Here and Now-update Katten

Here and Now #46 – Nutz bij de dierenarts & lentekriebels

14 maart 2018

In mijn Here and Now-blogs geef ik je een update. Ik vertel je waar ik mee bezig ben, wat mijn nieuwste ontdekkingen zijn, waar ik van geniet en waar ik naar uit kijk. Het is weer tijd voor een update, want omdat Nutz ziek is waren we de laatste tijd vaak bij de dierenarts…

Nutz kapot oor maart 2018Nutz bij de dierenarts?

Nutz is in ruim 5 weken tijd al 5 keer bij de dierenarts geweest en is nu allesbehalve fit… De eerste twee keer bij de dierenarts waren trouwens niet erg hoor: ze is gesteriliseerd en vervolgens werd haar wond gecheckt én goed gekeurd. Het werd verontrustend toen we terug kwamen uit Portugal en overal plukken haar mét huid vonden. Nutz haar nek bleek kaal te zijn en ook was haar voorpoot nogal dik. Ze kreeg een injectie om de poot te laten herstellen en zich weer beter te voelen. Voor haar nek kregen we zalf mee. Na het weekend was haar poot okay en werd ze goed gekeurd door de dierenarts. Wel moesten we zalf blijven smeren.

Mevrouw bleef krabben en kreeg steeds meer wondjes in haar nek. Ook werd ze nogal rustig, aan ’t einde van de week was er van onze drukke, (over)fanatieke kat niets meer over. Toen we zondagochtend zagen dat haar beide oren kapot waren en in eentje wel heel veel korsten en zelfs een gat (!) zat, werd het hoog tijd voor een bezoekje aan de dierenarts. Dat gat lijkt op een beetwond, maar Nutz heeft het zelf veroorzaakt met haar gekrab… De infectie komt door bacteriën onder haar nagels. Inmiddels is haar oor zo ontstoken dat er grof geschut aan te pas moest komen. Ze kreeg een injectie tegen de jeuk en een flinke antibioticakuur. Nu is Nutz nog steeds erg rustig, maar het lijkt iets beter te gaan. Ze wordt weer iets actiever, al gaat het langzaam. Dat krabben doet ze nog wel, behalve als ze bij mij op schoot ligt. Je kunt je voorstellen hoe ik achter de laptop zit…

Ronda, Espana, MarcellaHoe gaat het met mijn zoektocht naar werk?

Ik ben nog steeds op zoek naar een nieuwe baan. Het kost toch even tijd om een baan te vinden die ontzettend goed bij mij past. Maar omdat dit wel heel belangrijk is, neem ik de tijd. Een ritme heb ik intussen gevonden, maar het is goed om te blijven focussen op mijn doelen. Gek genoeg gaat de tijd zonder werk ook behoorlijk snel. Ook heb ik de ene dag meer focus dan de andere. Na onze vakantie in Portugal moest ik weer helemaal in het ritme komen.

Wat heb ik gedaan?

 • Ik heb inmiddels 11 sollicitatiebrieven verstuurd en deze week gaan er nog 4 brieven de deur uit. Eén daarvan is een open sollicitatie, ook dat wil ik eens proberen.
 • Diverse afwijzingen volgden, maar ook bleek dat er regelmatig een vacature al ingevuld was. Heel raar dat de functie dan nog wel gepusht wordt in diverse nieuwsbrieven en op vacaturesites.
 • Bij een bedrijf voerde ik twee erg leuke gesprekken, helaas kozen ze vervolgens de andere kandidaat.
 • 3 trainingen volgde ik al om mij te helpen bij het vinden van werk. Volgende week is de 4e training.
 • Om de week heb ik een gesprek met mijn coach vanuit Randstad.

Heb je tips voor een leuke functie in regio Groningen in de content, marketing, communicatie, social media? Let me know!

Amsterdam Centraal Groningen

Wat was leuk?

 • Ik maakte veel koude, maar mooie wandelingen. Ik haal bijna elke de 10.000 stappen, vaak zet ik er nog een paar duizend meer. Als ik een afspraak heb in het centrum loop ik meestal heen en weer, dat levert mij 10 kilometer aan beweging op!
 • Het Storymakers event in Amsterdam: ik was erbij!
 • Samen met Marjolein werkte ik een middag aan onze travelblogs bij De Uurwerker.
 • Jan en ik boeketen tickets voor onze roadtrip Mexico. #aftellen
 • Ik spotte de eerste lentebloemen!
 • Fietsen met Zwift vind ik nog steeds erg leuk! Ik probeer 2x per week 30km te rijden.
 • Ook zwem ik wekelijks een uur.
 • Komend weekend ga ik samen met Jan uit eten en naar de bioscoop. Zin in!

E-reader met NutzWelk boek lees ik?

Ik heb dit jaar al 8 boeken uit gelezen, dus ik ben lekker op dreef. Na Zwanenzang van Loes den Hollander heb ik al 6 boeken gelezen uit de serie Rizzoli & Isles van Tess Gerritsen. Ik heb de serie op tv niet gevolgd, dus nu kan ik lekker lezen over al die spannende avonturen van rechercheur en patholoog anatoom. Zo las ik De Chirurg, De leerling, De zondares, Zustermoord, Verdwijn en De Mefisto Club. Ik ben nog niet door de serie heen, maar lees voor de afwisseling even een ander boek. Grappig genoeg moest ik meteen wennen aan de andere schrijfstijl, dus ik denk dat ik hierna weer fijn een boek van Tess Gerritsen pak!

