Blog Personal

Mijn 2013

31 december 2013

Een rotjaar zou ik mijn 2013 niet noemen. Het was wel een jaar wat een afschuwelijke wending nam toen ik zo opeens mijn lieve vader verloor. Dat gemis is hard en doet ontzettend veel pijn. Mijn leven is voorgoed verandert nu ik zonder vader verder moet. Dat is moeilijk en zwaar, maar ik pak langzaam de draad weer op en ga ervoor. Ik ga nog meer voor de mooiste herinneringen en ervaringen die me gelukkig maken. Het jaar bracht me ook zeker goede dingen en die wil ik in deze laatste blog van het jaar nog even extra benadrukken. Terugkijken is goed en leerzaam, dus bij deze mijn 2013.

Liefde van m’n leven

Op 1 juli veranderde mijn burgerlijke staat van ongehuwd naar geregistreerd partner. We wilden al langer een verbintenis, maar kwamen er niet uit hoe we dat wilden. Ook hikten we tegen het torenhoge budget van een huwelijk aan. Nu zijn we aan elkaar verbonden, maar hebben we de geweldige reis naar Nieuw Zeeland nog tegoed. En wat was het een mooie dag met onze familie. Fijn dat m’n vader daar nog bij was!

Nieuwe ervaringen in prachtige landen

Reizen is onze passie, dat zal duidelijk zijn. Het maakt ons gelukkig en blij, dus we gaan altijd voor de mooiste ervaringen. Begin 2013 hakten we de knoop door om te gaan sparen voor de grote reis naar Nieuw Zeeland. Wel besloten extra scherp te budgetteren zodat we ruimte reserveerden om ook dit jaar wat van de wereld te zien. Zo ontdekten we Rome en Praag en reisden we een week door Oostenrijk. Het werden onvergetelijke ervaringen, een prachtig reisjaar! Het jaar sloten we af met een weekend Newcastle. Heerlijk om er na die slopende maanden eventjes samen uit te zijn.

Maandelijks nieuwe records met bloggen

Schrijven bracht me dit jaar veel moois. Steeds meer gebruikte ik mijn site als podium voor mijn hersenspinsels en mijn volgers groeide langzaam, maar zeker. Mijn statistieken van januari staan in schril contrast met die van december. Maar wat maakt bloggen mij onwijs gelukkig, wat is het mooi om een fijn plekje te hebben op het grote web. En jullie, lieve bezoekers, maken me elke keer weer blij met de mooiste reacties. Wat doet mij dat goed. Heel erg bedankt voor alle steun! Op naar een fijn schrijfjaar in 2014, graag tot ziens!

Marcella in Rome, Italie

Een leerzaam 2013

Eind 2012 kreeg ik een nieuw jaarcontract, maar begin januari werd ik verrast met een contract van nog drie maanden extra. Dat was de maximale termijn van tijdelijke contracten. Afgelopen jaar deed ik weer veel mooie dingen en leerde ik veel over mezelf als communicatiespecialist. Over vier maanden loopt m’n contract af en moet ik voor vast aangenomen worden. Het is nog spannend of dat gaat gebeuren. Toch heb ik inmiddels zoveel meer vertrouwen in mijn toekomst dat ik denk dat ’t wel goed komt, hoe dan ook.

Werken aan mijn conditie

In 2012 viel ik 12 kilo af, in 2013 was ik inmiddels zoveel fitter dat ik mijn conditie flink kon verbeteren. Ik fietste ruim 1000 kilometer op m’n racefiets, liep bijna dagelijks een eind, naar m’n werk of een rondje door de wijk of het centrum. Nu het kouder is duik ik weer in het zwembad voor de nodige baantjes. En het bewegen werpt z’n vruchten af, want ik voel me fitter en sterker. Ik heb nu een aardige conditie, heel fijn!

Wandelen in Drenthe

Blij-momentjes door ’t jaar heen

♥ In mei was ik bang dat ik poes Puma kwijt was want ze verscheen twee (!) weken lang niet. Toch vond ze haar huis terug, wat was ik gelukkig! ♥ Ik las de mooiste boeken, zo fijn! Mijn favoriet is Daglicht van Marion Pauw ♥ Ik schreef weer artikelen voor Nadelunch.com ♥ Leuke blogs lezen en steeds meer leuke mensen ontdekken in de blogwereld ♥ Ik deed meerdere keren dit jaar een fijne hightea met lieve vriendinnen. Heerlijk en fijn! ♥ Lieve Lonneke die mij verraste met een geweldig pakket vol lieve cadeautjes ♥ We wandelen regelmatig een flink eind door de natuur. Goed om er even lekker samen uit te zijn! ♥ Kerst inluiden met het eindfeest van Serious Request. Een en al ontlading! ♥ Zoveel meer kleine dingen die ik benoemde in mijn happylists zodat ik altijd even terug kon kijken naar de fijnste momenten ♥

