 2017 met nieuwe reizen en avonturen.

Shirley
Reiziger

Wat een fijne lijst! Ook lekker veel afwisseling tussen jullie langere reizen en kortere reizen. Ik ben benieuwd wat 2017 je allemaal zal brengen. In Valencia en Hamburg ben ik dit jaar ook geweest en ik vond het allebei superleuke bestemmingen. Als ik mijn favoriete reis van dit jaar moet kiezen, kies ik toch voor mijn week op Curacao, zo’n fijn eiland. In Leuven kom ik tegenwoordig regelmatig en dat blijft altijd leuk!

Christophe
Reiziger

Prachtig jaar, vooral canada is blijven hangen hier.

Sarah
Reiziger

Zo’n hoop mooie reizen! Die roadtrip in Amerika/Canada staat héél hoog op het lijstje hier. Wat een droom!
Mijn leukste reisbestemming van dit jaar was toch wel Thailand. Zo mooi en relaxed dat het daar was… zalig! Ik hoop dat ik er snel nog eens naartoe kan gaan 🙂 Alvast een fijne jaarwisseling gewenst!

Marcel
Reiziger

Wat een te gek reisjaar hebben jullie achter de rug! Er staan veel bestemmingen bij waar ik naar toe wil. Hamburg, Leuven en Valencia maar ook De Alde Feanen. Voor 2017 wens ik je veel mooie reizen en onvergetelijke avonturen toe!

Ilse van Kreanimo
Reiziger

Wauw – dat zijn er nogal wat!

Heel mooi jaar om op terug te kijken zo!

Anne - Ditisanne.nl
Reiziger

Mooie bestemmingen allemaal hoor! Mijn mooiste reisbestemming dit jaar was Toscane! We hebben daar echt heerlijke dagen gehad: mooie stadjes bezocht, ontzettend lekker gegeten en de allerbeste Chianti-wijn gedronken. Ideale combi! 🙂

Alvast een fijne jaarwisseling gewenst!

Sabine
Reiziger

Wat een heerlijk reisjaar heb je achter de rug! Noord-Ierland vond ik echt zo mooi in foto’s! Ik ben afgelopen jaar slechts 2 keer Colombia uit geweest, naar New York en Hongkong. Beiden hoogtepunten! Wel eel binnenlandse reizen en vluchten gemaakt trouwens 😀

Narelle | wegvanhetnoorden.nl
Reiziger

Wat een mooi jaar was dit weer voor jullie! De Ardennen zien er super uit, gezellig en mooi! Op naar 2017, met hopelijk net zoveel mooie reisjes 😀 Alvast een mooie jaarwisseling gewenst voor jullie tweeën en tot snel 🙂

Ilona
Reiziger

Marcella wat een gááf overzicht. 2016 was oprecht voor jullie een heel mooi reisjaar 🙂 Ik ben heel erg benieuwd wat 2017 gaat brengen, behalve Ijsland ;))

Marjolein
Reiziger

Wat veel mooie bestemmingen hebben jullie bezocht! En veel uitstapjes hebben jullie daarnaast ook gehad. Heerlijk, lekker genieten van het leven! Canada, Hamburg en de Ardennen staan bij mij ook nog op het lijstje. Ik ben benieuwd wat 2017 jullie gaat brengen!

Angela
Reiziger
Angela

Zoooo dat zijn veel bestemmingen! Well done Marcella! 😀
Leuk om je jaarverslag op deze manier te doen, heb het met plezier gelezen.
Ik ben benieuwd naar het verslag van volgend jaar 😉
Fijne jaarwisseling!

ivonne
Reiziger

Wat een heerlijk reisjaar Marcella. Veel moois gezien en gedaan in 2016.Ik heb in de loop van het jaar natuurlijk al het e.e.a. met je meegelezen en gereisd maar het is leuk om alles nog een keer in één overzicht te zien. Mijn reisjaar was alweer super. Ik ben benieuwd of ik dat in 2017 nog een derde keer op rij kan herhalen😊 Op naar een goed 2017 Marcella!

Saskia
Reiziger

Oh wauw, wat een mooie lijst met prachtige bestemmingen zeg! Door onze verhuizing was het een karig reisjaar voor ons, maar ik heb van de 2 vakanties die we hadden wel heel erg genoten. Prachtig Marcella, om je mooie foto’s te zien van deze onbetaalbare herinneringen die je voor altijd zulte hebben<3

Wanda
Reiziger

Wat een heerlijk reisjaar Marcella! Echt genieten als je alles zo bij elkaar in 1 blog ziet staan! En ja, de Ardennen… ik ben groot fan en kan dan ook niet wachten om die kant weer op te gaan. Durbuy zijn we al verschillende keren geweest maar iedere keer raak ik er weer door betoverd en schiet ik weer de ene na de andere foto. Ik ben trouwens heel erg benieuwd naar jullie plannen voor 2017!

Mirre
Reiziger

He Marcella, Wat heb je weer veel meegemaakt…
Wij zijn ook in Ierland geweest dit jaar, maar alleen in Dublin. Het noorden lijkt mij inderdaad ook mooi!
PS: volgens mij zijn de foto’s van cuba en maastricht verwisseld ;P

Denise - Follow my footprints
Reiziger

Cuba was wel bijzonder hè? Ik was er lang geleden maar ik vond het leuk het bij jou weer te zien. Mijn mooiste bestemming van het afgelopen jaar was Zakynthos en dat had ik niet gedacht. Niet elke plaats vond ik mooi hoor,maar wel het plekje waar wij zaten. En Gozo was ook mooi. En Toscane… En Sithonia! En nog meer… Lastig kiezen. 😉

Kelly | Dutchie on the Road
Reiziger

Wat een geweldig reisjaar Marcella! Jullie hebben veel nieuwe bestemmingen bezocht zeg. Ik ben vorig jaar alleen in Thailand geweest dus dat was mijn mooiste bestemming, haha. Dit jaar weer iets anders, maar nog geen idee wat het gaat worden.

Gabrielle ~ GlobeGirl
Reiziger

Wat hebben jullie een mooi reisjaar gehad afgelopen jaar! Veel landen ontdekt en zeker veel mooie plekken. Alle blogs over Cuba hebben mij toch wel het meest aangesproken afgelopen jaar. Helaas komende zomer geen budget voor Cuba, dus het staat op de rol voor 2018.

Jenny - IkReis
Reiziger

Wat een mooi reisjaar! Op naar al het moois wat 2017 te bieden heeft.

Aniek - travelwriter.nl
Reiziger

Wat heb je veel meegemaakt dit jaar. Cuba wil ik zoooooo graag naartoe, maar ook Noord-Italië blijft roepen. Wij hebben er in 2016 ook heerlijk gewandeld, maar misschien ga ik er de komende reis wel fietsen. 🙂

Lotte - scratchingmymap
Reiziger

Wat een gevarieerd reisjaar seg! Fijne afwisseling ook tussen natuurbestemmingen en stedentrips, en ja, die bijzondere reis met zijn 4, dat vind ik gewoon echt heel tof!

Sieds | Sieds My Travels
Reiziger

Wat een mooie bestemmingen allemaal en wat hebben jullie veel bezocht zeg! Mijn leukste bestemming was toch wel onze rondreis door Zuid-Afrika, Lesotho en Swaziland, echt heel mooi. Verder vond ik Barcelona ook heel gaaf!