Personal

Mijn mooiste reismomenten #2

24 oktober 2016
Marcella

Anderhalf jaar geleden vertelde ik je over mijn mooiste reismomenten. Zo vertelde ik over mijn eerste keer buiten Europa, ten huwelijk worden gevraagd op een wel heel bijzondere plek en met kippenvel pinguïns spotten in Nieuw-Zeeland. Maar natuurlijk zijn er veel meer hoogtepunten tijdens onze reizen. En dus is het tijd voor een vers lijst met mooie reismomenten!

Marcella, Moraine Lake

Ondanks de regen tóch goed weer treffen bij Lake Louise & Moraine Lake

Tijdens onze roadtrip met een camper door West-Canada wilden we in Banff National Park natuurlijk ook naar Lake Louise en Moraine Lake. We troffen echter regen, heel veel regen. En dus doken we eerst de Johnston Canyon in, omdat je daar ook met regen redelijk droog kunt lopen. Vervolgens besloten we dan maar onze was te doen, zodat we wat nuttigs te doen hadden. En toen klaarde het opeens op. We reden ’s avonds alsnog naar Moraine Lake en daar trok de mist net weg. Toen we vervolgens doorreden naar Moraine Lake waren we daar zo’n beetje de enige bezoekers. Wauw, wat een magische afsluiting van de dag! Ben je trouwens benieuwd naar mijn favoriet? Lees dan mijn artikel Lake Louise versus Moraine Lake!

Ik schreef over al onze avonturen in West-Canada!

Marcella, Drei Zinnen, SüdtirolHiken om de Drei Zinnen in de Dolomieten

In juli vlogen we naar Venetië, maar we verlieten de stad direct weer. We haalden onze huurauto op en reden in 3 uur naar het plaatsje Lajen waar we van donderdag t/m dinsdag sliepen. Vanuit Lajen reden we door de Dolomieten en maakten we zoveel mogelijk wandelingen. Het hoogtepunt was de wandeling die het verst weg was. De Drei Zinnen zijn hét symbool van de Dolomieten. Hier liepen we 5 uur lang en bleven we genieten van de mooiste uitzichten. Wauww, wat een onwijs gave ervaring!

Maar er is nog veel meer moois in de Dolomieten!

Sunset Cuba

De meest bijzondere zonsondergang treffen bij Maria la Gorda

Tijdens onze reis door Cuba werd Jan helaas al snel ziek. Toen we in het paradijselijke Maria la Gorda kwamen had ook ik het flink te pakken. Gelukkig knapte ik iets op en kon ik wel genieten van de mooiste zonsondergang die ik ooit heb gezien. Die kleuren! Oh, en ik heb ook nog kunnen snorkelen op dit geweldige schiereiland! Heb je ons snorkelfilmpje al gezien?

Benieuwd naar meer avonturen in Cuba?

Oslo, Norway

Een tof natuurgebied vinden vlakbij Oslo

Na een paar dagen in de leuke stad Oslo vonden we het tijd voor een portie natuur. We kregen de tip om met lijn 6 buiten te stad te gaan, om daar een prachtig meer op te bezoeken. Zo gezegd zo gedaan, en dus stonden we even later bij Vakre Sognsvann. Hier troffen we alleen maar locals, des te leuker! We zijn volledig om het meer heen gelopen. Wat een prachtig gebied én toffe aanvulling van onze stedentrip!

Ik schreef over meer tips voor een fikse dosis natuur tijdens je stedentrip!

Wroclaw, Poland

Een superleuke kennismaking met Polen

Polen, daar had ik een beetje grauw beeld bij. Is dat niet een arm land met bouwvallige huizen? Tsja, die heb ik wel gezien, maar het overgrote deel wat ik zag in Wroclaw was mooi. Pastelkleurig en sierlijk zelfs. Dat beeld had ik echt niet bij Polen, dus het was een goeie verrassing! Toen we rondreisden door de regio Neder-Silezië besefte ik alleen maar dat ik terug wilde. Vooral om veel meer te zien van de Karkonosze Mountains oftewel het Reuzengebergte. Ik zag er slechts een flits van, maar het lijkt me heerlijk om er dagenlang te wandelen. Wanneer vertrekken we?

