Europa Stedentrips

Kerst in Parijs

19 oktober 2013
Samen bij de Eiffeltoren in Parijs

In 2010 besloten we kerst eens op een andere manier te vieren. We vonden een hotel voor een goede prijs in een Parijse buitenwijk en vertelden onze familie dat we dit jaar ons eigen kerstdiner regelden. Dus zo gingen we op pad compleet met deken, waxinelichtjes en extra eten en drinken. Er lag een dik pak sneeuw, dus we hadden maar goed geluisterd naar de waarschuwingen van de ANWB en ons noodpakket was paraat.

Marcella bij het water in Parijs, Frankrijk

Geen last van de sneeuw

Dat noodpakket bleek nergens voor nodig. Halverwege het land hadden we al geen last meer van sneeuw en in België lag er bijna niks meer. Gelukkig maar. Ons fijne hotel met heerlijke kamer lag vlak buiten de ring. Het bleek dat de tram voor de deur op dat moment niet in gebruik was. Het was daardoor wel een flink eind lopen naar het metrostation. Gelukkig waren er taxi’s, dus na een lange dag door de stad lopen lieten we ons graag terug rijden.

100% Parijs

We verkenden het centrum met onze reisgids. We liepen meerdere routes uit het boekje en zagen zo veel van het mooie centrum. En natuurlijk de hotspots zoals de Notre dame, Moulin rouge, Sacre Coeur, Arc de Triomph en de Champs Elysees. Elke dag kwamen we weer terug bij de Eiffeltoren, want wat was het gaaf om die eindelijk eens écht te zien! En vanwege de feestdagen was ie extra mooi versierd met een hoop lichtjes. Magisch om daar onder door te lopen. Omdat het nogal koud was zaten we vaak even binnen met een warm drankje. Lekker naar buiten kijken en een keer hadden we beide een boekje mee. Heerlijk relaxt.

Eiffeltoren in Parijs, Frankrijk

Magisch in Parijs

Ik vond het erg leuk om kerst eens niet thuis te vieren. Het was ook magisch om in een prachtige stad als Parijs rond te lopen. De stad was echt feestelijk versierd, heel tof om zo kennis te maken met een stad. Wel merk je tijdens zulke dagen dat kerst echt een familiefeest is. Heel druk was het dus niet op straat, en de meeste mensen waren net als ons toeristen. Ook wil ik zeker nog eens terug naar de stad om ook met een zonnetje en vanuit de fijne parkjes te genieten van de mooie stad.

Heb jij kerst of oud & nieuw eens in een andere stad gevierd? Wat zijn jouw aanraders?

Notre dame in Parijs, Frankrijk

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Michelle @ The World is a Book 19 oktober 2013 at 17:08

  Aw leuk! Ik vind oud & nieuw op een andere plek vieren ook tof! Kerst in Amerika is natuurlijk helemaal over the top en NYC ziet er dan fantastisch uit. Luxemburg en Berlijn waren met oud & nieuw heel leuk. Hopelijk dit jaar in Edinburgh 😀

  • Reply Marcella 20 oktober 2013 at 11:34

   Oud&Nieuw in een ander land vieren, dat staat op m’n wishlist. Lijkt me ook erg bijzonder. Ik heb vaker gehoord dat dit in Berlijn erg tof is. Misschien luiden we 2015 wel zo in. Nu met NZ op de planning is het niet zo ideaal. Tof dat je het dit jaar in Edinburgh gaat vieren misschien. Ik ben benieuwd naar je avonturen!

 • Reply Marlou 19 oktober 2013 at 17:25

  Ik ben met kerst ooit eens in Tallinn geweest, maar dat was helaas niet zo’n succes. Het is daar echt zó’n familiefeest, dat iedereen vrij heeft en dus bij zijn/haar familie is, met als gevolg dat alle restaurants gesloten waren en wij op kerstavond brood uit de supermarkt (wat we nog over hadden) zaten te eten, op onze hotelkamer… Beetje jammer. Maar verder vind ik reizen rond kerst wel heel fijn, de sfeer met al die lichtjes (en vaak sneeuw) is zo fijn!

