Here and Now-update

Here and Now #13 – Lovechock, Homeland en 100% Groningen

18 oktober 2015
Marcella

In mijn Here and Now-blogs vertel ik waar ik mee bezig ben, wat mijn nieuwste ontdekkingen zijn, waar ik van geniet, wat ik ‘t liefst op mijn vrije dagen doe en waar ik naar uit kijk. Een prima manier voor een update!

Waar geniet ik van?

Ik ben de laatste weken lekker met mijn blog aan de slag. Zo komt er binnenkort een geheel vernieuwde lay-out online. Eentje die veel professioneler is, het wordt echt heel mooi! Ook ben ik lekker aan het schrijven. Verwacht nieuwe blogs van onze roadtrip door West-Canada, maar ook meer avonturen van mijn reis door Polen.

Nationaal Park Lauwersmeer

Waar kijk ik naar uit?

Na mijn reisjes naar Polen en Oslo heb ik weer wat fijne nieuwe vooruitzichten in november en december. Vlak na mijn verjaardag (4 november) ga ik opnieuw op ontdekking in het Lauwersmeergebied. Vlak na onze roadtrip door West-Canada was ik hier ook met een groepje leuke bloggers. Dit was ontzettend gezellig, dus ik kijk onwijs uit naar een nieuw weekend vol leuke ontdekkingen!

Over een maandje zit ik met mijn moeder en schoonmoeder in een huisje vlak over de Duitse grens. Even lekker tijd met z’n viertjes doorbrengen, fijn! Tot slot slapen we vlak voor kerst samen een nachtje in Bremen. Voor ons nu dichterbij vanwege onze verhuizing naar Groningen. Ik heb er ontzettend zin in om Bremen in kerstsfeer te ontdekken!

Waar ben ik druk mee?

Ik probeer orde en rust te creëren, dus ik ben gaan opruimen. Op het werk neem ik mijn mailbox en lange todo-list onder handen en ook ons huis probeer ik op orde te krijgen. Nog best een uitdaging omdat er ook nog verhuisdozen uitgepakt moeten worden. Maar op druilerige herfstdagen gaat opruimen prima, dus stapje bij beetje komen we er wel.

Carrotcake, Bij Britta

100% Groningen

Op wat voor leuks kijk ik terug?

Ik had een heerlijke septembermaand met fijne reisjes. Oktober is een stuk rustiger en dat vind ik best fijn. Ik heb wel wat leuke dingen gedaan. Zo at ik een taartje bij Bij Britta met Daphne, gingen we uit eten om mijn moeders 66e verjaardag te vieren, kletste ik bij met Evelyn en was ik bij de uitreiking van de gloednieuwe reisgids 100% Groningen.

Wat doe ik ’t liefst op m’n vrije dag?

Voor racefietsen vind ik het al een tijdje te koud, de 1.000 kilometer heb ik dit jaar helaas niet gehaald. Ik besloot mijn najaarssport weer op te pakken: zwemmen. Ik had sinds onze verhuizing in maart niet meer gezwommen, dus zo lag ik vrijdag voor de allereerste keer in een zwembad in Groningen. De 90 baantjes leken me wat te hoog gegrepen, maar ik haalde toch de 60 (1,5 km) in 45 minuten. Een flink tempo, dus nu heb ik last van spierpijn in mijn nek, armen en benen. Toch vond ik weer heerlijk om te zwemmen, dus ik duik binnenkort weer fijn het water in!

Favoriete serie?

Vorige maand zijn we begonnen met Homeland. We hadden seizoen één paar jaar geleden gekeken, maar we zijn opnieuw begonnen. Het onwijs spannende seizoen drie hebben we pas beëindigd, dus we wachten nu tot seizoen vier op Netflix komt. Intussen kijken we naar The Americans, een serie die zich afspeelt in de jaren tachtig. Elizabeth en Philip wonen in Amerika, maar zijn oorspronkelijk Russen die als spion werken voor de KGB. Dit levert spannende avonturen en ingewikkelde verhoudingen op. Interessant!

Favoriete eten/drinken?

Een tijdje geleden kwam ik een toffe winactie tegen op de Facebookpagina van From Fat To Fit. Ik dacht er niet meer aan en was dan ook onwijs verrast toen Eline me mailde dat ik gewonnen heb! Zo ontving ik dus een geweldig pakket vol heerlijke Lovechock.

