Personal

Mijn meest gelezen blogs van 2018

19 december 2018
Marcella Dorenther klippen Teutoburgerwald Germany

December is de maand om de balans op te maken en terug te kijken naar ‘t afgelopen jaar. Traditiegetrouw maak ik jaarlijks een aantal jaaroverzichten. In dit artikel zet ik mijn meest gelezen blogs van 2018 voor je op een rij!

Een aantal topartikelen wordt zeer regelmatig gelezen, en dus kom ik ze ook tegen bovenin mijn lijstje met meest gelezen artikelen. Superleuk dat deze artikelen zo vaak gelezen worden!

Maar natuurlijk ben je vooral benieuwd welke artikelen het goed doen die ik in 2018 geschreven heb!

Marcella, Mechelen10 – Waarom ik Antwerpen niet de leukste stad van België vind

De afgelopen jaren maakten we elk jaar een stedentrip naar een Belgische stad. Zo ontdekten we Brugge, Gent, Leuven en Mechelen. In de Ardennen werden we verrast door de kleinste stad ter wereld: Durbuy. Ik hou van dat knusse kleinschalige met lieflijke straatjes en sfeervolle pleinen. Misschien dat ik daarom niet dolenthousiast werd toen we vorig jaar vlak voor Kerst na vele jaren terug kwamen in Antwerpen. Ik moest wennen aan de drukte en de grootte van de stad. En dus vind ik Antwerpen niet de leukste stad van België. Tsja, smaken verschillen!

Lees nu: Waarom ik Antwerpen niet de leukste stad van België vind

Lunchen Zwolle

9 – 5x Lunchen in Zwolle

Zwolle is een ontzettend leuke stad waar ik al vaak geweest ben. Vanuit Friesland en Groningen is een bezoek aan deze stad altijd een leuk uitje. Ik wilde nu éindelijk eens een City Guide Zwolle maken, maar bij gebrek aan fotomateriaal startte ik met een blog met 5 fijne lunchplekken in Zwolle. Het grappige is dat die blog ontzettend goed gelezen is en een plekje kreeg in mijn meest gelezen blogs van 2018. Dus nu móet ik toch echt binnenkort weer naar Zwolle om een City Guide te maken. Alleen maar leuk!

Lees nu: 5x Lunchen in Zwolle

Belem Lisbon Portugal

8 – 6x Doen in Belém in Lissabon

Ons reisjaar 2018 startten we met een stedentrip Lissabon. Heerlijk om in februari in Zuid-Europa de eerste zonnestralen en lentekriebels op te pikken. We slenterden urenlang door knusse straatjes, beklommen het imposante kasteel (wat een uitzicht!) en deden een ritje met een iconische gele tram. Na een paar dagen besloten we de wijk Belém te bewonderen. Je vindt er dé toren van Belém, een prachtig monument, een geweldig klooster en een mooi uitzicht op de Ponte 25 de Abril en Cristo Rei. Op de terugweg naar het centrum kan je heerlijk eten én rondslenteren bij LX Factory, een erg creatief gebied. Bezoek Belém, het is een dikke aanrader!

Lees nu: 6x Doen in Belém in Lissabon

Road Iceland

7 – Route roadtrip IJsland

Oh, wat is IJsland een prachtig land! Je vergeet bijna dat je nog gewoon in Europa bent. Er zijn geisers, indrukwekkende kustlijnen, vulkanen en gletsjers. Zo’n ruig, bijzonder en betoverend landschap doet me denken aan onze roadtrip West-Canada, maar ook aan onze roadtrip Nieuw-Zeeland. In twee weken reden wij met een camper de ringweg rond van hoogtepunt naar hoogtepunt. Ik schreef over onze avonturen en bundelde deze in het artikel Route roadtrip IJsland. Fijne inspiratie! Wil je weten wat zo’n reis kost? Lees dan ook Budget roadtrip IJsland.

Lees nu: Route roadtrip IJsland

6 – Wandelen in Teutoburgerwald

Ik wil graag meer zien van de geweldige natuur in Duitsland, en dus gingen wij wandelen in Teutoburgerwald. We wandelden een eind door een prachtig bos en genoten van een geweldig uitzicht op de valei. Ook liepen we over het platteland naar een canyon met knalblauw water. In deze regio vind je ook nog eens leuke stadjes én de grote stad Osnabrück. Genoeg redenen om er op ontdekking te gaan dus! Wij komen er zeker terug!

Lees nu: Wandelen in Teutoburgerwald

Sierra de Grazalema, Andalusia, Spain

5 – Mini roadtrip Andalusië – Sevilla, Ronda & Sierra de Grazalema

Dat Andalusië mooi is werd overduidelijk toen wij er een mini roadtrip maakten. In slechts een paar dagen reisden we vanuit Sevilla naar Ronda en maakten op de terugweg een roadtrip door natuurgebied Sierra de Grazelema. We zagen zoveeeel moois in korte tijd en móeten zeker nog eens terug om nog veel meer te zien van deze geweldige regio. Ik kan je een roadtrip absoluut aanraden, al is het maar voor een paar dagen!

