Personal

Het reset punt

30 januari 2014

Op het moment dat een dierbare overlijdt staat je leven plotseling stil. Vooral als het zo bizar snel gaat en je geen afscheid hebt kunnen nemen. Je wordt volledig in beslag genomen door verdriet, onmacht en frustratie. Toch moet je meteen al veel regelen voor het mooiste afscheid. Een paar dagen later al zag ik mijn lieve vader voor het allerlaatst. We gingen een periode in vol verdriet en gemis. Dat blijft nog wel een tijdje. Het moet een plekje krijgen in ons leven. Samen met de lieve mensen om mij heen word ik sterker en pak ik mijn leven langzaam weer op. Hoe raar het ook blijft dat er voor veel anderen weinig verandert is als je eigen leventje zo op z’n kop staat.

Tijdens al dat stilstaan komt er ook een besef. Dat niet iedereen 80 wordt en je jouw dromen waar moet maken. Dat je moet doen wat je gelukkig maakt en je moet investeren in de allerliefste mensen om je heen. Dat je samen leuke dingen moet ondernemen om de mooiste herinneringen op te bouwen. Mijn vader had nog graag naar Macedonië, het Noorderlicht en Portugal gereisd, maar dat kan helaas niet meer. Ik was dan ook erg blij dat onze grote reis door Nieuw-Zeeland al gepland stond. Hij wist met hoeveel plezier we daar naar uit keken. Het is een mooi vooruitzicht, een droom waar we keihard voor geknokt hebben.

En nu het bijna zover is, begint het grote loslaten. Mijn leven ligt al maandenlang volledig overhoop, dus ik klampte me vast aan de zekerheden die ik nog heb. Mijn lief, moeder en zussen zijn me dierbaarder dan ooit. Maar dat geldt ook voor mijn schoonouders, schoonzussen en zwagers en de lieve vrienden om me heen. Ik moet het gevoel weer loslaten dat iedereen zomaar weg kan vallen. Dat heeft een plekje genesteld diep van binnen en ik moet het weer vrij laten. Je weet toch niet hoe het leven loopt, dus je moet genieten van elke dag. En mijn droom leven daar aan de andere kant van de wereld. Mijn vader zal in elk geval altijd bij ons zijn, waar ter wereld we ook zijn.

 

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
16 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Lisa

Prachtig geschreven en helemaal waar. Sterkte!

Anne

Mooi geschreven Marcella, dat kan je erg goed over zo’n groot verlies. De angst dat mensen wegvallen loslaten is moeilijk, maar belangrijk om je te kunnen richten op verder leven. Werk er aan je dromen waar te maken en heb lief, dan ervaar je denk ik het minste spijt aan het einde van de rit. Wanneer of waar dat ook is. 🙂

nandasdaily

Wat knap dat je het zo goed weet te verwoorden wat er door je heen gaat. Sterkte met het loslaten… Dat gaat met ups & downs! En keihard genieten daar!

Jess

Mooie blog. Wat knap dat je dit probeert los te laten en een plekje te geven. Misschien een andere situatie maar ik had de geboorte van Sam bijna niet overleefd. Ik ben zo met mijn neus op de feiten gedrukt dat het leven heel waardevol is. De angst om dood te gaan of mensen te verliezen, speelt nog dagelijks een rol. Ik ben gewoon zo bang. En ook ik moet het loslaten.

Claudia

Wat ontzettend mooi geschreven en zo waar! Heel veel sterkte!

Laura

Heel mooi Marcella. Ik weet niet goed hoe het is om iemand te verliezen die zo dierbaar is, maar het lijkt me heel moeilijk. Succes met het loslaten meis, je kunt het!

Anne

Mooi geschreven, Marcella. Ik denk dat jullie reis zo ontzettend bijzonder gaat worden 🙂

Willemvk

Mooi beschreven. *hug*

Mieke

Mooi geschreven. Lijkt me ook moeilijk, aan de ene kant heb je zo’n gave reis in het vooruitzicht, aan de andere kant heb je ook veel achter te laten. Goed dat je toch je droom achterna gaat! Ik kijk al uit naar je reis-updates!

Wanda

Wat weet je het toch weer prachtig te omschrijven! Je vader zal, waar je ook bent en wat je ook doet, altijd aanwezig zijn!

Diana Huijser

Geniet van de reis!!

Food Love and Happiness

Mooi geschreven! En helemaal gelijk, het geeft je een bepaald perspectief, waarna alles voor altijd anders zal zijn. Het klinkt gek om te zeggen, maar door die gebeurtenis ben ik zo verandert dat ik gelukkiger ben dan ooit. Natuurlijk met een groot gemis, maar je leert de rest zo ongelofelijk waarderen.

iliveformydreams.com

Heel mooi geschreven. Je hebt helemaal gelijk. Sterkte 🙂

Saskia

Meid, wat kan jij mooi schrijven!

Marleen

Mooi verhaal, prachtig geschreven. Ik weet gelukkig niet hoe het voelt en mijn vriend praat er liever niet over. Je klinkt sterk <3

16
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x