Here and Now-update Katten

Here and Now #40 – Gezinsuitbreiding

30 juli 2017

In mijn Here and Now-blogs geef ik je een update. Ik vertel je waar ik mee bezig ben, wat mijn nieuwste ontdekkingen zijn, waar ik van geniet, welke serie of film ik je kan aanraden en waar ik naar uit kijk. Een prima manier voor een update! Met dit keer meer over onze gezinsuitbreiding!

Gezinsuitbreiding?

Yup, we hebben sinds kort een baby poesje in huis! Ze heet Nutz en is nu bijna 11 weken oud. We hebben haar via Marktplaats gevonden, ze woonde bij een familie in de buurt. We kwamen eigenlijk voor haar grijs gestreepte zusje, maar namen dit schatje mee. Die tijgerprint, de witte vlekjes en pootjes: we waren direct verkocht. Ze is echt superschattig! Haar moeder is een kruising tussen het ras Maincoon en een huis-tuin-en-keuken kat. Ze is een echt boefje. Ze rent vaak het hele huis door, kan tijdenlang spelen met haar muisje, maar kan ook heerlijk (op schoot) liggen slapen. We missen onze knuffelkat Puma, dus we zijn dolgelukkig met dit kleintje knuffeltje!

NutzNutz 28 juli 2017En hoe gaat dat, 3 katten in huis?

Yup, we hebben nu 3 katten in huis. Oudje Cheetah van 10 jaar, bange Twix van 2,5 jaar en baby Nutz van 11 weken. We hebben expres gekozen voor een jonkie, omdat het een leuk speelkameraadje is voor Twix. We hoopten dat Nutz een goede invloed heeft op Twix die nog best wel wat bang is (ex straatkat uit het asiel). Na anderhalve week kunnen we zeggen dat dit zeker het geval is. Twix lijkt iedere dag wat minder bang (voor ons) en ze vermaakt zich goed door veel met Nutz te spelen. Zo fijn! Cheetah vindt het allemaal wel prima. Ze zal niet lang meer bij ons zijn omdat ze gezondheidsproblemen heeft. Maar eerst zijn ze lekker nog een tijdje met z’n drietjes!

Geysir, IcelandWaar geniet ik van?

Ik heb al aardig wat geschreven over onze te gekke reis door IJsland. Nagenieten noem ik dat. Ik schreef al over het geothermisch gebied vlakbij de luchthaven, de kloof tussen de twee continenten bij Thingvellir National Park, de prachtige geiser Strokkur en de gouden waterval Gullfoss. Maar we zagen nog zoveel meer moois in IJsland, dus ik heb nog een hoop te vertellen! Er komen nog veel meer verhalen én foto’s van IJsland aan! Stay tuned!

Wist je dat ik een pagina IJsland heb waar ik alle artikelen van onze reis verzamel?

Mijn leven in de wildernisWelk boek lees ik?

Ik ben nog steeds onwijs blij met mijn e-reader van Kobo! Ik lees echt een stuk meer. Na Reizen Waes 2 van Tom Waes las ik Mijn leven in de wildernis van Miriam Lancewood. Ze leeft al jarenlang samen met haar man in de wildernis van Nieuw-Zeeland. Ze kamperen in het hooggebergte en jagen zelf op wild. Heel intrigerend om te lezen over dit bijzondere leven! Ik deed wel een tijdje over dit boek, ik vind dat het niet onwijs makkelijk weg leest.

FietspaadjeWat doe ik verder graag?

Ik fiets lekker door! Steeds vaker maak ik fietstochten van 40-50 kilometer, en dat twee keer per week. Zo fijn om lekker even mijn hoofd leeg te fietsen en mezelf uit te dagen! Volgende week zondag fiets ik samen met Jan de Bauke Mollema tocht van 65 kilometer. Leuk om weer eens een tocht te rijden!

Benieuwd naar mijn laatste fiets update?

New in!

Ik heb eigenlijk best veel shirts, maar ik vond het tijd voor wat nieuws. Ik wilde wat verfrissende exemplaren toevoegen aan mijn garderobe. Hoewel mijn smaak verandert, blijf ik fan van Esprit. De shirts zijn kwalitatief heel goed en hebben vaak een leuke, eigenwijze print. Ook nu slaagde ik weer bij mijn favoriete merk Esprit. Ik kocht er 4 shirts: een witte met carmenhals en zwarte streepjes, een felblauwe met flamingo’s, een donkerblauwe met allemaal eigenwijze tekeningetjes en een groene polo met witte fietsjes. Leuk!

shutterstock Vänern, SwedenWaar kijk ik naar uit?

Over een maand gaan we naar Zweden! Samen met mijn moeder en Jan ga ik kennismaken met dit mooie land. We varen met de (nacht)boot van Kiel naar Göteborg, en rijden dan door naar de provincie Dalarna, in het midden van Zweden. Hier hebben we een week lang een schattig rood Zweeds huisje middenin de natuur dichtbij mooie meren. Op de foto zie je Vänern Lake, het grootste meer van Zweden. Ziet er geweldig uit! Bron foto: Shutterstock

Omdat er weinig informatie is over de regio Dalarna zijn we op zoek naar aanraders en tips. Heb je adviezen voor ons? Let me know!

