Bootreizen

Met de boot naar Engeland

30 november 2013

Omdat we de drang hebben om vooral landen buiten Europa te bezoeken, vliegen we vaak naar onze bestemming. Ter plekke maken we dan een roadtrip. Vooral de roadtrip van een maand langs de westkust van Amerika beviel ons erg goed, wat is het mooi daar! Maar de roadtrip Oostenrijk was ook onwijs tof! Dit keer maken we een ander soort trip, want we gaan met de boot naar Engeland!

King's Seaways van DFDS Seaways

Met de boot naar Engeland

Vorig weekend gingen we weer op stedentrip, maar dit keer op een heel andere manier. We maakten een mini cruise met DFDS Seaways naar de stad Newcastle, in Noord-Oost Engeland. Om 17:30 vertrok het schip King’s Seaways uit de haven van IJmuiden om 9 uur ’s ochtends (Engelse tijd) aan te leggen in de haven van Newcastle. Vervolgens bleven we een dag en nachtje in Engeland en voeren we aan ’t einde van de volgende dag weer naar Nederland, waar we om 10 uur ’s ochtends aan kwamen.

Katan, lekker eten en genieten van het uitzicht op de kust

En wat we al die tijd op de boot naar Engeland deden? We aten een ruim dinerbuffet en hadden een heerlijk ontbijtbuffet, keken bij de winkeltjes, deden het dobbelspel Katan met livemuziek op de achtergrond en we lazen een boek in een van de gezellige restaurantjes. We hadden ook nog mee kunnen doen aan de bingo en er is ook een heuse bioscoop en een mini casino aan boord. Met mooi weer is er zelfs een bar op het bovenste dek. Toen we weg vaarden was het snel donker en zagen we voornamelijk lichtjes langs de kust. ’s Ochtends genoten we dan ook extra van het mooie uitzicht op de kust.

In slaap gewiegd worden

Dus ja, de tijd op de boot naar Engeland vloog voorbij. Op de heenweg hadden we nog wel flink wat golven, maar dat was voornamelijk ’s nachts, dus we werden fijn in slaap gewiegd. We hadden op de heenweg een best grote hut ook, op de terugweg was ‘ie juist erg krap. Het tweepersoonsbed nam de meeste ruimte in beslag. Maar dat bed sliep wel ontzettend fijn. En ach, de ruimte buiten de hut is enorm, dus erg is het niet. Kortom: met de boot naar Engeland varen is een heel leuke manier van reizen. Newcastle is een erg leuke stad en november/december extra sfeervol door alle mooie feestverlichting.

Benieuwd naar Newcastle?

Ik schreef een uitgebreide City Guide Newcastle met een heleboel tips!

DFDS Seaways van IJmuiden naar Newcastle

You Might Also Like

23
Reageer op dit artikel

avatar
14 Reacties
9 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
15 Auteurs van reacties
RoxanneReismeisjeMarlouLynnMichelle | Travel lifestyle.nl Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Wanda
Reiziger

Leuke minitrip zo tussendoor! Deze wil ik ook nog graag eens doen, maar dan met mijn moeder en inderdaad in deze periode van het jaar…

tessaheitmeijer
Reiziger

Wat een leuk verslag! Dit willen mijn vriend en ik dus ook nog eens doen, maar hij is bang dat hij zeeziek wordt… (ik ben bang om te vliegen maar verzet die angst steeds om toch maar ergens te komen, hem krijg je amper op een boot, zucht!)
Als ik je verslag zo lees valt het qua deining wel mee. Tsja, ’s nachts, maar dan slaapt ‘ie doorgaans toch als een blok! 🙂 Ik ga het hem opnieuw voorleggen! Newcastle here we come! 🙂

Anne
Reiziger
Anne

Ja, fijn dat jullie het ook leuk hebben gehad! Ben benieuwd naar je ervaringen in Newcastle 🙂

Jess
Reiziger

Fijn dat jullie het naar je zin hebben gehad. Ik vind het zo leuk op zo’n grote boed maar ik ben er inmiddels achter dat ik echt gigantisch zeeziek ben. Ben benieuwd naar je blogjes over New Castle.

Laura
Reiziger
Laura

Wat leuk zeg! Ik dacht dat zo’n bootreis saai zou zijn, maar dat valt dus reuze mee. Ook leuk dat je gewoon gaat zeg maar, een dagje 🙂

Willemvk
Reiziger
Willemvk

Als ik de naam van DFDS Seaways ergens zie staan, moet ik altijd terugdenken aan mijn typecursus die ooit heb gevolgd. Bladzijden vol typen met oefeningen.

df ds da enz.

Explorista.nl
Reiziger

Dat klinkt leuk! Ik heb nog nooit gecruisd (hoe de F spel je dat?). Ben heel erg benieuwd of het mij zal bevallen op een boot in Januari 😛

Mieke
Reiziger

Lijkt me heel leuk, zo’n mini cruise. Echt een tripje naast/ naar je trip.

Sas
Reiziger

Oh wat een fijne trip! 🙂

Michelle | Travel lifestyle.nl
Reiziger

Heerlijk zo’n weekendje weg! Ik heb alleen de reis van Newcastle naar IJmuiden een paar maanden geleden gedaan. Dikke golven hadden we ook; gelukkig geen last van gehad. Vond vooral het entertainment ’s avonds hilarisch 😀

Lynn
Reiziger
Lynn

Hey wat grappig om beelden uit mijn eigen woonplaats te zien! 🙂

Marlou
Reiziger

Wat een prachtige zonsopkomst 🙂 en wat klinkt het fijn. Ik vind cruiseschepen zo indrukwekkend altijd!

Reismeisje
Reiziger

Oeee, wat leuk zeg! Klinkt echt superleuk!

Roxanne
Reiziger

Wij willen dat ook een keertje doen, met de boot naar Newcastle. Huib kan niet zo goed tegen varen. In Finland zijn we op die manier naar Talinn geweest en ik vond het ook wel erg leuk.