Accommodaties Nederland

Hotspot: Hotel Tesselhof op Texel

21 februari 2015
Hotel Tesselhof, Texel

In het Valentijnsweekend waren wij op Texel om even te ontsnappen aan alle verhuisdrukte. We sliepen in Hotel Tesselhof, midden in het dorpje De Koog. Een perfecte locatie om Texel te ontdekken en een heerlijk hotel om weer even helemaal op te laden.

Hotel Tesselhof, Texel

Sauna Hotel Tesselhof

Middenin De Koog

Hotel Tesselhof is een familiehotel. Bij binnenkomst merk je direct de gemoedelijke sfeer. De lobby is ingericht met locale producten van Texel. Parkeren doe je voor de deur, ideaal. Hotel Tesselhof vind je direct om de hoek van de Dorpsstraat, de hoofdstraat van het dorpje De Koog. Dit is het op twee na grootste dorpje van Texel en een prima uitvalsbasis om Ecomare of Nationaal Park Duinen van Texel te bezoeken. Hotel Tesselhof heeft een prima restaurant met een uitgebreide kaart, maar je kunt ook zo de Dorpsstraat in lopen voor een diner. Wij aten ons Valentijnsdiner bij Quinty’s.

Ontspannen in de sauna

De kamer is ruim en netjes. De stenen vloer geeft me het schone gevoel wat ik bij vloerbedekking altijd mis. We hebben een balkon waarvan we over De Koog uit kijken. We kunnen nog net de kerk in de Dorpsstraat zien. Het is helaas te koud om buiten te zitten. Als bonus heeft de badkamer een Finse sauna, zo fijn! Ik duik er al snel in om lekker bij te komen. De eucalyptusolie doet wonderen voor mijn verkoudheid. Even later lig ik al in dromenland. Ik slaap diep en lang, het bed ligt heerlijk.

Perfecte locatie

We starten zondag met een goed ontbijt. Bij het buffet vind je een groot assortiment met broodjes, sapjes, yoghurt met muesli en natuurlijk bacon and eggs. Na het ontbijt is het voor ons alweer tijd om uit te checken en Nationaal Park Duinen van Texel te ontdekken. Hotel Tesselhof is een prima hotel om Texel te verkennen. De locatie is perfect en de kamer is fijn. Een overnachting bij Hotel Tesselhof boek je vanaf €115,- en dat is inclusief ontbijt en parkeren. Er zijn ook leuke arrangementen en aanbiedingen, bijvoorbeeld een combinatie met fietshuur of een culinair arrangement.

Kijk ook even naar mijn fotoverslag van ons weekend Texel en het artikel Terschelling vs Texel!

Benieuwd naar meer aanraders voor fijne accommodaties?

Volg mijn reisavonturen! FacebookBloglovinTwitterInstagram

Hotel Tesselhof, Texel

Hotel Tesselhof, Texel

Hotel Tesselhof, Texel

Dit artikel bevat gesponsorde producten. Ik ga geen samenwerkingen aan waar ik niet achter sta. In mijn blog lees je mijn persoonlijke mening.

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Sas 21 februari 2015 at 21:26

  och dit ziet er weer heerlijk uit! Bedankt voor de tip

  • Reply Marcella 23 februari 2015 at 14:36

   Echt een aanrader, mocht je nog eens die kant op gaan!

 • Reply Stéphanie | Expeditie Aardbol 22 februari 2015 at 10:02

  Nog nooit op Texel geweest, maar ik ga dit hotel onthouden! Heerlijk ook dat die sauna erbij zat 🙂

  • Reply Marcella 23 februari 2015 at 14:37

   Texel is een aanrader en dit hotel ook. De sauna was inderdaad heerlijk. echt fijn ontspannen!

 • Reply Yvon 23 februari 2015 at 09:05

  Een sauna! Heerlijk moet dat zijn geweest.

  • Reply Marcella 23 februari 2015 at 10:36

   Jaa, dat was het ook zeker. Fijne ontspanning!

 • Reply Emma 25 februari 2015 at 11:25

  Ik heb hier destijds ook een keer geslapen, prima hotel en super centraal gelegen in de Koog! Je bent zo op het strand. In het hoogseizoen is het misschien wat minder handig, ivm de vele stappende jongeren in de straat. Maar als je lekker een dag op het strand bent geweest ben je ’s avonds vast zo moe dat je daar weinig van merkt 🙂

 • Leave a Reply