Instagram Outdoor

Instagram pareltjes #17 – IJsland foto’s deel 1

20 augustus 2017
Marcella, Iceland

Ik vind Instagram ontzettend leuk, maar het is ook vluchtig. Als ik nog dolenthousiast ben over die ene te gek gave foto, zijn er intussen al zoveel meer toffe foto’s geplaatst. Ik besloot om af en toe wat Instagram pareltjes op mijn blog in de spotlight te zetten. Gewoon omdat ze het waard zijn. Met dit keer m’n eerste serie met favoriete foto’s van onze te gekke roadtrip door IJsland!

Seltun, Iceland

Krýsuvík, Seltun – 121 likes

De eerste bestemming van onze roadtrip IJsland! Na een nacht op het uiterste puntje van het schiereiland Reykjanes rijden we naar het geothermisch gebied bij Krýsuvík – Seltun. Het pruttelt overal om ons heen, plotseling is er stoom, we ruiken de geur van rottende eieren en de grond kleurt rood met een witte kalkrand. Wat een bijzonder landschap!

Lees meer over het geothermisch gebied vlakbij de luchthaven!

Roads Iceland

Endless road Iceland – 176 likes

Eén van de vele foto’s die ik onderweg maakte. Ik heb er echt honderden gemaakt… Overal in IJsland zijn de wegen zó mooi. Leeg, woest, desolaat en op deze foto maken de dramatische wolken het helemaal af. Te gek!

Thingvellir, Iceland

Thingvellir National Park – 169 likes

In dit National Park vind je dé kloof tussen de Noord-Amerikaanse plaat en de Euraziatische plaat. Een onwijs bijzondere plek dus. Waar we deze scheiding precies konden zien, dat bleef wat onduidelijk, maar een bijzondere plek is het zeker. Ik had voor vertrek duikers gezien die de kloof onder water ontdekten. Dat was niet de plek van deze foto, maar ik vind de kleuren en de rotsen wel heel mysterieus!

Lees meer over Thingvellir National Park!

Gullfoss, Iceland

Gullfoss – 169 likes

Na het bewonderen van de indrukwekkende geiser Strokkur waren we zo bij de beroemde waterval Gullfoss. Hier stroomt het water op 3 niveaus naar beneden. Het laatste deel valt in een diepe kloof 70 meter naar beneden. Je kunt heel dichtbij de waterval komen. Het water buldert over de rotsen en dat is werkelijk magisch! Ik vind vooral de kloof intrigerend, er blijft maar stuifwater uit naar boven komen. Je schijnt er vaak regenbogen te kunnen zien, maar die misten wij helaas.

Benieuwd naar Gullfoss?

Seljalandsfoss Iceland

Seljalandsfoss – 191 likes

Dit plaatje is de Seljalandsfoss. We kwamen hier aan na een lange dag rijden en parkeerden de camper met een geweldig uitzicht op de waterval. We waren moe en wilden niets meer doen die avond, maar de magie trok. Hoe zou het zijn om achter die waterval te staan? Dus we kleedden ons warm, namen een waterdicht jack mee en gingen op pad. En wauw, wat is de Seljalandsfoss gaaf! Het water buldert om je heen als je er achter staat. Zo onwijs gaaf!

Geniet van nog meer foto’s van de Seljalandsfoss!

Fjadarglufur, Iceland

Fjaðrárgljúfur – 194 likes

Deze kloof sloegen we per ongeluk over. Hij stond heel onduidelijk op de wegenkaart van IJsland aangegeven en dus misten we ‘m. Dit ontdekten we helaas pas toen we al op de camping stonden, een uur verderop. We hebben getwijfeld, maar de volgende ochtend besloten we toch terug te rijden naar de Fjaðrárgljúfur. Het is toch één van de mooiste bezienswaardigheden van IJsland. Het heen- en weer rijden was de moeite zeker waard, Fjaðrárgljúfur is echt een ontzettende aanrader!

