Frankrijk

Kerst in Parijs

19 oktober 2013
Samen bij de Eiffeltoren in Parijs

In 2010 besloten we kerst eens op een andere manier te vieren. We vonden een hotel voor een goede prijs in een Parijse buitenwijk en vertelden onze familie dat we dit jaar ons eigen kerstdiner regelden. Dus zo gingen we op pad compleet met deken, waxinelichtjes en extra eten en drinken. Er lag een dik pak sneeuw, dus we hadden maar goed geluisterd naar de waarschuwingen van de ANWB en ons noodpakket was paraat.

Marcella bij het water in Parijs, Frankrijk

Geen last van de sneeuw

Dat noodpakket bleek nergens voor nodig. Halverwege het land hadden we al geen last meer van sneeuw en in België lag er bijna niks meer. Gelukkig maar. Ons fijne hotel met heerlijke kamer lag vlak buiten de ring. Het bleek dat de tram voor de deur op dat moment niet in gebruik was. Het was daardoor wel een flink eind lopen naar het metrostation. Gelukkig waren er taxi’s, dus na een lange dag door de stad lopen lieten we ons graag terug rijden.

100% Parijs

We verkenden het centrum met onze reisgids. We liepen meerdere routes uit het boekje en zagen zo veel van het mooie centrum. En natuurlijk de hotspots zoals de Notre dame, Moulin rouge, Sacre Coeur, Arc de Triomph en de Champs Elysees. Elke dag kwamen we weer terug bij de Eiffeltoren, want wat was het gaaf om die eindelijk eens écht te zien! En vanwege de feestdagen was ie extra mooi versierd met een hoop lichtjes. Magisch om daar onder door te lopen. Omdat het nogal koud was zaten we vaak even binnen met een warm drankje. Lekker naar buiten kijken en een keer hadden we beide een boekje mee. Heerlijk relaxt.

Eiffeltoren in Parijs, Frankrijk

Magisch in Parijs

Ik vond het erg leuk om kerst eens niet thuis te vieren. Het was ook magisch om in een prachtige stad als Parijs rond te lopen. De stad was echt feestelijk versierd, heel tof om zo kennis te maken met een stad. Wel merk je tijdens zulke dagen dat kerst echt een familiefeest is. Heel druk was het dus niet op straat, en de meeste mensen waren net als ons toeristen. Ook wil ik zeker nog eens terug naar de stad om ook met een zonnetje en vanuit de fijne parkjes te genieten van de mooie stad.

Heb jij kerst of oud & nieuw eens in een andere stad gevierd? Wat zijn jouw aanraders?

Notre dame in Parijs, Frankrijk

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest

15 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties

Aw leuk! Ik vind oud & nieuw op een andere plek vieren ook tof! Kerst in Amerika is natuurlijk helemaal over the top en NYC ziet er dan fantastisch uit. Luxemburg en Berlijn waren met oud & nieuw heel leuk. Hopelijk dit jaar in Edinburgh 😀

Marlou

Ik ben met kerst ooit eens in Tallinn geweest, maar dat was helaas niet zo’n succes. Het is daar echt zó’n familiefeest, dat iedereen vrij heeft en dus bij zijn/haar familie is, met als gevolg dat alle restaurants gesloten waren en wij op kerstavond brood uit de supermarkt (wat we nog over hadden) zaten te eten, op onze hotelkamer… Beetje jammer. Maar verder vind ik reizen rond kerst wel heel fijn, de sfeer met al die lichtjes (en vaak sneeuw) is zo fijn! Ziet er op jouw foto’s ook zo uit, gezellig winterig 🙂 En een citytrip met 100% kan… Lees verder »

Anne

Ohh, dat lijkt me echt heel gaaf! Ik heb kerst of oud&nieuw nog nooit in het buitenland gevierd, maar dat zou ik wel graag een keer willen.. En Parijs lijkt me dan een perfecte plek 🙂

Tamara

Leuk zo de feestdagen anders door te brengen! Gaat op mijn lijstje 🙂 liefs Tamara

Mieke

Parijs is een fantastische stad. Lijkt me heel gaaf om daar kerst te vieren.

Annika

Wat romantisch kerst in parijs! Hihi. Heb zelf een paar keer kerst ergens anders gevierd, maar voelde nooit zoals in nederland. Miste toch wel de kiu en gezelligheid. (Vierde het met temperaturen ver boven de 25)

Sas

Prachtig! Ik heb nog nooit kerst en oud&nieuw in een andere stad gevierd. Ik zou het liefste het een keertje vieren in Londen!

Wanda

Ik zou het zelf heel graag willen, vooral oud & nieuw in het buitenland maar helaas krijg ik vriendlief niet zo ver en kan ik zelf heel moeilijk vrij krijgen in die periode.

Limoentje

Romantisch, om tijdens de Kerstdagen Parijs te bezoeken.

Zelf vier ik dit jaar voor de vierde keer kerst en Oud & Nieuw in China. Het eerste jaar was kerst verschrikkelijk; ik moest werken…
De tweede kerst was een stuk beter. Met vrienden een heerlijk kerstdiner gegeten.
In Shenyang was het ook niet veel en dit jaar weet ik het nog niet. Niks spannends den k ik. Helaas. 🙁

explorista

Ik heb Kerst ook eens in Parijs gevierd. Zo mooi! En ik ben rondom Kerst ook in Brussel en Keulen geweest. Allebei heerlijke steden 🙂

15
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x