Personal

Mijn mooiste reismomenten

25 maart 2015
Yellowstone National Park, America

Een tijdje terug las ik een blog met de mooiste reismomenten. Onwijs leuk om te lezen, dus ik gooide het als idee bij mijn concepten en dacht er maandenlang niet meer aan. Tot ik nu steeds wat meer gesetteld ben en het reisvirus langzaam maar zeker terug komt. Over een paar maanden gaan we roadtrippen met een camper door West-Canada, maar voor nu droom ik even met jullie terug naar mijn mooiste reismomenten!

Thailand - Bangkok

De eerste keer buiten Europa in Thailand

Mijn allereerste reismomenten buiten Europa waren in Thailand. Een land waar ik weinig over schrijf, maar waar ik in 2008 toch bijna 3 weken heb rondgereisd. Samen met een vriendin, haar zusje en een vriendin namen we deel aan een groepsreis. We reisden van Bangkok naar Chiang Mai en onze trip eindigde aan een fijn strand in het zuiden. We leerden over de Thaise cultuur en zagen veel van het prachtige land. In Thailand besefte dat ik zoveel meer van de wereld wilde zien, mijn reiskriebels zijn hier ontstaan.

Yellowstone, America

De krachten van de natuur in Yellowstone National Park

Onze roadtrip door West-Amerika begon in de leuke stad Seattle, maar onze eerste échte kennismaking met Amerika was in Yellowstone National Park. En wauw, ik was direct verkocht! Het is zo bijzonder om de krachten van de natuur te ervaren met al die geisers en pools! Vooral toen we aan ’t einde van de dag zo’n beetje met z’n tweetjes door Yellowstone liepen. Heel bijzonder! En dan heb ik het nog niet eens over de tientallen bizons en pronghorns gehad… Wauww!

Pinguin Otago Peninsula

Met kippenvel pinguïns spotten bij Otago Peninsula

In Nieuw-Zeeland wilden we natuurlijk ook pinguïns spotten. Slechts eentje zagen we van veraf en de vele uren dat we wachtten op het strand waren helaas voor niks. Omdat we niet thuis wilden komen zonder een pinguïn gespot te hebben, boekten we een tour. En dus keken we met open mond toe hoe 50 kwetterende Blue Penguins het strand bij de Otago Peninsula op klauterden. Met kippenvel op onze armen reden we terug naar ons motel. Wat een bijzondere avond!

Marcella in Amerika

Ten huwelijk worden gevraagd bij de Pacific Ocean

Hét verhaal achter deze vrolijke foto vertelde ik al eens eerder. Tijdens onze roadtrip door Amerika werd het ruit van onze auto ingeslagen en werden we beroofd van onze beide portemonnees, smartphone en digitale camera. We hadden geen cent meer, dus dat leverde een hoop gedoe en stress op. Ik was dan ook blij verrast toen mijn lief na een slechte nacht vroeg of ik met hem wilde trouwen. Niets liever dan dat! Uiteindelijk kozen we voor geregistreerd partnerschap, maar dat is wat ons betreft zo’n beetje hetzelfde.

Austria

Op roadtrip door Tsjechië en Oostenrijk

Na een aantal reizen buiten Europa, wilde ik wel eens wat meer dichterbij huis zien. We kozen ervoor om een stedentrip Praag te combineren met een roadtrip Oostenrijk. Met een afsluitende overnachting in het plaatsje Bourscheid in Luxemburg. Al toen we Nederland uit reden was het vakantiegevoel volop aanwezig! We genoten van de Karelsbrug, Trdlo, Český Krumlov, een eeuwig decor van prachtige bergen, de grootste waterval van Europa en het schattige stadje Salzburg. Moeten we vaker doen, zo’n Europese roadtrip!

Meer reisverhalen?

