Roadtrips

Liefde voor roadtrips

4 augustus 2015
Glacier National Park, Canada

Ik vind reizen heerlijk. Het geeft me vrijheid. Lekker op je gemak een onbekende stad ontdekken. Wandelen door de ruige natuur waardoor je je nietig voelt. Zomaar afslaan bij een interessante weg en maar zien waar je terecht komt. Zo ontdek je de mooiste plekken waar je de fijnste herinneringen aan overhoudt. Daarom hou ik zo van roadtrips!

Arches National Park in Amerika

Roadtrips Amerika

In Amerika maakte ik twee roadtrips. In 2010 reisden we naar New York voor een te gekke stedentrip. Vervolgens vlogen we door voor een week Florida. Met de Keys, de Everglades, Kennedy Space Center en natuurlijk Miami. Een jaar later waren we terug in Amerika, maar dit keer om in een maand de westkust te ontdekken. We reisden van Seattle via onder andere Yellowstone National Park, Bryce Canyon, Las Vegas en de Grand Canyon naar San Francisco, een onvergetelijke reis! Nieuwsgierig geworden? Kijk voor onze route even bij roadtrip Amerika.

The Catlins, New Zealand

Roadtrip Nieuw-Zeeland

Verder weg van huis kan je bijna niet zijn. Alleen dat al maakt Nieuw-Zeeland ontzettend bijzonder. Begin 2014 vlogen we via Singapore naar Auckland waar onze geweldige reis begon. We genoten twee weken van het Noordereiland en om vervolgens op ontdekking te gaan op het Zuidereiland. Een greep uit de hoogtepunten: de serene Cape Reinga, de Coromandel, tropisch Abel Tasman, de mystische Milford Sound en pinguïns spotten bij de Otago Peninsula. Benieuwd naar onze route? Kijk dan even bij de route Noordereiland en/of route Zuidereiland.

Moraine Lake, Canada

Roadtrips Canada

In 2012 waren we van plan om door Europa te reizen, tot ik goedkope tickets vond voor Oost-Canada. De keuze was snel gemaakt en dus vlogen we naar Toronto. Met een auto gingen we op pad om de Niagara Falls, Ottawa, Algonquin Provincial Park, Montreal en Quebec te ontdekken. Dit jaar was het westen aan de beurt, waar we startten met een paar dagen Vancouver. Met een camper reden we naar de Rocky’s en lieten ons verrassen door de meest imposante bergen en verrassend blauwe meren. Benieuwd geworden? Lees dan mijn artikel Route roadtrip West-Canada.

Salzburgerland, Oostenrijk

Tsjechië & Oostenrijk

In 2013 combineerden we een stedentrip Praag met een roadtrip Oostenrijk. Via Leipzig reden we naar Praag voor een paar heerlijke dagen in de stad. Op weg naar Salzburg namen we ook een kijkje in het schattige stadje Český Krumlov, echt een aanrader! Via een enge bergwandeling in Lofer en geweldige klammen bij Saalfelden belanden we bij de hoogste waterval in Krimml.

Marcella

Roadtrips wishlist

Een mooi lijstje met fijne trips! Maar natuurlijk heb ik nog wel wat roadtrips op mijn wishlist staan. Ik zou een flydrive willen doen naar Mexico (en/of Cuba), Costa Rica en een roadtrip door Australië lijkt me zeer gaaf. Maar ook dichterbij huis is nog zoveel moois te ontdekken. Met een cabrio op pad door Italië of Spanje lijkt me ook echt te gek. En naar Ijsland! Keep on moving!

Waar zou jij graag een roadtrip maken?

You Might Also Like

46
Reageer op dit artikel

avatar
20 Reacties
26 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
21 Auteurs van reacties
Bart - VetexbartJessicaAnnemarie | Ishetnogver.nlMariekeiliveformydreams.com Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Sieds | Sieds My Travels
Reiziger

Heerlijke post Marcella! Mooie inspiratie voor mij en als ik dit zo lees ben ik stiekem wel jaloers op je, wat een mooie bestemmingen. Ik zou dolgraag nog naar Australië willen, maar ook Amerika en Canada prijken hoog op mijn wishlist. In september ga ik het westen van Amerika doen, ik zal je route nog even uitgebreid gaan bekijken.

Katrien Philips
Reiziger
Katrien Philips

Waw! Je hebt al knap wat afgereisd Marcella. Ikzelf ben geen echte kilometervreter. Heb altijd liever te voet of met de fiets gereisd. Maar wil je ergens komen. Dan moet je de auto in 🙂

Kim
Reiziger

Mooi bestemmingen, hoor! Ondanks dat ik al eerder met een busreis naar de VS ben geweest, zou ik daar ook nog wel eens een roadtrip willen maken. Zuidoost Europa trekt me ook, net als Australië. Costa Rica kan ik vanaf september afstrepen! Alhoewel dat ook weer geen echte traditionele roadtrip is, maar een busreis. Maar we zitten toch op de weg 😉

Danique
Reiziger

Wat heerlijk! Ik heb dit jaar eigenlijk mijn eerste ‘echte’ roadtrip gemaakt door Amerika. Dat was toch wel heel tof en wil daar nog veel meer zien!

