Here and Now-update Reisplannen

Here and Now #34 – Sevilla, Chris Zegers & Pernikkel

10 januari 2017
Here and Now #34

In mijn Here and Now-blogs geef ik je een update. Ik vertel je waar ik mee bezig ben, wat mijn nieuwste ontdekkingen zijn, waar ik van geniet, welke serie of film ik je kan aanraden en waar ik naar uit kijk. Een prima manier voor een update!

Chris Zegers in MartiniplazaWaar geniet ik van?

Zondag waren we bij de presentatie van Chris Zegers tijdens het evenement Reis! in MartiniPlaza. Chris startte met een anekdote over zijn eerste reis, en toen was direct de toon gezet. Wat een enthousiaste grappenmaker! Het werd een heerlijk uur waarin we werden meegenomen naar de mooiste bestemmingen. Een reis is volgens Chris compleet met een mooie belevenis, want die herinner je je later ’t beste. En onverwachts beleef je vaak de mooiste momenten. Dat is zeker herkenbaar van onze eigen reizen!

En wat was nog meer leuk?

In mei deden we onze eerste poging om te ontsnappen uit een escape room, en nu was het tijd voor een herkansing. We deden samen met twee vriendinnen in Groningen de Goldberg Escape, en kozen voor Pig Newton: ontsnappen uit een heuse vrachtcontainer!

De escape room brengt je terug naar de tijd waarin nog typemachines werden gebruikt en mobiele telefoons helemaal niet bestonden. Veel ijzer, draden en een koude, kille ruimte. Je krijgt 60 minuten de tijd om de container te verlaten. Dat klinkt als veel tijd, maar dat kan nog vies tegen gaan vallen zonder tactiek…

Het is ons gelukt om te ontsnappen in 45 minuten! Hoera! Het was een gave ervaring, echt leuk zo zonder woorden en aanwijzingen. Wij willen de andere kamer van Goldberg Escape ook zeker doen: Majorana Hide Out. Verslavend leuk, escape rooms! Nog nooit gedaan? Zeker eens doen!!

PathéFavoriete serie/film?

Omdat we tijdelijk de Pathé Unlimited kaart hebben, gingen we natuurlijk weer naar de bioscoop. Op nieuwjaarsdag zagen we zelfs twee films achter elkaar. Heerlijk! La la Land is een vrolijke film waarin veel gezongen wordt. Leuk voor een keertje, maar ik ben niet dolenthousiast. Gewoon iets minder mijn ding. Office Christmas, daar wilden we al wekenlang heen. We hadden hoge verwachtingen, en dan kan het alleen maar tegenvallen. En dat deed het wel een beetje. Gelukkig was Why Him? juist leuker en grappiger dan ik verwacht had. Die film kan ik je zeker aanraden!

Welk boek lees ik?

Ik lees nu even geen boek, maar heb wel een goeie in de kast liggen waar ik in wil lezen. Van de goede Sint kreeg ik Slaap van Lars Kepler. Komend weekend hebben we geen plannen, dus zal ik me prima vermaken languit op de bank!

Pernikkel, Groningen

Favoriete eten & drinken?

Samen met Narelle sprak ik weer af bij Pernikkel. Hier aten we de vorige keer een heerlijke salade, nu ging ik voor de burger van zoete aardappel en zwarte bonen. Verrassend lekker! Intussen kletsten we natuurlijk honderduit over onze reisplannen, Narelle haar huwelijk en de inrichting van ons huis. Pernikkel is echt leuk, en heeft elke week een andere menukaart vol lekkere gerechten. Yum!

Heb ik die calorieën ook weer verbrand?

Ik heb in december 3x gezwommen, en de eerste keer zwemmen in januari is inmiddels ook een feit. Keurig netjes zwem ik 80 baantjes, maar het wordt wel tijd om terug te gaan naar mijn 90 baantjes. Daar ga ik januari voor!

Hoe & Wat Andalusië

Waar kijk ik naar uit?

Ik maakte vorige week bekend dat we door IJsland gaan reizen met een camper. Zó’n gaaaaaf vooruitzicht! Een dag later boekten we een tweede trip, die we volgende maand al gaan maken. We zoeken de zon op en starten met een stedentrip Sevilla. Hier gaan we een fietstour doen en natuurlijk zoveel mogelijk zien van de stad. Valencia was vorig jaar ook zo’n heerlijke bestemming, dus het bevalt ons ook vast goed in Sevilla. Oh, en als afsluiter doen we een korte roadtrip van twee dagen. We willen sowieso naar Ronda en een natuurpark bezoeken. Welke, dat gaan we in de komende weken bepalen!

