Blog

Mijn meest gelezen artikelen van de eerste helft van 2017

9 juli 2017
Marcella, Plaza de Espana

De eerste helft van 2017 ligt alweer achter ons. We maakten een aantal gave reizen en ik schreef artikelen over de mooiste bestemmingen. Ben je benieuwd wat mijn meest gelezen artikelen van de eerste helft van 2017 zijn? Ik vertel het je!

Brugge, België

Een aantal topartikelen wordt zeer regelmatig gelezen, en dus kom ik ze ook tegen bovenin mijn lijstje met meest gelezen artikelen. Ze zijn al wat ouder, maar ik vind het erg leuk dat deze artikelen vaak gelezen worden!

Maar natuurlijk ben je ook benieuwd welke artikelen het goed doen die ik in 2017 geschreven heb!

Camper, Bow Lake, Alberta, CanadaBudget camperreis Canada

Met stip bovenaan het lijstje met meest gelezen artikelen! Canada is geweldig, maar ook een duur land. Ik besloot onze kosten op een rijtje te zetten en gaf je een inkijkje in ons budget voor de camperreis in West-Canada. Ik kreeg wisselende reacties. Vooral reizigers die goedkoop reizen en vaak door Azië trekken vonden ons budget omvangrijk. Reizigers die vaker de duurdere landen op zoeken vonden ons budget best meevallen. Ik vind dat we het netjes gedaan hebben. We hadden een fijne vroegboekkorting en het koken in de camper bespaarde ons de kosten voor dure etentjes. En wat vind jij? Verdiep je vooral lekker in onze financiën en plan zelf ook een gave reis door Canada!

Heb je het gave filmpje van onze roadtrip West-Canada al gezien?

Jan en Marcella, Topes de Collantes, CubaTravel – 1 keer, maar nooit weer

Spanje, Amerika, Italië, Canada. Ik kan met gemak nog meer landen opnoemen waar ik terug blijf komen. Omdat er nog zoveel te zien is en ik het er zo fijn vind. Cuba is hier een uitzondering op. Ik vond het een intrigerende reis, maar het was er wel eentje in de categorie ‘1 keer, maar nooit weer‘. Het was een mooie, leerzame reis en het was goed om eens buiten onze comfortzone te komen. Dat is leerzaam en interessant. Maar nogmaals Cuba, dat hoeft van mij niet. Mijn redenen vertel ik je in mijn artikel.

Bekijk ook de route van onze roadtrip Cuba en kijk naar ons filmpje!

Durbuy, BelgiumDurbuy, het kleinste stadje ter wereld

Tijdens een weekend in de Ardennen besloten we een kijkje te nemen in het stadje Durbuy. We verwachten er niet veel van, en werden dus onwijs verrast toen we in de stad kwamen. Het is er knus en heel sfeervol. Vooral het dwalen door de smalle straatjes was heerlijk en leverde de mooiste plaatjes op. Of Durbuy écht het kleinste stadje ter wereld is, daar zijn de meningen over verdeeld, maar leuk is het er zeker. Sla Durbuy dus zeker niet over!

Rental car America

5x Pech op reis

Pech op reis, ook wij kunnen zo een lijstje met minder fijne momenten opnoemen. Het overkwam ons in Brussel en Antwerpen en in Cuba, Canada en Amerika. Zo hebben wij ooit een taxiritje moeten betalen voor het weg brengen van de sleutel van onze camper, konden we op autoloze zondag de stad bijna niet uit en zijn we bestolen in het buitenland. Benieuwd naar alle verhalen? Lees 5x Pech op reis!

Marcella, Peyto Lake, Alberta, Canada
7x De mooiste natuur van Alberta

Tijdens onze camperreis West-Canada reden vanaf Vancouver een rondje via de Rockies en we eindigden onze reis op Vancouver Island. Onze reis bracht ons in de provincies British Columbia en Alberta. In Alberta bevind je je volop in de Rocky Mountains en dat was op en top genieten. Wat.Een.Natuur! Ik zette de mooiste natuur van Alberta voor je op een rij. Wat vind jij de mooiste plek?

Natuurlijk zette ik ook de mooiste natuur van British Columbia op een rij!

Restaurants in Groningen17x Restaurants in Groningen

We wonen alweer ruim 2 jaar in Groningen. Natuurlijk zijn we al flink op ontdekking gegaan en hebben we best al veel restaurantjes ontdekt. Voor een heerlijk diner, maar ik heb ook een aantal favoriete lunchspots. Omdat ik op Twitter regelmatig gevraagd wordt naar tips voor restaurants, maakte ik het artikel 17 restaurants in Groningen. Verwacht een hoop lekker eten en fijne hotspots. Eet smakelijk!

Benieuwd naar nog meer leuke hotspots?

