Personal

Mijn mooiste reismomenten #3

23 september 2018
Marcella Cabo da Roca Portugal

Mijn mooiste reismomenten deel ik graag me je! Ik vertelde al eens over mijn mooiste hike, ten huwelijk gevraagd worden op reis en pinguïns spotten in Nieuw-Zeeland. Dit keer in mijn mooiste reismomenten: fietsen over een oud treinspoor, genieten van de één na grootste kloof in Europa, papegaaiduikers spotten.. en meer!

Railbike, SwedenStation Sagen, SwedenFietsen op een oud treinspoor in Zweden

Wij vinden het erg leuk om te fietsen op reis. Tijdens onze reis door Zweden waren we dan ook enthousiast toen we zagen dat we er konden fietsen op een oud treinspoor. Leuk, want dat hadden we nog nooit gedaan! Bij Station Sagen kan je over een traject van 16 kilometer (enkele reis) rijden op een speciale ’treinfiets’. Er kunnen maximaal 2 personen tegelijkertijd fietsen, op de zijplank past 1 volwassene of 2 kinderen. Wij waren met 3 volwassenen (mijn moeder reisde gezellig mee) en dus wisselden we het fietsen af.

Soms liep het spoor naar beneden en fietste het heel easy, op andere momenten was het pittig trappen. Af en toe moet je de takken echt ontwijken, want gesnoeid wordt er niet langs het spoor. Maar juist dat ruige maakt de rit extra tof. De groene bomen om je heen, het begroeide spoor, de heldere meertjes: dit is echt de natuur van Zweden. Zien hoe dat eruit ziet? Bekijk de video van onze reis door Zweden!

Lees meer: Station Sagen – Fietsen over een oud treinspoor

Puffin IcelandPapegaaiduikers spotten in IJsland

Eén van mijn mooiste reismomenten in Amerika en Canada was het spotten van wildlife. We zagen daar beren, bizons en rendieren in het wild. Wauw! In IJsland heb je zulke dieren niet, maar ik wil er wél graag papegaaiduikers spotten. Dat zijn zulke gave beestjes! We reden er een flink eind voor naar het oosten (over een gave bergpas!) en vroegen ons toen af wanneer je die diertjes het beste kunt bewonderen. Het antwoord was NU en dus snelden we naar het uitkijkpunt. Daar konden we een tijdje in alle rust een aantal prachtige papegaaiduikers van dichtbij bewonderen. We spotten ze toen ze uit hun nestje kwamen, zagen ze aan komen vliegen en eentje slurpte net een beestje naar binnen. Wat gaaf om te zien, absoluut een hoogtepunt van onze reis!

Lees meer: Papegaaiduikers zien in IJsland

Cabo da Roca Portugal

Het meest westelijke puntje van het vasteland van Europa in Portugal

Ons reisjaar startte met een weekend Lissabon. Omdat we na een paar dagen de meeste bezienswaardigheden wel gezien hadden, besloten we voor 1,5 dag een auto te huren. We reden naar Sintra om de paleizen te bewonderen. Omdat we erna nog best wat tijd hadden, reden we via de kust terug richting Lissabon. Zo kwamen we bij Cabo da Roca, hét meest westelijke puntje van het vasteland van Europa. De ruige rotsenkust, het knalblauwe water: ik ben er dol op! Het deed me zelf wel wat denken aan de Great Ocean Road, in hét land bovenaan ons Wishlist ABC!

Lees ook: Cabo da Roca – Het meest westelijke puntje van Europa

Gorge du Verdon FranceDe Gorge du Verdon bewonderen in Frankrijk

Na een stedentrip Parijs en roadtrip Normandië werd het hoog tijd om eens wat meer van Frankrijk te zien. En dus reden we in de zomer vanuit Nice de natuur in. Hier hadden we een knus huisje in een dorp met nog geen 100 inwoners. Heerlijk relaxt! We zijn een dag op ontdekking gegaan bij de Gorge du Verdon. We startten in het zuiden van de kloof en reden via Lac de Sainte-Crox en Route des Crêtes om de kloof heen naar het stadje Castellane. De natuur werd steeds ruiger en gaver! We hebben al veel toffe natuur gezien, maar de Gorge du Verdon is werkelijk schitterend! En dat zo dichtbij huis! We moeten echt vaker op ontdekking gaan in Frankrijk.

