Groningen Tag-lijstjes

I love Groningen-tag #2

8 september 2015

Vlak voordat ik naar Groningen verhuisde vulde ik de I love Groningen-tag in. De dames van Not so stuffy vroegen mij om de door hen bedachte I love Groningen-tag in te vullen. Nu ik exact een half jaar in Groningen woon, was het tijd om de tag nu opnieuw ingevuld. Met de leukste spots in Groningen én veel mooie natuur!

Bij Britta, Groningen

Theesmaakjes bij Bij Britta

1. Favoriete plek om koffie te drinken?

Ik ben een echte theeleut, en dan zit je goed bij De Theefabriek met met ruim 300 (!) smaakjes thee. Daarnaast is het ook echt lastig om een keuze te maken uit alle lekkere scones, muffins, taartjes en broodjes. De Theefabriek zit in Houwerzijl, dus mocht je liever thee willen drinken in de stad Groningen, dan kan je terecht bij Bij Britta. Hier vind je een snuffelwand met de lekkerste smaakjes thee.

2. Must sees voor mensen die maar 1 dag naar Groningen gaan?

Ik zou dan aanraden om de stad te verkennen. Via het mooie stationsgebouw loop je langs het Groninger Museum via de Folkingestraat (de leukste straat van Nederland!!) de Vismarkt op. Hier steek je door naar de Grote Markt waar je de Martinitoren op kunt. Vervolgens kan je zwerven door leuke straatjes als de Oude Kijk in Het Jatstraat en de Oude Boteringestraat. Bewonder in de Broerstraat ook even het prachtige universiteitsgebouw. Neem een drankje met wat lekkers bij een fijn café’tje in Groningen en geniet van de gezellige sfeer.

De Onlanden, Drenthe

De Onlanden, Drenthe

De Onlanden, Drenthe

3. Mooiste natuurgebied in de stad?

Stiekem ga ik dan voor de natuur vlak buiten de stad. De Onlanden is een prachtig gebied aan de rand van de stad. Zondag wandelden we hier 7 kilometer en ik fiets er vaak doorheen. Het Hoornsemeer en Paterswoldsemeer zijn ook prachtig, je kunt hier in 12 kilometer omheen lopen. Maar ook simpelweg genieten van het uitzicht van een bankje is er geweldig. Drink ook vooral een drankje bij Paviljoen Kaap Hoorn.

4. Favoriete vintage winkel?

Tsja, daar heb ik niet zoveel mee…

Paterswoldsemeer, Groningen

Paterswoldsemeer, Groningen

5. Mooiste uitzicht?

Tsja, ook hier ga ik voor de natuur. De zonsondergang bij het Paterswoldsemeer is te gek! In het centrum kijk je vanaf het dakterras van La Place uit op de Martinitoren, ook leuk! En voor ’t allermooiste uitzicht moet je vast de toren zelf op, maar dat is er nog eentje van mijn wishlist.

6. Favoriete museum/galerie?

Die moet ik nog ontdekken, wordt vervolgd!

Brasserie Groen in Groningen

Goddelijke vega clubsandwich bij Brasserie Groen

7. Waar eet je in de zomer het liefst je lunch in de buitenlucht?

Bij Brasserie Groen at ik een overheerlijke vega (!) clubsandwich op een fijn terras in de zon. Maar voor rust & natuur zit je echt heerlijk bij Paviljoen Kaap Hoorn. Nu hopen dat hier ook zo’n goddelijke vega sandwich op de kaart gezet wordt!

8. Beste winkelstraat?

De Folkingestraat is de leukste winkelstraat van Nederland, daar sluit ik me geheel bij aan.

WAAR Groningen

Cadeauwinkel WAAR

9. Favoriete winkel top 3?

 • De gaafste cadeautjes koop je bij WAAR
 • Een winkel vol leuke spullen bij Søstrene Grene
 • Dille & Kamille zit nu ook in Groningen! Ze hebben hun tips voor Groningen op de website gezet.

10. Beste restaurant?

Goh, dat is toch best een lastige keuze. Ik heb al bij diverse restaurants in Groningen onwijs lekker gegeten. Er zijn veeeeel restaurants in Groningen, en bij de meesten eet je heerlijk voor een prima prijs. De verjaardag van mijn lief vierden we bij Mr. Mofongo, daar aten we echt goddelijk! Een blog volgt nog, uiteraard! Stay tuned!

Kaap Hoorn, Groningen

Kaap Hoorn

11. Stadsschouwburg, Oosterpoort, Martiniplaza of Forum Images?

Ik denk de Oosterpoort, al ben ik bij alle vier amper (of nog niet) geweest.