Benieuwd naar nog meer mooie reismomenten? Lees mijn eerste artikel!

Wat jouw mooiste reismomenten?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest

42 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Kirsten | Travelaar.nl

Wat een mooie momenten Marcella. Die ga je vast allemaal niet meer vergeten! En die zonsondergang, wauw! Mijn mooiste reismomenten? Pff.. lastig hoor! Deze reis vond ik in ieder geval Bako National Park op Borneo geweldig. Zoveel wildlife gespot! En het reizen door Vietnam op de motor was ook te gek! En zo kan ik nog wel even doorgaan 😉 haha

Leuk om te lezen en wat een mooie momenten! Prachtig, die zonsondergang!

Stéphanie

Ik trof bij Lake Louise en Moraine ook geen mooi weer, maar een volgende dag wel . Sowieso zijn deze meren altijd mooi 🙂 Die wandeling in de Dolomieten zou ik graag eens willen doen, heel gaaf. En die zonsondergang is inderdaad schitterend, zoiets maakt een hoop goed als je ziek bent!

Wanda

Oh ja, Lake Louise… het is inmiddels al weer heel wat jaartjes geleden maar ik kan me dat nog zo goed voor de geest halen. Zo prachtig om te zien! Jammer dat ik toen nog geen digitale camera had!

Esther

Polen is zo leuk en mooi! Ben er nu al twee keer geweest, maar ik zou weer gaan. Zoveel nog te zien! Mijn mooiste reismoment was toen ik op het Rode plein in Moskou stond. Daar keek ik al jaren naar uit, het heeft echt een speciale betekenis voor mij 🙂

Ilona

Wat een gave reismomenten, van matig weer bij Lake Louise tot het bezoeken van de Dolomieten. Mijn mooiste reismomenten? Tsja, lastig hoor (; Elke reis heeft wel wat!

Joyce rdt

Mijn mooiste reismoment was de zonsopgang bij Uluru, heb sowieso hele mooie reismomenten beleefd in Australië. Daarnaast vond ik Granada in Nicaragua ook een geweldigmooie stad. Liefs.x

Jenny - ikreis.net

Mijn mooiste reismoment van het afgelopen jaar was het weerzien met mijn Balinese broertje en m’n moeder. Fijn om zo’n gemeende knuffel te krijgen!

Broertje heeft een paar weken geleden een zoontje gekregen, ik hoop hem volgend jaar te ontmoeten.

Jenny - IkReis

Overgehouden aan mijn vrijwilligerswerk op Bali. Ik noem ze regelmatig op m’n blog.

Als ik in NL ben, heb ik helaas geen contact met ze. Als ik weer daar ben is het alsof ik nooit ben weggeweest.

Angela

Mijn gaafste reismoment was het moment dat we voor de eerste keer de NYC skyline zagen vanuit de taxi. Magisch momentje.
Mijn mooiste reismoment was in het Noorse Flam waar we ’s ochtends vroeg wakker werden en een reusachtig cruiseschip het fjord binnen zagen varen.

Leuk om te lezen, super leuk reiservaringen ook! Je beeld van Polen herken ik, maar het is op sommige plekken inderdaad wel grauw, maar ook zo kleurrijk! De mensen zijn ook zo ontzettend vriendelijk, dat had ik ook echt niet verwacht. Wij waren in Gdansk en het was echt heel kleurrijk! Leuke stad.

