Tag-lijstjes

Liebster-weetjes

2 mei 2014

Jeuj, ik kreeg weer een nominatie voor de Liebster Award! Een leuke manier om iemand beter te leren kennen, altijd tof om weetjes te delen. Ik werd nu genomineerd door Sandra van Travel by San. Ik ben al 4x eerder genomineerd voor de Liebster Award. Zo beantwoorde ik al eerder de vragen van Monique, Vijftig tinten Iris, Anne en Reismeisje. Lees trouwens ook nog even de antwoorden van Sandra op de Liebster Award.

1. Waarom ben je je blog begonnen?
Het was 2003 en ik zat in het 3e jaar van de Hbo opleiding Communicatie. Een aantal vriendinnen van mij begon een blog. Ik hield altijd al van schrijven, dus ik besloot ook te gaan bloggen. Ik heb zelfs nog een tijdje een duoblog gehad, samen met Petra. Ik schreef toen op een heel ander niveau dan nu, ik heb veel geleerd in al die jaren!

2. Waarom heb je gekozen voor deze blognaam?
Deze blog bestaat sinds augustus 2010. Ik had een tijdelijk contract van 3 maanden en mijn lief besloot mij een podium te geven om mezelf te profileren als communicatie-specialist. Vandaar de url op mijn eigen naam. De eerste tijd vond ik dat maar lastig, want hoe kon ik mezelf dan ’t beste profileren? Ik ben natuurlijk ook best wel vindbaar, zo op m’n eigen naam. Inmiddels schrijf ik over alles wat ik leuk vind en wat mij blij maakt. Alles wat echt ‘Marcella’ is. Vooral reizen is een thema waar ik graag over schrijf.

Marcella in San Francisco

San Francisco, Amerika, 2011

3. Je hebt een vrije dag. Wat ga je doen?
Nu het lente is, pak ik graag de racefiets op een mooie vrije dag. Ik vind het heerlijk om er op uit te trekken en een flink eind te fietsen. In ’t weekend ga ik ook graag samen met mijn lief op pad. Dan lopen we naar de stad naar de leukste hotspots in Leeuwarden. Maar we vinden het ook fijn om een eind te lopen door de mooie natuur of gewoon lekker rustig een boek te lezen in onze tuin op ’t zuiden. Maar net waar we zin in hebben!

4. Wat is jouw guilty pleasure?
Uhm, ik ben best wel gek op reizen, het zal je niet verbazen. Ik vind het heerlijk om er op uit te trekken en een (nieuw) gebied te ontdekken. Prachtige natuur, gave steden, lekkere gerechten en een heel andere cultuur. Na elke reis wil ik eigenlijk weer op pad. Ik hoor dan ook vaak ‘ga je alweer op vakantie?’ Ja, dat doe ik! Over een aantal weken ga ik in een weekend de Duitse Eifel verkennen, veel zin in!

5. Wat is je favoriete stad in Nederland?
Jeetje, dit is best een lastige vraag. Ik heb het idee dat ik juist nog veeeeel steden moet leren kennen, dat ik er te weinig ken. Ik woon natuurlijk niet in de Randstad, dus voor mij is een bezoek aan Gouda, Arnhem of Breda nog best een flinke rit. Dat rondje Nederland van Marieke vind ik dan ook best een goed idee, nog zoveel moois te ontdekken! Mijn favoriete steden zijn nu Leeuwarden, Zwolle, Groningen, Utrecht en Amsterdam.

6. Wat lust je echt niet?
Ik ben geen grote vleeseter, maar vis eet ik echt niet. Ik heb er gewoon weinig mee. Als ik uit eten ga, eet ik altijd vegetarisch. Dan vind ik ’t tenminste altijd lekker 🙂

Marcella op Sardinië

Sardinië, Italië, 2011

7. Aan welk land heb je je hart verloren?
In september 2011 reisden we een maand door het westen van Amerika. Wat een heerlijk veelzijdig land, zó mooie natuur en gave steden! Maar ja, toen zag ik afgelopen februari de schoonheid van Nieuw-Zeeland, wat een onwijs gaaf land! Dus ik deel mijn hart met deze landen. Twee andere landen waar ik geweest ben, maar die ik nog heel graag beter wil ontdekken, zijn Canada (de natuur in het westen) en Schotland.

8. Hoe zie jij je toekomst?
Ik hoop nog een aantal mooie reizen te mogen maken. Zo wil ik graag voor langere tijd door Australië reizen, maar ook het westen van Canada en Mexico staan hoog op m’n wishlist. En in Europa roadtrips door Zweden, Noorwegen, Engeland, Schotland en Italië. Mijn travel wishlist is nog lang! Verder hoop ik vooral lekker te blijven bloggen over mijn reizen, schrijven is mijn passie. Qua werk hoop ik veel te leren als communicatiespecialist en mezelf steeds meer te ontwikkelen in het digitale vak. Vooralsnog blijf ik graag in Leeuwarden wonen met mijn man en katjes Puma & Cheetah.

