Here and Now-update Katten

Here and Now #37 – Een nieuwe woonkamer & The Blacklist

17 april 2017
Here and Now 37

In mijn Here and Now-blogs geef ik je een update. Ik vertel je waar ik mee bezig ben, wat mijn nieuwste ontdekkingen zijn, waar ik van geniet, welke serie of film ik je kan aanraden en waar ik naar uit kijk. Een prima manier voor een update! Met dit keer een preview van onze woonkamer, The Blacklist en ik vertel je hoe het met zieke Puma gaat.

Huis update april 2017

Waar geniet ik van?

Zaterdag 8 april en maandag 10 april stonden al maandenlang geblokkeerd in onze agenda’s. Op zaterdag haalden we samen met vrienden onze woonkamer leeg, gooiden heel wat meubels weg (bank, stoelen, kastje) en haalden de vloer uit de woonkamer en gang. Toen we ons huis twee jaar geleden kochten, deden we dat nogal spontaan. We hadden geen budget om de vloer te vervangen, maar dat hebben we nu dus alsnog gedaan. Van een bruin-rode laminaatvloer vol krassen en deuken zijn we geswitcht naar een mooie grijze laminaatvloer. Woensdag maakte onze nieuwe bank het plaatje compleet. Intussen hebben we ook een nieuwe kast en stoelen bij de eettafel. Hoe dat eruit ziet zal ik je binnenkort laten zien met een heuse home tour.

Stadspark geitjes

Wat was nog meer leuk?

Omdat we onze oude vloer vlot uit huis hadden, besloten we met vrienden en hun zoontje even naar het Stadspark in Groningen te gaan. Hier troffen we het, omdat de geitjes van nog geen week oud net naar buiten mochten. Wat een schatjes! We troffen er drie die maar bleven springen. En ik bleef maar lachen 🙂

Puma en CheetahPuma doos

En hoe is het met Puma?

Laatst vertelde ik dat het slecht gaat met Puma, ze leeft niet lang meer. Vorige week ging het bar slecht en wilden we de gevreesde afspraak maken bij de dierenarts. Intussen eet ze weer wat, is ze fitter en weer ouderwets eigenwijs. Zo geniet ze volop van de dozen die wij gebruikten bij het klussen. Dus we houden haar nog even bij ons, en knuffelen vooral veel. Cheetah zoekt haar maatje regelmatig op. Ik vrees voor het moment dat zij straks alleen is…

The BlacklistFavoriete serie?

De afgelopen maanden hebben we ons op Netflix door drie seizoenen van The Blacklist heen gewerkt. Echt, wat een onwijs gave serie is dat! The Blacklist draait om Raymond Reddington die de FBI op het spoor brengt van de meest gezochte misdadigers. Zij zijn veelal niet eens in beeld bij de FBI, maar omdat Raymond zelf een misdadiger is, kan hij hen als informant helpen. Intussen gebeurt er vanalles met FBI agent Elisabeth Keen en haar collega’s. Absoluut een interessante verhaallijn vol toffe plotwendingen. De eerste afleveringen van The Blacklist zijn niet briljant, maar ik beloof je dat het een steeds beter verhaal wordt. Bron foto: Sky

Pathé kaartjesFavoriete film?

Halverwege maart was onze Pathé Unlimited Card helaas niet meer geldig. We hadden ‘m 4 maanden voor €40,- en rentepunten van de ING. Prima deal! Nu het mooier weer wordt zal ik niet veel meer in de bios zitten, dus de timing is prima zo. We hebben in 4 maanden tijd 12 films gekeken. Mijn favoriet is Demain Tout Commence. Wat een verhaal. Wauw! Gaat dat zien!

Stalker, Lars KeplerWelk boek lees ik?

Slaap van Lars Kepler vond ik echt te gek! En dus heb ik sinds zaterdag Stalker van Lars Kepler in huis, het vervolg op Slaap. Een heerlijk dik boek waar ik vast weer urenlang plezier van ga hebben. En het 6e deel is inmiddels ook uit, dus ik kan na Stalker weer verder lezen.