12. Al een half jaar in Groningen en nog nooit…

… gezwommen. Ik hou er ontzettend van om minstens 80 baantje te zwemmen, maar in Groningen heb ik het nog niet gedaan. Ik ging liever op pad met mijn racefiets om Groningen en Drenthe te verkennen. In de herfst en winter ga ik wel weer zwemmen.

13. Wat mis je nu dat Groningen vroeger wel had?

Tsja, lastig te beantwoorden omdat ik de stad nu pas een half jaar aan ‘t ontdekken ben.

Der Aa kerk

Der Aa kerk

Groningen

14. Mooiste gebouw?

De Martinitoren is de bekendste van Groningen, maar stiekem vind ik Der Aa-kerk opvallender en mooier. Deze middeleeuwse kerk torent hoog uit boven de Korenbeurs. De omgeving rond de kerk heet Akerkhof, bekend van Monoploy.

15. Groningen is pas echt compleet als …

… het mooi zomers weer is. De terrasjes vol, een fijn zonnetje en een goede sfeer. Dat doet een stad altijd goed!

16. Beste sportieve uitje voor toeristen?

Groningen is een echte fietsstad, dus als toerist op de fiets de stad verkennen is dan ook zeker een aanrader. Vorige zomer vaarde ik door de grachten van Leeuwarden, een erg leuke manier om je stad te ontdekken. Varen in Groningen lijkt me ook tof!

Punt van Reide, Groningen

Groningen
Punt van Reide

17. Hiervoor kun je de stad best een paar uurtjes verlaten? (iets in de provincie)

Bovenin de provincie Groningen kan je bij het Punt van Reide zeehondjes kijken door een houten schutting. Een onwijs mooi gebied! Ik hoorde dat je er nu niet meer kunt kijken, dus ga er volgend jaar zéker heen als het weer kan!

18. Groningen’s best bewaarde geheim?

Uhm, dat heb ik denk ik nog niet ontdekt in ’t afgelopen half jaar!

19. Dit heb ik nooit begrepen van Groningen…

Weer zo’n lastige vraag. In mijn ontdekkingstocht in de provincie Groningen vind ik juist veel leuks, dus ik geniet vooral van mijn onwijs leuke nieuwe omgeving!

Fietsen in Groningen

Sauwerd, Groningen

20. Waarom ik van Groningen hou?

Ik woon met veel plezier in Groningen. Niet alleen omdat ik nu met de fiets naar mijn werk kan, maar vooral ook omdat Groningen een erg leuke stad is. De stad is sfeervol, gezellig en vooral ook heel leuk. Er zijn onwijs veeeeel leuke restaurantjes en café’tjes en er komen er ook steeds meer bij. Mijn hotspots in Groningen worden er dan ook steeds meer! Ons huis bevalt prima, en de locatie is echt perfect. In een kwartiertje zijn we in het centrum, en de directe omgeving van ons huis is heerlijk natuurlijk. Een bos achterin de tuin en voor huis een prachtig natuurgebied. En een klein stukje verder zijn we de stad uit en kunnen we optimaal genieten van de natuur. Echt genieten! <3

Voor onze verhuizing naar Groningen

In mijn vorige versie had ik op veel minder vragen een passend antwoord. Benieuwd geworden? Lees dan de eerste versie van de I love Groningen-tag. Lees vooral ook de antwoorden van de bedenkers van de tag, de dames van Not so stuffy.

Heb jij de tag al ingevuld over jouw stad?

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply antonette - we12travel 8 september 2015 at 07:51

  Ik vind Groningen echt super. We waren er een aantal jaar geleden toen we het Pieterpad af liepen en waren aangenaam verrast, we gaan zeker nog eens die kant op!

  • Reply Marcella 8 september 2015 at 11:30

   Leuk dat je aangenaam verrast werd door Groningen! Laat het vooral weten als je naar het Noorden komt, lijkt me leuk om kennis te maken! (of zie ik je sowieso in november?)

 • Reply Caro 8 september 2015 at 08:35

  Wat een leuke tag! Die theefabriek staat al een tijdje op mijn lijstje, maar ben nog niet richting Groningen geweest. Als ik dit zo lees moet ik dat toch maar eens snel doen!

  • Reply Marcella 8 september 2015 at 11:31

   Dankjewel Caro, hij is bedacht door de dames van Not so stuffy. Eigenlijk kan je hem invullen over elke stad, dat is het leuke! Laat het vooral weten als je naar Groningen komt, dan drinken we een kopje thee!

 • Reply Sieds | Sieds My Travels 8 september 2015 at 09:20

  Leuk dat je de tag nog een keer hebt ingevuld Marcella! 🙂 Mr. Mofongo vind ik ook een prima restaurant, kun je heerlijk eten.

