Here and Now-update

Here and Now #14 – Bloggersweekend Lauwersmeer, Crossing Lines en It Dreamlân

11 november 2015
Bloggersweekend Lauwersmeer

In mijn Here and Now-blogs vertel ik waar ik mee bezig ben, wat mijn nieuwste ontdekkingen zijn, waar ik van geniet, wat ik ‘t liefst op mijn vrije dagen doe en waar ik naar uit kijk. Na een onwijs leuk bloggersweekend een prima manier voor een update!

Kollum, Friesland


Op wat voor leuks kijk ik terug?

Ik had afgelopen weekend een onwijs leuk bloggersweekend! We hadden een speeddate van 3 minuten (!) met ondernemers uit Friesland en Groningen, deden een wandeling door Kollum, zeilden over het Lauwersmeer, aten heerlijke gerechten, wandelden door het Nationaal Park Lauwersmeer én mijn team won de bloggersbattle. Ik kwam schor en moe thuis, maar wat het gezellig, inspirerend en vooral LEUK! Ik zag bloggers terug die ik ontmoette in juni, maar leerde ook nieuwe mensen kennen. Stuk voor stuk leukerds!

Zeilen, Nationaal Park Lauwersmeer

Marcella zeilen, Lauwersmeer

Waar geniet ik van?

Ik had nog nooit gezeild, en keek er een beetje tegenop. Ik was bang om zeeziek te worden en vreesde het onwijs koud te hebben. Ik voelde me een Michelinvrouwtje want ik trok veeeel laagjes over elkaar aan. Maar ik had het niet koud en had totaal geen last van een deinende boot. Er was een moment dat ik zelfs bijna in slaap viel. Het was dan ook relaxt en echt genieten van de mooie omgeving. Wat een fijne ervaring!

Nationaal Park Lauwersmeer

Wat doe ik ‘t liefst op m’n vrije dag?

Op zondag was de lucht helder en stralend weer. Prima weer voor een wandeltocht! Ik wandelde samen met Wanda, Marcel en Marijke door Nationaal Park Lauwersmeer. Ik herkende het pad, ik had er jaren geleden ook al eens gelopen. Ook dit keer kwam ik met schoenen vol modder terug. Maar het was tof en echt genieten van de mooie omgeving.

Benieuwd naar een goede tip?

We overnachtten in It Dreamlân, in Kollumerpomp. Nogal afgelegen, en volop in de natuur. Een inspirerende en rustgevende locatie. Voor Minke en Robert gaat het leven over dromen, in alle mogelijke vormen. Zij hebben hun droom gerealiseerd en nodigen iedereen uit om in alle rust hun eigen droom te verwezenlijken. De huisjes zijn erg stijlvol, super comfortabel en slim ingericht en de prachtige natuur maakt de fijne ervaring helemaal af.Favoriete eten/drinken?

Dat is een lastige, want ik had een heel weekend vól lekker eten! Zo at ik boerenkool met worst, een bord vol lekkere kaashapjes, Mona pudding met tompouce smaak (zoet!) en griesmeelpudding, Friese oranjekoek, twee driehoekjes met geitenkaas, broccoli en nootjes, een Friese verleiding met room, heerlijke lasagne en af en toe ook wat fruit. Oef!

Favoriete serie?

Misschien is het geen serie, maar ik vind het wel tof om te kijken naar Floortje naar ’t einde van de wereld. Fijn dat ze terug is met een hele serie onbekende gebieden. Wat komt ze toch in onwijs gave gebieden!

Daarnaast zijn we gisteren zijn we begonnen met een nieuwe spannende serie: Crossing Lines. Leuk en omdat het verschillende zaken zijn, wil je niet persé verder kijken als de aflevering afgelopen is. Kan best handig zijn.

Amerikaanse dramaserie waarin Carl Hickman gevolgd wordt, die zijn leven als New Yorkse politieagent achter zich heeft gelaten na een dramatisch ongeval. Hij wordt gevraagd om zich bij een internationale politie-eenheid in Den Haag te voegen. Daar krijgt hij te maken met grensoverschrijdende criminaliteit en beruchte maffiabazen.

Welk boek lees ik?

Vorige maand ben ik begonnen in het boek Zwijgrecht van Loes den Hollander, maar ik ben er amper verder mee gekomen. Moet ik weer eens doen, in een warm bad bij voorkeur. En morgen tijdens een lange treinreis.