In Sevilla willen we een filmpje maken. Heb je ons filmpje van Valencia al gezien?

Op naar de volgende Here and Now! Hoe is het met jou?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

25
Reageer op dit artikel

avatar
11 Reacties
14 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
12 Auteurs van reacties
AngelaAnitaMarcellaWandaMarcella Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Shirley
Reiziger

Sevilla is zo’n leuke en fijne stad. En altijd lekker om iets in het (nabije) vooruitzicht te hebben. Ik ben net terug uit Edinburgh en ga vandaag weer aan mijn werkende leven beginnen, met ook een aantal drukke avonden in het vooruitzicht.

Marcella
Reiziger

Zeker fijn om iets in het vooruitzicht te hebben. Ik tel lekker af naar Sevilla 🙂 Hoe vond je Edinburgh Shirley? Ik vond het echt een gave stad! Had je een fijne trip?

Lizette
Reiziger

Hè Sevilla, leuk! Daar vlieg ik vandaag heen. Als je tips wilt… 😉 De presentatie van Chris zal vast inspirerend zijn, leuk hoor!

Marcella
Reiziger

Natuuuurlijk wil ik van jou tips voor Sevilla Lizette. Leuk! En veel plezier daar!

Alyt van der Heide
Reiziger
Alyt van der Heide

Nog nooit in Sevilla geweest, wel Valencia. Dat vond ik een prachtige stad.
Nu bezig met de zomervakantie uit te zoeken. Roadtrip van 2,5 week door Zweden, Zuiden van Noorwegen en Denemarken. Zin in!

Elisa | lies rond de wereld
Reiziger

Gaaf dat je bij de presentatie van Chris bent geweest! Sevilla ben ik erg benieuwd naar, moet vast erg mooi zijn. En IJsland. Wauw! Ik ben heel benieuwd hoe jullie het daar gaan hebben. Leuke vooruitzichten!

Marjolein
Reiziger

Leuke update om te lezen. Chris was zeker fantastisch 🙂 Ik vond het zo inspirerend en hij is inderdaad een grappenmaker! Wat heerlijk dat jullie Sevilla hebben geboekt , nog nooit geweest helaas.

Linda
Reiziger

Ik vond Why Him echt geen bal aan haha, maar ik wil La La Land nog graag zien 🙂

Manouk - Groetjes uit Verweggistan.nl
Reiziger

Ik zag al op Instagram dat je naar Sevilla gaat, superleuk! Heb net een blog met tips geplaatst, mocht je dat leuk vinden 🙂 Is echt een prachtige stad, ik ben er weg van. Ronda staat nog op mijn lijstje maar verder ben ik aardig thuis in Andalucia. Ik raad ook Córdoba heel erg aan, prachtig! Cadiz is ook goed te bereisen, klein kustplaatsje, maar wellicht meer een zomerding. Granada is ook prachtig maar wellicht wat te ver.
Evenement met Chris Zegers klinkt ook leuk zeg!

Eva
Reiziger

Ahh leuk dat je naar Reis! was en dat je Chris Zegers hebt gezien; zo’n heerlijke vent lijkt me dat! En Sevilla ga je ontzettend leuk vinden, zo’n fijn sfeertje hangt daar 🙂

Wanda
Reiziger

Sevilla en Valencia zijn zeker ook nog steden waar ik graag heen wil. Sowieso lijkt me dat een prachtige regio. Die boekjes zijn ook echt handig he? Ik heb inmiddels ook een hele verzameling.

Anita
Reiziger

Wat een gave plannen heb je! Een roadtrip door IJsland lijkt me echt te gek en in de winter naar (hopelijk zonnig) Sevilla lijkt me ook helemaal niet verkeerd. Leuk! Veel plezier alvast!

Angela
Reiziger
Angela

Ik loop wat achter, ben een tijdje offline geweest, maar ga alles teruglezen wat ik heb gemist. 🙂 Ijsland met een camper: W.A.U.W. gaaaaaf!!! 😀