Mijn mooiste reismoment was denk ik de hele eerste kennismaking met Azië, ik was nog nooit ver weg geweest, nog nooit lang weg en nu gingen wij zes weken richting Maleisië en ik heb genoten van (bijna) elk moment. Mijn reislust is alleen nog maar gegroeid.

ivonne

Geweldig hoe kleine dingen zo veel kunnen betekenen. Ik heb zo veel van die gave reismomenten. Een hele recente had ik in Boedapest, waar ik uitgenodigd was om de marathon bij te wonen. Ik was thuis aan het bedenken hoe ik dat ging doen, want de route slingere natuurlijk flink wat kilometers door de stad. Tot mijn plezier had de organisatie een motor met chauffeur geregeld en kon ik als een vorst vanaf de achterzetel al het spektakel van dichtbij meemaken. Zo blij werd ik daar van!

Yvonne

Wat een leuke reisfoto’s heb jij van jezelf Marcella. Ik moet daar ook eens wat aan doen, maar ik ga echt niet graag op de foto. Toevallig van de week een paar leuke foto’s laten maken op Mallorca, erg blij mee. Leuk om jouw mooiste reismomenten te lezen, wat kan je dan blij worden van dingen zoals optrekkende mist hè?! 🙂

Aniek - travelwriter.nl

Een van mijn favorieten was de hike naar de Stettiner Hütte, ook in zuid-Tirol. Niet al te zwaar, maar wat een prachtige wandeling. En de Grand Canyon en Death Valley bezoeken.

Maud

Wat heb je toch mooie reizen gemaakt en wat is het heerlijk om er weer even op terug te blikken! Ik zou heeel graag naar Cuba gaan, onder andere jouw verhalen hebben mij razend enthousiast gemaakt!

anto

Hmmm dat zijn er veel. Beren zien in Alaska, wandelen in Nieuw-Zeeland, door mijn eentje door Patagonië roadtrippen. Echt zoveel onvergetelijke momenten. Ohja, en de belangrijkste vergeet ik bijna: het bereiken van Everest Base Camp. En de Noorse Fjorden 🙂 Naar Lake Louise moet ik trouwens echt nog een keer terug, alleen maar regen gehad daar helaas!

Wanda

Volgend jaar gaan wij een roadtrip maken naar/door Italië, de dolomieten komen zeker op het lijstje. Hoewel man en kind niet van wandelen houden, moeten ze dit toch zeker gezien hebben 🙂

Mijn favoriete reismoment was een tocht per paard in Mexico, ik ben geen paardenfan maar het landschap was zo mooi en ruig.

Carolien | Dream the World

Zo heerlijk om van die geluksmomenten te hebben op reis, daar doe je het voor! Die kippenvelmomenten. En dat zijn heus niet altijd de meest spectaculaire wat mij betreft. Natuurlijk van het zien van walvissen krijg ik spontaan kippenvel, maar ook van een mooie kampeerplek, als je dan als enige toerist met een wijntje in je hand naar de zonsondergang zit te kijken samen met je gezin, dan ben je toch gewoon oprecht gelukkig <3

Kelly | Dutchie on the Road

Wat een prachtige momenten Marcella! Canada lijkt me echt zo ontzettend mooi! Mijn mooiste reismomenten? Pfff. Dat zijn er veel, haha. Mijn eerste reis door Australië was toch wel echt briljant, maar de reis van Kaapstad tot de Victoria Watervallen was ook echt geweldig! Wat een prachtige zonsondergangen in Afrika, veel wildlife en die prachtige woestijn in Namibië…geweldig@

Jessica

Voor dit soort momenten vertrekken we toch steeds weer die grens over hè! 😉 Je hebt me trouwens wel echt enthousiast gemaakt over de Dolomieten, en ik ben niet eens een die hard wandelaar haha ;p Venetië is trouwens wel heel leuk om nog een keer te bezoeken hoor! Als je in februari nog op zoek bent naar een stedentrip kun je het ook nog eens combineren met het carnaval… 😉

Sanne

Mooie momenten! Ik herken dat ook wel dat je echt een mooie zonsondergang hebt of denkt dat alles heel erg tegenvalt qua weer en je dan echt verrast wordt.

42
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x