Groningen Hotspots Nederland

Hotspot: het Concerthuis in Groningen

31 mei 2014

20140527-084729-31649251.jpg

Ik vind het erg leuk om te schrijven over de mooiste en leukste hotspots in het Noorden van Nederland. Zo schreef ik al over een aantal fijne hotspots in Leeuwarden. In Groningen werk ik dagelijks, maar ik kom zelden in het centrum. Terwijl er ongetwijfeld ook erg toffe hotspots zijn! Begin mei sprak ik af met Nathalie om de stad te verkennen.

20140527-084734-31654182.jpg

20140527-084731-31651011.jpg

Toffe inrichting met knusse hoekjes 
Voor een gave lunchspot werden we getipt om een kijkje te nemen bij Het Concerthuis. Een weinig opvallend pand wat we eigenlijk al voorbij gelopen waren. Dat kwam overigens ook door de regen waardoor we ons verscholen in onze capuchons. Eenmaal binnen viel de eigenzinnige sfeer direct op. Een knusse hoek met een oud bankstel, de keuken versierd met tientallen raamkozijnen, grote knalrode letters op het plafond, een stapel pallets, lantaarnpaal-lampen aan de wand en achterin een podium. Helemaal leuk, de originele inrichting! Het maakte ons nieuwsgierig naar de menukaart.

20140528-205210-75130184.jpg

Tosti XXL met brie
Bij Het Concerthuis doen ze aan foodsharing. “Dit is samen eten zonder regels. Stel je eigen eetervaring samen waarbij alles vrij staat, het tijdstip, de volgorde en de hoeveelheid”. Een tof concept! De menukaart staat vol heerlijke gerechten die je met elkaar kunt delen. Wij kozen allebei voor een eigen lunchgerecht. Ik nam de tosti XXL met brie, paprika en rucola met basilicum mayonaise. Officieel hoort er chorizo en rode uit bij, maar dat is niet zo mijn ding. Ik werd verrast door de mega tosti die ik kreeg van heerlijk bruin brood. De rucola en paprika waren versmolten met de romige brie. En de kruidenmayonaise die je erbij krijgt is een absolute aanrader. Ik betaalde €7,50 voor mijn tosti, absoluut niet duur voor de enorme hoeveelheid eten die ik kreeg.

20140527-084732-31652664.jpg

Ik zag op Facebook dat er regelmatig optredens van bands of toffe acties zijn, dus hou de Facebookpagina vooral in de gaten. Zo mocht je op een warme lentedag je eigen zwembadje meenemen. Degene met het mooiste zwembad brunchte gratis. Leuk!

Op naar Het Concerthuis in Groningen!
Poelestraat 30, Groningen
Website van Het Concerthuis
Facebook van Het Concerthuis

You Might Also Like

10
Reageer op dit artikel

avatar
7 Reacties
3 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
8 Auteurs van reacties
LauraalllovelythingsnlMarcellaSheelaghKim / Vintage & Beauty Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Laura
Reiziger
Laura

Wow, dat ziet er goed uit! Ik kende het nog niet!

Wanda
Reiziger

Ik ken het alleen van naam maar zal er bij een eerstvolgende gelegenheid toch eens binnenstappen!

Mieke
Reiziger

Wat een leuke plek! En je eigen badje meenemen, hoe cool is dat!

Kim / Vintage & Beauty
Reiziger

Jaa dit ken ik en het is inderdaad super leuk 🙂

Sheelagh
Reiziger
Sheelagh

Ziet er tof uit, en ik krijg spontaan trek van die tosti…

alllovelythingsnl
Reiziger

Ziet er weer leuk uit!!

Laura
Reiziger
Laura

Oew dat ziet er leuk uit! Moet ik binnenkort maar eens langs gaan geloof ik!