Fietspaadje LeekFietspaadje Winde

Heb ik alweer last van fietskriebels?

In de herfst en winter zwem ik, in de lente en zomer ga ik op pad met mijn racefiets. En daar was het inmiddels alweer hoog tijd voor! Ik heb intussen al 4x gefietst, en heb 122 kilometer op mijn teller staan. Ik ga dit jaar voor de 1.250 kilometer, want de 1.000 kilometer bleek de afgelopen jaren prima haalbaar. Op naar nog vele kilometers meer dus!

shutterstock Mons KlintWaar kijk ik naar uit?

We wilden Koningsdag ontvluchten om Noord-Duitsland en het Deense Møns Klint te ontdekken. Maar nu Puma zo ziek is kunnen we niet weg. En om haar in te laten slapen omdat wij een weekend weg willen, dat gaat ons te ver. Dus de kans is groot dat we thuis blijven. Onze volgende trip wordt dan IJsland in juni, waar we gaan rondreizen met een camper. Een heerlijk vooruitzicht!

Op naar de volgende Here and Now! Hoe is het met jou?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Wanda 17 april 2017 at 12:32

  Ik dacht laatst nog even of Puma er nog zou zijn maar gelukkig dus nog wel! Dat moment is inderdaad ontzettend lastig maar net wat je zegt, gewoon nu nog lekker van haar genieten!

  • Reply Marcella 19 april 2017 at 20:44

   Yep, Puma is er nog! Maar ze is wel zwak hoor, we moeten niet veel langer wachten met dé gevreesde afspraak. Op een gegeven moment is het gewoon beter voor het beestje…

 • Reply Sabine 17 april 2017 at 16:22

  Aj wat zielig zeg van Puma. Maar inderdaad, nu heb je nog tijd met haar dus wat Wabda zegt, lekker van genieten!

  • Reply Marcella 19 april 2017 at 20:44

   Dat komt helemaal goed Sabine!

 • Reply Sanne 17 april 2017 at 16:24

  Wat sneu van jullie poes! Hopelijk knapt ze nog een beetje op. De vloer ziet er mooi uit. En dat je naast het bloggen nog tijd hebt voor lezen en series, ik niet haha

  • Reply Marcella 19 april 2017 at 20:45

   Het gaat redelijk met Puma, maar echt opknappen zal ze niet meer doen helaas. Ik vind series kijken of lezen echt pure ontspanning. Maar lezen doe ik echt te weinig helaas.

 • Reply Sanne 17 april 2017 at 16:34

  Ah, de Blacklist! Ik ben ook een groot fan! Wist je dat er ook een spin off van is, Blacklist redemption, nu op tv. Je hebt gelijk, knuffel Puma maar extra veel en geniet met volle teugen van haar. Maar het blijft natuurlijk hartstikke verdrietig.

  • Reply Marcella 19 april 2017 at 20:46

   Goeie tip, Blacklist redemption! Ik las er laatst iets over, maar ga het even opzoeken. Zo’n toffe serie!
   We genieten extra veel van Puma, maar verdrietig blijft het zeker. Kijk op tegen de gevreesde afspraak 🙁

 • Reply Saskia 17 april 2017 at 17:05

  Wat een leuke lijst! Mooi jullie woonkamer (waar hebben jullie de bank vandaan?!) Wij zijn ook bezig met The Blacklist, begonnen met S1… Waren ergens halverwege S2 gestopt ofzo en willen nu alles weer samen gaan kijken. Fijn, deze quality time aangezien we weinig series samen leuk vinden. Stalker heb ik ook gelezen, net als nog 3 boeken van Lars Kepler (heb er ook nog 3 nu staan in mijn nieuwe boekenkast)… Heb net Rode Sneeuw uit, ben benieuwd wat ik hierna ga kiezen.

  • Reply Marcella 19 april 2017 at 20:49

   Dankjewel Saskia! Onze bank is van Montel. Erg blij mee!
   Leuk dat jij ook naar The Blacklist kijkt. Wij kijken wel alle series samen, maar het is zeker fijne quality time. Heerlijk!

