Happylists Katten

Maart 2017 – Lentekriebels & een zieke kat

2 april 2017
Happylist maart 2017

In maart kwamen de lentekriebels. Het weer werkte nog niet altijd mee, maar er kwamen steeds meer bloemetjes. Toch was het een maand met een donker randje, omdat we slecht nieuws kregen over onze kat Puma…

Puma

Een zieke kat?

De lente begon voor ons met een donker randje. Op 21 maart hadden we een afspraak bij de dierenarts voor het jaarlijkse prikje. Cheetah was de controle zo door, maar de dierenarts twijfelde over Puma. Ze voelde iets hards in haar buik, en dus kwamen we een dag later terug voor een echo van Puma haar buik. Na wat gezoek was het officieel: Puma heeft een tumor van maar liefst 6 cm (!) in haar buik. Het zit vlakbij haar darm, dus die wordt steeds verder afgekneld. Opereren geeft slechts 5% kans op genezing, en dus moeten we haar binnenkort laten inslapen…

Gek genoeg takelde ze na dit nieuws aardig af, en is ze intussen best dun. Ze eet nog maar weinig, maar loopt nog wel over de daken van de carports. We kijken het dus nog even aan, en knuffelen extra veel. Intussen heb ik het er best moeilijk mee. Mijn katten zijn toch een beetje mijn kindjes. Puma is mijn allereerste kat waar ik al 10 jaar lief en leed mee deel. Vandaag is ze jarig en is ze 11 jaar oud geworden. Haar laatste verjaardag…

Maligne Canyon, CanadaMijn 5 meest gelezen artikelen

Ik schreef in maart 13 artikelen. Ik vertel je wat ‘t meest gelezen werd!

5 – Budget camperreis Canada

De favoriet van vorige maand. Ik krijg vaak vragen over het budget voor een camperreis door Canada, en dus besloot ik om de kosten van onze camperreis West-Canada op een rijtje te zetten. Velen vonden ons budget herkenbaar, een enkeling was kritisch. Ik heb maar één tip voor jou: boek je reis vroeg want dat kan je een hoop geld schelen! Wij hadden leuke vroegboekkorting. In mijn artikel route roadtrip West-Canada vind je nog meer inspiratie!

We maakten ook een tof filmpje van onze roadtrip West-Canada!

Kathedral Seville4 – VIDEO – Stedentrip Sevilla

Tijdens onze stedentrip Sevilla filmden we heel wat af, en dus maakten we weer een tof filmpje! In de video stedentrip Sevilla krijg je een goed beeld van de sfeervolle stad. Zo nemen we je mee op onze fietstocht, naar Real Alcázar, bovenop Metropol Parasol en de Giralda Tower. Enjoy!

3 – Het mooiste plein ter wereld – Plaza de España

Echt, wat een pareltje is Plaza de España! Ik heb toch al heel wat moois gezien wereldwijd, maar Plaza de España is met recht het mooiste plein wat mij betreft. Die kleurige tegeltjes, alle details. Echt top! Het plein heeft 52 zuilen die alle provincies van Spanje uitbeelden. Leuk om zo een tour door Spanje te maken.

Shutterstock Iceland2 – Travel 2017 – My next trips

Eind november deelde ik mijn travel wishlist 2017, nu werd het tijd om te vertellen welke reizen we écht gaan maken. Zoals je kunt lezen in Travel 2017 – My next trips zoeken we vooral de noordelijke bestemmingen op én kunnen we wat gave bestemmingen van onze eindeloze wishlist strepen. Supertof!

1 – 7x De mooiste natuur in Alberta

Ik had al behoorlijk wat geschreven over Canada, maar vond het leuk om de mooiste natuur een extra podium te geven. De Rockies zijn echt ongelooflijk mooi. En dus vertelde ik je over de mooiste natuur van Alberta. Super dat dit het meest gelezen artikel van maart is!

Yosemite National Park, AmericaWat was het allerleukste artikel om te schrijven?

Ik vond het erg tof om te vertellen over onze hike naar de Half Dome in Yosemite National Park. We waren een paar dagen ervoor bestolen, wat enorm veel stress opleverde. Dus wilden we in Yosemite National Park hoe dan ook de top halen. Het was een zware klim, maar eenmaal boven was het eureka gevoel echt te gek. Dat kan je goed zien op de foto van mij in het artikel. Blij ei! Het uitzicht vanaf Half Dome is echt absoluut geweldig. Toch weet ik er in mijn hoofd niet onwijs vanaf, kennelijk verdrongen door de stress. Ooit wil ik terug naar Yosemite en er nog veel meer moois zien én er vele hikes maken!

Real Alcazar, SevilleSeville, Spain Leer, GermanyWat is mijn favoriete foto op Instagram?

De foto met de geweldige details van Real Alcázar in Sevilla vind ik zelf erg tof. Het is een gaaf doorkijkje geworden waar ik erg blij mee ben. Ook de foto van het straatje met de lentebloesem in Leer vind ik erg tof. Hallo lentekriebels! Het is zo’n sfeervol plaatje! Ik heb trouwens al veel foto’s gemaakt van kleurige bloesem, ik ben er dol op! Jammer dat het maar kort zo mooi is, dus we moeten er volop van genieten.

En welke foto kreeg de meeste likes?

Het straatje met de sinaasappelbomen in Sevilla kreeg de meeste likes. Het roept zo’n fijn mediterraans sfeertje op. Ik kreeg diverse reacties van mensen die direct naar Spanje wilden reizen. Ik ga zo met ze mee, wat is het een heerlijk land! Heb je ons filmpje van Sevilla al gezien?

Waar ben je trots op?

