Tag-lijstjes

Mijn mooiste reisjaar-tag

21 november 2015
Marcella, Mouraki Boulders, New Zealand

Daphne legde de lat hoog. Ze startte de tag Mijn mooiste reisjaar waarin een deel van haar wereldreis centraal staat. Haar vraag aan mij was wat mijn mooiste reisjaar is. Ik bezocht íets minder landen in een jaar, maar grappig genoeg hebben we wel een leuke gelijkenis!

Cape Reinga, New Zealand
2015 staat bol van de mooie reizen en leuke trips. Zo waren we begin dit jaar een nachtje op Texel, maakten we kennis met Gent, reisden we met een camper door West-Canada, deden we een korte roadtrip door Ierland, bezocht ik twee keer met een groep bloggers het Lauwersmeergebied, reisde ik door Polen en deden we een stedentrip Oslo. We ronden het jaar af met twee tripjes naar Duitsland: Uelsen en Bremen.

Tongariro, New ZealandRotorua, New ZealandCape Kidnappers, New Zealand

Orca’s, geisers en Jan van Genten

Maar mijn mooiste reisjaar was in 2014. In dit jaar reisde ik naar de andere kant van de wereld om Nieuw-Zeeland te ontdekken. Met een tussenstop in Singapore was de vliegtijd best te doen. We landden middenin de nacht in Auckland, maar een uurtje of 4 later stond ik te popelen om op roadtrip te gaan. Eerst reden we langs de Bay of Islands en was het noordelijkste puntje Cape Reinga aan de beurt. Hier zwommen zomaar een aantal orca’s voorbij, een magische start van onze reis! Vervolgens verkenden we de Coromandel, verwonderden ons om de geisers en pools van Rotorua, spotten vuurvliegjes in de grotten van Waitomo, genoten van prachtig vulkanisch Tongariro, bewonderden een enorme kolonie Jan van Genten en ontdekten de leuke hoofdstad Wellington.

Foto’s: Cape Reinga, Tongariro, Rotorua, Cape Kidnappers 

View of views, Lake Matheson, New Zealand Catlins, New Zealand

New Zealand

Pancake Rocks, New Zealand

Knalblauw water, gletsjers en pinguïns

Via de Cook Strait vaarden we naar het Zuidereiland. Hier wandelen we een eind langs het felblauwe water van Abel Tasman National Park. Daarna reden we door naar de Pancake Rocks, en stonden we even later vlakbij de immense gletsjer van Franz Josef. Met magische mist vaarden we door de fjorden van Milford Sound. En natuurlijk wilden we het zuidelijkste puntje van Nieuw-Zeeland ook ontdekken: Slope Point. Van National Park The Catlins hadden we weinig verwachtingen, maar dit was echt te gek. Bij de Otago Peninsula werden we verwelkomt door 50 blauwe pinguïns en na de Moeraki Boulders eindigden we in spookstad Christchurch. Met het prachtige schiereiland Banks Peninsula waar we dolfijnen hebben gespot. Een reis vol hoogtepunten waar ik met veel plezier aan terug denk! Onze route door Nieuw-Zeeland heb ik ook uitgebreid beschreven!

Foto’s: Lake Matheson, The Catlins, Kaka Point, Pancake Rocks

Marcella MonschauBerlin, Germany
Marcella Molenaar en moeder in ParijsTerschelling-West

Terschelling, Brugge, Parijs, Berlijn, Normandië

Naast onze Grote Reis deden we nog een paar kortere trips. Zo had ik een schrijfwedstrijd gewonnen en was ik een paar dagen met mijn moeder in Parijs. En ik was Social Reporter voor Sandton op Terschelling. Na Hemelvaartsdag waren we een paar dagen in de Eifel in Duitsland. We liepen er flink wat kilometers in de prachtige natuur en deden een stedentripje naar Luik. Samen met vrienden reden we naar Berlijn en fietsten heel wat af. Leuke stad! Ons mooiste reisjaar eindigden we met twee stedentripjes België en een weekje Frankrijk. Op de heenweg naar Normandië bezochten we kuststad Oostende en op de terugweg gaven we onze ogen de kost in Brugge. En ja, Normandië was onwijs de moeite waard, wat een prachtig en intrigerend gebied.

