Personal Roadtrips Stedentrips

Mijn reisjaar 2015

23 december 2015
Marcella, Peyto Lake, Alberta, Canada

Langzaam maar zeker komt ‘t einde van 2015 in zicht. Ik keek laatst terug in mijn reisjaar 2014, zo leuk om weer even te lezen wat voor leuks ik allemaal deed! Nieuw-Zeeland, Singapore, Normandië en natuurlijk Brugge. Nu 2016 voor de deur staat, is een terugblik op mijn reisjaar 2015 wel op zijn plek. Ik kwam in 7 landen en maakte maar liefst 11 tripjes. Ik bezocht 3 landen waar ik nog niet eerder geweest was. Benieuwd waar ik allemaal naartoe reisde in 2015?

Texel

Februari – Texel

Maandenlang waren we druk met het voorbereiden van onze verhuizing naar Groningen. Dus het was heerlijk om tussen alle drukte even tot rust te komen op Texel. In het weekend van Valentijn namen we de boot naar Texel. Hier werden we verrast door natuurmuseum Ecomare en wandelden we in Nationaal Park De Duinen van Texel. Het was ijskoud, maar zo fijn om even tussen de verhuisdozen en todo-lijstjes weg te zijn. Ik zette twee waddeneilanden in de battle Terschelling vs Texel. Benieuwd naar mijn favoriet?

Belfort, Gent

April – Gent

In september waren we in Brugge, en in april was Gent aan de beurt. We troffen een zonnige dag en doken direct in een bootje. Zo leuk om Gent vanaf het water te ontdekken! Er hing een fijne relaxte sfeer in de stad, er genoten veel mensen van de zon langs het water bij de Graslei en de Korenlei. Ik werd verrast door de veelzijdigheid van Gent, er is zelfs een kasteel middenin het centrum! Deze steden zette ik tegenover elkaar in de battle Brugge vs Gent. Benieuwd naar de winnaar?

Johnston Canyon, Banff National Park, Canada

Mei/juni – Roadtrip West Canada

Eind mei was het zover en vlogen we naar Vancouver! We hadden eerst drie nachten in de stad, en haalden vervolgens onze 9 (!) meter lange camper op. Drie weken lang reden we rond om de mooiste natuur te ontdekken. We reden via de Myra CanyonKootenay en Revelstoke naar de Rocky Mountains en gingen via Wells Gray terug naar Vancouver Island. We sloten onze reis af met het spotten van maar liefst 15 (!) orka’s. Zo bijzonder! Je vindt onze avonturen uitgebreid beschreven op mijn pagina van Canada.

Engwierum

Juni – Lauwersmeergebied

Mijn allereerste persreis was eind juni. Ik was pas terug uit Canada, mijn jetlag was nog volop aanwezig. Met een groep bloggers ontdekte ik het Lauwersmeergebied, in het noorden van Groningen en Friesland. We maakten zeewierpesto, vaarden naar Schiermonnikoog, wandelden in Nationaal Park Lauwersmeer én een deel van het bekende Pieterpad, maakten een zeefdruk, kregen een rondleiding door Dokkum en aten heerlijke lunches en diners. Het was leuk om het hoge noorden beter te leren kennen én tof om kennis te maken met een stel leuke bloggers.

Wicklow Mountains, Ireland

Juli – Roadtrip Oost Ierland

Een concert in Dublin werd een mini roadtrip door Oost-Ierland. Mijn eerste kennismaking met een heel mooi land! In vier dagen tijd reden we 500 kilometer met onze knalrode Seat Mii van Cork naar Dublin. Onderweg genoten we van de ruige kust bij de Hook Peninsula en wandelen we een flink eind door de geweldige Wicklow Mountains. We sliepen in leuke kustplaatsjes en genoten van het mooie Ierland.

