Here and Now-update

Here and Now #17 – Bremen, Voor jou van Jojo Moyes en een scheur in ons voorruit

28 december 2015
Bremen, Germany

In mijn Here and Now-blogs vertel ik waar ik mee bezig ben, wat mijn nieuwste ontdekkingen zijn, waar ik van geniet, wat ik ‘t liefst op mijn vrije dagen doe en waar ik naar uit kijk. Een prima manier voor een update! Met dit keer Bremen, Voor jou en een scheur in ons voorruit.

Bremen, Germany

Op wat voor leuks kijk ik terug?

Vorig weekend was het laatste tripje van mijn reisjaar 2015. We maakten kennis met Bremen, met ruim 550.000 inwoners de tiende stad van Duitsland. Vanuit Groningen is het zo’n anderhalf uur rijden naar Bremen, al moesten we nog een stukje verder door de stad rijden naar ons hotel. Vervolgens bracht de tram ons in een half uurtje middenin het centrum. Daar waren de kerstmarkten volop aanwezig. Dat gaf een gezellige sfeer, maar de drukte overviel ons wel een beetje. Er staan veel prachtige gebouwen in de stad, en er is een oud deel met knusse, smalle straatjes. Mooie foto’s van de stad maken was vrij lastig, met al die kerstkraampjes. Toch hebben we ons prima vermaakt, en we willen graag eens terugkomen in Bremen als er geen kerstmarkten zijn. We dineerden heerlijk bij de hippe Wohnküche en sliepen in het fijne 7Things Hotel.

Wohnkuche, Bremen

Wat was een tegenvaller?

Dinsdag ontdekten we een flinke ster met scheur van zo’n 15 centimeter in de voorruit van onze VW Up. Gek, de steeninslag kunnen we ons beide niet meer herinneren. De scheur was echt niet meer te repareren met een wax, er moest een nieuw voorruit komen. Zo krap voor de Kerstdagen lukte het niet meer om dit te laten vervangen… Gelukkig wordt de ruit morgen vervangen en is vervangend vervoer geregeld. Een goede autoverzekering afsluiten is dus wel heel belangrijk!

Waar geniet ik van?

Na heel drukke weken op het werk is het fijn om even wat meer rust te hebben. Ik heb geen Kerstvakantie, maar ik heb wel 2x een donderdag vrij, en daardoor 2x een extra lang weekend. Dat heb ik wel echt nodig om weer even op te laden. Om uit te slapen en wakker te worden als het licht is buiten, om weer een boek te pakken, lekker te gaan zwemmen, een eindje te wandelen, bezig te gaan met artikelen die nog niet in mijn nieuwe lay-out staan en nieuwe artikelen uitwerken.

Ik vind het trouwens fijn dat de donkerste dag geweest is, en we langzaamaan weer wat meer licht krijgen. ’s Ochtends merk je er nog niets van, maar ’s middags gaat de zon toch alweer iets later onder. Op de kortste dag was de zonsondergang om 16:14, nu is dit om 16:21 en begin volgende week alweer om 16:31. Het wordt alweer wat lichter. Al zag ik dat er begin volgende week ook vorst (-6) wordt voorspelt. De echte winter lijkt eraan te komen. Ik tel gewoon verder af naar de zomertijd, nog 90 dagen!

Sunset

Wat doe ik ‘t liefst op m’n vrije dag?

De Kerstdagen zijn net achter de rug. Op donderdag was mijn eerste vrije dag. ’s Ochtends lunchten we in het centrum van Groningen en ’s middags reden we naar mijn moeder in Franeker om Kerstavond met haar en mijn gehandicapte zus door te brengen. Na een lekker Kerstontbijt met z’n vieren vertrokken manlief en ik naar mijn schoonouders om te gourmetten. Op Tweede Kerstdag waren we thuis, met z’n tweetjes. Ook wel eens fijn. We zijn op zoek naar een nieuwe bank, en dus deden we inspiratie op bij de woonboulevard. Best lastig nog, want we willen ook een nieuwe laminaatvloer. De vloer die nu in ons huis ligt is 11 jaar oud, heeft de nodige beschadigingen en is te bruin naar onze smaak. We willen graag een grijze vloer. Een nieuwe bank moet daar bij matchen én bij onze turkooizen muur. Gisteren hebben we onze woonkamer omgebouwd. De bank staat nu aan de andere kant van de kamer, en het tv meubel is ook verplaatst. De tv hangt nu aan de muur, en we hebben een lamp opgehangen. We zijn erg blij met dit resultaat!

Woonkamer MarcellaFavoriete eten/drinken?

Ik heb een hoop lekkers gegeten de afgelopen Kerstdagen. Maar de chocolademousse bij mijn schoonouders was echt té lekker. Het was een pure mousse met een heerlijke smaak. Ik heb er íets teveel van gegeten, maar hij was ook gewoon te goddelijk!

Favoriete serie?

Homeland seizoen 4 is vanaf januari te bekijken op Netflix. Leuk! En Wie is de Mol? begint ook weer in januari. Dat worden weer fijne avondjes op de bank met een grote mok thee <3 Zaterdag hebben we trouwens de film Self/less gezien, erg spannend! IMDb geeft hem slechts een 6.5, maar ik vond hem juist goed in elkaar zitten. Prima vermaak voor een fijne avond.

