Tag-lijstjes

Mijn lief die ik 5 jaar ken, een huismus zijn en spelen met woorden

18 november 2013

Een aantal dagen geleden zag ik bij Sassie haar blog over The Thankful Project. Intussen las ik al veel lijstjes voorbij komen bij andere bloggers. Ik hou van dat soort lijstjes, ik maak ook graag mijn Happylists. Het maakt me blij en ik vind het leuk om via dit soort lijstjes andere bloggers beter te leren kennen. Ik doe dus mee aan het project met mijn eerste 10-tal waar ik blij van word.

#1: A Person Mijn lief ken ik inmiddels vijf jaar. Ik leerde hem kennen via een vriendin die zijn collega is. Vijf jaar geleden spraken we voor ’t eerst af op de dag na mijn verjaardag en kreeg ik een heel lief cadeautje. Ik was direct verkocht. Wel gingen we eerst nog samen eten, naar de bioscoop en op zoek naar twee kerstbomen (de verkoper snapte er niets van) voordat we echt een stel werden. Vervolgens woonden we vier maanden later samen. En een half jaar later verhuisden we naar het huis waarin we nu wonen. We zijn inmiddels met elkaar verbonden als geregistreerd partners. Hij is mijn schatje, mijn maatje, mijn steun en toeverlaat en ik vind het fijn dat we samen zulke mooie reizen maken.

Jan en Marcella in Oostenrijk

#2: A Role You’ve Played Als eerste denk ik aan toneelspel, zo niets voor mij! Ik ben niet echt het type om vol in de belangstelling te staan. Presentaties zijn ook niet echt wat voor mij. Al vind ik het stiekem wel leuk om – als ik eenmaal op dreef ben – het publiek te entertainen. Het zit er ergens dus wel in en stiekem vind ik het leuker dan ik altijd denk.

3#: A Place There’s No Place Like Home Ik ben een echte huismus. Ik vind het heerlijk om thuis te zijn in ons monumentale huis uit 1921, te knuffelen met de katjes en liters thee te drinken. Maar na een tijdje begint het altijd weer te kriebelen. Ik zoek naar mogelijkheden om weer op pad te gaan. Nieuwe landen ontdekken, door mooie steden lopen en vooral ook genieten van de prachtige natuur om me heen. Vervolgens ben ik altijd weer extra blij om terug te komen in ons huis. Vooral de katjes mis ik altijd erg.

Puma en Cheetah

#4: An Experience Twee jaar geleden maakte ik mijn grootste reis tot nu toe. We vertrokken voor een maand naar Amerika om daar langs de westkust te reizen van Seattle naar San Francisco. Een ervaring die mij goed deed en liet groeien als mens. Nu staat er weer een reis van een maand voor de deur, maar dit keer door het prachtige Nieuw Zeeland. Een nog veel grotere ervaring, ik heb er onwijs veel zin in!

#5: A Talent You Have Ik ben best bescheiden en ‘talent’ is een beladen term voor mij. Toch heb ik de afgelopen jaren steeds meer geleerd waar ik goed in ben. Soms is iets voor mij vanzelfsprekend, maar dit is voor andere mensen niet zo. Ik vind het leuk om mijn krachten beter te ontdekken en deze ook in te zetten. Ik word er blij van en het leidt ook nog tot mooie resultaten.

#6: A Failure Twee jaar geleden werden we bestolen tijdens onze reis door Amerika en vorig jaar werd er bij ons thuis ingebroken. Beide iets waar we niet zoveel aan konden doen, maar het voelde wel als behoorlijke tegenslagen. Je wordt er tenslotte nooit beter van en het kost je altijd een berg geld. En het schaadt je vertrouwen in anderen. Gelukkig zijn we beide keren niet persoonlijk benadert, maar toch zijn we achterdochtiger geworden. Dat is jammer.

