Here and Now-update

Here and Now #9 – Terug uit Canada, 37 elanden en mijn eerste persreis

17 juni 2015
Bow Summit, Banff, Canada

In mijn Here and Now-blogs vertel ik waar ik mee bezig ben, welke serie(s) ik volg, waar ik van geniet, wat ik ‘t liefst op mijn vrije dag doe en waar ik naar uit kijk. Nu ik net terug ben uit Canada, is het prima manier voor een update!

Waar geniet ik van?

Na 3 dagen Vancouver en 20 dagen met de camper in de natuur van de Canadese provincies British Colombia en Alberta zit ik weer aan mijn eigen keukentafel. Met een jetlag. Ik mis de eeuwige bergen van Canada en katjes en Puma en Cheetah zijn het enige wildlife wat we nu spotten. Maar wat was het een topreis vol mooie herinneringen en geweldige ervaringen!

Myra Canyon, Canada

Waar kijk ik naar uit?

En ja, dat gaat dus nog vele blogs opleveren met de mooiste avonturen in Canada. Ik kijk er onwijs naar uit om over Canada te schrijven, fijn nagenieten. Ben je al wel heulll nieuwsgierig, dan vind je alvast de mooiste foto’s op mijn Instagram en Facebook.

Ohja, en komend weekend heb ik een superleuk vooruitzicht: mijn eerste persreis! Ik ga met een aantal toffe bloggers het Lauwersmeergebied ontdekken. Ik heb er al wel eens gewandeld, maar ik ga er nu nog veel meer ontdekken. Zin in!!

Waar ben ik druk mee?

Gistermiddag kwamen we terug in ons huis na een langelange reisdag. We sloegen een nacht over en sliepen niet in het vliegtuig, dus we waren nogal kapot. Om 18 uur zijn we in slaap gevallen en vanochtend kwam ik pas rond 9 uur uit bed. Oeps. De boxspring sliep dan ook wel érg goed na al die nachten in de camper. Vandaag zijn de koffers uitgepakt, hebben we boodschappen gedaan en wat wasjes gedraaid. Langzaam komen we weer wat in het Nederlandse ritme.

Vancouver Island, Canada

Mount Robson, CanadaOp wat voor leuks kijk ik terug?

Ik kijk terug op zoveel hoogtepunten van onze camperreis door Canada! Zo fietste ik door een canyon, was ik regelmatig bang om een beer te treffen tijdens onze geweldige hikes, was ik zwaar onder de indruk van Moraine Lake, genoot ik van Vancouver Island en spotte ik onder andere 10 beren, 15 orca’s, 37 elanden, 3 slangen, 30 bighorn sheep, een kwartel en vele vele schattige eekhoorns. En dat is maar een fractie van al het moois wat we gezien en beleefd hebben. Er volgen nog vele blogs, stay tuned!

Wat doe ik ‘t liefst op m’n vrije dag?

Op ontdekking gaan! Jammer dat mijn vrije dagen nu bijna voorbij zijn. Voor even dan. Over een week of drie gaan we een lang weekend op ontdekking in Ierland. Ik hou van reizen, maar dat was vast al duidelijk! 😉

Favoriete serie?

We hadden afleveringen van Rizzoli en Isles mee naar Canada, maar we hebben ze niet gekeken. Het was gewoon fijner om met een boek bij het kampvuur te zitten, of nog op ontdekking te gaan. We waren meestal vrij laat op de camping omdat we veel wilden zien en doen, dus veel tijd was er ’s avonds ook niet. In het vliegtuig hebben we wel 4 films gekeken: Kingsman: The secret service , Taken 3, Wild en Mc Farland USA.

Jasper Pizza, Canada

Favoriete eten/drinken?

Wij kookten bijna elke dag ons maaltje in de camper. Dat was dan bijvoorbeeld pasta, risotto, pannenkoeken of een hamburger met aardappeltjes. Toen we redelijk spontaan besloten om een pizza te eten in Jasper, smaakte dat dan dus ook onwijs goed. Want ja, ik ben tenslotte echt onwijs gek op pizza!

Welk boek lees ik?

Voor mijn verjaardag kreeg ik het boek Oma heeft me gestuurd om te zeggen dat het haar spijt en deze heb ik in Canada gelezen. Een grappig boek over Elsa en haar oma, de beste en enige vriend van Elsa. Ze vertelt de mooiste sprookjes en verhalen die Elsa altijd weer opvrolijken na een vreselijke dag op school. Totdat oma opeens overlijdt. Ze laat brieven achter die Elsa moet bezorgen, waarin ze haar verontschuldigen aanbiedt aan iedereen die ze ooit heeft gekwetst. Gewapend met de brieven en een hoop vragen begint Elsa aan haar eigen avonturenverhaal.