Voor jou, Joje Moyes

Welk boek lees ik?

Van de Goede Sint kreeg ik twee boeken van Jojo Moyes. Mijn eerste boeken van deze schrijfster, vooral over Voor jou had ik al veel goeds gehoord.

Louisa’s wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders. Hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk. Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen – een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin – maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg. Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?

Al vanaf de eerste hoofdstukken word ik gegrepen in het verhaal. Het doet me denken aan de indrukwekkende film Intouchables, al vermoed ik dat dit wel een wat andere wending gaat nemen. Het maakt me nieuwsgierig, want zal het echt zo gaan als ik denk? Een perfect boek om heerlijk mee te ontspannen aan ’t einde van het jaar!

REIS!

Waar kijk ik naar uit?

Ik ben heel erg benieuwd naar het evenement Reis! wat op 2 en 3 januari wordt gehouden in de Oude Drukfabriek in Groningen. Fijne reisinspiratie is altijd welkom! Ik geef 2x 2 vrijkaartjes voor Reis! weg, dus als je naar het evenement wilt, reageer dan uiterlijk woensdag 30 december op mijn artikel. Ik ga zelf ook naar het event, waarschijnlijk ben ik er op zaterdag.

Op naar de laatste dagen van 2015, geniet ervan! Hoe is het met jou?

Volg mijn reisavonturen! FacebookBloglovinTwitterInstagram

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Ik ga alleen samenwerkingen aan die passen bij mij en mijn blog. Op mijn site deel ik niets anders dan mijn persoonlijke mening.

You Might Also Like

23
Reageer op dit artikel

avatar
10 Reacties
13 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
11 Auteurs van reacties
SasSabineCaro CoolsMarcellaKlasine | Wereldlicious.nl Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
lottevdw
Reiziger

Wat een gezellige leefruimte hebben jullie! Ook ik werk deze week dus ook jij veel succes ermee, de laatste dagen van het jaar. En dan weer enkele weken 2015/2016 fout schrijven 😀

Vetexbart
Reiziger

Je hebt blijkbaar leuke dagen gehad 🙂 Wel jammer van die barst in de ruit!

Wanda
Reiziger

Gelukkig heb je een goede autoverzekering maar balen is het zeker, vooral omdat je er toch altijd weer werk van hebt. Bremen is zeker een aanrader, we zijn er 2x vanwege de kerstmarkten geweest maar ook een keertje in maart en dan kun je echt heel veel mooie foto’s maken zonder de drukte van december.

Elsemieke | Living on a Plane
Reiziger

Wat een schattig huisje hebben jullie! De blauwe muur is echt prachtig. Wel zonde dat jullie een scheur in de voorruit hebben gehad. Hopelijk loopt het niet al te veel in de papieren.

Narelle | wegvanhetnoorden.nl
Reiziger

Fijn om zo af en toe je huis te verbouwen he 🙂 Het ziet er gezellig uit zo!
Ik heb deze week vakantie en blijf voor de verandering lekker eens thuis 🙂

Veel plezier dit weekend!

Bianca
Reiziger

Op twitter zei ik het al maar dat boek is heel indrukwekkend. Ik heb het in 1 ruk uitgelezen, het bleef tot het einde spannend!
Wat ziet Bremen er knus uit! Net Gent!

Bianca
Reiziger

Op Instagram bedoel ik xD

Klasine | Wereldlicious.nl
Reiziger

Leuk de opstelling zo in jullie huisje, succes met het vinden van een nieuwe vloer en bank! Fijn dat jullie het leuk hebben gehad in Bremen. Al plannen om naar Hamburg te gaan? 😉

Marcella
Reiziger

Ja, in mei gaan we naar Hamburg! We hebben er concertkaartjes geboekt, en maken er een stedentripje met vrienden van. Benieuwd naar de stad!

Caro Cools
Reiziger

Wat een gezellig woonkamer! Mooi zo’n gekleurde muur erin, word er helemaal vrolijk van:)
Balen van die vooruit zeg, en dan inderdaad zo vlak voor de feestdagen… Wel fijn dat ‘ie morgen al vervangen wordt. Kunnen er mooi in 2016 weer nieuwe reizen gemaakt worden:)

Sabine
Reiziger

Balen van de ruit, maar superfijn dat de dagen weer langer worden! Al had ik verwacht toen ik in NL was dat de dagen korter zouden zijn, dat het al om 4 uur donker zou zijn, maar het viel me erg mee met half 5 a 5 uur donker. Hier wordt het het hele jaar om 6 uur donker. Leuke dingen doe je in je vrije tijd trouwens. Rommelen in huis is zo fijn! Een goed 2016 gewenst alvast!

Sas
Reiziger

Wat ziet jullie woonkamer er knus en gezellig uit. Leuk zo’n kijkje binnen! Tof artikeltje ook met heel veel leuke dingen. Ik wens je al het goeds voor 2016 Marcella en ik blijf je zeker volgen 🙂