 • Reply Kim 17 april 2017 at 21:28

  Aaaah ik ga ook naar IJsland. In mei. Zo’n zin in! Huren jullie ook van Happy Camper?

  • Reply Marcella 19 april 2017 at 20:50

   Gaaf dat je ook naar IJsland gaat! Wij hebben een totaalpakket geboekt bij Go North. We hebben geen Happy Camper. Hoe lang ga jij rondreizen?

 • Reply Ester de Koning 17 april 2017 at 21:39

  Mooi geworden Marcella, heel fris en nieuw! Dikke knuffels voor Puma, hopelijk heeft ze niet teveel pijn. Wij gaan in juni ook naar IJsland, wanneer gaan jullie precies?

  • Reply Marcella 19 april 2017 at 20:51

   Dankjewel Ester, we zijn erg blij met onze opgefriste woonkamer! De blauwe muur hadden we al, maar iedereen denkt dat hij ook nieuw is 😉
   Wij gaan de eerste twee weken van juni rondreizen in IJsland. En jullie?

 • Reply Jessica 18 april 2017 at 00:51

  Wat ziet jullie woonkamer er leuk uit zeg, mooi! Ik vind the Blacklist ook een gave serie, al is het – zoals je zegt – wel even in het verhaal komen in het begin. Ik vind 13 Reasons Why op Netflix trouwens ook een goede serie, had ik van tevoren ook niet veel van verwacht. 😉 Knuffel voor Puma (en dat betekent veel, want normaal vind ik katten knuffelen niet zo heel leuk ;p)

  • Reply Marcella 19 april 2017 at 20:52

   Dankjewel Jessica! Het is erg fijn om nu een woonkamer te hebben die helemaal bij ons past. Maakt me blij!
   Leuk dat je ook fan bent van de Blacklist. Ik ben ook benieuwd naar 13 Reasons Why, maar Jan werd er niet enthousiast van. Misschien maar in m’n eentje gaan kijken 😉
   Lief, bedankt voor je knuffel! X

   • Reply Jessica 20 april 2017 at 22:25

    Ik moet wel toegeven dat het meer een vrouwenserie is, misschien ook wel omdat het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van een meisje. Maar daardoor denk ik dat het voor jongens/mannen juist ook wel interessant kan zijn ;p

    • Reply Marcella 23 april 2017 at 14:23

     We kijken nu het 2e seizoen van Fargo. En hebben nog wat andere series op onze wishlist. Eens kijken of het ervan komt om ook deze te kijken 😉

 • Reply Cindy 18 april 2017 at 16:22

  Ik heb me de afgelopen week regelmatig afgevraagd hoe het met Puma zou zijn. Ik leef zo met je mee. Mijn kat Oliver is ook al dertien jaar, nog gezond, maar het houdt me zelfs nu al tegen om meer dan een week weg te gaan. Ik begrijp je dan ook volkomen. Je nieuwe woonkamer vind ik trouwens lekker fris met dat felle kleurtje. 😉

  • Reply Marcella 19 april 2017 at 20:55

   Lief dat je met mijn mee leeft Cindy! Het gaat aardig met Puma. Ze is dun geworden, maar ze loopt wel lekker rond, slaapt veel. Maar ik wil niet dat ze pijn heeft, dus binnenkort moeten we de gevreesde afspraak toch maar gaan maken. Zo naar! 🙁

 • Reply Natasja 18 april 2017 at 21:13

  Meh, wat ontzettend rot dat je weet dat zo’n afscheid eraan zit te komen 🙁 Nog maar even flink knuffelen! (wel weer fijn, zo’n opknapbeurt voor je woonkamer!)

  • Reply Marcella 19 april 2017 at 20:55

   Erg rot inderdaad, ik zie er zó tegenop. Maar ja, pijn moet ze ook niet hebben. Ik knuffel nu vooral nog erg veel!

 • Reply Danique 19 april 2017 at 23:17

  Aaawh, wat zielig zeg voor Puma. Lijkt me zo rot als je weet dat ze niet lang meer heeft. Sterkte!

 • Leave a Reply