Lees meer: Gorge du Verdon – Bezienswaardigheden bij de immense kloof

Londen

Fietsen in Londen

Bij mijn mooiste reismomenten past zeker ook ons weekend naar Londen. Na 18 jaar kwam ik terug in deze gave bruisende stad, Jan was er 13 jaar geleden voor het laatst. Na zoveel jaar konden we de stad echt opnieuw leren kennen, dus we besloten een fietstour te doen. Het fietsen in Londen werd onze gaafste tour tot nu toe. De afwisseling in de tour was erg goed, we kwamen op leuke plekken, de uitleg van de gids was goed: de tour was echt heel erg tof! Londen is groooot en met zo’n fietstour kom je vlot bij verschillende bezienswaardigheden. Én we gingen ook naar de Banksy Print Gallery waar we zonder fiets nooit gekomen waren. Leuk extra’tje!

Lees meer: Fietsen in Londen

Meer mooiste reismomenten!

Wat zijn jouw mooiste reismomenten?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
16 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Shirley

Het fietsen over een treinspoor ziet er leuk uit. Ik vind het best lastig om mooie reismomenten te noemen, omdat er op verschillende vlakken mooie momenten zijn. Ik vond Petra in Jordanië heel mooi, maar sommige mooie herinneringen hangen ook samen met het gevoel van de reis. Zo denk ik bijvoorbeeld ook met een goed gevoel terug aan een koud weekend in Luxemburg.

Angela

Wat een gave activiteit, dat fietsen over een spoor! Ik ken veel mooie reismomenten, maar ik houd wel een lijstje bij van “epic moments”. Zoals het voor het eerst zien van de skyline van NYC en de binnenkomst bij ons hotel in Las Vegas. En dan vooral de reactie daarop van mij en mijn vriend. Vaak ook nog exact tegelijk, wat het moment alleen maar gaver maakt!

Janet | thatonetime

Zo fietsen op een treinspoor heb ik nog nooit gezien. Lijkt me leuk om eens te doen. Die papegaaiduikers zijn zo gaaf! Ik moet snel eens naar IJsland! 🙂

Het fietsen op een treinspoor klinkt wel echt heel gaaf en bijzonder, had er nog nooit over gelezen, maar zou het zeker ook willen doen mocht ik daar zijn. Papagaaiduikers spotten lijkt me ook zo gaaf en hoewel ik meerdere keren in Londen ben geweest nu, heb ik er nog nooit gefietst, misschien toch maar doen als wij weer een keer gaan

Aniek

Hoe leuk ik fietsen ook vind, papegaaiduikers spotten in IJsland is denk ik toch mijn favoriet 🙂

Sabine

Mooie momenten! Ik heb er zoveel gehad, geen idee wat te kiezen haha. Ik denk wel meteen aan landen als IJsland en Griekenland. En natuurlijk het huwelijksaanzoek in New York. Maar ook Iguazu komt boven, de machtige waterval, en vele vele momenten in Colombia.

Kelly

Fietsen op een treinspoor lijkt mij ook erg leuk! Papegaaienduikers zou ik nog heel graag willen zien. Ik had ze willen spotten in IJsland, maar ze waren helaas gevlogen door een vulkaanuitbarsting. Daar baalde ik flink van.

Jenny

Wat een mooie reismomenten! Voor mij zouden de papegaaiduikers op een staan. Hele leuke beestjes.

Ik wist trouwens niet dat je op reis ten huwelijk bent gevraagd.

16
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x