Ik reis zoveel mogelijk, dus ik heb nog veel meer mooie reisverhalen! Wat zijn jouw mooiste reismomenten?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest

20 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Morgaine

Alle reismomenten zijn mijn favo momenten omdat elk land of zelfs deel van een land weer zo anders is! Dat het gewoon niet te vergelijken valt, en in elke vakantie of trip of reis zit wel een bijzonder moment wat voor altijd in mijn hart vast gelegd ligt 😀

Tessa | 52druppels.nl

Inderdaad een lastige vraag die je regelmatig krijgt: ‘Wat was je mooiste reis?’ Niet te beantwoorden…

Rosanne

Mooie lijst Marcella! Echt ontzettend moeilijk om te kiezen, lijkt me.

siedsmytravels.nl

Mooie reismomenten hoor! Yellowstone N.P. en Nieuw-Zeeland lijken me zo gaaf!! Ik vond het bijzonder om met dolfijnen te zwemmen op Cuba en om walvissen van heel dichtbij te spotten aan de oostkust van Argentinië. Slapen in een hangmat in het oerwoud bij de Angel Falls (de hoogste waterval ter wereld) in Venezuela, vond ik ook heel bijzonder. 🙂

karlijntravels

Wat een mooie momenten, erg leuk om te lezen! Een fijne feel good-post 🙂 Een van mijn mooiste reismomenten was op de Galapagos Eilanden. We waren net vier dagen bezig met onze wereldreis van acht maanden en we liepen over een verlaten eiland. Om ons heel alleen maar vogels en wind, verder niets. We voelden ons heel ver van huis en we wisten dat we nog acht prachtige reismaanden voor ons hadden…heerlijk!

Ruurdje

Leuk! Mijn mooiste reismoment van afgelopen jaar was een lekkere lunch bij een strand-achtig tentje in het zonnetje in een prachtig park in Praag. Maar er zijn genoeg andere momenten waarbij de zon, lekker eten en een mooie omgeving een groot onderdeel daarvan zijn 🙂

Stephanie van Drunen

Mooie momenten! Mooie foto’s ook :)! <3
Mijn mooiste reismomenten waren huizen bouwen in de DR, koala's vasthouden in Australia, verloven in Australia en mijn tripjes naar een dierenasiel in Roemenië.

Wanda

De fotos’ geven inderdaad goed weer hoe fijn deze momenten zijn geweest! Geniet er lekker van! Misschien volg ik je voorbeeld wel en maak ik er ook een blogje van! Altijd leuk om nog een keertje stil te staan bij die mooie reismomenten!

Sheelagh

Oeh, zoveel reizen, zoveel hoogtepunten. Lopen van de Incatrail in Peru, walvissen spotten in Ecuador, full moon party in Thailand. Oh, en ook een huwelijksaanzoek: in Schotland 🙂

[…] Kun je geen genoeg krijgen van prachtige reisfoto’s? Lees dan even mee met de mooiste reismomenten van Marcella. Klik! […]

Saskia

Van die wegen die niet in de route horen vanwege de vele bordjes “umleitung” maar zo mooi blijken te zijn…

Daphne | LiveTheLifeYouLove

Leuk om te lezen Marcella! Ik heb toevallig ook zo’n soort blog klaar staan voor binnenkort; De 15 tofste dingen die ik tot nu toe deed! Wij hebben de pinguïns in Nieuw Zeeland helaas niet gespot, wel de albatros. Ook dat was heel cool 😉 En Yellowstone, wat wil ik daar graag naartoe! 🙂

iliveformydreams.com

Wauw, lijkt me super zeg om deze foto’s en herinneringen te hebben. Ziet er allemaal erg tof uit! Ik heb niet heel veel reizen gemaakt maar de mooiste waren toch wel Kos, Terschelling (huwelijksreis) en de trip naar Londen<3

Nathalie

Heerlijke lijst. Ik kan zelf moeilijk kiezen, maar Amerika, Tanzania en IJsland staan denk ik in mijn top 3 met mooiste momenten.

20
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x