  Ziet er op jouw foto’s ook zo uit, gezellig winterig 🙂 En een citytrip met 100% kan natuurlijk nooit verkeerd gaan.

  • Reply Marcella 20 oktober 2013 at 11:38

   Dat klinkt wel teleurstellend, wat jammer! Brood eten met kerst is wel een beetje sneu natuurlijk… Ik zal het onthouden dat ik in die periode niet naar Tallinn hoef. Verder is het wel een erg gave stad toch?

   Winter in Parijs was mooi en sfeervol, maar het zorgde er ook voor dat we wat sneller naar binnen gingen om op te warmen. Ik zou nog wel eens terug willen naar die gave stad, maar dan met wat mooier weer ’t liefst.

 • Reply Anne 19 oktober 2013 at 19:12

  Ohh, dat lijkt me echt heel gaaf! Ik heb kerst of oud&nieuw nog nooit in het buitenland gevierd, maar dat zou ik wel graag een keer willen.. En Parijs lijkt me dan een perfecte plek 🙂

 • Reply Tamara 19 oktober 2013 at 20:38

  Leuk zo de feestdagen anders door te brengen! Gaat op mijn lijstje 🙂 liefs Tamara

 • Reply Mieke 19 oktober 2013 at 22:13

  Parijs is een fantastische stad. Lijkt me heel gaaf om daar kerst te vieren.

 • Reply Annika 20 oktober 2013 at 09:57

  Wat romantisch kerst in parijs! Hihi. Heb zelf een paar keer kerst ergens anders gevierd, maar voelde nooit zoals in nederland. Miste toch wel de kiu en gezelligheid. (Vierde het met temperaturen ver boven de 25)

  • Reply Marcella 20 oktober 2013 at 11:39

   Lijkt me pas bizar, kerst en oud&nieuw vieren in je bikini, haha. Ik zou het wel eens willen meemaken, mijn lief vind het raar en wil er niets van weten. Dus ik hoop dat ik hem ooit eens kan overtuigen. Het is iets wat je toch eens moet mee maken vind ik 😉

 • Reply Sas 20 oktober 2013 at 10:42

  Prachtig! Ik heb nog nooit kerst en oud&nieuw in een andere stad gevierd. Ik zou het liefste het een keertje vieren in Londen!

  • Reply Marcella 20 oktober 2013 at 11:40

   Jaaaaa, in Londen vier ik ook nog eens graag de feestdagen. En dan ’t liefst oud&nieuw ook, moet echt super zijn met gaaf vuurwerk!

 • Reply Wanda 20 oktober 2013 at 18:04

  Ik zou het zelf heel graag willen, vooral oud & nieuw in het buitenland maar helaas krijg ik vriendlief niet zo ver en kan ik zelf heel moeilijk vrij krijgen in die periode.

 • Reply Limoentje 8 november 2013 at 16:20

  Romantisch, om tijdens de Kerstdagen Parijs te bezoeken.

  Zelf vier ik dit jaar voor de vierde keer kerst en Oud & Nieuw in China. Het eerste jaar was kerst verschrikkelijk; ik moest werken…
  De tweede kerst was een stuk beter. Met vrienden een heerlijk kerstdiner gegeten.
  In Shenyang was het ook niet veel en dit jaar weet ik het nog niet. Niks spannends den k ik. Helaas. 🙁

  • Reply Marcella 8 november 2013 at 22:35

   Wij dit jaar ook niets spannends, gewoon weer aan de diners met de families. Een maandje later reizen we naar Nieuw Zeeland, dus ons budget laat het even niet toe. Wat hoog bovenaan m’n feestdagen wishlist staat is Oud&Nieuw in een ander land vieren, lijkt me magisch!

 • Reply explorista 12 december 2013 at 12:01

  Ik heb Kerst ook eens in Parijs gevierd. Zo mooi! En ik ben rondom Kerst ook in Brussel en Keulen geweest. Allebei heerlijke steden 🙂

 • Leave a Reply