Instagram

Instagram pareltjes #12 – Cuba

14 mei 2016
Instagram pareltjes #12

Omdat jullie zó dolenthousiast reageerden op mijn mooiste foto’s van Cuba (tot nu toe) besloot ik om nog een mooie selectie uit te lichten op mijn site. Want mooie plaatjes van Cuba heb ik genoeg. Stay tuned voor weer heel wat mooie beelden én de bijbehorende verhalen!

Instagram zonsondergang Maria la Gorda

Zonsondergang Maria la Gorda

Ja, ik was flink ziek bij Maria la Gorda in het westen van Cuba. Maar ik kan heel wat mindere plekken noemen om ziek te zijn. Met paradijselijke stranden, helderblauw water en spierwit strand was het nog zo vervelend niet. En dus genoten we – toen we iets fitter waren – van deze geweldige zonsondergang. Like! Ik hou van mooie zonsondergangen, dus deze kan zó worden toegevoegd aan mijn artikel de mooiste zonsondergangen ter wereld!
Instagram Trinidad

Trinidad

Wat een sfeervol stadje is Triniad! We liepen een paar avonden rond in dit knusse stadje. De hoofdweg ligt vol kinderkopjes, dus je hobbelt letterlijk de stad binnen. Vervolgens betaal je een klein bedrag en dan word je auto de hele avond en nacht in de gaten gehouden op een parkeerterreintje. Voor ons was het alleen de avond, omdat we een stukje buiten de stad overnachtten. Met alle dieren die ’s nachts naar de weg trekken, is het fijner om op tijd ‘thuis’ te zijn.
Instagram Topes de Collantes

El Nicho, Cienfuegos

Vlakbij de stad Cienfuegos vind je de El Nicho waterval. Je kunt er zo naartoe lopen, als je toegang hebt betaald (hou rekening met zo’n 18 CUC) om het gebied te betreden. En dan kom je dus uit bij deze groen bemoste waterval. Prachtig! Vlakbij vind je trouwens ook een helder meertje waar je kunt afkoelen. Wij hadden geen zwemkleding mee, maar dat is dus wel aan te raden. Loop trouwens vanaf de parkeerplaats ook even naar de andere kant van de weg. Ook daar vind je een waterval, en die is zeker ook gaaf om te zien! Wij reden in Cuba rond in een huurauto, maar er worden ook tours georganiseerd naar deze waterval.
Instagram oldtimer Cuba

Oldtimers in Havana

Bij aankomst in Havana kom je in het oldtimer-paradijs. We hadden al eens een taxi genomen, maar toen was er helaas geen oldtimer beschikbaar. We waren dan ook verrast toen we tijdens onze transfer naar de luchthaven in een oldtimer werden opgehaald. Zo leuk om onze reis in stijl af te sluiten!
Instagram Maria la Gorda

Maria la Gorda

Ik laat gewoon nog een plaatje van Maria la Gorda zien, het is er zo mooi! Deze is onderweg genomen, toen we net de Guanahacabibes peninsula op reden. Ik wilde echter overal stoppen, omdat het er zo onwijs mooooi is <3
Instagram Cuba selfie

Cuba selfie

Deze letters kwamen we tegen in Havana, dus we móesten wel een selfie nemen. Best goed gelukt, toch?
Instagram Casa Verde, Cienfuegos

Cienfuegos

Naast veel oude, vervallen gebouwen (en hotels), kom je hier en daar ook een prachtig pand tegen. In Cienfuegos konden we niet terecht in de accommodatie die voor onze prijscategorie geselecteerd was, en dus kwamen we in dit geweldige huis terecht. Casa Verde heet het, en het ligt een eindje buiten het centrum van Cienfuegos. Het was de grootste, schoonste en meest comfortabele accommodatie van de hele reis. Met een énorm ontbijtbuffet. Ook wel eens fijn!
Instagram Maria la Gorda

Maria la Gorda

Tsja, nog een keer een foto van Maria la Gorda! Dat knalblauwe water heeft gewoon een onwijs hoge aantrekkingskracht. Heb je ons filmpje van het snorkelen al gezien?

Er komen nog meer foto’s van Cuba!

Ik heb al best veel mooie foto’s gedeeld, maar er komen dus nog meer foto’s van Cuba aan. Van mooie uitzichtspunten, Trinidad en de geweldige natuur van Topes de Collantes. En natuurlijk van andere bestemmingen, zoals Hamburg en de Dolomieten. Benieuwd naar nog meer Instagram pareltjes? Volg mij dan op @marcellamolenaar!

Lees meer over Cuba!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
21 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Sabine

Wat een mooie plaatjes weer! Die watervallen en de eerste vind ik de mooiste.

Chantal

Oeh dit is goed voor de voorpret! Ik vind de selfie goed gelukt en Trinidad staat heel sfeervol op de foto.

Mellisa - Grenzeloosreizen

Yeehees nog meer zin in Cuba! Ik mis dus echt door het nieuwe Instagram heel veel foto’s. Die van de binnenkant van de oldtimer vind ik erg leuk 🙂 Maria La Gorda ziet er prachtig uit, ga er zelf niet heen, maar hopelijk ga ik ook naar zo’n plaatsje!

Katie | Trends 4 Travel

Super mooie foto’s! De eerste foto en die van de waterval zijn mijn favorieten. Cuba lijkt mij een heerlijke bestemming!

Sas

Oh dit zijn zeker pareltjes. ooi om te zien.

Elisa | Lies rond de wereld

Mooie foto’s! Die zonsondergang vind ik het mooist, al die kleuren wauw!

Wauw, die van de zonsondergang is mijn favoriet!

Stéphanie

Heerlijke plaatjes om bij weg te dromen. Vooral die van Maria la Gorda!

Jessica

Aahh zo fijn die foto’s van Cuba, ik krijg nu echt zin om te vertrekken! Bijnaaaa 😀

Jessica

Haha yes, onder met mom van ‘als ik dan toch in de buurt ben…’ haha :p En daarna niks vastgelegd, dus ben benieuwd waar ik daarna terecht kom!

Hele mooie plaatjes! Volgens mij was dit een prachtige reis door een prachtig land. Cuba staat zeker op mijn wishlist.

21
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x