Here and Now-update Zweden

Here and Now #41 – Terug uit Zweden

10 september 2017
Marcella, Zweden

In mijn Here and Now-blogs geef ik je een update. Ik vertel je waar ik mee bezig ben, wat mijn nieuwste ontdekkingen zijn, waar ik van geniet, welke serie of film ik je kan aanraden en waar ik naar uit kijk. We zijn net terug zijn uit Zweden, dus het is tijd voor een update!

Hiking Safsen, SwedenHiking Safsen, Sweden Säfsen Resort, SwedenWaar geniet ik van?

We zijn net terug gekomen van een heerlijke vakantieweek in Zweden. We waren dit keer niet samen op reis, maar met mijn moeder. Na de bijzondere reis door Amerika & Canada met Jan’s ouders, was nu mijn moeder aan de beurt om met ons mee te reizen. We reden naar Kiel, bovenin Duitsland, sliepen een nacht op de boot en kwamen de volgende ochtend aan in Göteborg. Vanaf daar was het nog zo’n 4,5 uur rijden naar Säfsen Resort in de regio Dalarna, midden Zweden. Hier hadden we een week lang een schattig rood Zweeds huisje. We wandelden veel door de prachtige natuur, genoten van mooie zonsondergangen en bezochten Örebro, een leuk Zweeds stadje. Actief, maar ook relaxt. Echt fijn!

Station Sagen, Sweden

Wat was nog meer leuk?

We fietsten over een spoorlijn! Op een half uur rijden vanaf ons Zweeds huisje ligt een oud stationetje waar je een speciale fiets kunt huren waarmee je over de rails van een oude spoorlijn kunt fietsen. Het spoor is flink begroeid en soms fietst en vrij zwaar, maar het was vooral erg leuk om te doen. Een toffe ervaring! Ik vertel er je binnenkort meer over!

Kobo e-readerWelk boek lees ik?

In Zweden heb ik elke avond gelezen. Ik heb bijna 2 boeken uitgelezen in 10 dagen. Niet heel veel, maar tussendoor las ik ook fijn een tijdschrift. Mijn favoriete boek van de vakantie is Het meisje op de weg van Michael Berg. Spannend boek! Ik heb bij mijn e-reader een Kobo Plus abonnement en dat is echt ideaal. Jan en ik gebruiken hetzelfde abonnement, we betalen een tientje per maand en voor de meeste boeken betaal je niet bij. Lekker onbeperkt lezen dus. Perfect!

Nutz augustus 2017Hoe is het met Cheetah, Twix & Nutz?

Toen Cheetah ons hoorde thuis komen was ze meteen dolenthousiast. Twix en Nutz waren nog in diepe slaap. Nutz bleek flink gegroeid in de 10 dagen dat we weg waren! Het echt kleine is er inmiddels af. Ze is dan ook alweer bijna 4 maanden oud. Met Cheetah en Twix gaat het ook prima. Het was even wennen, maar al snel vonden ze het gezellig dat we er weer zijn. Nutz lag al vlot knus bij ons op schoot. Fijn!

shutterstock ChiosWaar kijk ik naar uit?

We kwamen in Zweden aan in de nazomer, maar het werd er al snel herfst. We hebben een paar koude, natte dagen gehad, maar gelukkig meer koude, droge dagen. Nu het in het Nederland ook vrij nat blijft, is het vooruitzicht op een lang weekend Chios extra fijn. Eind september gaan we dit eiland verkennen. Mijn tweede keer in Griekenland, want ik was 10 jaar geleden op Rhodos. Voor Jan is het de eerste keer in Griekenland. Een erg leuk vooruitzicht dus! Bron foto: Shutterstock

Op naar de volgende Here and Now! Hoe is het met jou?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
26 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Saskia

Wat een prachtige foto’s wederom. Ik hou echt van de Scandinavische landen, die mooie natuur. Zeker iets wat op mijn wensen lijstje staat. Maar ik wil eerst graag eens naar Ieland<3

Fijn weekend!

Sabine

Wat fijn dat het zo leuk was in Zweden! Prachtige foto’s ook! En tof alweer bijna naar Griekenland. Zo een fijn land is dat ❤

Betsie

Mooie foto’s, was prachtig Zweden. En dan de wandelingen. Vooral de pittige!

Carolien

Ziet er erg mooi uit in Zweden. Die eerste silhouet foto is prachtig! Het warme weer is inderdaad wel een beetje voorbij. Fijn vooruitzicht dat je dan nog naar Griekenland gaat!

Aniek

Ik zag de foto’s van Zweden al op Instagram. Wat ziet het er mooi uit!! Ik ben nog nooit in Zweden geweest, maar wat ga ik er graag eens naartoe.

Jullie Zweedse huisje ziet er zo schattig en leuk uit! Ben benieuwd naar je verhalen 🙂

Wanda

Ik ben echt heel erg benieuwd naar jullie Zweedse avonturen! Ik denk zelf namelijk dat wij net in de verkeerde regio zaten en daardoor een iets vertekend beeld van het land hebben gekregen. Een weekendje naar een Grieks eiland? Chios ken ik helemaal niet dus ik laat me straks lekker door je foto’s en verhalen verrassen!

Laura | Travelvibe.nl

Ohw… dat fietsen over die spoorlijn ziet er heel pittig uit… Benieuwd naar het vervolg!

Sanne

Fijne boeken tip, ik ben ook fan van thrillers! Zweden is zo’n heerlijk land. Ik ben fan. In de omgeving waar jullie waren ben ik nog nooit geweest. Ben benieuwd naar al je blogs over deze regio!

Jenny

Ik had even gemist dat je een nieuw poesje hebt! Wat leuk.

Fijn vooruitzicht dat jullie naar Griekenland gaan. Ik ga toevallig ook die kant op.

anto

Wat jammer dat het toch al herfstachtig was in Zweden. Ik had tijdens mijn reis 2 mooie dagen en 1 minder mooie dag. Alhoewel het dan nog steeds prachtig is, komt de natuur dan toch minder tot zijn recht. Heb je nog lekkere Zweedse kaneelbolletjes gegeten trouwens?

Elisa

Groeien snel he die kleintjes ;-). Zweden lijkt me prachtig, je hebt mooie foto’s gemaakt!

Jessica

Wat fijn dat Zweden zo goed is bevallen met je moeder, het ziet er inderdaad als een fijne plek uit 🙂 En Chios, wat gaaf! Ik kan me voorstellen dat je nu alweer zin krijgt om de herfst/winter te ontvluchten, ik hoorde dat het deze week alweer veel regende? 😮

26
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x