Duitsland

Kerstshoppen in Keulen

20 december 2016
De Dom van Keulen bij nacht

Eind november was Jan met collega’s een dagje in Keulen. Hij maakte er een fotoblog van met een paar handige tips voor jouw (volgende) bezoek aan de Domstad.

Shoppen en kerstmarkten

Er is in Keulen genoeg te shoppen. Alle bekende winkels kun je hier wel vinden.

Wil je wel eens wat anders shoppen dan H&M, Zara en MediaMarkt? Dan moet je buiten de hoofdstraten zijn. Kijk eens in de Ehrenstrasse en omgeving bijvoorbeeld. Het is daar ook meteen een stuk rustiger winkelen.

Ben je op zoek naar nieuwe outdoor kleding of attributen? Dan ben je bij Globetrotter aan de Richmodstraße in de hemel beland. Als je het hier niet kunt vinden…

Uiteraard zijn er ook in Keulen kerstmarkten, als in elke zichzelf respecterende Duitse stad. De Domstad telt er zeven. Op elk groot plein is er wel een Weihnachtsmarkt te vinden.

Eten en drinken

Zoals in heel Duitsland kun je ook hier goed en goedkoop eten. Maar je moet er wel even voor uit het centrum. Natuurlijk heeft ook Keulen een Vapiano (vier zelfs) en een Starbucks (ook meerdere), maar daar is het dan ook goed gevuld met andere bezoekers. Een plekje vinden kan dan wel even duren. Voor mijn lunch moest ik een half uurtje wachten bij Vapiano.

Ik belandde voor het avondeten iets ten noorden van het stationsgebied bij Freddy Schilling – Die Hamburger Manufaktur. Voor ongeveer €10,- at ik een heerlijke hamburger met de beste frietjes van 2016, inclusief drinken. En omdat het redelijk zacht weer was zat ik onder een terrasverwarmer nog buiten ook.

Dom van Keulen

De best bezochte attractie van Keulen is de wereldberoemde Dom. Het was tijdens mijn bezoek dan ook erg druk op het plein voor de Dom. Maar dat was dan ook een zaterdag tijdens de periode voor kerst. Na etenstijd is het er een stuk rustiger, als alle dagjesmensen weer grotendeels zijn vertrokken.

Plein voor de Dom in Keulen

Binnenkant Dom Keulen

De Dom van Keulen bij nacht

Andere bezienswaardigheden

Naast de hiervoor genoemde highlights is er nog veel meer te bekijken in Keulen. Zeker tijdens andere seizoenen wanneer het wat rustiger is en niet elk plein vol staat met blokhutten en duizenden mensen. 🙂

Vervoer naar Keulen

Vanuit Groningen ben je in drie uurtjes met de auto in Keulen. En vanuit Utrecht ben je er in 2 en een half uur. Maar dan moet je niet te veel files treffen. En zeker rondom deze tijd is het erg druk rondom de stad en worden zelfs hele delen van de stad afgesloten voor auto’s.

Een goed alternatief is dan misschien de trein naar Keulen. Vanaf Utrecht ben je er dan vrijwel net zo snel als met de auto, en je stapt pal naast de Dom uit het station.

Ben jij al eens in Keulen geweest?

Voor mij was het de eerste keer in Keulen. Er zijn veel overeenkomsten met andere Duitse steden. Maar ik had wel het idee dat ik na een dag nog lang niet alles heb bekeken. Ik ga dan ook zeker nog eens terug met Marcella!

Volg onze reisavonturen! FacebookTwitterInstagramBloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
15 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Lizette

De kerstmarkten in Keulen zijn zo onwijs gezellig! Ik ben er een paar jaar terug geweest en het is nog steeds een van mijn favoriete kerstmarkten-steden.

Marcella

Oeh, dan moet ik er sowieso ook naartoe 😉 Jan kwam ook al enthousiast thuis!

Linda

Dit lijkt me best een leuke stad! Moet ik ooit eens bezoeken, maar liever niet in deze drukke tijd, geef mij een plekje maar als het rustig is

Marcella

Kan ik me voorstellen Linda. Ik heb Bremen alleen maar gezien met de Kerstdrukte. Alles staat dan vol kramen en mensen. Zo zie je de stad eigenlijk maar half, en dat is jammer. Ik wil dus graag nog eens terug naar Bremen!

Ik ben een paar jaar geleden op de kerstmarkt (of beter gezegd: markten) van Keulen geweest en het is inderdaad onwijs gezellig! 😀

Marcella

Leuk dat je zo enthousiast over Keulen bent Jessica! Ik zou Keulen ook wel zonder kerstmarkt willen bezoeken. Heel benieuwd naar!

Ilona

Leuk, een blog van Jan :)! Ik vind Keulen een hele leuke stad. Een van onze eerste weekendjes weg. Tijdens kerst lijkt het me zeker ook heel gezellig 😉 Heeft Jan je ook vertelt over het chocolademuseum, hmm!

Marcella

Ik ben echt benieuwd geworden naar Keulen! Jan is niet bij het chocolademuseum geweest, moeten we maar samen naartoe! 😉

Maud

Keulen is inderdaad een prachtige stad! En waauuuww, wat is het druk bij die dom!!

Angela

Ik ben er vorig jaar geweest, voor een weekendje kerstsfeer proeven. Wat onwijs druk, maar wat onwijs gaaf was dat! Echt een hele leuke kerstmarkt-stad! 🙂

Marcella

Ik ben best benieuwd naar Keulen, maar zou er ook wel naartoe willen in de zomer. Vast een stuk rustiger 😉

Angela

dat weet ik wel zeker, haha! 😉

Wanda

Keulen is echt een hele mooie stad en heeft ook nog eens tig leuke musea. Wij waren er ook vlak voor kerst en hebben vooral dit keer de kerstmarkten bezocht en natuurlijk de Dom uitgebreid van buiten en binnen bekeken. Echt een prachtige kerk.

Marcella

Ik ben echt heel benieuwd geworden naar Keulen, lijkt me echt een toffe stad!

15
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x