Blog

Mijn meest gelezen blogs van 2016

7 december 2016
Marcella on the road, Canada

December is de maand om de balans op te maken, en terug te kijken naar ’t afgelopen jaar. Traditiegetrouw maak ik jaarlijks een aantal jaaroverzichten, en ik vind ’t hoog tijd om te starten met de eerste van 2016. In dit artikel zet ik mijn meest gelezen blogs van 2016 voor je op een rij!

Niagara Falls10 – Onze bijzondere reis in september

Afgelopen september maakten we een bijzondere reis naar Amerika & Canada. Dit keer reisden we niet met z’n tweeën, maar met zijn vieren. De aankondiging van onze bijzondere reis werd erg goed gelezen, leuk! We deden veel tofs en maakten bijzondere herinneringen. Het werd een reis die anders was, maar zeker eentje om nooit meer te vergeten! Jan schreef uitgebreid over de voorbereidingen van deze reis: het boeken van vliegtickets en een huurauto, de route bepalen en hotels zoeken en todo’s zoeken en een roadtrip plannen.

Tijdens de reis schreef ik liveblogs over al onze avonturen!

Plaza de la Virgen, Valencia9 – Video – Valencia in beeld

Superleuk dat er ook een video voorkomt in mijn lijstje meest gelezen blogs van 2016! Dit jaar zijn we meer met video gaan doen, en maakten we best wat toffe filmpjes. Ons filmpje van Valencia was de eerste die we postten, en nog steeds heeft hij ’t meeste views! Hij geeft heel goed de sfeer van Valencia weer, ik word nog steeds onwijs blij als ik het filmpje zie!

Volg je mij al op Youtube?

Bow Lake, Alberta, Canada

8 – Video – Roadtrip West-Canada

En nóg een tof filmpje tussen mijn meest gelezen blogs, dit keer van onze roadtrip West-Canada! De shots hadden we al in mei & juni 2015 geschoten, maar in 2016 maakte Jan het filmpje af. En het resultaat mag er zijn! Het is echt supertof om weer even terug te zijn op deze camperreis vol hoogtepunten. Benieuwd geworden? Bekijk het filmpje!

Oude Markt, Leuven7 – Fotoblog van een weekend Leuven

In juni maakte ik kennis met Leuven. Ik wist weinig over de stad, maar genoot er echt van een heerlijk weekend. Leuven is verrassend leuk, gezellig en heel sfeervol. En weer eens wat anders dan Gent of Brugge. Oh, en slaap vooral bij Martin’s Klooster, dan maak je er écht een onvergetelijk weekend van!

Benieuwd naar Leuven? Bekijk mijn fotoblog én het filmpje!

Marcella marshmellows6 – Roadtrip met een camper

We hadden al gave roadtrips gemaakt: in Florida & West-Amerika, Oost-Canada en Nieuw-Zeeland. Maar rondreizen met een camper door West-Canada was nieuw voor ons. We vonden het eigenlijk al direct te gek. De goedkopere hotels en motels bevinden zich nou eenmaal vaak aan de rand van een stad, in een afgelegen gebied. Met een camper sta je middenin de natuur, inclusief snuivende dieren die ’s nachts rond je camper lopen. Tsja, het heeft wel wat. Net als het vuurtje wat we elke avond maakten, en het boek wat we erbij lazen. Ultiem relaxt, echt heerlijk!

Ik geef je tips voor een roadtrip met een camper, want dat hoeft zeker niet duur te zijn!

Marcella, strand Valencia

Valencia
Fietsen in Valencia

5 – Fietsen in Valencia

Ik vind het supertof om te fietsen op reis, en dus pakten we ook in Valencia de fiets. We boekten de tour op onze allereerste dag, zodat we direct al een globaal beeld kregen van de stad. Zo wisten we direct waar we nog even een kijkje wilden nemen. We starten met de fietstour in Jardín del Turia, reden een rondje door het centrum en namen een kijkje bij Ciutat de les Arts i les Ciències. Samen fietsten we naar het strand waar we letterlijk uitwaaiden.

In ons filmpje van Valencia zie je ons ook fietsen!

Marcella4 – 5x Spijt van op reis

Hoe zorgvuldig je een reis ook plant, er kan altijd iets tegenvallen of het blijkt achteraf dat je iets anders had willen doen. En dus schreef ik waar ik spijt van heb tijdens onze reizen. Het werd een afwisselend lijstje, waar ik leuke reacties op kreeg. Het bleek ook voor anderen herkenbaar. Benieuwd waar ik spijt van heb?

Havana, Cuba3 – Wat neem je mee naar Cuba?

In het rijtje Amerika, Canada en Nieuw-Zeeland was Cuba er eentje buiten onze comfortzone. Goed voorbereid gingen we op reis, en daar wil ik jou ook graag bij helpen. En dus schreef ik een Paklijst: Wat neem je mee naar Cuba? Heel tof dat dit artikel al snel in mijn top 10 meest gelezen blogs ‘ever’ verscheen!

Benieuwd naar Cuba? Bekijk het filmpje van onze roadtrip!