#7: A Job Ik heb nog niet het geluk gehad om een vast contract te krijgen, dus ik heb de afgelopen 8 jaar wat omzwervingen gemaakt in het communicatievak. De laatste 2,5 jaar werk ik met veel plezier als communicatiespecialist en ik heb hier erg veel geleerd. Het zou super zijn om die drie tijdelijke contracten te verlengen in een nog langere periode, maar dat is nog even afwachten. Duimen dus!

#8: Words Als kind al was ik gek op woorden. Ik maakte graag verhaaltjes, maar schreef ook hele boekwerken naar vriendinnetjes. Ik koos de afstudeerrichting tekst. Toch is het pas sinds anderhalf jaar dat ik met steeds meer plezier werk aan mijn eigen blog. Ik vind het onwijs leuk om artikelen te schrijven, vooral over de reizen die ik maak.

Jan en Marcella in Yosemite, Amerika

#9: A Photo Ik heb zoveel mooie foto’s! Maar de bovenste staat symbool voor kracht en hechte verbondenheid. Dit was twee dagen na de diefstal in Amerika en we waren erg blij dat we een gave tocht in het prachtige Yosemite park hadden gelopen. Het onweer bleef weg, het was echt ‘ons’ moment. We hadden de dag ervoor geschreeuwd en gehuild en een hoop geregeld en waren zo blij met dit fijn positieve moment samen. Door alle ellende waren we nog meer op elkaar aangewezen, dat maakte ons samen sterker dan ooit.

#10: A Memory Die heb ik de laatste tijd veel aan mijn vader. Twee maanden overleed hij geheel onverwachts en dat is nog steeds onwerkelijk. Toch is het fijn om aan de mooie herinneringen te denken van de afgelopen 31 jaar. Laatst zat ik urenlang oude foto’s te kijken, erg fijn was dat. Hoe moeilijk het soms ook is, ik koester de mooie momenten en kijk er ook naar uit om samen met mijn moeder en zussen nieuwe herinneringen op te bouwen. De liefde voor hen lijkt wel gegroeid, ze zijn mij dierbaarder dan ooit.

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
13 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Carpe Diem

Een mooie blog, met veel positieve dingen! Toppie!

Wanda

De kracht en je positieve instelling stralen er vanaf!

Mieke

Op zoek naar twee kerstbomen… 🙂
Waar dat toch niet toe kan leiden. Wat fijn dat jullie zo gelukkig zijn samen. Samen kunnen jullie alles aan!

Annika - De Andere Wereld

Mooi om te lezen en leuke foto’s!
En dat het alweer 2 maanden geleden is dat je vader is overleden! Ik heb het idee dat ik gister je blog hierover las. Fijn dat je mooie herinneringen hebt.

iliveformydreams

Erg leuk heb je hem ingevuld!! 🙂
Ik zet je bij deel 3 in het lijstje van bloggers die deze tag hebben ingevuld.
Ben benieuwd of je de rest ook nog gaat doen?! 🙂

Mooie lijst, fijn om te lezen 😀 Wat gaat de tijd snel zeg, niet te geloven. NZ komt ook steeds een stukje dichterbij he 😉 Yay!

Food Love and Happiness

Wat lief hoe je over je lief spreekt! En een huis uit 1921!? Wow! Vast een prachtig huis, misschien leuk om eens wat foto’s van je huisje te tonen? 🙂 Goed om nog wat te lezen over het verdriet over je vader, ik dacht laatst nog aan je. Weet hoe moeilijk het is, en mooi hoe je je nu nog beter beseft wat je hebt he (bijv. je moeder en zussen). Lieve reactie van jou op mijn persoonlijke stukje, lijkt me ook leuk jou eens te ontmoeten!

Limoentje

Wat een mooi en persoonlijk blogje. Je kerstbomenverhaal is wel grappig 🙂
En knap hoor, dat je na zo’n diefstal zo snel kon omschakelen en weer verder kon gaan met genieten.

Saskia

Mooie persoonlijk lijst/blog. Met plezier gelezen. Misschien dat ik ‘m binnenkort eens overneem….

13
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x