Wroclaw, Poland

September – Polen

In september was het tijd voor een buitenlandse persreis. Zonder mijn lief en met zo’n 50 anderen uit allerlei landen startte ik in Wroclaw met ontdekken van de regio Neder Silezië in Polen. Wat werd ik verrast door fotogenieke pastelkleurige steden en mooie natuur! Ik sliep in een kasteel en prachtig paleis, telde kabouters, zag een man die met een gasbrander lantaarns aan stak en verdiepte me in het mysterie van de gouden trein. Polen is een land waar ik ontzettend graag naar terug wil om nog veel meer moois te ontdekken!

Oslo, Norway

September – Oslo

Eind september was onze eerste kennismaking met Noorwegen, we ontdekten de hoofdstad Oslo. Het leuke Operahuset, museumeiland Bygdøy, het prachtige Oslo fjord, de leuke wijk Grünerløkka, de blote beelden van Vigelandsanlegget. Wat is er veel leuks in Oslo! En met lijn 6 ben je zo buiten de stad waar je heerlijk kunt wandelen in de natuur. Ik heb me prima vermaakt in de stad en maakte een aantal fotoblogs van Oslo.

Nationaal Park Lauwersmeer

November – Lauwersmeergebied

Vlak na mijn verjaardag ging ik opnieuw op ontdekking in het hoge noorden. Ik sliep dit keer met een onwijs leuke groep bloggers in de gave accommodatie It Dreamlân. Wat een prachtige plek middenin de natuur! We hadden een speeddate van 3 minuten (!) met ondernemers uit Friesland en Groningen, deden een wandeling door Kollum, zeilden over het Lauwersmeer, aten heerlijke gerechten, wandelden door het Nationaal Park Lauwersmeer én mijn team won de bloggersbattle. Een te gek weekend!

Uelsen, Germany

November – Uelsen (D)

Samen met manlief, mijn moeder en mijn schoonmoeder gingen we een paar dagen de grens over. In het knusse vakantiehuis Boschhuys stookten we de verwarming op, speelden spelletjes, aten een goddelijke pizza, lokten vogeltje en kletsten heel wat af. En we reden naar de leuke stad Münster waar we onze ogen uit keken. Het was een onwijs gezellig weekend, wat we zéker nog eens over moeten doen!

Bremen, Germany

December – Bremen

Afgelopen weekend sloten we ons reisjaar af met een dagje Bremen. Op zaterdagochtend reden we in een kleine twee uur naar de stad en checkten in bij het 7Things Hotel Bremen (aanrader!!). We liepen over de kerstmarkten en verwonderden ons over de mooie gebouwen in de stad. Jammer dat we er zo weinig van konden vastleggen, vanwege de velen kerstkraampjes. We shopten en aten heerlijk bij de gave Wohnküche. Na een goede nachtrust reden we alvast een stukje richting huis en namen een kijkje in Oldenburg.

Wat brengt mijn reisjaar 2016?

We gaan zelden een nieuw jaar in zonder geplande trips. Zo startten we in januari met een paar dagen Valencia. Onze derde keer Spanje, maar pas onze tweede stad (na Barcelona) die we er gaan ontdekken. In februari maken we vervolgens een roadtrip door Cuba. Weer heel wat anders dan we tot nu toe zagen, heel benieuwd naar het Caribische eiland! Tot slot weten we al dat we in mei met vrienden naar Hamburg gaan. We hebben concertkaartjes voor Mumford & Sons en maken er een gezellig weekend weg van. Maar er komt ongetwijfeld nog meer leuks bij! Op naar een fijn nieuw reisjaar! Geniet van de feestdagen!

Volg mij! FacebookBloglovinTwitterInstagram

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
25 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties

Zo te lezen een mooi jaar! Jullie hebben echt gave bestemmingen ontdekt, en vooral Canada lijkt me echt geweldig. Fijn dat er alweer nieuwe tripjes op de planning staan. Valencia is superleuk, maar Cuba is volgens mij echt het einde. Veel plezier!

karlijntravels

Wat een mooi reisjaar was dit voor jullie! Erg leuk om deze terugblik te lezen. En geweldig dat jullie alweer twee trips gepland hebben, Cuba wordt zo bijzonder! Fijne feestdagen 🙂

Mooi jaar om op terug te kijken! En wat fijn dat je alweer leuke trips op de planning hebt. Cuba wordt inderdaad vast heel bijzonder!