  • Reply Marcella 8 september 2015 at 11:36

   Er zit zóveel verschil in de tags, omdat ik Groningen beter ken. Juist heel leuk om nu mijn goede ervaringen te delen! En Mr. Morfongo is zeker top, die hoort absoluut bij mijn lijstje met hotspots van Groningen!

 • Reply Niels 8 september 2015 at 10:33

  De theefabriek. Ik had er de vorige keer dat ik in groningen was helaas nog niet van gehoord. Maar het klinkt als een plek die ik niet mag missen als ik je blogs zo lees. Daarnaast leuke en bruikbare tips!

  • Reply Marcella 8 september 2015 at 11:39

   De Theefabriek is top, dus als je wat meer tijd hebt in Groningen, dan is een bezoekje zeker aan te raden. Het ligt alleen 25 kilometer buiten de stad, dus een auto is dan wel handig.

 • Reply betsie 8 september 2015 at 14:10

  Fijn dat je zo geniet in en om en van Groningen.

  • Reply Marcella 11 september 2015 at 10:41

   Dat was natuurlijk ook maar even afwachten, hoe het zou bevallen. Fijn dat het echt heel leuk is om in Groningen te wonen!

 • Reply Sabine 8 september 2015 at 15:38

  Leuk zeg! Ik ben eigenlijk maar één of twee keer in Groningen geweest, maar vond het er hartstikke leuk! Lijkt me een heel goede stad om te wonen. In de omgeving nooit geweest, dus leuk voor de volgende keer als ik op vakantie ben in Nederland 😉

  • Reply Marcella 11 september 2015 at 10:42

   De sfeer in de stad is meteen al fijn, en heel gemoedelijk. Het is zeker een fijne stad om te wonen Sabine. Mocht je eens in de buurt zijn, laat het dan vooral weten. Ik ga graag met je op pad om de stad en de natuur te ontdekken!

 • Reply TravelLin 8 september 2015 at 16:44

  Hi Marcella, leuke tag, ben er te lang niet geweest! Zou deze in aanmerking kunnen komen voor ‘het best bewaarde geheim: http://www.anat.nu 🙂

 • Reply livelovetravelblogger 9 september 2015 at 14:32

  Als ik dit zo lees realiseer ik me dat het echt weer eens tijd wordt om naar Groningen te gaan.

 • Reply Daphne | LiveTheLifeYouLove 9 september 2015 at 18:22

  Leuk om versie 2 te lezen Marcella! Je hebt al verschillende plekken gezien waar ik nooit geweest ben in al die jaren in Groningen. Gelukkig heb je ook nog genoeg te zien 😉

 • Reply naomiinwonderland 10 september 2015 at 11:00

  Oh wauw, wat heb je Groningen mooi voorgesteld! Ik moet eerlijk toegeven dat het niet meteen op m’n lijstje stond maar je hebt m’n mening wel gewijzigd!

 • Reply Vincent 10 september 2015 at 23:34

  Deze ga ik even opslaan in Bloglovin voor als ik mijn broertje dit jaar een keer ga bezoeken in Groningen 🙂

 • Reply Elsemieke | Living on a Plane 11 september 2015 at 13:12

  Wat leuk om te lezen hoe positief je over Groningen bent. Toen ik ging studeren wilde ik absoluut niet naar Groningen, omdat het zo’n groot dorp is (dacht ik). Maar je beschrijft het een stuk leuker. 🙂

 • Reply Janneke 11 september 2015 at 15:35

  Ik ben er vorig jaar geweest op 27 december! Het sneeuwde in heel Nederland die dag, maar niet in Groningen. Ik vond het een leuke stad van wat ik heb gezien! Helaas vertrokken we door het slechte weer pas laat en heb ik lang niet alles kunnen zien. Moet er dus zeker nog een keer heen en dan wat langer. Leuke tag 🙂

 • Reply iliveformydreams.com 12 september 2015 at 10:42

  Leuk hoe je deze tag hebt ingevuld. Mooi dat je zo tevreden bent in Groningen. Mij lijkt Søstrene Grene zo’n toffe winkel, beetje ver alleen 🙁

 • Reply Wanda 12 september 2015 at 15:47

  Serieus, Dille & Kamille in Groningen??? Ik heb blijkbaar ergens onder gelegen want dat had ik echt niet meegekregen! De laatste keer dat ik in Groningen was, was ergens in april, maar ik moet er dus hoognodig weer eens heen!

 • Reply Vetexbart 23 september 2015 at 08:59

  Ik heb de laatste maanden mijn schade al een beetje ingehaald. Ik kende voordien eigenlijk niet zo veel van Nederland, maar Groningen lijkt me ook echt wel fijn. Dringend een vrij weekend zoeken 🙂

  • Reply Marcella 23 september 2015 at 09:52

   Wees welkom in Groningen Bart, echt een leuke stad!

  Leave a Reply