9. Wat is je favoriete film?
Ik vond Intouchable heel indrukwekkend, Serendipity heel lief en 500 Days of Summer tof.

Marcella in Praag, Tsjechië

Praag, Tsjechië, 2013

10. Wat is je favoriete buitenlandse maaltijd?
Ik schreef al eens dat we graag pizza eten in ’t buitenland. Gewoon een pizza’tje bestellen en zelf een prachtige plek zoeken om deze op te eten. Blijft mijn favoriet! Zo at ik al eens een pizza met uitzicht op Seattle en bij de zonsondergang in LA. Verder eet ik graag Mexicaans of gewoon een heerlijk vegetarisch gerecht. Wij geven niet het grootste deel van ons budget uit aan eten. We houden ’t vaak best simpel.

11. Wat doe je het liefste op reis?
Ik zie ’t liefst veel van een land. Wandelen in de prachtige natuur, fietsen door een onbekende stad, in knusse parkjes de vibe opsnuiven. Genieten van de vrijheid van het rondtrekken zonder vaste planning. Mooie plekjes ontdekken die nog best onbekend zijn en genieten van spontane momenten. Ik neem ’t liefst de tijd voor een fijne reis zodat er geen haast is om alle moois in me op te nemen. Ik ben iemand die geniet van een actieve reis, met een strandvakantie maak je mij echt niet blij.

 

De Liebster Award is al flink veel uitgedeeld, dus de meeste blogs zijn al voorzien. Toch wil ik nog één iemand nomineren en dat is Klasine van Krealicious. Ik wil haar dezelfde vragen stellen die ik zelf beantwoord heb. Ik ben benieuwd naar je antwoorden Klasine!

You Might Also Like

21
Reageer op dit artikel

avatar
13 Reacties
8 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
14 Auteurs van reacties
MarleenMichelle | Travel lifestyle.nlLaurablauwesokkenmvanwoesik Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Klasine | Krealicious
Reiziger

Nouja, wat grappig! Ik dacht, ik ga tijdens mijn ontbijt bloglovin even lezen. Kom ik bij jouw blog zie ik onderaan mijn naam! Haha, maar wat leuk dat je me genomineerd hebt 😉

Merin Veronique
Reiziger
Merin Veronique

Wat een mooie plekken heb jij toch allemaal al bezocht he. En superleuk dat je dan zo kunt genieten van een simpele pizza op een mooi plekje. Heerlijk om te lezen!

Mieke
Reiziger

Zeeland is ook een héle leuke vakantiebestemming. 😉

iliveformydreams.com
Reiziger

Wat een mooie foto’s weer. Ik hou er altijd zo van. Ook erg leuk ingevuld.

sannewierda
Reiziger
sannewierda

Wat leuk om te lezen Marcella!

Travel by San
Reiziger
Travel by San

Hé wat leuk dat je mijn vragen ook doorgeeft aan Klasine, zo leuk om alle antwoorden te lezen! En wat heb je inderdaad al veel gezien en het is duidelijk dat je alle kleine dingen in het leven waardeert. Super leuk! En al vier keer genomineerd, dat is vast niet voor niets 😉

Sandra
Reiziger
Sandra

Oh wat stom zeg, ik reageer op jouw blog steeds met Travel by San… Ik heb ook nog een gewone naam, bij deze ;-)!

karlijntravels
Reiziger

Heel leuk om te lezen, leer ik je weer wat beter kennen 🙂

Wanda
Reiziger

Leuke vragen en dito antwoorden! En ja, ik krijg ook regelmatig de opmerking dat we altijd weg zijn maar ja, we kunnen buiten de seizoenen om en dat scheelt gewoon een hoop. Plus dat een ander vaak langer weggaat en dat is voor ons gewoon een stuk lastiger, vandaar dat we vaker wat korter weg zijn…

mvanwoesik
Reiziger
mvanwoesik

Wat leuk dat je mn blog noemt! En de antwoorden zijn ook leuk om te lezen, mini interview met jezelf 🙂

blauwesokken
Reiziger

Wat een leuke vragen, en je antwoorden zijn ook heel tof om te lezen! 🙂 Ik word helemaal enthousiast van jouw aanstekelijke enthousiasme over reizen!

Laura
Reiziger
Laura

Wat een leuke tag is dit weer zeg!

Michelle | Travel lifestyle.nl
Reiziger

Dit blijft leuk om te lezen 😀 Ik deel je lange reis wish list 😉

Marleen
Reiziger
Marleen

Leuk om te lezen inderdaad! Intouchable is zooooo mooi! En de Eifel vond ik trouwens erg geslaagd, veel plezier alvast!