Happylists

Maart 2019 – Dag lieve schoonmoeder

31 maart 2019
Happylist maart 2019

Maart werd een bizarre maand voor ons, want we namen afscheid van Jan’s moeder. Hoewel we al een tijdje wisten dat ze ziek was ging het veels te snel. Ik vertel er in dit maandoverzicht wat meer over én kijk met je terug naar de rest van de maand.

Afscheid nemen

Op maandagavond 18 maart namen we afscheid van Jan zijn moeder. Op 11 januari hoorden we dat ze longkanker heeft. Na een aantal weken met scans en onderzoeken kon ze starten met chemo, maar helaas was ze daar op dat moment al te zwak voor. Ze ging ervoor om aan te sterken, maar helaas lukte dat niet meer. Veel sneller dan verwacht moesten we afscheid nemen, ze was nog maar 67 jaar. Na een intensieve week vol geregel volgde een mooi afscheid. Het is nog steeds bizar en onwerkelijk dat ze er niet meer is, we missen haar. Gelukkig hebben we mooie herinneringen die we samen ophalen, bijvoorbeeld onze geweldige reis door Amerika & Canada.

Mijn 5 meest gelezen artikelen

Deze (nieuwe) artikelen werden ’t meest gelezen in maart:

5 – Wandelen in Teutoburgerwald

Vorig jaar hebben we meer natuur ontdekt in Duitsland. We zijn gaan fietsen in Emsland en zijn gaan wandelen in Teutoburgerwald. Vooral het Teutoburgerwald verraste mij echt. Wat een leuk gebied vol knusse dorpjes en onwijs mooie natuur! En wist je dat het Teutoburgerwald groooot is? Ik kom er dus graag nog eens terug om er nog meer te wandelen!

Bekijk ook: VIDEO Teutoburgerwald

Marcella Las Coloradas Mexico4 – Update #5 – Gezonde voornemens

Mijn update over mijn gezonde voornemens maakten velen van jullie nieuwsgierig. Lukt het me om af te vallen en blijf ik lekker sporten? En welke doelen stel ik mezelf? Je leest het in mijn 5e update met gezonde voornemens!

3 – Roadtrip Nieuw-Zeeland – Onze rondreis in 5 weken

Het is alweer 5 jaar geleden dat we onze droomreis maakten. In 5 weken reisden we over het Noorder- en Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Compleet aan de andere kant van de wereld, zo onwerkelijk gaaf! In Route roadtrip Nieuw-Zeeland deel ik onze route én verwijs ik naar blogs met al onze avonturen! Tof dat ie zo vaak gelezen wordt!

Fjadarglufur, Iceland2 – Fjaðrárgljúfur, de mooiste kloof van IJsland

Dit artikel is het meest gelezen van al mijn artikelen over IJsland. In de laatste twee weken van maart had ik honderden lezers op dit artikel. Ik hoorde de kloof Fjaðrárgljúfur nogal populair is momenteel, en dan is het handig dat je goed scoort in Google. Toch vind ik het ook wel een beetje wonderlijk: het is zo’n onuitspreekbaar woord wat niet te typen is, maar kennelijk wél te vinden is via Google.

1 – Roadtrip Amerika – De mooiste routes in de USA

Ik besloot onze roadtrips Amerika op een rij te zetten én een aantal wishlist routes toe te voegen. Het resultaat is 7x Roadtrip Amerika, de mooiste routes in de USA. Het leverde een tof artikel op wat ook al onwijs veel gelezen is. Superleuk! Enne, het leverde mij reiskriebels op!

Uxmal Mexico

Wat was het allerleukste artikel om te schrijven?

Ik vond het erg leuk om te schrijven over de minder bekende Puuc Route in Mexico. Deze route vind je in het noorden op het schiereiland Yucatan en start onder de stad Merida. Als je deze route rijdt, dan kom je langs verschillende Mayatempels én een aantal andere bezienswaardigheden. In één dag zie je meerdere Mayatampels die allemaal verschillend zijn. Dat is erg indrukwekkend!

 

Welke boeken las ik in maart?