Marcella Nieuw-ZeelandTop 5 gemiste highlights

Reizen is keuzes maken, en dus mis je helaas wel eens een geweldige plek. Benieuwd wat ik gemist heb tijdens onze reizen? Denk aan een land waar we al vaak zijn geweest, maar altijd de natuur overslaan. Of die ene te gekke wandeltocht die we toch niet hebben gedaan. Of dat natuurpark wat we gemist hebben. Lees onze Top 5 gemiste highlights!

Welke van mijn meest gelezen artikelen vond jij ’t leukste?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Sophie 9 juli 2017 at 13:25

  De artikelen over West-Canada vind ik het leukst, want daar ben ik zelf ook geweest, maar heb daar niet zulke mooie foto’s gemaakt 🙂 Met de stedentrips heb ik minder, maar je tochten door de natuur (waar dan ook) vind ik schitterend om te lezen!

  • Reply Marcella 10 juli 2017 at 20:24

   West-Canada is ook echt schitterend Sophie! Ik vind stedentrips leuk, maar dan wel in combinatie met de natuur. Dat is een toffe combi! Dus je zal zeker nog meer over de natuur lezen. Over de natuur in IJsland blijf ik nog wel even schrijven!

 • Reply Jenny 10 juli 2017 at 08:10

  Mooi overzicht! Elke keer bij het lezen van jouw enthousiaste verhalen over de Wadden dan wil ik die kant op, maar het komt er maar niet van…

  • Reply Marcella 10 juli 2017 at 20:24

   Ik ben er nu ook al een tijdje niet meer geweest Jenny. Ik hoop binnenkort terug te gaan naar Schiermonnikoog, dat is echt veels te lang geleden!

 • Reply Saskia 10 juli 2017 at 09:30

  Wat een leuk overzichtje. ik kende ze wel allemaal al 🙂

  • Reply Marcella 10 juli 2017 at 20:25

   Leuk dat je alle artikelen nog kent Saskia! Je bent een trouwe lezer 🙂

 • Reply Elisa 10 juli 2017 at 21:58

  Leuk overzichtje, kende ze allemaal 🙂 Die van Durbuy is favoriet!

  • Reply Marcella 11 juli 2017 at 09:00

   Leuk dat je ze allemaal kent Lies! Durbuy is echt een leuke stad! Er zijn plannen om er een pretpark te maken, ik hoop dat ’t niet door gaat 😉

 • Reply Kirsten 11 juli 2017 at 05:02

  Leuk overzicht! Tof dat ook bij jou het budget artikel het zo goed doet. Dat zijn bij ons ook altijd de best gelezen artikelen 🙂 Wat ik het leukst vond om te lezen? 1x en nooit weer vond ik erg interessant!

  • Reply Marcella 11 juli 2017 at 09:02

   Ik vind jullie budget artikelen altijd erg leuk om te lezen Kirsten. Mede daardoor besloot ik er ook eens eentje te maken. Ik vond sommige kritiek lastig, maar ach, iedereen moet zijn eigen keuze kunnen maken. Leuk dat je 1 keer, maar nooit weer interessant vond. Tsja, ik vond dat ik maar eerlijk moest zijn. Jij schreef toch eens over wat er tegen viel in Azië? Ook heel interessant!

 • Reply ivonne 15 juli 2017 at 10:57

  Ik geniet elke keer weer van al die reizen die jullie in Canada maken. heerlijk land waar ik graag weer naartoe wil om meer van te gaan ontdekken. De wereld is echt veeeeel te groot.
  Grappig dat mensen altijd nieuwsgierig zijn naar budget blogs. Ik schreef er één over onze trip naar Amerika en krijg er veel commentaar, op zowel positief als negatief. Niet iedereen durft bloot te geven wat ze daadwerkelijk betalen, terwijl het toch echt best bepalend is voor een reis vind ik zelf.

  • Reply Marcella 17 juli 2017 at 19:42

   Canada is ook echt een gaaf land voor jullie Ivonne. Het westen is prachtig, al moet het uiterste oosten (oa Prince Edward Island) ook echt tof zijn. Die hoek staat nog op onze wishlist 😉 De wereld is inderdaad te groot, zoveel moois te ontdekken!
   Ik ben zelf ook vaak benieuwd naar budget blogs. Soms kan ik er niet zoveel mee omdat de auteurs totaal anders reizen dan wij, maak vaak kunnen we er wel wat mee. Zelf houden we al onze uitgaven nauwkeurig bij, dus ik vond het ook wel leuk om er zelf eentje te maken. Misschien ga ik het nog eens doen!

 • Reply Maud 22 juli 2017 at 20:26

  Wat een leuk overzicht! Ik vond het ook allemaal leuke artikelen om te lezen. Vooral het artikel over Durbuy vond ik leuk!

  • Reply Marcella 22 juli 2017 at 23:00

   Thanks! Durbuy vind jij vast ook onwijs leuk, echt een tof knus stadje!

  Leave a Reply