Hotspots Leeuwarden

Hotspot: Het Broodhuys in Leeuwarden

22 augustus 2014

Het Broodhuys in Leeuwarden

Op diverse blogs zijn de leukste hotspots te vinden in Amsterdam, Arnhem of Rotterdam. Het noorden van het land heeft uiteraard ook erg leuke café’tjes en restaurantjes, dus deel ik de leukste hotspots uit mijn stad met jullie. Leeuwarden is niet voor niets Culturele Hoofdstad 2018, dus kom vooral eens naar ‘t noorden! Ik vertel je meer over het Broodhuys!

Het Broodhuys in Leeuwarden

Het Broodhuys in Leeuwarden

Het Broodhuys in Leeuwarden

Waldkornbol met geitenkaas

Op een mooie zaterdag liepen we naar de stad en besloten we om eens ergens anders te eten dan op ons ‘vaste spots’. We kozen voor Het Broodhuys, een begrip in Leeuwarden. Het Broodhuys bestaat dan ook 20 jaar. Eigenlijk is het er altijd druk en dat heeft natuurlijk een goede reden. Op de lunchkaart van het Broodhuys vind je een simpel broodje gezond, stokbroodje beenham of vier verschillende tosti’s en diverse uitsmijters, salades en zelfs een gehaktbal. Ik koos voor de walkornbol met geitenkaas, pijnboompitjes en honing en mijn lief koos voor de kroketten met brood. Omdat het erg druk was moesten we even wachten. Maar dat maakte het heerlijke eten meer dan goed!

Sapje aardbei & appel

Ik koos voor een sapje met aardbei en appel en dat was verrassend lekker. Het merk Schulp kende ik niet, maar daar ga ik zeker in de gaten houden. Een volgende keer kies ik voor een smoothie, want ik had toch al redelijk snel weer honger na die ene bol. Wij zaten op het terras langs de gracht, maar binnen zit je ook erg gezellig. Het Broodhuys heeft een diepe zaak met een knus interieur. De bar is een opvallende verschijning met veel details.

Het Broodhuys in Leeuwarden

Het Broodhuys in Leeuwarden

Het Broodhuys in Leeuwarden

Op naar Het Broodhuys!

Nieuwestad 99, 8911 CL Leeuwarden
Het Broodhuys op Google Maps
Facebookpagina Het Broodhuys

Op weg naar huis kwamen we het Broertje van Het Broodhuys tegen. Die kenden wij nog niet, maar omdat de kaart net wat anders is, moeten we ook daar maar eens lunchen!

Meer hotspots in Leeuwarden!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Stéphanie | Expeditie Aardbol 22 augustus 2014 at 11:58

  Lekker dat broodje geitenkaas! Leuk dat je over Friesland blogt, daar hoor ik vrijwel nooit iets over.

 • Reply Kirsten 22 augustus 2014 at 12:07

  Ik heb drie jaar in Leeuwarden gewoond en toen ging ik hier inderdaad ook vaak een broodje eten 🙂 Leuk dat het noorden ook eens aan bod komt!

  • Reply Marcella 22 augustus 2014 at 13:41

   Wij lunchen vaker bij De Walrus, maar Het Broodhuys is gewoon top en heel goed! Ik heb al over diverse spots geschreven in Leeuwarden & twee in Groningen. Mooi tegenwicht naast alle hotspots in de Randstad!!

 • Reply Laura 22 augustus 2014 at 11:32

  Oh men, ik heb nog niet gegeten, nu heb ik trek joh ! Ziet er fantastisch uit 🙂

 • Reply Anniek 22 augustus 2014 at 15:17

  Ah, al dat eten, het klinkt zo goed en ziet er zo goed uit! Helaas woon ik vlak bij Utrecht, dus Leeuwarden is toch iets te ver weg voor mij 🙂 Maar leuk geschreven Marcella!

  • Reply Marcella 22 augustus 2014 at 17:49

   Ik ga morgen ook naar Utrecht, zó ver weg is het nou ook weer niet. En Friesland is erg leuk, er is veel te doen!

 • Reply Jess 22 augustus 2014 at 15:10

  Het is dat ik niet in de buurt woon anders was ik daar zeker eens een hapje gaan eten. Ziet er goed uit. Ik krijg spontaan trek van je foto’s en dat wil wat zeggen want zoveel eetlust heb ik momenteel niet.

 • Reply groenebrievenbus 29 augustus 2014 at 16:28

  Oohhh die sate ziet er zo lekker uit!

 • Leave a Reply