En hoe is het met jou? Heb je vakantieplannen?

You Might Also Like

23
Reageer op dit artikel

avatar
14 Reacties
9 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
15 Auteurs van reacties
maudgenietWandaMiekeMarcellakarlijntravels Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Mady steenstra
Reiziger
Mady steenstra

Marcella, jouw blog is altijd heel goed gedocumenteerd en fijn om te lezen. 🙂 <3

Bianca
Reiziger

Lijkt me zo gek ‘ineens’ weer thuis te zijn! Hopelijk helpen je blogs het fijne gevoel zo lang mogelijk vast te houden! Ik kijk uit naar je posts en de foto’s zien er prachtig uit!

Marijke
Reiziger

Hahaha, wat een verandering in wildlife ondergaan jullie! 🙂 Jullie hebben echt wel héél veel geluk gehad met zoveel beren en orca’s, maar ergens ook logisch omdat mei-juni eigenlijk een betere periode is voor Canada! Ik weet nog dat ik het zo jammer vond om terug te moeten, dus ik snap jullie volledig! Gelukkig heb je ook nog wat leuke dingen op het programma staan!!

Kimber - Reisgenie
Reiziger

Wat een heerlijke reis hebben jullie gemaakt. Ik droom meteen weg bij dat kampvuur, het lijkt me geweldig om na een volle dag vol indrukken op die manier weer helemaal tot rust te komen. Ik kijk uit naar je verhalen!

Kirsten | Travelaar.nl
Reiziger

Gek altijd om weer thuis te zijn na zo’n gave reis.. Gelukkig hebben jullie het super mooi gehad! De fotos zijn er super uit en ik ben erg benieuwd naar al je verhalen. Hopelijk is die jetlag snel voorbij. Geniet van je avond en.succes morgen!

Daphne | LiveTheLifeYouLove
Reiziger

Goed om te lezen dat je weer veilig geland bent. Voor jou wat balen lijkt me na zo’n te gekke reis! De eerste foto’s zien er te gek uit, erg benieuwd naar de rest. Gelukkig kunnen we van’t weekend, tijdens onze eerste persreis, lekker bij kletsen 🙂 Nu hopen dat je jetlag een beetje snel weg trekt!

Laura
Reiziger
Laura

Welkom terug thuis! Beetje jammer dat het weer deze week vreselijk hier is haha. Wij hebben geen vakantie plannen maar zijn afgelopen weekend wel een weekendje op Schiermonnikoog geweest. Dus daar hebben wij een beetje vakantie gevierd :)!

CoCo
Reiziger

Klinkt goed! Canada staat ook hoog op mijn lijstje, dus ben erg benieuwd naar je verhalen. Sterkte met de jetlag!

natasjaslifestyle
Reiziger

Dar lijkt me een mooi boek. Mooi dat je weer genoten hebt, ik vind het altijd raar om weer thuis te zijn na een lange reis heb jij dat ook? Ik lees de boeken wel van rizzoli en Isle maar heb de tv serie nog nooit gezien.

Yvon
Reiziger

Welkom thuis! Heerlijk, 15 uur slapen!
Het zal wel even omschakelen zijn, maar hé, je hebt zo veel om op terug te kijken, dat nagenieten komt wel goed.

karlijntravels
Reiziger

Jammer dat je reis er weer op zit, maar wat klinkt het fantastisch! Vooral die orka’s, die zou ik zo graag eens willen zien! Ik ben benieuwd naar je verhalen. Wen eerst maar rustig aan het Nederlandse leven en geniet vooral veel na!

Mieke
Reiziger

Hopelijk is de jetlag inmiddels minder. Maar zo te lezen en te zien hebben jullie een fantastische reis gemaakt.
En alvast heel veel plezier dit weekend! Weer op pad, hoe vervelend. 😉

Wanda
Reiziger

Welkom terug meid! Ik kan me nu al verheugen op al je geweldige blogs en dito foto’s van jullie reis! Brengt een hoop herinneringen bij me boven! Wij zijn zelf net terug uit Normandië waar we ook een super leuke tijd hebben gehad en ook veel hebben gezien en geleerd.

maudgeniet
Reiziger

Bofkont! Eerst naar Canada, dan op persreis en straks ook nog naar Ierland! Groooot gelijk Marcella, lekker genieten!!