Blog Personal

Mijn meest gelezen blogs van 2017

10 december 2017

December is de maand om de balans op te maken, en terug te kijken naar ‘t afgelopen jaar. Traditiegetrouw maak ik jaarlijks een aantal jaaroverzichten, en ik vind ‘t hoog tijd om te starten met de eerste van 2017. In dit artikel zet ik mijn meest gelezen blogs van 2017 voor je op een rij!

Een aantal topartikelen wordt zeer regelmatig gelezen, en dus kom ik ze ook tegen bovenin mijn lijstje met meest gelezen artikelen. Ze zijn al wat ouder, maar ik vind het erg leuk dat deze artikelen vaak gelezen worden!

Maar natuurlijk ben je vooral benieuwd welke artikelen het goed doen die ik in 2017 geschreven heb!

Marcella, Peyto Lake, Alberta, Canada

10 – 5x Pech op reis

Jullie waren heel nieuwsgierig wat voor pech op reis wij al getroffen hebben. Stelletje ramptoeristen! Ik snap het wel hoor, ik vond het zelf ook leuk om eens te schrijven wat er niet goed gaat. Vaak schrijf ik over wat er zo mooi en leuk was, een artikel met een andere insteek is dan ook zeker welkom. Dus ben je benieuwd? Lees 5x pech op reis!

Myvatn, Marcella

9 – Roadtrip IJsland – Weetjes van onze te gekke reis!

Na een zorgvuldige voorbereiding van onze roadtrip IJsland was het eindelijk zover: we vlogen naar Reykjavik! We reisden twee weken rond met een camper, het werd een te gekke reis vol hoogtepunten! Na twee weken vol ontdekkingen schreef ik als eerste artikel over de weetjes van onze te gekke reis. Daar waren jullie heel nieuwsgierig naar! Logisch, want er staan toch leuke fun facts bij! Intussen staan er diverse artikelen over IJsland online, net als de video roadtrip IJsland!

Ik schreef intussen over veel avonturen in IJsland. Je vindt ze op een rij mét overzichtelijk kaartje op mijn pagina van IJsland.

Toronto, Canada

8 – Video – Roadtrip Amerika & Canada

We maakten een bijzondere roadtrip Amerika & Canada met z’n vieren. We startten in Toronto, gingen op familiebezoek, bewonderden de Niagara Falls, staken de grens over naar Amerika, reden een stukje route 66, genoten van Chicago en reden een stuk over het platteland van Michigan terug naar Canada. Tijdens de reis filmden we regelmatig, en dus maakte Jan een toffe video. Het is echt zó leuk om in bewegend beeld je reis terug te zien, heel waardevol! Benieuwd geworden? Bekijk dan onze Video – Roadtrip Amerika & Canada! De route van deze roadtrip staat inmiddels ook online!

Volg je mij al op Youtube?

Johnston Canyon, Banff National Park, Canada

7 – 7x De mooiste natuur van Alberta

De provincie Alberta is gezegend met de geweldig mooie Rocky Mountains. Hier reisden we van hoogtepunt naar hoogtepunt. Wat een natuur! Ik besloot om deze geweldige natuurpracht nogmaals in de spotlight te zetten met 7x De mooiste natuur van Alberta. Ik kan zelf amper kiezen wat ik het állermooiste vond. Elke canyon, meer of waterval heeft weer een eigen schoonheid. De geweldige Icefields Parkway verbindt veel van deze pareltjes met elkaar. Je moet er gewoon zelf eens een kijkje nemen!

Lees ook 7x De mooiste natuur van British Columbia!

Vigeland, Oslo

6 – Vigeland – Het blote beeldenpark van Oslo

Een paar jaar geleden waren wij een weekend een Oslo. Wat een onwijs leuke stad is dat! We verkenden er musea, liepen door knusse wijken en vaarden door de fjorden. Ook bezochten we Vigeland, het blote beeldenpark van Oslo. Huh?! een park vol beelden van blote mensen? Ja, dat vind je in Oslo. En het is er onwijs leuk!

Benieuwd naar Oslo? Bekijk mijn City Guide Oslo!

Marcella, Cuba5 – Travel – 1 keer, maar nooit weer

Er zijn veel landen die ik bezocht, waar ik graag nog eens naar terug wil. Zo was ik al 3 keer in Amerika en Canada en ik ben er nog niet uit gekeken. Maar ook van bijvoorbeeld Oostenrijk en Schotland zie ik graag veel meer. Toch is er één land wat ik bezocht heb en waar ik niet naar terug hoef. Ik vond het erg gaaf dat we er geweest zijn, maar 1 keer is echt voldoende. Benieuwd welk land dit is?