Ik heb uitgezocht wat mijn 10 populairste foto’s op Instagram zijn. Er kwam een superleuk resultaat uit, met bestemmingen over de hele wereld. Onder andere foto’s van Canada, Nieuw-Zeeland en Spanje vind je in het artikel, maar de favoriet is een stuk dichterbij huis. Nieuwsgierig geworden?

Paterswoldse meerBroodje brie, Brasserie groen

Wat was de lekkerste ontdekking?

Samen met Jan lunchte ik weer eens bij Brasserie Groen in Groningen. We konden nog niet buiten zitten, maar hadden binnen een fijne plek. Ik koos het broodje brie met walnoten, peer, honing en Turkse vijgen. Ik heb al heel wat broodjes met brie gehad, maar deze hoort wel bij mijn favorieten. Yum!

En heb ik die calorieën ook weer verbrand?

Ik was in maart nogal druk met een deadline die ik gehaald heb op 31 maart (jeujjj!). Na werktijd had ik maar weinig energie, dus sporten schoot er wat bij in. Wel ben ik nog 1x gaan zwemmen, liepen manlief en ik op een mooie zaterdag een eindje én fietste ik mijn eerste 30 kilometer op de racefiets. Toch nog een beetje actief.

BloesemEen korte vooruitblik in mijn happylist!

Volgend weekend halen we de laminaatvloer uit onze woonkamer. We vonden ‘m meteen al niet mooi, maar hebben hem bij het verhuizen eerst nog even laten liggen. Nu zijn we twee jaar verder en vervangen we de bruinrode vloer door een mooi grijs exemplaar. Een paar dagen later komt onze nieuwe hoekbank. Zo fijn om ons huis op te frissen!

Heb jij last van lentekriebels?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

28
Reageer op dit artikel

avatar
14 Reacties
14 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
15 Auteurs van reacties
WandaMarjoleinEvelynJannekeSabine Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Kirsten | Travelaar.nl
Reiziger

Wat onwijs sneu zeg 🙁 Heel veel sterkte de komende tijd!

Diana
Reiziger

Verschrikkelijk om van je kattenkindje afscheid te moeten nemen. Heb er ook twee en moet er echt niet aan denken. Mooi dat jullie Puma nog fijne laatste dagen geven met veel liefde. Sterkte!

Elisa
Reiziger

Vind het zo sneu voor Puma (en voor jullie), maar dat wist je al. Hoewel je weet dat het nooit voor eeuwig is, moet ik er ook echt niet aan denken dat er iets met 1 van mijn katten gebeurd. Dus ook via deze weg: veel sterkte de komende tijd!

Shirley
Reiziger

Aaah, wat een verdrietig nieuws over jullie kat. Veel sterkte en knuffel nog wat extra. Ik vind dat je op sportgebied ook nog best actief bent geweest voor een ‘niet zo actieve’ maand.

Rowan
Reiziger

Wat een vervelend nieuws, arme Puma! En arme jullie. Het lijkt mij wel fijn dat jullie nog even extra veel kunnen knuffelen. Sterkte in ieder geval! 🙁

Jessica
Reiziger

Wat een vervelend nieuws over jullie kat zeg 🙁 Ik heb nog niet echt lentekriebels, maar dat komt waarschijnlijk snel genoeg als de zon een paar daagjes blijft schijnen 🙂

Emma
Reiziger

Ik denk aan jou en Puma, je weet vanzelf wanneer het zover is. Veel sterkte en grote knuffel <3

Narelle | wegvanhetnoorden.nl
Reiziger

Oh nee, lieve Puma… 🙁 Knuffel en sterkte!

Lizette
Reiziger

Ach wat ontzettend verdrietig van je kat Puma! Ik weet helaas precies hoe je je voelt, mijn Puma is 3 jaar terug op 7,5 jarige leeftijd overleden en tja, je deelt toch lief en leed met zo’n beestje. Heel veel extra knuffels voor je beestje en sterkte!

Sabine
Reiziger

Zo verdrietig van Puma… Knuffels van mij! Lentekriebels voel ik niet, want hier regenseizoen. Maar als het zonnetje schijnt ben ik wel helemaal blij!

Janneke
Reiziger

Ah, wat sneu van Puma. Veel sterkte vast met het afscheid! Nooit leuk… maar zo’n beestje pijn zien lijden is ook niks. Fijn dat je je deadline hebt gehaald en hopelijk wordt de lente voor jullie toch nog een beetje mooi <3

Evelyn
Reiziger

Aww zo sneu… Ik weet hoe je je voelt. Ons superschattige hammie is sinds donderdag niet meer bij ons. Ook moeilijk om die keus te nemen. Ook al gaan we op reis, ik had gehoopt dat ze nog even had en bij mijn schoonfamilie kon verblijven. Heb het hele weekend gejankt, gevreten en happy series gekeken. Snap hoe moeilijk het voor je is en wens je nog veel plezier met Puma en sterkte!

Marjolein
Reiziger

Een heftige maand voor jullie. Hopelijk kunnen jullie nog even van Puma genieten. Veel sterkte de komende tijd!

Wanda
Reiziger

Ach meid, wat ontzettend sneu nieuws van Puma! Dat wordt echt nog een heel moeilijk momentje. Helaas spreek ik uit eigen ervaring, wij moesten drie jaar geleden 1 van onze 2 katten laten inslapen. Sterkte de komende tijd en vooral lekker veel knuffelen!
En ja, lentekriebels heb ik wel degelijk hoor! Ik kan niet wachten om de natuur weer in te gaan, alles is zo mooi als het weer tot bloei komt. En ja, die bloesem… super mooi om te zien!