Benieuwd naar meer aanraders? Bekijk mijn top 10 boeken van 2017!

Welke serie kan ik je aanraden?

Een financieel adviseur verhuist met zijn gezin van Chicago naar de Ozarks in Missouri, waar hij binnen vijf jaar 500 miljoen dollar moet witwassen voor een drugsbaas.

Wij keken de afgelopen weken naar de serie Ozark op Netflix. Ik ben niet dolenthousiast over deze serie, maar toch is het wel leuk vermaak om naar te kijken. Het is weer een wat anders. Zoek je echt gave series, dan kan je beter even een kijkje nemen bij mijn aanraders voor spannende Netflix series.

Waar kijk ik naar uit?

Ook al wordt het nog even koud: de lente komt eraan! Ik heb er zó zin in om weer fijn te genieten van het zonnetje. Kunnen we eindelijk onze gloednieuwe tuinset eens uitproberen. We kochten ‘m vlak voordat we naar Zweden vertrokken, zaten er 2 keer op en toen werd het herfst en sindsdien staat hij onder een hoes in onze tuin. Hoog tijd om er eens van te genieten! Ook gaan we onze tuin wat mooier maken door de schuttingen te vervangen.

Waarschijnlijk ga ik binnenkort met een vrienden een dagje naar Enschede. Ik kwam er wel eens voor mijn werk, maar ik ken de stad niet goed. Juist leuk om er samen op ontdekking te gaan! Ook ga ik er nog eens gezellig dagje op uit met mijn moeder en zus. Veel leuks dus!

Op naar de volgende Here and Now! Hoe is het met jou?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
22 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jenn

Agos, arme Nutz… Verder leuk overzicht.

Doortje

Ach, wat zielig voor Nutz! Hopelijk knapt hij nu verder op!
En wat leuk dat je in Amsterdamse was, als je de volgende keer “in de buurt” bent en wat tijd over hebt, laat het mij dan even weten, dan spreken we iets af!

Kelly

Ahhh…zielige Nutz. Altijd zo sneu wanneer ze iets mankeren. Gelukkig (afkloppen) geen last van bij mijn katten want dan heb ik een probleem. Pip heeft zo’n schrik van de dierenarts dat er medicatie aan te pas moet komen (en uiteraard spuugt ze die pilletjes uit). Die kat van mij springt echt tegen het plafond omhoog…drama queen. Ik heb één van mijn huidige banen te danken aan een open sollicitatie dus ik zou dat zeker doen 🙂

Elisa

Och arme Nutz. Je zoektocht naar werk herken ik zo! Zo zat ik 5 jaar terug. Dat an vacatures die al ingevuld waren kon ik mij zo boos om maken. Heeft een maand of 8 geduurd, maar heb nu wel echt een leuke baan. Gaat jou ook lukken!

Saskia

Arme Nutz 🙁
Gelukkig gaat het al een stuk beter. Tis altijd wat als er iets met je poeze-kindjes is he.
Leker overzicht verder. Je houdt je wel bezig 😀
Succes met werkzoeken!

Jaaaa Mexico! Super leuk! 😀

Wanda

Arme Nutz… hopelijk knapt mevrouw snel op! En ja, het vinden van een andere baan valt inderdaad niet mee. Hopelijk komt er snel iets op je pad! Leuke plannen hebben jullie joh! Mexico staat weliswaar niet hoog op mijn lijstje maar kijk nu al uit naar je verhalen!

Diana

Aaach arme Nutz. Hier ook veel dierenarts bezoeken gehad. Dat van het huidje had Evi ook en ze bleek een vlooienallergie te hebben. Gelukkig nu na medicatie is het over. Hopelijk knapt Nutz ook snel op. Dat koppie ook. En ik hoop echt voor je dat je binnenkort werk hebt. Duimen. Maar je bent iig goed bezig.

Jessica

Awh wat naar voor Nutz zeg.. Gefeliciteerd trouwens nog met jullie 10 jaar! Ik zal wat zon jullie kant op sturen, zodat je snel van de tuinset kunt genieten ;p

Yvonne

Arme Nutz… zo zielig. Waar komt de bacterie vandaan?
Sporty heeft ooit een schimmel bij de dierenarts opgelopen.

Hoe vind je het zo zonder werk? Zou het zelf echt heel lastig vinden om bij mijn werkgever weg te gaan voor ik iets nieuws heb.

Sabine

Arme Nutz! Zo zielig voor dat beestje. Mijn hondje Juaco bleef maar aan een pootje bijten tot bijna bloedens toe. Ik dacht dat het kwam door de verandering omdat mijn ouders net weg waren, dus ik heb toen de kap omgedaan zodat hij er niet meet bij kon. Dat heeft geholpen. Is dat niet ook iets voor Nutz? Hoe vervelend ook, uiteindelijk is het voor haar eigen bestwil. Echt top trouwens dat je zo vol met energie werk blijft zoeken. Het duurt lang, maar met jouw instelling komt het zeker op je pad!

22
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x