Vik, Iceland

Vík – 133 likes

In juni wordt IJsland opgevrolijkt met paarse lupinen. De bloemen vind je soms in groepjes langs de weg, maar regelmatig zagen we een heel veld vol. In het vulkanisch gebied zie je ze maar weinig, maar dat je ze terug vindt, dat is zeker. We vonden de paarse lupinen ook bij het zwarte strand van Vík. Ik gaf ze daar de hoofdrol in mijn foto. Weer een wat anders dan de bekende rotsen op de voorgrond!

Coast Iceland

Icelandic Coast – 153 likes

Een koffie/thee stop met een view, dat troffen we hier goed! Die ruige kustlijn, het donkere strand, de woeste rotsen en het wilde water. Elke willekeurige andere pauze-plek wordt op slag saai. Ik wilde hier niet meer weg!

Borgarfjörður

Borgarfjörður – 158 likes

In het noordoosten van IJsland reden we een flink eind over een bergpas zodat we in een plaatsje kwamen waar we papegaaiduikers konden spotten. De weg zelf wordt als één van de mooisten van IJsland gezien. Desondanks rij je wel een flink eind over een gravelweg en met een camper was dat flink schudden. Geen pretje, dus ik genoot er ’t eerste stuk dan ook niet zo van. Tot we bovenaan de pas kwamen. Het uitzicht op de foto is mooi, maar de állermooiste foto’s heb ik nog even bewaard. Ik laat het je binnenkort zien, dus hou mijn Instagram in de gaten!

Marcella, Iceland

Tiny Marcella – 160 likes

Deze foto laat exact zien hoe ik me meestal voelde, tijdens onze reis door IJsland. Klein en nietig tussen al die overweldigende natuur. In IJsland gaat de natuur volledig zijn eigen gang, met het vulkanisch geweld, gletsjers, ruige kustlijnen en oneindige leegte. Wat een geweldig mooi land!

Instagram @marcellamolenaar!

Meer mooie foto’s zien? Volg mij dan op @marcellamolenaar! Ik heb nog genoeg gave foto’s van IJsland die ik blijf delen. Uiteraard kan je nog meer foto’s van onze reizen verwachten. Binnenkort van ons reis door Zweden!

Meer IJsland!

Ben je benieuwd naar IJsland?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply Martin 20 augustus 2017 at 09:13

  Ik ben helemaal enthousiast geworden over IJsland door je blogs en foto’s! Gaaf hoor!

  • Reply Marcella 22 augustus 2017 at 19:39

   Leuk dat je zo enthousiast geworden bent Martin! IJsland is dan ook onwijs de moeite waard!

 • Reply Karlijn 20 augustus 2017 at 12:16

  Hele mooie foto’s! IJsland is echt een van mijn favoriete bestemmingen ooit 🙂

  • Reply Marcella 22 augustus 2017 at 19:41

   En dat terwijl je al veeeeeel landen gezien hebt. Dat zegt veel Karlijn!

 • Reply Amanda 20 augustus 2017 at 18:21

  Wauw, wauw, wauw wat een geweldig mooi land is het! Benieuwd naar je verdere artikelen over IJsland.

 • Reply Sanne 20 augustus 2017 at 21:05

  Wat leuk dat je ook in Borgarfjörður bent geweest! Prachtige plek. Fijne insta foto’s!

  • Reply Marcella 22 augustus 2017 at 19:43

   Het was een stukje terug rijden naar Borgarfjörður, maar het was wél de moeite waard! We hebben het bijzondere landschap daar ook niet op een andere plek terug gezien. Blij dat we het niet gemist hebben!

 • Reply Saskia 20 augustus 2017 at 21:08

  Oh dit zijn zeker pareltjes. Vooral die op de weg met die mooie wolken<3 Benieuwd naar de rest!

  • Reply Marcella 22 augustus 2017 at 19:46

   Dankjewel Saskia! Ik heb nog veel meer mooie foto’s van IJsland, dus er komt nog meer aan!