Met recht mijn mooiste reisjaar. Al mag dat best verbroken worden door een nóg mooier reisjaar. Ooit. Ik hou me aanbevolen!

Wat was jouw mooiste reisjaar?

Brugge, BelgiëPoint du Hoc, Normandy

 

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
23 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Marco in 't Veldt

Ik zie dat je ook al niet het beste weer had bij de moeraki boulders. Toen ik er was plenste het! Maar wat is Nieuws-Zeeland mooi! Die ruimte, bergen en de lupinevelden…. fantastisch. Ik zou graag nog eens gaan, maar ja, het ligt niet om de hoek.

Stéphanie

Wat een heerlijk reisjaar heb je gehad in 2014! Nieuw Zeeland staat hoog op mijn wishlist, ik kan me dus goed voorstellen dat deze reis onderdeel is van je mooiste reisjaar. Alle kortere trips zijn ook zeker niet verkeerd, heerlijk! Maar 2015 is voor jou ook zeker geen verkeerd jaar. Benieuwd naar wat 2016 gaat brengen 🙂

Daphne | LiveTheLifeYouLove

Wauw Marcella wat een fijn jaar! Ik snap wel dat je het jaar hebt gekozen dat je naar Nieuw Zeeland ging. Want wat is het daar te gek! En ontzettend leuk dat je de tag hebt ingevuld! 🙂

Wanda

Dat je überhaupt een keuze kunt maken uit al die leuke reisjaren joh! Ik zou het echt niet weten hoor, elk jaar heeft wel iets, het ontdekken van een nieuw land of streek of stad.

Jenny - ikreis.net

Wat een leuk en veelzijdig reisjaar! Bij mij staat 2014 op de tweede plek van mooie reisjaren 🙂

Maar stiekem blijven we continu mooie en bijzondere dingen doen.

Sabine

Wauw dat was een heel mooi jaar! Orca s heb ik ook eens gezien en was één van de meest bijzondere momenten ooit! Ik weet eigenlijk niet wat mijn mooiste reisjaar was. Ik reisde per jaar ook niet vaak meerdere keren, maar maakte één grote reis. En eigenlijk was alles mooi… oke nee dan kies ik toch voor de road trip naar de noordkaap, mijn solo reis door Griekenland en alles in Colombia 😀

shere

Wij vonden New Zealand ook erg leuk! Grappig dat wij bijna dezelfde route hebben gedaan

Mieke

Wat een gaaf een veelzijdig reisjaar. Ik kan mee voorstellen dat je er met veel plezier op terugkijkt.

Marijke

Ik zit te laatste tijd zoveel aan IJsland te denken… telkens als ik een foto zie, dan val ik helemaal in zwijm 😉 Ik kan dus best geloven dat het je mooiste reisjaar is!

ivonne

Heerlijk jaar heb je gehad kn 2014. Nieuw Zeeland staat hoog op de bucketlist voor als we nog een keer wat meer tijd hebben en zin om lang te vliegen! Terschelling hadden we dit jaar bijna gedaan in combo met Groningen, maar uiteindelijk kwam het er niet van. Mijn beste reisjaar was (is) zoals je weet 2015 en ja, dat toppen mag altijd! 😊

lottevdw

Wat een fijn reisjaar was dat seg! Al was 2015 ook niet slecht als ik je introductie lees 🙂 Maar Nieuw-Zeeland he, ik denk dat (met wat ik hier allemaal lees) het jouw favoriete reis/land is samen met Canada. Dus helemaal verbaasd ben ik niet van jouw keuze 😉

Sandra

Oooh New Zeeland! Daar zou ik ook graag nog eens naar toe willen. Maar goed, zo heb ik er nog 1000. Je jaar 2014 klinkt inderdaad als een geweldig jaar! Ik denk dat mijn mooiste reisjaar 2012 was, gewoon omdat het westen van Amerika inclusief Yellowstone zoveel indruk heeft gemaakt. Ook 2015 was geweldig, maar wordt gewoon overschaduwd door mijn longproblemen en dat is best een naar gevoel!

23
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x