7 – Rio Grande van Nathalie Pagie – leuk boek in een toffe serie
8 – Beauty van Cynthia Schultz – Ik was vooral benieuwd naar het verhaal van Cynthia, wat minder naar alle beauty 🙂
9 – 500 dagen op reis van Ingeborg van der Ban – Vol leuke anekdotes van haar wereldreis!
En ik ben net begonnen in Ten westen van de vrijheid uit de serie Ludwig Licht. Ik ben benieuwd!

Isla Holbox Mexico Marcella

Wat is mijn favoriete foto op Instagram?

Vanwege het overlijden van mijn schoonmoeder deed ik weinig met Instagram. Op Stories zet ik wel bijna elke dag wat, maar foto’s posten schiet er al snel bij in. Daar gaat verandering in komen, stay tuned! In maart scoorde de foto bij mij met de gave street-art op Isla Holbox het beste. Ik vind deze foto zelf heel erg mooi, dus logisch dat hij veel likes scoort.

Volg je mij al op Instagram @Marcellamolenaar?

Wat is mijn lekkerste ontdekking?

Ik nam Jan mee lunchen naar Garnwerd aan zee, een geweldig restaurant in het Groningse dorp Garnwerd. Het restaurant ligt aan het water, dus met mooi weer varen de bootjes langs je bord. Ook is er een geweldig terras waar je heerlijk kunt genieten van de zon, maar ook binnen zit je erg fijn. Als we geen zin hebben in een restaurant in Groningen en we kiezen voor rust, dan is Garnwerd aan zee onze favoriet. Ik genoot van een geweldig stokbroodje brie. Aanrader!

En ben ik weer lekker actief geweest?

In maart heb ik 3x gezwommen. De laatste twee weken kwam het er even niet van om actief bezig te zijn: ik was bezig met het voorbereiden van een mooi afscheid en ik was erg moe na de werkweek die volgde. Afscheid nemen en weer omschakelen kost veel energie. Ook fietsen deed ik minder vaak dan ik gewild had. Ik ben 2x een rondje gaan rijden en hopelijk fiets ik op de valreep van maart nog wat kilometers. In april ga ik dus weer lekker zwemmen en fietsen, veel wandelen én gezond eten.

Een korte vooruitblik in mijn happylist!

In april gaan we weer op pad. We hebben erg veel behoefte aan een paar dagen rust en willen er even op uit samen. We gaan de Ardennen ontdekken, een regio waar ik na ons bezoek aan Durbuy en Namen graag naar terug wil. Lekker wandelen en genieten van de rust, nu al zin in! Ook ga ik meer ontdekken in Nederland, in de regio Laag Holland. Dit is het gebied vlak boven Amsterdam. Ook daar heb ik erg veel zin in! En het mooie weer komt er weer aan, dus april wordt vast een fijne maand.

Lees ook: Happylist februari – Twix op schoot!

Hoe was jouw maart?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
12 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Wanda

Hey Marcella, wat is het dan ontzettend snel gegaan met je schoonmoeder. Jullie hebben in ieder geval mooie herinneringen gemaakt tijdens jullie gezamenlijke reis door Amerika en Canada wat jullie hopelijk in deze zware tijd er een beetje door heen trekt. En ja, na zo’n gebeurtenis de dagelijkse gang van zaken weer oppakken, valt zwaar, dat heeft gewoon tijd nodig. Je hebt in ieder geval iets om naar uit te kijken, want de Ardennen is natuurlijk een prachtig gebied om even tot rust te komen en de accu weer op te laden!

Elisa

Wat hebben jullie in korte tijd veel meegemaakt zeg. Heel heftig en verdrietig. Ik hoop dat jullie er snel een beetje bovenop komen en weer mooie nieuwe herinneringen mogen maken, terwijl je de oude blijft koesteren. X

Natasja

Gecondoleerd Marcella… sterkte en hopelijk kunnen jullie inderdaad met een fijn gevoel terug kijken op gemaakte herinneringen <3

Manon Ruitenberg

Gecondoleerd met het verlies van jullie (schoon) moeder, lijkt me in een korte tijd veel en emotioneel om mee te maken.

Anne - Ditisanne.nl

Gecondoleerd, wat een heftige periode hebben jullie gehad! Gelukkig wel mooie herinneringen maar evengoed heel verdrietig. Sterkte!

Kelly

Gecondoleerd Marcella en Jan en heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

12
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x