‘Lovechock wordt met liefde handgemaakt van de beste biologische cacao uit Ecuador. Omdat de cacaobonen ongebrand en koudgemalen zijn, zit Lovechock supervol flavonoïden en ‘liefdesstofjes’: stofjes waar je je liefdevol & blij door voelt’. Bron: Lovechock.com

Ik kreeg bars in de smaak mulberry/vanilla en rocks in de smaak mulberry/hemp seed. Stiekem vind ik het jammer dat ik niet de vele andere smaken kan proberen, daar blijf ik nieuwsgierig naar. Woensdag at ik de rocks als tussendoortje op mijn werk. Hoe tof is dat, chocolade als gezonde snack?!

Welk boek lees ik?

Ik las tijdenlang geen enkel boek, maar tijdens een lange treinreis ben ik begonnen in het boek Zwijgrecht van Loes den Hollander. Toch wel een van mijn favoriete schrijfsters. Verhalen vol spanning, maar toch lekker vlot geschreven. Ik hou ervan!

En hoe is het met jou?

You Might Also Like

26
Reageer op dit artikel

avatar
12 Reacties
14 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
13 Auteurs van reacties
Eva - eighty7ReismutsSheelaghBiancaMieke Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
iliveformydreams.com
Reiziger

Wat een heerlijk stukje om te lezen! Ben erg benieuwd naar je nieuwe layout..

Sandra
Reiziger
Sandra

Fijn om te lezen! Ik word altijd zo vrolijk van deze stukje (en een kijkje in je leven is leuk). Ik heb ook zin in Lauwersmeer, hopelijk wordt het weer een super gezellig weekend! Dat boek van Loes den Hollander ken ik niet, die ga ik even opzoeken. Ik ben nu bezig in Het Puttertje, een redelijk zwaar maar leuk boek!

Sheelagh
Reiziger
Sheelagh

Sorry ik moest me er even mee bemoeien: het Puttertje is één van mijn favoriete boeken namelijk. Geniet ervan en Marcella ik raad ‘m jou ook aan 🙂

Marijke
Reiziger

Ooh, een nieuwe lay-out op komst?! Ben reuzebenieuwd! Hmm, die lovechocks lijken me héérlijk, net zoals het taartje! Hopelijk zien we elkaar in het lauwersmeer!! 😉

inspirednl
Reiziger
inspirednl

Leuk om te lezen. Ik ben benieuwd naar je nieuwe blogs over Canada. En natuurlijk naar je nieuwe lay-out. Succes ermee.

Ester
Reiziger

Wat goed dat je weer begonnen bent met zwemmen. Ik vind het niet altijd een even handige sport (qua openingstijden, maar ook naar het zwembad gaan kost meer moeite dan buiten hardlopen), maar na het zwemmen voel ik me altijd zo voldaan 🙂 Ik ben ook weer net begonnen!

Mellisa - Grenzeloosreizen
Reiziger

Ben benieuwd naar je nieuwe lay-out! Leuk 🙂 En die lovechock lijkt me heerlijk <3

Sabine
Reiziger

Leuk! Ben benieuwd naar je lay-out! 😀

Mieke
Reiziger

Leuk, ik ben benieuwd naar je nieuwe lay-out! En wat een fijne vooruitzichten van reisjes en uitstapjes.
En goed bezig weer met zwemmen!

Bianca
Reiziger

Benieuwd naar de lay-out! En wow die foto met dat huis! MOOI!

Sheelagh
Reiziger
Sheelagh

Mooie foto van jou bovenaan! Fijne vooruitzichten, ik ben erg benieuwd naar Bremen! Duitsland is zo leuk! Ben net terug uit de Eifel, vlg maand een weekendje Esssen en rond kerst nog Keulen.

Reismuts
Reiziger

Inderdaad hele mooie foto van jou! En fijn vooruitzicht. Ben nieuwsgierig naar je nieuwe lay-out. Ik denk er ook al een tijdje over, maar moet er echt tijd voor maken om er goed over na te denken. Homeland vond ik ook een toffe serie. Zit nu helemaal in White Collar, een aanrader.

Eva - eighty7
Reiziger
Eva - eighty7

Oehh fijn dat je verder bent gegaan met Homeland! Er staat je een mooi seizoen 4 te wachten hoor 🙂 Ik ben ook erg benieuwd naar je lay-out!