Lees nu: Mini roadtrip Andalusië – Sevilla, Ronda & Sierra de Grazalema

Marcella, Camper Cruise Canada

4 – Kamperen met een camper in Canada

Onze roadtrip met een camper door Canda is absoluut één van mijn favoriete reizen! De vrijheid van het reizen met een camper is echt heerlijk. Je bepaalt elke dag (soms op het laatste moment) waar je de camper neer zet. ’s Avonds rooster je marshmellows boven het kampvuur en lees je een boek. Als uitzicht heb je alleen maar prachtige natuur. Omdat ik veel vragen krijg over kamperen met een camper in Canada heb ik onze ervaringen in een blog verwerkt. Want hoe vind je die prachtige campings? Hoe zit het met beren? En wat is een goede route? Lees en leer!

Lees nu: Kamperen met een camper in Canada

Cape Kidnappers, New Zealand

3 – Roadtrip Nieuw-Zeeland – Onze route van 5 weken

Wat een geweldig land is Nieuw-Zeeland! Het is alweer bijna 5 jaar geleden dat we er een roadtrip maakten, maar ik had onze volledige route nog niet gedeeld. Wel per eiland, maar niet in totaal. Dat werd nu wel eens tijd, en dus schreef ik Roadtrip Nieuw-Zeeland – Onze route van 5 weken. Het artikel werd direct goed gelezen en heeft nu een mooie positie in mijn top 3 meest gelezen blogs van 2018. Logisch, want een roadtrip Nieuw-Zeeland móet zeker op je wishlist staan!

Lees nu: Roadtrip Nieuw-Zeeland – Onze route van 5 weken

Valencia Marcella2 – Sevilla vs Valencia

Spanje is een heerlijk land met ontzettend fijne steden. Ik had zowel in Valencia als in Sevilla echt een onwijs leuke stedentrip. Beide steden zijn bomvol mooie bezienswaardigheden waar je je met gemak dagenlang kunt vermaken. Ik kan je beide steden dus zeker aanraden. Maar moet je kiezen voor één stad, dan heb ik een absolute favoriet. Welke stad dat is, dat verklap ik in Sevilla vs Valencia.

Lees nu: Sevilla vs Valencia

Weerribben-Wieden

1 – 10x Leuke uitjes in Nederland

Hoewel ik graag verre reizen maak, vind ik het ook superleuk om in Nederland op ontdekking te gaan. Ook in ons eigen land is er zóveel moois om te ontdekken! Grappig genoeg staat 10x Leuke uitjes in Nederland dan ook op nummer 1 in mijn meest gelezen blogs van 2018. Fijne inspiratie voor de komende kerstvakantie of juist voor het nieuwe jaar. Ik zorg ervoor dat ik ook in eigen land op ontdekking blijf gaan, zodat ik over de leukste plekken kan schrijven. Lekker op pad in Nederland is fijn!

Lees nu: 10x Leuke uitjes in Nederland

Meer jaaroverzichten van 2018 volgen! Lees ook mijn terugblikken van 2017:

  • Mijn reisjaar 2018
  • Mijn reisjaar 2017
  • 365 dagen van 2017 in een lijstje
  • Mijn meest gelezen blogs van 2017
  • Mijn mooiste foto’s van 2017

Wat vind jij van mijn meest gelezen blogs van 2018?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
20 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jenn

Altijd leuk, zo’n overzicht. Ik maak hem ook ieder jaar.

Leuk overzicht! Ik volg je blogs nog niet sinds het begin van het jaar, dus leuk om in ieder geval de highlights te lezen 🙂

Saskia

Leuk zo’n terugblik artikel. Ik ken ze uiteraard allemaal al, prachtige foto’s <3

Shirley

Bij mij zijn de meest gelezen blogs bijna allemaal oude klassiekers die heel goed gevonden worden. Leuk dat jij ook zo’n rijtje hebt. De bestemmingen waar het meest over gelezen wordt, zijn in ieder geval lekker gevarieerd.

Jenny

Grappig dat er ook bij jou zoveel oude bekende blogs in de top 10 staan. Ik heb dat ook. Maar het zijn ook leuke blogs 🙂

Janet | thatonetime

Mooie artikelen staan er in je lijstje. Ik heb veel met plezier gelezen. Wel heel leuk dat een artikel over Nederland op de eerste plek staat!

Esther

Toch bijzonder om te zien dat je de hele wereld rondreist en dat je meest gelezen blog over uitjes in Nederland gaat 🙂 Dat is bij mij overigens ook vaak zo. Mooie blogs heb je geschreven dit jaar!

Jessica

Sommige plekken zoals Nieuw-Zeeland en Spanje had ik wel verwacht in deze lijst, maar ook leuk om te zien dat plekken dicht bij huis zo populair zijn en veel worden gelezen. Leuk! Lekker divers lijstje ook. 🙂

Kelly

Wat een leuk overzicht! Ik moet mijn overzicht ook nog maken, maar volgens mij staan daar ook weer een aantal oude bekende artikelen in. Leuk dat juist deze nog veel worden gelezen.

Maaike

Veel roadtrip-artikelen. Dat wordt vaker schrijven! haha

20
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x