Here and Now-update

Here and Now #48 – A plastic ocean & update Nutz

22 juni 2018

In mijn Here and Now-blogs geef ik je een update. Ik vertel je waar ik mee bezig ben, wat mijn nieuwste ontdekkingen zijn, waar ik van geniet en waar ik naar uit kijk. Ik keek ‘A plastic ocean’, deed veel leuks en heb een update over Nutz!

Nutz juni 2018Hoe is het met Nutz?

In mijn vorige bericht vertelde ik dat de jeuk terug kwam en Nutz haar nek en oor weer begon open te krabben. Dat werd opnieuw een bezoekje aan de dierenarts én het uitproberen van speciaal anti-allergeen voer. Als een kat een allergie heeft kan je niet simpelweg een allergietest uitvoeren. Je moet testen met voer en medicatie om uit te proberen wat goed voor het beestje werkt. Wij hebben haar 7 weken speciaal anti-allergeen voer gegeven, maar helaas kwamen de plekken weer terug in haar nek. De dierenarts heeft haar toen weer een anti-jeuk-injectie gegeven en nu zijn we sinds 3 weken gestart met voer van Ecostyle. De tip voor dit voer kreeg ik naar aanleiding van mijn vorige blog. In dit voer zitten allemaal kruiden die kunnen helpen bij het herstellen van de huid. En dat helpt zeker goed! Nutz haar plekken onder haar kin en nek zijn al goed hersteld. Nu haar oor nog!

Omdat mevrouw zich leek te vervelen, en wellicht daardoor bleef krabben, komt Nutz nu af en toe buiten! Eerder deden we dit nog niet omdat Twix een ex-straatkat is en uit het asiel komt.

Paterswolde juni 2018 El Txoko juni 2018Wat was leuk?

  • Ik wandelde samen met Jan in het Friese Veen in Drenthe. Echt een prachtig gebied!
  • Ook fietsten we samen weer heel wat kilometers
  • Sinds kort heb ik een abonnement op de Santé, een magazine boordevol gezonde inspiratie. Ik kreeg vorige week het eerste nummer van mijn abonnement binnen. Leuk!
  • Met bloggers Sieds, Bianca en Narelle at ik een avondlang tapas bij El Txoko in Groningen. Aanrader!
  • Ik post weer regelmatig foto’s van onze reis door Canada op Instagram. Ooit gaan we terug!
  • Wat is zomerfruit toch heerlijk! Ik eet ontzettend veel watermeloen en aardbeien. Yum!

Welk boek lees ik?

Ik ben inmiddels ruim over de helft van mijn 16e boek van dit jaar. Haalde ik vorig jaar de 25 stuks, ik denk dat ik dat record dit jaar makkelijk ga verbreken. Ik lees nu Zwarte dageraad van Börjlind, het derde deel met als hoofdpersonen rechercheurs Tom Stilton, Mette Ölstater en Olivia Röning. Een spannend boek waarin je door wílt lezen en meeleeft met de personages. Echt een aanrader, die serie!

Lees ook: top 10 boeken gelezen in 2017

A plastic oceanWat is ‘A plastic ocean’?

Op vrijdagavond besloot ik de documentaire A plastic ocean op Netflix te kijken. In deze documentaire reis je mee met allerlei onderzoekers die op zoek gaan naar de invloed van plastic op onze aarde. Ook blijkt dat de term ‘a plastic ocean’ helaas nog veel meer impact heeft dan je in eerste instantie denkt. Nee, er drijft geen eiland met plastic op de oceaan. Wél zijn er vele duizenden kilo’s plastic door de jaren heen uiteengevallen in de oceaan, waardoor het water vol plasticdeeltjes zit. Schaaldieren, vissen, grote zeedieren en vogels eten dit op zodat plastic in de voedselketen terecht komt. Met de nodige gevolgen van dien… Er zijn wel wat goede initiatieven om al dat plastic afval te verwerken, maar dit is allemaal nog vrij minimaal. Kennis zorgt voor bewustzijn en dat zorgt voor betrokkenheid. Ik ben nu dus actief op zoek naar hoe ik zélf mijn steentje kan bijdragen. Binnenkort meer daarover!

Adidas FootwayNew in!

Mij zie je nooit op hakken, ik ben een groot fan van gympen. Vooral Adidas vind ik een erg fijn merk voor mooie gympen. Ik was dan ook enthousiast dat ik een paar mooie schoenen mocht uitzoeken bij Footway. Zij hebben een aantal type schoenen in hun assortiment die ik bij andere webwinkels niet gezien heb. Extra leuk natuurlijk! Ik koos deze fijne witte schoenen uit met een authentieke neus. Ze lopen heerlijk!

Waar kijk ik naar uit?

Wij hebben de komende 2 weekenden een uitje gepland. We gaan op ontdekking in een voor ons onbekend gebied in Nederland en ontdekken een stukje Duitsland vlak over de grens. Volgende maand staat onze vakantie in Zuid-Frankrijk op de planning. Een fijne mix tussen stad en natuur én leuk om na Parijs en Normandië eens wat meer te zien van dit mooie land! Een prima begin van de zomer dus! Foto: Shutterstock

Op naar de volgende Here and Now! Hoe is het met jou?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
18 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Shirley

Wat gaan jullie er lekker veel op uit wandelend en fietsend. Gelukkig gaat het al iets beter met Nutz. En ik vind het natuurlijk heel leuk om te lezen dat je een abonnement hebt op Santé, haha.

Shamira | Wander Rebel

Fijn om te horen dat het voer voor Nutz werkt! 🙂

Manouk

Ik ben de laatste tijd ook erg bezig met het minderen met plastic. Ik heb nu mijn laatste zeepflessen leeggemaakt en stap nu over op vaste zeep in bars. Scheelt een heleboel flessen! Ook probeer ik rietjes te weigeren. Ik wil nog een to go koffiecup kopen. Ik sleep altijd linnen tasjes mee om geen plastic tassen meer te kopen ook. Dat soort dingen!

Laura

Wat een leuke schoenen en ook het eten ziet er heerlijk uit! Veel plezier aankomende weekenden in Nederland en Duistland! Er zijn nog zoveel mooie en on ontdekte plekjes in onze eigen landje!

Wanda

Fijn te lezen dat het met Nutz weer de goede kant op gaat! Ook erg leuke uitjes heb je op de planning staan hoor! Mijn vakantie zit er na vandaag helaas op en dat betekent dat ik vanaf dinsdag gewoon weer volle bak mag gaan werken. Ook de weekenden zitten goed vol met maar liefst 3 formule 1 races in de komende 3 weken, dus weinig vrije tijd om leuke dingen te gaan doen helaas.

Jenny

Leuke schoenen! Adidas gympen zijn altijd goed 🙂 Ik heb hier ook een aantal paar liggen.

Die docu op Netflix op lijkt me erg interessant. Ik besteed op school best veel aandacht aan dit onderwerp.

Janet | thatonetime

Oh ik heb meerderen over die docu gehoord… die moet ik snel eens gaan kijken! Gave schoenen zeg, ik loop ook het liefst op sneakers!

Sabine

Leuke schoenen! Ik loop ook nooit op hakken, alleen als het ‘moet’ voor iets netjes. Fijn dat Nutz beter gaat!

Maud - Maudgeniet.nl

Wat fijn dat het beter gaat met Nutz, hopelijk gaat die laatste plek ook weg! En die schoenen! <3 <3

18
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x