Wanda
Reiziger

Leuk om te lezen en jullie al heel wat mooie reizen gemaakt zeg! Mij lijkt het wel wat om weer terug te gaan naar Canada, ooit geweest in 1998 met ex maar zou me geweldig lijken om daar met vriendlief rond te toeren, net als door Australië. Helaas is het bijna onmogelijk voor ons om zo lang van huis/winkel te zijn, maar wie weet ooit. In Europa zou ik best rond willen reizen door Spanje/Portugal en door Noorwegen/Zweden, net als eigenlijk ook wel door Groot-Brittannië, bestemmingen wat voor ons iets makkelijker te doen qua tijdsbestek…

lottevdw
Reiziger

Scandinavië staat zo hoog op mijn wishlist en volgens mij is het ook een fijn roadtrip-land. En uiteraard de west-kust van de VS, ben benieuwd wanneer ik die mag “afstrepen”.

Sandra
Reiziger
Sandra

Jaaa roadtrips! Ik heb weinig aan te vullen haha! Ik zou graag nog naar Australië gaan om te gaan roadtrippen, net als IJsland! Ook zo gaaf! Maar eigenlijk is elk (westers) land wel geschikt om te roadtrippen!

Simone | Paper Travels
Reiziger

I love roadtrips! (Goeie T-shirt tekst.. Haha) Maar ja, ik vind het ook heerlijk. Australië is nummer een op het lijstje, maar het wordt waarschijnlijk eerst de US volgend jaar.

Anita - Reisvlinder.nl
Reiziger

Wat een gave roadtrips heb je al gemaakt! Ik vond Nieuw-Zeeland ook geweldig. Zou graag eens naar Amerika en Australië willen, maar het lijkt me ook gaaf om een roadtrip door de Balkan te maken.

theweekendtraveller
Reiziger
theweekendtraveller

Dit is een van de redden waarom wil ik mijn rijbewijs al hebben. Het zou echt leuk zijn om naar een roadtrip te gaan.

Esther
Reiziger
Esther

Ik ga eind van de week op roadtrip naar IJsland, en 4 dagen Groenland. Absoluut nr 1 van mijn wishlist! Zooooveel zin in. Verder wil ik graag terug maar amerika, nieuw zeeland lijkt me tof en ook in japan wil ik nog eens rondtrekken (al dan niet met auto).

Marijke
Reiziger

Jaaa! Ik ben ook een echte roadtrip-fan (al weet ik niet of met de trein reizen daar ook bij hoort)! Canada was zeker onze mooiste roadtrip, maar ook de Balkan en Japan waren fenomenaal. Ik zou stiekem ook wel graag zo’n VS-roadtrip maken in zo’n oude auto met héél goede muziek 🙂 Jij hebt er echt al wel vééééél mooie gemaakt hé… hopelijk kan ik ook toewerken naar zo’n indrukwekkend lijstje… ik doe mijn best 🙂

Evelyn - Style Spy Blog
Reiziger
Evelyn - Style Spy Blog

Wat heb je er veel gemaakt! Ik ga mijn eerste Europese maken dit jaar!

Carpe Diem
Reiziger

Jullie hebben al heel wat mooie roadtrips gemaakt! Gaaf hoor!
Wij hebben een roadtrip Noord Italië gedaan en Zuid Spanje. Beide waren prachtig!
Er staat ook nog zoveel op mijn wishlist! Amerika, Canada, maar ook Noord Spanje en Zuid Italië lijken me prachtig! Keep on moving 😉

Eva - eighty7
Reiziger
Eva - eighty7

Prachtige roadtrips heb je gemaakt Marcella!

iliveformydreams.com
Reiziger

Ik word er altijd zo jaloers van, die mooie plekken die je bezoekt & de mooie foto’s<3

Marieke
Reiziger

Ik vind een roadtrip ook altijd een heerlijke manier van reizen. Wij hebben er nu drie gemaakt (Florida, noordoost-Amerika en westkust Australië) en er staan er nog veel op het wensenlijstje. Italië bijvoorbeeld en ook de westkust van Amerika (die heeft Johan al eens gedaan, maar ik nog niet)!

Annemarie | Ishetnogver.nl
Reiziger
Annemarie | Ishetnogver.nl

Ik hou ook van roadtrips! 🙂 De laatste jaren doen we dat vooral door Europa, maar wat jaren geleden hebben wij ook een camperreis door West-Canada gedaan. Leuk om nu jouw blogs hierover te lezen.

Jessica
Reiziger

Wat een heerlijke roadtrips heb je gemaakt zeg! Nieuw-Zeeland staat ook nog steeds hoog op mijn lijstje. Maar eerst maar eens mijn geldboom aan het werk zetten.. >.<

Bart - Vetexbart
Reiziger

Wow Marcella, at een indrukwekkende lijst! Ik ben zo jaloers op die Nieuw-Zeeland trip 🙂