Flag Canada4 – Oost Canada vs West-Canada

Wij reisden al 3 keer door Canada. Mijn kennismaking met het land was tijdens een roadtrip Oost-Canada. Vorig jaar kwamen we er terug tijdens onze speciale reis door Amerika en Canada. Ook maakten we een camperreis door West-Canada. Canada is een groot land en kent best veel verschillen tussen beide gebieden. Ik maakte aan de hand van mijn ervaringen een vergelijking van Oost Canada en West Canada. Benieuwd naar mijn favoriet?

Camper Canada3 – Paklijst – Reizen met een camper

Na 3 weken rondreizen met een camper in Canada wisten we goed wat handig is om mee te nemen als je een camperreis maakt. Zo is het bijvoorbeeld slim om wat extra handdoeken mee te nemen, die je aan ’t einde van je reis kunt weggooien. Ook is het ideaal om een campingstoeltje bij te huren, omdat een picknickbank niet lekker zit voor langere tijd. En zo zijn er nog veel meer tips, dus ik maakte de Paklijst – Reizen met een camper. Ideaal als je net een camperreis geboekt hebt! Leuk dat dit artikel zo goed gelezen wordt!

Ik maakte eerder een lijst met slimme tips: Paklijst – Wat neem je mee naar Cuba?

Durbuy, Belgium

2 – Durbuy, het kleinste stadje ter wereld

Vorig jaar brachten we Kerst door in de Ardennen, samen met vrienden en hun zoontje. We hadden een fijn huisje waar we lekker aten en veel kletsten. Zonder verwachtingen bezochten we op Eerste Kerstdag het kleinste stadje Durbuy. Het bleek een onwijs leuk, knus stadje te zijn! Vooral als je wat verder vanaf de hoofdstraat loopt zie je de leukste straatjes. Ik hoor van velen dat Durbuy té toeristisch is, maar dat gevoel had ik er helemaal niet terwijl we er waren op een belangrijke feestdag. Neem er gewoon een kijkje dus!

Moraine Lake, Canada

1 – Budget camperreis Canada

Dé topper van dit jaar! Ik zette onze uitgaven voor de camperreis Canada op een rij, en daar waren velen heel nieuwsgierig naar! Dat snap ik goed, want het is altijd fijn om te weten hoeveel je moet sparen voor een reis. Ik kreeg wisselende reacties op mijn artikel. Vooral reizigers die goedkoop reizen en vaak door Azië trekken vonden ons budget omvangrijk. Reizigers die vaker Westerse landen op zoeken vonden ons budget best meevallen. Ik vind dat we het netjes gedaan hebben. We hadden een fijne vroegboekkorting en het koken in de camper bespaarde ons de kosten voor restaurants. En wat vind jij? Verdiep je vooral in onze financiën en plan zelf ook een gave reis door Canada!

Heb je het gave filmpje van onze roadtrip West-Canada al gezien?

Benieuwd naar meer jaaroverzichten?

Welke van mijn meest gelezen blogs vond jij ‘t leukste om te lezen?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
18 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Shirley

Mooi overzicht. Naar budget zijn mensen toch altijd benieuwd blijkbaar. Ik zelf ook. Mijn meest gelezen artikelen zijn ook veel oudere artikelen die via Google goed gevonden worden.

Sanne

Wat leuk dat het blog van Durbuy zo goed scoort! Mooie top tien, het zijn dan ook allemaal fijne blogs om te lezen.

Wat een leuk overzicht. Die pech verhalen vind altijd iedereen leuk, net zo als budget verhalen. Benieuwd naar meer overzichten van 2017!

Linda| travellersoftheworld

Leuk overzicht zo! Budget artikelen vind ik altijd interessant en leuk om te lezen (ook leuk om te schrijven trouwens). Leuk dat je lijstje zo gevarieerd is qua onderwerpen

Marjolein

Leuk om te zien wat bij jou goed gelezen wordt. Durbuy had ik niet helemaal verwacht, de budgetpost van de camperreis wel. Dat deze natuurlijk nummer 1 is geworden is niet zo gek. Voor velen is dit een bucketlist item, dus altijd handig om te weten hoe duur zoiets is.

ivonne

Mis, geen IJsland maar Amerika en Canada wat de klok slaat;) Geen wonder want het zijn ook prachtige landen waar je nooit raakt uitgekeken. Mijn budgetblog over Amerika wordt ook veel gelezen. Spannend om op te schrijven, maar wel iets waar veel mensen nieuwsgierig naar zijn.

Jenny

Wat grappig dat dat artikel over dat blote beelden park zo goed scoort. Dat lijkt me nou niet echt een attractie waar veel op gegoogled wordt….

Nathalie

Wat heb je toch een heerlijk veelzijdig blog dat ook buiten de gebaande paden gaat. We hebben veel dezelfde interesses en ik vind je Canada, Amerika en IJsland verhalen het leukst.

Co | Op reis met Co

Mooi overzicht met toffe blogs! Ben benieuwd naar je blogs van 2018, alvast gelukkig nieuwjaar!

18
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x