Moraine Lake, Canada2 – Route roadtrip West-Canada

Op de tweede plek in mijn meest gelezen blogs komt Canada nog eens terug. Ik maakte een blog over de route die wij gereden hebben, en verwijs je naar alle artikelen over onze avonturen. Een hoop inspiratie om je eigen onvergetelijke roadtrip Canada te plannen!

Op de foto zie je Moraine Lake. Een prachtige plek die je gezien móet hebben!

Leiden1 – City Guide Leiden

Verrassend op nummer 1 staat een stad in ons eigen kikkerlandje! Vorig jaar reisde ik vlak voor Kerst naar Leiden om de stad te ontdekken per fiets en boot. Ik kwam in mooie restaurants en knusse winkeltjes, wat een leuke stad! Mijn City Guide Leiden is dus mijn meest gelezen artikel van 2016. Heb je de stad nog niet bezocht? Zeker doen!

Benieuwd naar meer jaaroverzichten?

Welke van mijn meest gelezen blogs vond jij ’t leukste om te lezen?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

35 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Kirsten | Travelaar.nl

Leuk Marcella! En wat leuk dat Leiden op nummer 1 staat. Was ook een super leuke dag! Bij mij deed het artikel het ook erg goed 🙂 maar ik kan alvast verklappen dat ‘ie niet in de top 10 staat haha. Ik vond vooral je Cuba blogs heel leuk om te lezen/zien en je happy moments iedere maand zijn ook altijd leuk!

Gevarieerd overzicht, leuk! Mijn blog over Utrecht is ook mijn best gelezen blog, haha!

Co

Mooi jaaroverzicht! Leuk om alle verschillende dingen te zien die je al hebt gedaan 🙂

Anne - Ditisanne.nl

Wat grappig dat Leiden het wint van al die mooie verre bestemmingen! Leuk, zo’n overzicht!

Kelly | Dutchie on the Road

Wat een mooi overzicht Marcella en inderdaad verrassend dat Leiden op nr. 1 staat.

Jenn

Leuk zo’n overzicht, en grappig dat juist Leiden op 1 staat, had ook een verre bestemming verwacht 🙂

Shirley

Het artikel over Leuven vond ik erg leuk. Ik kom daar vaak en vind het leuk om dat door jouw ogen te zien. En een artikel zoals spijt op reis, daar word ik altijd heel nieuwsgierig van, dus zoiets lees ik meteen.

Shirley

Het filmpje vond ik ook erg leuk! Sowieso altijd een leuke manier om de sfeer van een bestemming te zien 🙂

Bianca

Ik heb super veel gehad aan alle blogs over Canada. Ook erg fijn dat ze zo op volgorde waren geschreven. Ik ben zelf toch meer van de blogs over plaatsen buiten ons kikkerlandje 😉.

Tikva

Leuk om te lezen wat je meest gelezen blogs zijn. Wat een afwisselende lijst

Lizette

Mooi jaaroverzicht! Leuk om die diverse bestemmingen voorbij te zien komen. Op naar weer een mooi reisjaar vol avonturen! Ik vroeg me af, wat vind je leuker, live onderweg bloggen of als je thuis bent alles uitwerken?

Reismuts

Het lijkt me ook stressvol om onderweg te schijven en lastig om de juiste foto’s erbij uit te zoeken. Ik overweeg de komende reis mijn Ipad wel mee te nemen om al wat berichten in concept te schrijven. Dank voor je mening, want dan hou ik er ook gewoon rekening mee dat ik thuis lekker alles uit ga werken.

Sabine

Leuk overzicht en inderdaad een heel verrassende nummer 1! 😀 Vind ik zelf ook wel een enorm leuke stad trouwens. Ik vind de reisverslagen het leukste, zeker die van Canada met je prachtige foto’s!

Wat een verrassende, maar leuke nummer 1! heel leuk ook zo’n jaaroverzicht 🙂 Ben eigenlijk nu ook wel benieuwd wat er bij mij allemaal in de top tien zou staan. Ik vind je video van Valencia heel gaaf en vond het leuk om over Cuba te lezen!

Saskia

Ik vind dit soort artikelen altijd erg leuk om te lezen! Zelf ga ik er eentje maken met de meeste reactie per maand. Altijd leuk! erg leuk altijd die mooie foto’s en reisverslagen van je. En uiteraard staat mijn oude city op nummer 1 😉

Wanda

Al je blogs lees ik met veel plezier maar jullie avonturen in Canada heb ik met meer dan normale aandacht gevolgd en gelezen. Vooral omdat ik daar zelf in 1998 ben geweest en daardoor een hoop dingen herkende. Het was een soort van herinneringen o halen, dus dat maken deze blogs net iets bijzonderder dan je andere blogs. Maar voor de rest, ik ben een trouwe lezer van wat je me ook vertelt!

ivonne

Je hebt heel wat mooie reizen gemaakt en prachtige dingen met ons gedeeld. Ik deel je liefde voor heel veel van deze plekken en ook voor het kamperen in de gave natuur. Leuk dat je ook jullie filmpjes opneemt in de lijst. Schrijf volgend jaar weer lekker door en op naar een heel nieuw overzicht!

christophe

Canada was onze favoriet! Staat zeker eens op ons programma, twijfelen enkel nog of we hotels gaan boeken of een camper proberen voor de eerste keer.

35
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x