Nationaal Park Lauwersmeer

Waar kijk ik naar uit?

Over een paar weken breng ik een weekend door samen met manlief, mijn moeder en mijn schoonmoeder. Het leek ons leuk om eens met z’n viertjes op pad te gaan. Vlak over de grens van Duitsland hebben we een leuk huisje vlakbij het bos. Wandelen, genieten van leuke stadjes, misschien een tripje naar Osnabrück, lekker uit eten, ouderwetse bordspellen doen en gezellig kletsen. Ik heb er zin in!

Op naar een volgende Here and Now! En hoe is het met jou?

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
28 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Sieds | Sieds My Travels

Mooie Here and Now weer Marcella! Jammer dat ik niet bij het bloggersevent was, wat hebben jullie het leuk gehad. Leuke foto van Kollum ook.. 😉

Marijke

Wat hadden we het ongelooflijk leuk op bloggersweekend hé?! Ik geniet nog na! Ik denk erover om met mijn mama en de rest van het gezin terug te komen maar dat eco-huisje. Het is echt iets voor ons 😉 Ik vond de Friese verleiding trouwens echt het allerlekkerst!

Lisette | Travellust.nl

Wat ziet dat huisje in Kollumerpomp er prachtig uit! Even helemaal back to nature. Zo te zien hebben jullie het goed naar jullie zin gehad!

Narelle | wegvanhetnoorden.nl

Leuk idee en ook om op deze manier wat persoonlijke dingen over je te lezen! Dat bloggersweekend ziet er gezellig uit. Mooie omgeving daar.
En Floortje naar het einde van de wereld is leuk hè! Al snap ik soms niet hoe mensen zo afgezonderd van de wereld kunnen leven 😁

Sabine

Zeilen!!! Zo leuk en op zo een mooi schip ook nog! Beetje jaloers haha. Ik zeilde in NL elk weekend, was ook zeilinstructeur. Dat mis ik af en toe wel hoor.

Sabine

Ja er is in de buurt van Bogotá een meer waar gezeild kan worden, maar dat is te ver om regelmatig te doen en volgens mij zeilen ze alleen in het hoogseizoen. Dus nog niet gedaan helaas. Is gewoon echt niet een sport van hier…

Sandra

Wat een heerlijke positieve post Marcella, dank je wel! Het was gezellig tijdens het bloggerweekend, ik kijk nu al uit naar volgend jaar haha!

Evey

Goed! Net terug van Dublin, supermooi. En zeilen, ga je t vaker doen?

Yvonne

Leuk om te lezen, klinkt goed dat zeilen! Osnabrück is mooi trouwens, weet niet precies waar jullie zitten, maar iets ten zuiden is Tecklenburg ook leuk voor een middagje en Münster is ook leuk, vooral op zaterdag of woensdag tijdens de markt. Njoy

ivonne

He, leuke pet Marcella, die had ik natuurlijk nog niet gezien! Ik heb het ook enorm naar mijn zin gehad, zowel qua groep als wat er te beleven was. Ik kom zeker nog eens terug met Frank!

Stéphanie

Klinkt als een heerlijk weekend! Wat een fijne accomodatie zo midden in de natuur, blijft altijd mijn favoriet. Zeilen heb ik ook nog nooit gedaan. Gelukkig ben je niet ziek geworden en heb je volledig kunnen ontspannen 🙂 Ik was ooit op een catamaran en was de hele dag misselijk, dat was echt balen.
Floortje vind ik ook zo gaaf om te volgen. Zoveel toffe afgelegen plekken waar ze komt, jaloersmakend zelfs! Daarnaast is het gewoon super stoer wat ze doet, heb veel bewondering voor deze vrouw!

shere

Ik heb ook erg leuk gehad, de groep word steeds gezelliger en het eten was weer heerlijk. Ik kijk al naar de volgende event uit 🙂

Mieke

Fijne Here and Now weer, met mooie foto’s. Wat een super leuk bloggersweekend had je!

Jenny - ikreis.net

Leuk om (alsnog) je weekoverzicht te lezen! Ik heb ook genoten van Lauwersmeer. Daarnaast vond ik het super je eindelijk ontmoet te hebben.

Tot snel 😉

Jessica

Wat gaaf dat je hebt gezeild 😀 Volgens mij hebben jullie het inderdaad heel gezellig gehad aan de foto’s (en de reacties hier) te zien! 🙂

28
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x