Eva - eighty7

Mooi overzicht Marcella! Vooral jullie reis door Canada was prachtig. En wat een fijne dingen liggen er al op stapel. Fijne dagen!

Kim

Mooi lijstje, genoeg inspiratie als toevoeging voor mijn eigen lijstje :). Ik ben benieuwd wat je van Cuba gaat vinden. Daar wil ik ook graag nog een keer naar toe.

Stéphanie

Wat een fijn reisjaar om op terug te blikken! Zo leuk dat je eerstvolgende bestemming na Canada Dublin was, ik deed precies hetzelfde 🙂 Polen heb je mij echt nieuwsgierig naar gemaakt en Texel wil ik zeker nog eens ontdekken. Verder ben ik erg benieuwd naar Cuba. Geen bestemming waar ik zelf voor zou kiezen maar iedereen die er is geweest is er zo enthousiast over!

Wanda

Heerlijk overzicht Marcella! Jullie trip naar Canada heeft ons wel aan het denken gezet, wie weet lukt het ooit om toch nog langer dan 2 weken weg te kunnen gaan. Voor volgend jaar lukt het zeker niet, maar goed, plannen zijn er natuurlijk genoeg! Mijn reisjaar staat ook online, blijft gewoon leuk om daar op terug te kijken en ermee bezig te zijn.

[…] Molenaar maakte in 2015 in totaal elf trips. Ze deed een roadtrip door West-Canada en bezocht drie landen waar ze nog niet eerder was geweest: […]

Mieke

Wat een mooie bestemmingen heb je bezocht dit jaar. Heel uiteenlopend ook, leuk dat je ook bestemmingen binnen ons eigen kikkerlandje bezoekt. Die zou je snel vergeten, maar kunnen soms ook zo mooi zijn!
En voor het nieuwe jaar ook alweer hele gave bestemmingen op de planning. Super leuk!

Yvon

Wat een mooie reizen maakte je dit jaar zeg! Ben heel benieuwd naar Bremen én Cuba!
Je jaar was echt heel afwisselend, leuk hoor.

Op naar een mooi 2016!
Fijne dagen!

Sabine

Prachtig overzicht zeg! Echt leuk om op terug te kijken 😀 Voor nu eerst heel fijne kerstdagen! En een heel gelukkig nieuw reisjaar alvast! Maar ik denk dat dat wel goed gaat komen 😉

Jessica

Altijd leuk zulke jaaroverzichten en wat heb je veel gedaan en gezien zeg! Ik ben heeeeul benieuwd naar jullie reis door Cuba, aangezien dat waarschijnlijk mijn volgende bestemming wordt 🙂

Michal | Reiswijzer kids&co

Wat een mooi jaaroverzicht (en prachtige foto’s!). Leuk om te zien dat je echt niet ver weg hoeft om bijzondere plekken te ontdekken en leuke dingen te doen. Ben benieuwd hoe Cuba je bevalt. Wij waren er in 2006 met zoon P – toen net 1 – en vonden het een heel bijzonder land.

Marieke

Wauwww wat hebben jullie mooie reizen en trips gemaakt zeg. Prima jaar als je het allemaal zo op een rijtje zet. En wat een goeie plannen voor het nieuwe jaar alweer. Veel plezier met de voorpret!

Betsie

Veel reisplezier in 2016 plannen genoeg. Geniet ervan.
Zelf kijk ik uit naar mijn reis naar Lourdes, niet echt iets voor jongeren.
Heb er grote verwachtingen van. Noem het bezinning.

25
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x