Here and Now-update

Here and Now #52 – Nutz weer naar de dierenarts & Green Book in de bios

13 maart 2019

In mijn Here and Now-blogs geef ik je een update. Ik vertel je waar ik mee bezig ben, wat mijn nieuwste ontdekkingen zijn, waar ik (niet) van geniet en waar ik naar uit kijk. Met dit keer een update over Nutz haar dierenarts avonturen, de film Green Book die we in de bios zagen en de verbouwing van onze keuken.

Wat is niet leuk?

  • Ik noemde het al even in mijn happylist van februari, maar dealen met een ernstige zieke in de familie is heftig.
  • Poes Nutz bleef jeuken, krabben en zichzelf kapot maken, dus na een jaar lang letterlijk vanalles proberen hebben we nu gekozen voor de behandeling met prednison. Helaas zijn de bijwerkingen op de lange termijn groot, maar een kat van nog geen 2 jaar die nergens plezier in heeft en steeds blijft krabben, dat zo kan niet langer. Hopelijk werken de medicijnen vlot!
  • Een andere spannende is dat mijn huidige contract tot 31 maart loopt. Ik weet dat mijn teamcoach erg tevreden is en mij graag verlenging wil geven, maar het is een kwestie van geld of dit ook lukt. Volgende week hoor ik daar meer over en dan is mijn contract dus ook al bijna afgelopen…
  • Tot slot moet ik weer even schakelen naar het slechte weer met storm en flinke regen. Ik was al gewend geraakt aan dat fijne lenteweer 🙂

Krokussen februari 2019 5 jaar wonen in GroningenWat is leuk?

  • Onze combimagnetron ging kapot, en dus besloten we om meer apparatuur te vervangen. Onze keuken is namelijk 14,5 jaar oud en de koelkast en vriezer gaven ook al een tijdje kuren. Ook besloten we te shuffelen zodat de keuken nu logischer ingedeeld is. Nu hebben we een groooote losse koelkast met vriesvak en een fijne oven. Blij mee!
  • Ik ben actief aan de slag gegaan met Pinterest en heb in een paar weken mijn bereik al flink vergroot. Leuk! Volg je mij al op Pinterest?
  • Lentebloemen: ik ben er dól op! Heerlijk ook, alle knoppen in struiken en planten. Ik ben klaar voor het mooie weer!
  • Op 7 maart woonden we alweer 4 jaar in Groningen. Ik kwam een herinnering tegen op Facebook die mij foto’s liet zien van onze verhuizing. Op de foto zie je ons huis in Leeuwarden uit 1921, ons huidige huis is gebouwd in 2014. Klein verschil maar 🙂
  • Om mijn blog over mijn gezonde voornemens kracht bij te zetten heb ik de snoeppot op het werk niet meer aangeraakt, ben ik meer gaan bewegen en probeer ik kritisch op mijn eetpatroon te letten. Volhouden nu!

Kobo Bol.com

Welk boek lees ik?

Ik heb Rio Grande van Nathalie Pagie net (hij is goed!!) uit en wacht met smart op het allernieuwste boek van deze serie, dit boek komt in april uit. Intussen lees ik het boek Beauty van Cynthia Schultz. Misschien geen logische keuze omdat ik niet zo’n beautymeisje ben, maar ik ben vooral benieuwd naar het verhaal van Cynthia. Hoe ze als blogger van haar hobby haar werk maakt. Interessant!

Welke Netflix serie kan ik je aanraden?

Wij hebben de afleveringen van de serie Dicte verslonden. We moesten eerst even inkomen, maar al snel zit je vol in alle verhaallijnen en heb je de 3 seizoenen zo uit. Echt een aanrader! We hebben nog geen nieuwe serie gekozen, dus tips zijn welkom!

Lees ook: 7 spannende series op Netflix

Bios Green Book maart 2019En welke film kan ik aanraden?

Jan en ik gaan niet vaak naar de bioscoop, dus het was extra leuk om weer eens te genieten van een fijne film. Pathé in Groningen bleek intussen verbouwd en zo zaten we in een gloednieuwe zaal met lekker veel beenruimte. Wij kozen voor een fijne loveseat waar we heel relaxt zaten. Die gaan we vaker kiezen! We keken Green Book, een Amerikaanse biografische roadmovie. De film is gebaseerd op de vriendschap tussen pianist Don Shirley en chauffeur en lijfwacht Tony Lip. Dit levert een hilarisch én leerzaam verhaal op. Echt onwijs leuk, kijk de trailer maar om je te laten overtuigen!

Waar kijk ik naar uit?

In april heb ik een persreis gepland staan: ik ga met een groep bloggers de regio boven Amsterdam ontdekken. Laag Holland wordt dit gebied genoemd. Ik vind het onwijs leuk om meer in Nederland te ontdekken, ik heb een heuse Wishlist Nederland. In januari wandelden wij in Nationaal Park Sallandse Heuvelrug, dus na de persreis zal ik mijn wishlist weer eens bijwerken 🙂 Ik heb intussen alweer veel moois gezien in eigen land, maar er staat ook nog een heleboel op mijn wishlist!

Op naar de volgende Here and Now! Hoe is het met jou?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
10 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Janet

Ik ben ook erg benieuwd naar the Green Book. Het lijkt me een mooie film! En er gaat inderdaad niets boven mooie lentebloemen. 🙂

Lotte

Oh wat toevallig: wij zijn vorig weekend ook naar the Green Book geweest. Echt een leuke film – en ideaal voor een regenachtige zondagnamiddag. 🙂

Amy

Wat leuk, zo’n persreis! En helemaal als dat samenvalt met je eigen reis wishlist.. veel plezier! Ik kan me wel voorstellen dat het prettig is, zo’n vernieuwde keuken.. dan zie je ook hoe relatief kleine veranderingen zo’n verschil kunnen maken. Enne.. ik volg je op Pinterest hoor! Ben er net mee begonnen, dus moet nog een beetje mijn weg zoeken maar vind het erg leuk!

Saskia

Leuk om je overzichtje weer te lezen. Hmmm, lastig hoor met Nutz ik hoop echt snel voor een oplossing<3

Wanda

Spannend dus of je contract wordt verlengd of niet. Hopelijk komt het allemaal op zijn pootjes terecht! Leuk dat je Laag Holland gaat ontdekken, deze regio staat ook hoog op mijn wishlist voor dit jaar, dus ben benieuwd naar je verhalen straks!

10
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x