Vooruitblik op 2014

Het nieuwe jaar mag er van mij nu wel komen. Niet meer ‘het jaar waarin mijn vader overleed’, maar een jaar vol nieuwe kansen en mooie momenten. Natuurlijk blijft het grote gemis tussen alle fijne momenten door voelbaar, maar ik hoop dat we het allemaal steeds wat meer een plekje kunnen geven. 2014 wordt voor mij het jaar van de grote verre reis, dat staat al vast. Wat het me verder brengt weet ik niet. Ik ga er m’n best voor doen om er vooral van te genieten samen met de lieve mensen om me heen.

Fijne jaarwisseling en veel geluk, gezondheid en vooral ook plezier voor 2014! 

You Might Also Like

22
Reageer op dit artikel

avatar
16 Reacties
6 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
17 Auteurs van reacties
MarcellaDianaJessLimoentjeMieke Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Nathalie -worldly treasury-
Reiziger

Hele, hele mooie positieve post. Wat er ook gebeurt het goeie blijven zien en kunnen benoemen. Ik wens je een prachtig, reislustig 2014!

Kim / Vintage & Beauty
Reiziger

Leuk overzicht! Fijn om te horen dat zoveel positiefs is gebeurd al valt dit natuurlijk in een scherp contrast met het verliezen van je vader! Veel reis plezier in 2014

Mandy
Reiziger
Mandy

Heel leuk om te lezen, positieveling! Alvast een fijn 2014!

Willemvk
Reiziger
Willemvk

Een mooi overzicht! Dat het volgende jaar maar veel beter mag zijn!!

Marlou
Reiziger

Wat ben jij heerlijk positief zeg 🙂 Ik wens je het allerbeste voor 2014!

Saskia
Reiziger
Saskia

Leuk overzicht!
Hele fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2014! En natuurlijk nog heel veel plezier met de voorbereidingen voor je reis.

Sylvia Kuijsten
Reiziger

Een mooie, positieve post ondanks het grote verlies van je vader. Ik wens je een heel gelukkig, succesvol, gezond, liefdevol en mooi 2014! 🙂

Anne
Reiziger
Anne

Wat een mooi overzicht Marcella! Snel op naar 2014 en jullie geweldige reis 🙂

Marieke
Reiziger

Mooi geschreven Marcella. Ik kan me gewoon niet voorstellen hoe heftig het moet zijn om opeens je vader te verliezen. 🙁 Knap dat je er toch iets van weet te maken! Heel veel plezier (vast) met jullie grote reis naar Nieuw-Zeeland, wat moet dát gaaf zijn!

Wanda
Reiziger

Pfff, wat straal je weer een hoop kracht en positiviteit uit meid! Het jaar waarin het verlies van je vader alles op zijn kop zette en er toch zo krachtig uitkomen, dat verdient respect!
Hopelijk wordt 2014 opnieuw een fijn reisjaartje voor jullie, zal ongetwijfeld lukken met jullie mooie reis in het vooruitzicht, en dat er verder een hoop mooie dingen gebeuren!

Limoentje
Reiziger
Limoentje

Velen zeiden het al; knap dat je zo positief bent en zoveel kracht uitstraalt en haalt uit de goede dingen.
Ik gun je alle goeds voor het nieuwe jaar!

Sas
Reiziger

wat een super mooi overzicht! 🙂

TravelLin
Reiziger

Mooi geschreven. Veel geluk voor het nieuwe jaar!

Mieke
Reiziger

Wat een prachtig overzicht. Naast het vreselijke verlies van je vader heeft 2013 je ook veel moois gebracht. Ik vind het zo knap dat je daar kracht uithaalt.
Ik wens je alle goeds voor 2014!

Jess
Reiziger

Je hebt een heftig jaar achter de rug. Wat fijn dat je vader nog bij jullie geregistreerd partnerschap kon zijn. Wat ben jij een sterk en krachtig persoon dat je zo omgaat met het verlies. Je vader is ongetwijfeld heel trots op een dochter zoals jij. Ik heb echt heel veel bewondering voor je. Ik kan niet wachten om al je blogjes te lezen over jullie reis naar Nieuw-Zeeland. Alle goeds voor 2014.

Diana
Reiziger
Diana

Ja, de laatste maanden van 2013 waren echt ontzettend zwaar en triest! Op naar een mooi 2014. En dat we mama maar veel tot steun kunnen zijn.