 • Reply Narelle | wegvanhetnoorden.nl 21 augustus 2017 at 14:12

  Hele mooie plaatjes!! Mijn favoriet is de laatste, zo overweldigend, die natuur!

  • Reply Marcella 22 augustus 2017 at 20:10

   Dankjewel lady! Die laatste met tiny Marcella vind ik ook heel tof! Zo gaaf, dat contrast!

 • Reply Rowan 21 augustus 2017 at 19:15

  IJsland blijft mij verbazen, wat is het daar prachtig! Mijn favoriete foto is de laatste! Heel gaaf!

  • Reply Marcella 22 augustus 2017 at 20:11

   Het is maar 3 uurtjes vliegen naar IJsland, maar je komt er in een totaal andere wereld. De natuur daar is echt werkelijk te gek!

 • Reply Wanda 21 augustus 2017 at 21:46

  Wow, echt prachtige foto’s M\arcella! Op IG had ik ze al gespot natuurlijk maar zo groot zijn ze nog indrukwekkender! Gelukkig worden ze ook dik beloond met veel likes!

  • Reply Marcella 22 augustus 2017 at 20:11

   Dankjewel Wanda! Leuk om ze nog even te zien in het groot hé! Ik blijf foto’s van IJsland plaatsen hoor, dus er komt binnenkort nog een blogpost aan. Stay tuned!

 • Reply Sabine 22 augustus 2017 at 03:01

  Wauw zo mooi, echt prachtige plaatjes heb je gemaakt meid!! Krijg er helemaal zoiets als heimwee van zo mooi is het! Een prachtige reis hebben jullie gemaakt!

  • Reply Marcella 22 augustus 2017 at 20:12

   Dankjewel lady! Jouw foto’s vind ik ook echt prachtig! Ik heb geen heimwee naar het koudere weer met die snijdende wind, maar wel naar het geweldige landschap. Wauwww!

 • Reply ivonne 22 augustus 2017 at 11:50

  Wat een natuurgeweld is het toch, prachtig allemaal. Echt een heel bijzondere bestemming. Het “Tiny Marcella” gevoel ken ik nog wel uit het westen van Amerika, daar was alles ook zo overweldigend groot. Wowie.

  • Reply Marcella 22 augustus 2017 at 20:13

   IJsland is echt een bestemming voor jullie Ivonne, je vindt het er geweldig! Dat tiny-gevoel had ik inderdaad ook in West-Amerika, maar ook in Nieuw-Zeeland. In Nederland heb ik dat zelden. Het contrast is minder groot 😉

 • Reply Marjolein 23 augustus 2017 at 08:19

  Fijn om even weer weg te dromen bij je foto’s. Als ik dit zie wil ik graag nog een keer terug.. 🙂
  Gelukkig heb je de Fjaðrárgljúfur canyon nog wel gezien. Vond de bergen destijds met sneeuw en een klein zonnetje net goud worden. Prachtige plek!

  • Reply Marcella 24 augustus 2017 at 12:10

   Ik wil het Noorderlicht er nog wel eens spotten, lijkt me zo bijzonder! De canyon was zeker de moeite waard om voor terug te rijden, al was het best een rit. Ik herinner me jouw foto met het gouden licht wel. Die was prachtig!

 • Reply saskia 23 augustus 2017 at 21:58

  *kwijl * prachtfoto’s. Met recht pareltjes inderdaad.

 • Reply Linda | travellersoftheworld 25 augustus 2017 at 14:39

  Wat een prachtige foto’s! IJsland lijkt me echt geweldig mooi, wat een natuur zeg! De foto van Seljalandsfoss vind ik het mooiste denk ik, maar kiezen is bijna onmogelijk :p

  • Reply Marcella 27 augustus 2017 at 21:00

   Dankjewel Linda! Ik kan ook niet kiezen wat ik ’t mooiste van IJsland vindt. Ik kies gewoon lekker niet 😉 De Seljalandsfoss was trouwens wel echt heel gaaf!

  Leave a Reply