Personal

Mijn mooiste reismomenten #4

26 januari 2020
Chichen Itza Mexico

Mijn mooiste reismomenten deel ik graag me je! Ik vertelde al eens fietsen over een oud treinspoor, ten huwelijk gevraagd worden in Amerika en pinguïns spotten in Nieuw-Zeeland. Dit keer in mijn mooiste reismomenten: tussen de brulapen in Mexico, beren spotten in Finland… en meer!

Calakmul Mexico monkeys Monkey MexicoTussen de brulapen in Calakmul

Ik had in Thailand apen gezien, maar dat was tijdens een gearrangeerde stop met onze bus. Toen we Mayacomplex Calakmul binnen liepen hadden we een totaal andere ervaring. Van veraf hoorden we al een hard, klaaglijk geluid. Ik dacht even dat het van een kind kwam, tot we een groepje mensen omhoog in een boom zagen kijken. Na even zoeken zagen we een aap in de boom, maar pas op de foto – gemaakt met zoomlens – zagen we het koppie. Wat een gaaf dier! Door het geluid was het ook wel een beetje angstig, maar het dier bleef keurig in de boom. Later zagen we trouwens ook nog slingerapen in Mayastad Coba. Ik kon er urenlang naar blijven kijken!

Lees ook: Calakmul – Eeuwenoude historie en brulapen middenin de jungle

Beren spotten in Finland Beren spotten in FinlandBeren spotten in Finland

Tijdens onze week in Fins Lapland beleefden we heel wat mooie reismomenten. Zo waren we bij locals thuis, maakten kennis met 85 husky’s, genoten van een authentieke houtgestookte sauna en deden gave hikes. Maar de dag dat we beren spotten was oprecht de meest bijzondere dag. Onze gids had eten uitgestrooid en toen was het wachten op de eerste activiteit. Al snel zagen we drie beren rond scharrelen. Eén van hen zwom naar de andere kant van het meer om daar verder te kunnen eten. Net toen we weg wilden gaan kwam er een moederbeer met (4!) jonkies aan lopen. Wauww, wat een magische ervaring!

Lees ook: Beren spotten in Finland – In een kijkhut vlakbij de Russische grens

Chichen Itza MexicoChichen Itza MexicoWereldwonder Chichén Itzá

Na het Colosseum in Rome en de Akropolis in Athene was Chichén Itzá het derde wereldwonder wat we bewonderden. We waren er al vroeg – voordat de bussen kwamen – en genoten van alle moois in de oude mayastad. Misschien heb je wel eens een foto gezien van El Castillo, het meest bekende gebouw van Chichén Itzá. Het was oprecht één van mijn favoriete reismomenten in Mexico om dit indrukwekkende bouwwerk te zien. Het is gebouwd rond het jaar 500 en heeft een piramide met trappen aan vier kanten en een plateau op de top. De vier trappen bestaan uit 91 treden, plus het platform: dit maakt 365 treden. Maar er is nog heel veel meer te zien op in deze mayastad, dus trek zeker 4 uur uit voor je bezoek.

Lees ook: Chichén Itzá, het wereldwonder van Mexico

Wengen SwitzerlandThunersee Switzerland

Wandelen in Zwitserland

Dat ik dól ben op de bergen ontdekte ik weer goed tijdens onze roadtrip Zwitserland. We liepen heel wat kilometers in de natuur en dat leverde ons geweldige reismomenten op. Met heimwee kwam ik thuis. Welke van de 4 wandelingen die we maakten favoriet is weet ik niet. Het was gaaf om van de Mettlenalp naar Napf te lopen, maar ook de knalblauwe Thunersee die onverwachts zagen maakte me dolenthousiast. Ook hiken bij de Oeschinensee was tof en het uitzicht op de Jungfrauregio was ontzettend magisch.

Lees ook:

Meer mooiste reismomenten!

Wat zijn jouw mooiste reismomenten?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
10 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Esther

Wat een mooie reismomenten en bestemmingen! Wandelen in Zwitserland lijkt me prachtig. Dat landschap en die uitzichten! Beren spotten in Finland lijkt me ook gaaf en avontuurlijk. Zou ik nog wel eens willen doen.

Anouk

Wat een leuke herinneringen! Ik word altijd zo blij van het zien van wilde dieren. Dat geluid van de apen lijkt me geweldig.

Amy

Wauw, ik kan me heel goed voorstellen dat dit lijstje tot jouw mooiste reismomenten behoren. Vooral het beren spotten en de prachtige omgevingen in Zwitserland lijken mij ook fantastisch!

Janet

Wat een mooie momenten. Vooral de wandelingen in Zwitserland lijken me erg mooi, maar het spotten van beren lijkt me ook onwijs gaaf… Ook heel mooi vastgelegd.

Michal Oppenheimer

Chichén Itzá lijkt me echt prachtig. Wat heerlijk dat het er nog zo rustig was. Kom je later dan ziet zo’n wereldwonder er vast heel anders uit… Maar Zwitserland lijkt me ook prachtig in de zomer. Jammer dat het zo’n duur land is…

10
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x