(race)Fietsen

In beweging met Steptember

4 september 2013

Via mijn werk is er het initiatief om mee te doen aan Steptember. Nee, dat is geen spelfout, maar juist een motivatie om meer te bewegen en tegelijkertijd het goede doel te steunen!

Steptember is een nieuw initiatief waarmee je op een simpele, uitdagende manier je conditie kunt verbeteren terwijl je tegelijkertijd een positieve impact hebt op het leven van mensen met cerebrale parese. Cerebrale parese stond vroeger bekend als spasticiteit. Meedoen is makkelijk. Met drie vrienden, collega´s of familieleden schrijf je je in als team. Je krijgt dan van ons een stappenteller. Daarmee houden jij en je teamgenoten dagelijks op jullie persoonlijke Steptember webpagina het aantal stappen bij dat jullie die dag hebben gezet. Elke stap draagt bij aan een betere conditie en elke stap helpt mensen met cerebrale parese.

Steptember

De uitdaging is om dagelijks minimaal 10.000 stappen te zetten. Ik had de teller gisteren als proef om en kwam op 9635 stappen uit. Ik liep 2x een kwartier van het station naar mijn werk en weer terug. Daarnaast liep ik 20 minuten in de pauze met mijn collega’s als kickoff. Ik probeerde zo vaak mogelijk te lopen om thee te halen en wat extra stappen te maken. Aan het einde van de werkdag liep ik 8 verdiepingen naar beneden. En nog zit ik niet op die 10.000. Een mooie uitdaging dus voor de komende maand!

In teams van 4 collega’s proberen we zoveel mogelijk te bewegen. We willen als team natuurlijk niet onderin de ranking komen. En ook in mijn team wil ik natuurlijk niet onder doen voor de rest. Ik zal de komende maand dus veel lopen en ook de 1000 kilometer op de racefiets moet nog afgerond worden. Die kilometers trappen reken ik dan via de website om in stappen. 50 kilometer zal vast een berg stappen opleveren. En hopelijk halen we natuurlijk nog veel geld op voor ’t goede doel!

Stappenteller voor Steptember

You Might Also Like

9
Reageer op dit artikel

avatar
8 Reacties
1 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
9 Auteurs van reacties
WillemvkMarcellaMoniquemaximealexandraDina Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Mieke
Reiziger

Wat een goed initiatief!

iliveformydreams
Reiziger
iliveformydreams

Wat leuk zeg!

Laura - what about her
Reiziger

Wat ben je goed bezig, wat een leuk initiatief!

asomgroep3
Reiziger

Leuk initiatief!! Goed bezig, keep up the good work:D!

Dina
Reiziger
Dina

Wat leuk dat je hier aan mee doet! 🙂

maximealexandra
Reiziger

Wat een goed initiatief is dit! Veel succes met alle stappen die je gaat zetten 😉

Monique
Reiziger
Monique

Wat leuk! Ik zou ook weleens willen weten hoeveel stappen ik op een dag zet. Vandaag ben ik met een dagje dierentuin vast dicht in de buurt gekomen 😉 Succes met Steptember!

Willemvk
Reiziger
Willemvk

Ik denk dat ik het vandaag wel gehaald heb. Een kleine 10km hardlopen en als je dan 1 meter per stap rekent ben je er al.