Instagram

Instagram pareltjes #16 – Noord-Ierland

22 december 2016
Instagram pareltjes Noord-Ierland

Ik vind Instagram ontzettend leuk, maar het is ook vluchtig. Als ik nog dolenthousiast ben over die ene te gek gave foto, zijn er intussen al zoveel meer toffe foto’s geplaatst. Ik besloot om af en toe wat Instagram pareltjes op mijn blog in de spotlight te zetten. Gewoon omdat ze het waard zijn. Met dit keer m’n favoriete foto’s van onze te gekke roadtrip door Noord-Ierland!

Kinbane Head

Kinbane Head

Op vrijdag 4 november startten we mijn verjaardag bij Kinbane Head. Deze rots met kasteelruïne was dichtbij ons huisje, aan de rand van het stadje Ballycastle. We reden er zonder al teveel verwachtingen naartoe, maar werden ontzettend verrast. Wat een mooie plek! We spotten zelfs nog een waterval tegen de rotsen vol herfstkleuren. Naar Noord-Ierland nam ik mijn roze iPhone 7 voor ’t eerst mee. Mijn nieuwe mobiel maakt nóg mooiere foto’s, superfijn! We maakten volop foto’s, tot het opeens keihard ging regenen. Kletsnat kwamen we weer terug bij de auto. Maar eigenlijk was mijn verjaardag toen al perfect met zoveel natuurpracht. Wauww!

Autumn Nortern Ireland

Autumn Nortern Ireland

Herfst in Noord-Ierland

Herfst in Noord-Ierland

Toen we tickets naar Belfast boekten, had ik niet verwacht dat we zoveel herfsttinten zouden treffen. Dus we stopten direct toen we door dit paradijsje met herfstkleuren reden. Wauw, daar wilden we graag foto’s van maken. Aan de kust zagen we de herfst ook, maar het binnenland had de allermooiste kleuren!

Giant's Causeway coastGiant's Causeway coast

Giant’s Causeway

Mijn verjaardag sloten we af met de Giant’s Causeway, hét pareltje van Noord-Ierland. De Giant’s Causeway heeft zo’n 40.000 basalt-zuilen, en staat sinds 1986 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Met een audiotour loop je langs het ruige gebied. En dat is continue genieten. Loop ook zeker de 162 The Shepherd’s Steps omhoog zodat je een prachtig zicht krijgt op de basaltzuilen. Kijk ook zeker even op de website The Giant’s Causeway Official Guide om je goed voor te bereiden.

Giant's Causeway stones

De basaltstenen van de Giant’s Causeway

Dit zijn ze dan, de beroemde basaltstenen. Bijzonder mooi hoe de natuur zo’n enorm aantal stenen in deze vorm heeft gevormd! Omdat we pas aan ’t einde van de middag bij de Giant’s Causeway waren, kregen we een geweldige zonsondergang cadeau. Een top afsluiting van mijn verjaardag!

Giant's CausewayGiant's Causeway

Zonsondergang Noord-Ierland

Nog even genieten hoor, van die mooie zonsondergang. Echt geweldig mooi, die gekleurde lucht. Wauwww!

North Ireland Coast

Downhill Demesne

Eigenlijk is de tempel achter me onderwerp van de meeste foto’s, maar ik vond de kust veel interessanter. Het regende, wat de foto een mysterieuze zweem geeft. Maar ik vind ‘m ook wel wat tropisch hebben. Mooie combi!

Northern Ireland, coast

Sunny coast

Tegen de zon in fotograferen, ik doe het erg graag. Het leverde me dit mooie plaatje op. Ik vind ‘m tof!

Strangford Louch

Strangford Louch

’s Ochtends vroeg, een mooie wolkenlucht, reflectie van de zon en schattige schaapjes. Prachtig plaatje van Strangford Louch! Ik had al meerdere keren foto’s van het Louch proberen te maken, maar steeds werden ze niet mooi genoeg. Tot we onderweg naar een toren onverwacht dit plaatje konden vastleggen. Wauwww!

The Dark Hedges, Marcella

The Dark Hedges

Wereldberoemd van de Game of Thrones, en supervaak op de foto gezet. En dus deden ook wij een poging. Wat overigens nog niet eens zo makkelijk was, want het is maar een klein straatje, vol met mensen en auto’s. Uiteindelijk ben ik er maar gewoon voor gaan staan, en dat leverde een mooie foto op! Ik kreeg veel complimenten op mijn pet, velen vonden hem echt Iers. Ik heb hem eigenlijk al jaren!

Whiterocks Beach

Whiterocks Beach

Dit strand vind je vlakbij het plaatsje Killinchy. De lucht was vrij grauw, en de rotsen lagen in de schaduw. Daarom maakte ik meer foto’s van het glimmende strand, dan van de rotsen. En van deze foto word ik heel blij!

Instagram @marcellamolenaar!

Meer mooie foto’s zien? Volg mij dan op @marcellamolenaar! Uiteraard kan je nog meer foto’s van onze reizen verwachten. Binnenkort van de Ardennen, en ook volgend jaar komt er veel moois aan. Stay tuned!

Meer over Noord-Ierland!

 

Zou jij Noord-Ierland willen bewonderen?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Ik ga echter geen samenwerkingen aan waar ik niet achter sta. Ik deel in mijn artikelen niks anders dan mijn persoonlijke mening. Lees ook mijn disclaimer.

You Might Also Like

16
Reageer op dit artikel

avatar
8 Reacties
8 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
9 Auteurs van reacties
AnitaMarcellaSabineSaskiaMarcel Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Ilona
Reiziger

Alweer prachtige foto’s Marcella, wow! Ierland heeft iets ruigs, iets ongetemds en wilds. Mijn favorieten zijn de Dark Hedges en de Giant’s Causeway.

Sanne
Reiziger

Wat een fijne foto’s! Krijg helemaal de vakantiekriebels!!

Anne - Ditisanne.nl
Reiziger

Ontzettend mooi! Noord-Ierland is het enige gedeelte van Ierland dat ik nog niet bezocht heb, dus ik moet er echt een keertje heen! 🙂
Op mijn Ierland-blog schrijf ik ook zelden of nooit over Noord-Ierland, terwijl het ongetwijfeld de moeite waard is om mee te nemen. Wie weet, komend jaar!

Shirley
Reiziger

Mooie foto’s. Leuk dat de natuur daar zo gevarieerd is. De foto bij the Dark Hedges is goed gelukt, ondanks dat het zo druk was. Je ziet er niets van!

Marcel
Reiziger

Wat een mooie foto’s Marcella! Ik ben nooit in Noord-Ierland geweest maar krijg er wel zin in, het rauwe en ruige karakter spreekt me wel aan. Indrukwekkende bomen langs de kant van de weg, gaaf.

Saskia
Reiziger

Oh wauw.

Oke.

Ik had dit artikel beter niet kunnen bekijken haha. Ierland staat al ZO lang op mijn wishlist, het lijkt me namelijk echt prachtig (net als Londen, die sfeer en alles)… Nu wil ik er HELEMAAL heen<3

Sabine
Reiziger

Wat een pareltjes! Om daar echt te staan moet helemaal magisch zijn!

Anita
Reiziger

Gave foto’s, Marcella! Noord-Ierland lijkt me prachtig. Ben gek op die ruige kustlijnen 🙂