Here and Now-update

Here and Now #32 – Internationale bloggersmeeting, Noord-Ierland & Luther

14 november 2016
Here and Now #32

In mijn Here and Now-blogs geef ik je een update. Ik vertel je waar ik mee bezig ben, wat mijn nieuwste ontdekkingen zijn, waar ik van geniet, welke serie of film ik je kan aanraden en waar ik naar uit kijk. Een prima manier voor een update!

Giant's Causeway, Northern IrelandWaar geniet ik van?

Ik had de meest geweldige verjaardag ‘ever’! Ik vierde mijn verjaardag voor ’t eerst in een ander land dan Nederland. En dat vond ik helemaal te gek! Ondanks de kou, want in Noord-Ierland was het 7 graden en aan de kust nog een stuk frisser. Maar kou en regen hield ons niet tegen. We gingen veel op ontdekking en genoten van ruige kustlijnen, vervallen kasteeltjes, herfstige landschappen en schattige stadjes. Het werd een heerlijk lang weekend weg! Blogs over onze avonturen met vele foto’s kan je binnenkort verwachten! Nu al nieuwsgierig? Kijk dan op Instagram!

Sint Anthony Gasthuis, GroningenEn wat was er nog meer leuk?

Zaterdag was ik aanwezig bij een heuse internationale bloggersmeeting in Groningen! Samen met bloggers uit Groningen, Duitsland, Polen, Kopenhagen en Engeland startten we al om 9 uur ’s ochtends. We discussieerden over Groningen, en hoe we de bekenheid van de stad kunnen vergroten. Vervolgens wandelden we door de stad en beklommen de Martinitoren. Daarna warmden we op met een heerlijke Griekse lunch bij De Olijfboom. Het werd een toffe dag met inspirerende bloggers en veel gezelligheid. Superleuk! De Groningse bloggers maakten al plannen voor een bezoek aan Gdansk. Lijkt me tof!

Nooit meer te druk, Tony CrabbeWelk boek lees ik?

Ik heb in Noord-Ierland bij de open knetterende open haard Ik reis alleen van Samuel Bjørk uitgelezen. Tof boek en zeker een aanrader! Vorige week heb ik Nooit meer te druk van Tony Crabbe gekocht, en daar ben ik ook al in begonnen. Interessant boek, ik hoop dat ik kan leren om het wat minder druk te hebben 😉

Onze inbox en to-dolijst puilen uit, veel mensen verwachten iets van ons en burn-out is de grootste bedreiging op de werkvloer. Nooit meer te druk is geen timemanagementboek, Tony Crabbe gebruikt nieuw psychologisch onderzoek en biedt heldere strategieën voor een opgeruimd hoofd en leven, met gerichte aandacht op wat je doet.

Favoriete serie/film?

Luther is een Britse psychologische politieserie met in de hoofdrol Idris Elba als Detective Chief Inspector John Luther. DCI John Luther is een detective die voor de London Metropolitan Police: Serial Crime Unit werkt. Zijn positie als bewogen politieman staat altijd voorop. Zijn toewijding is een vloek en een zegen voor hemzelf, zijn geliefde en zijn medewerkers en levert hem ook veel vijanden op binnen het politiekorps. Bron: Wikipedia

Tsja, spannende series zijn toch wel favoriet. In de afgelopen weken keken we regelmatig een aflevering van de serie Luther. Naast een hoop moorden met spannende plotwendingen leef je met John mee in zijn roerige leven. Echt een interessante serie waarmee je je prima vermaakt op de bank met een dekentje en grote kop thee. Je kunt Luther vinden op Netflix. Enjoy!

Bobs & Berts, chocolate cakeFavoriete eten & drinken?

Bij verjaardag hoort taart. En dus aten we bij Bobs & Berts in het stadje Coleraine een punt taart. Ik koos voor chocoladetaart, want als ik dan toch kies voor caloriën, dan neem ik ook ’t allerlekkerste. Ter compensatie nam ik ’s avonds een overheerlijke geitenkaassalade in een knusse pub. Yum!

Heb ik die calorieën ook weer verbrand?

Ik heb vorige week niet kunnen zwemmen, maar ik ben vrijdag weer geweest. Ik ben inmiddels bijna terug op mijn routine van 80-90 baantjes. Ook hebben we in Noord-Ierland veel gelopen. Ik heb op een aantal dagen maar liefst 20-duizend stappen gescoord. Fijn!

Shutterstock Travel planningWaar kijk ik naar uit?

Het einde van het jaar is voor mij de drukte (werk)periode van het jaar. Nog even dit afronden, voorbereidingen treffen voor het nieuwe jaar, en dan zijn er natuurlijk ook de feestdagen. Sinterklaas vieren we verspreid over twee weekenden, Kerst vieren we samen met vrienden en hun zoontje in een knus huisje in de Ardennen. Natuurlijk denken we ook al na hoe we ons reisjaar 2017 willen invullen. Plannen genoeg, maar er ligt nog helemaal niks vast. Aan de ene kant fijn dat alles nog mogelijk is, aan de andere kant vind ik de voorpret ook altijd wel fijn. Ach, er komt vast weer een mooie reis op ons pad!

Op naar de volgende Here and Now! Hoe is het met jou?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

22
Reageer op dit artikel

avatar
11 Reacties
11 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
12 Auteurs van reacties
WandaSabineJessicaAnneloes en JanetMarcella Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Marjolein
Reiziger

Leuk om te lezen! En we moeten inderdaad maar eens kijken of we naar Gdansk kunnen!
Ik ben benieuwd naar je boek, heb hem ook voorbij zien komen en lijkt mij interessant.

Anne - Ditisanne.nl
Reiziger

Leuk allemaal! Kijk nu al uit naar je blogs over Noord-Ierland maar dat gaat vast goedkomen!
Zo’n bloggersmeeting lijkt me ook geweldig, helemaal als het internationaal is. Gaaf!

Iris
Reiziger

Mooi overzicht zo. Ik ben heel benieuwd naar het boek van Tony Crabbe, lijkt me onwijs interessant met nieuwe onderzoeken. En die taart, jammie <3

Marcel
Reiziger

Leuk die internationale bloggersmeeting! Ik lees dat je Luther hebt ontdekt 🙂 De series heb ik verslonden, heerlijk! Drukke weken voor de boeg, succes!

Kim
Reiziger

Jaaa, het was zo gezellig! <3

Ester
Reiziger

Wat leuk om je verjaardag in Ierland te vieren, ik ben benieuwd naar je mooie verhalen.

Matthijs
Reiziger

Je verjaardag vieren in Noord-Ierland, wat tof! Ben benieuwd naar de verhalen. Jeez wat een aantal banen zwemmen doe je en die bloggers meeting klinkt interessant en gezellig ;).

Anneloes en Janet
Reiziger

Heerlijk hè, je verjaardag vieren in het buitenland. Nu al een paar x gedaan en alleen maar goede herinneringen! En dat boek gaat op mijn lijstje. Lijkt me erg nuttig!

Jessica
Reiziger

Wat leuk dat jullie zo’n evenement hebben gehouden, ik wist niet dat er zo veel bloggers in het Hoge Noorden zitten hihi ;p En dat boek lijkt me ook wel interessant, heb het op mijn “to read” lijstje gezet 😀

Sabine
Reiziger

Wat fijn dat je zo hebt genoten tijdens je buitenlandse verjaardag! Ben benieuwd naar je verhalen en foto’s 😀

Wanda
Reiziger

Leuk joh zo’n internationale bloggersmeeting! En ja, Gdansk… lijkt me een prachtige stad om te ontdekken!