Hoe is het met jou?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Ik ga echter geen samenwerkingen aan waar ik niet achter sta. Ik deel in mijn artikelen niks anders dan mijn persoonlijke mening. Lees ook mijn disclaimer.

You Might Also Like

32
Reageer op dit artikel

avatar
16 Reacties
16 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
17 Auteurs van reacties
KellyMarcelYvonJennArike Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Shirley
Reiziger

Ik ben benieuwd naar het boek Mijn leven in de wildernis. Ik kon hem laatst via mijn werk kopen voor een euro en dat heb ik natuurlijk gedaan, dus hij ligt op me te wachten. Nutz ziet er heel schattig uit. Fijn dat ze een goede invloed heeft op de andere kat(ten).

Marijke
Reiziger

Wauw, wat heerlijk om zo’n jong speels katje in huis te hebben. Proficiat met de gezinsuitbreiding! 😀

Saskia Denkers
Reiziger

Wat een scheetje die Nutz!!
En wauw, zweden. Ook een land wat ik graag eens wil bezoeken.
Merk echt dat ik hier wat knopen moet doorhakken en die stap voor wat meer reizen nu echt eens moet gaan nemen. De eerste concrete plannen zijn er ondertussen (hoop ik dan).

Danique
Reiziger

Aawh, wat schattig zo’n kitten erbij! Superleuk!

Jessica
Reiziger

Wat fijn dat de katten het zo goed met elkaar kunnen vinden! 🙂 Normaal ben ik niet zo’n fan van katten, maar Nutz ziet er wel onwijs schattig uit 🙂

Marie-Lise
Reiziger

Hey mede-Esprit fan!
Erg leuke blogpost – het werkt ook inspirerend voor mijn eigen blog :-). Leuk om kennis te maken met de blogster achter het blog…
Proficiat met de gezinsuitbreiding. Een nieuwe kitten in huis is altijd spannend.
En wat een leuk vooruitzicht voor Zweden. Het zal ongetwijfeld super worden!

Eva
Reiziger

Ik zeg altijd dat ik geen huisdieren hoef/wil, maar als ik dan een foto zie van zo’n snuitig pluizig balletje, wil ik stiekem toch best wel een poes

Wanda
Reiziger

Oh wat een schatje is Nutz zeg! Leuk dat jullie nu 3 katten hebben! Wij hebben er nu nog eentje maar ik denk dat als Clooney er niet meer is, dat we dan misschien ook wel weer voor 2 gaan. Nu denk ik dat Cloon het niet leuk vindt als ze haar portie aandacht moet delen met een andere kat.

Lotte
Reiziger

Wat een schatje is Nutz toch! Past qua naam ook goed bij Twix 😉 Wauw, Zweden, dat zijn fijne vooruitzichten! Ik ga volgend jaar in juni ook naar Zweden voor de bruiloft van een vriend van me, dus laat die tips maar komen!

Niels
Reiziger

Leuke naam, Nutz. Ziet er ook stoer uit. Niet bang voor de andere katten? Of gewoon heel actief zoals kittens kunnen zijn? Blijven mooie dieren. Veel plezier in Zweden!

Sabine
Reiziger

Oh my Nutz!!!! Jeetje wat een schatje! Wil er ook wel zo een haha, maarja Jimmy wil niet 😛

Arike
Reiziger
Arike

Wat ziet Nutz er superschattig uit! Ben benieuwd hoeveel er van haar maine coon achtergrond naar voren komt, als ze groter groeit (we hebben zelf twee mooie forse maine coons). Ik ben ook heel benieuwd naar je reisverhalen uit Dalarna. Ik ben er zelf alleen kort op doorreis geweest (en geen idee wat ik allemaal gemist heb). Op weg van en naar Dalarna zijn ook allemaal mooie plekjes die je zou kunnen meepakken. Mijn persoonlijke favorieten zijn Karlsborg aan het Vättern (vind ik mooier dan het Vänern) en Trollhättan (met name de dagelijkse opening van de stuwdam om drie uur… Lees verder »

Jenn
Reiziger

Aah, wat een schatje! ♥

Yvon
Reiziger

Wat een schatje is Nutz! Leuk ook dat ze het zo goed kunnen vinden met elkaar.

E-readers zijn echt een uitkomst he? Ik heb de mijne al 5 jaar, maar ben er nog steeds erg blij mee. Momenteel lees ik de nieuwste Jo Nesbo!

Marcel
Reiziger

Leuke naam Nutz, en fijn dat Twin minder bang is! Jeetje Marcella wat schiet jullie reis naar Zweden al op, goed vooruitzicht. Petje af voor de vele kilometers die je op de fiets aflegt.

Kelly
Reiziger

Wat een schatje is Nutz! Onwijs leuke naam ook. Mijn tante heeft een kat die Smartie heet. Past ook leuk in het rijtje voor een vierde 😉 . Fijn dat bange Twix het beter doet. Ik heb ook zo’n angsthaas in huis en zij is inmiddels al acht jaar. Gelukkig is ze voor mij absoluut niet bang, maar ze wil nog steeds niets van bezoek hebben. Iedereen denkt altijd dat ik maar één poes heb, maar mevrouw zit altijd ergens verstopt 😉 .