Here and Now-update

Here and Now #10 – Op ontdekking in Groningen, schepijs en racefietsen

21 juli 2015
Here and Now

In mijn Here and Now-blogs vertel ik waar ik mee bezig ben, wat mijn nieuwste ontdekkingen zijn, waar ik van geniet, wat ik ‘t liefst op mijn vrije dag doe en waar ik naar uit kijk. Een prima manier voor een update!

Waar geniet ik van?

Ik heb bijna 400 volgers op Bloglovin! Wat een onwijs mooi aantal volgers, zo leuk dat mijn blogs zo goed gelezen worden! Volg jij mij al? Op Instagram heb ik trouwens bijna 900 volgers, helemaal gaaf! Het daagt me uit om nog mooiere foto’s te maken, een leuke uitdaging. Bedankt voor het volgen lieverds! <3

Marcella, Revelstoke National Park, Canada

Waar kijk ik naar uit?

Komend weekend komen twee nichtjes bij ons logeren. Zij hebben ons nieuwe huis nog niet eens gezien, dus er valt met hen heel wat te ontdekken. We zijn van plan om ze onze nieuwe woonplaats te laten zien, maar we willen ook op ontdekking in de provincie. Voor onszelf is er ook nog zoveel te ontdekken, dus wij vermaken ons vast prima!

Waar ben ik druk mee?

Het is nog steeds druk op mijn werk, de dagen vliegen echt voorbij. Vooral nu mijn directe collega op vakantie is, en het extra druk is. Maar ik heb wel veel leuks te doen, dat scheelt. Daarnaast proberen we ons huis nu wat meer ons thuis te maken. Door onze reis naar Canada is het er even bij gebleven, maar we hebben nog genoeg klusjes te doen. En er moeten nog wat verhuisdozen uitgepakt worden…

Op wat voor leuks kijk ik terug?

Ik ben aan het nagenieten van onze geweldige camperreis door West-Canada én van onze mini raodtrip door Ierland! Ik vind het heerlijk om te schrijven over onze avonturen in beide landen, dat is echt ultiem nagenieten. Ik schreef van Canada al over de Myra Canyon waar we bij fietsten, het prachtige uitzicht over Revelstoke National Park en een wandeling door een berg sneeuw in Glacier National Park. Van Ierland staat mijn eerste blog online over de prachtige Hook Peninsula. Van beide landen volgen er zeker nog meer blogs en de routes die we gereden hebben, dus stay tuned!

Wat doe ik ‘t liefst op m’n vrije dag?

Als het goed weer is, stap ik graag op mijn racefiets om op ontdekking te gaan. Ik woon nu 4 maanden in Groningen, dus ik heb nog genoeg te ontdekken in m’n nieuwe provincie. En in Drenthe, want daar fiets ik zo naartoe. Ik heb inmiddels al aardig wat kilometers weggetrapt, de 400 komt al in beeld. Dat mag ook wel, want ik heb mezelf als doel gesteld om ook dit jaar weer de 1.000 kilometer te fietsen.

Fietsen in Groningen

Favoriete serie?

We waren een tijdje geleden begonnen met Rizzoli en Isles, maar tussendoor hebben we het laatste seizoen van House of Cards gekeken. Vrijdag zijn we begonnen met Fargo. Weer heel wat anders, maar ook zeker een interessante serie! De serie staat op Netflix.

Lorne Malvo is een sluwe manipulerende man die het leven van een provinciale verzekeringsagent, Lester Nygaard, voor eens en altijd zal veranderen. Politieagent en tevens alleenstaand vader moet kiezen tussen zijn eigen veiligheid en zijn plicht als politieman wanneer hij oog in oog komt te staan met een moordenaar.

Favoriete eten/drinken?

Ik wil heel graag wat kilo’tjes kwijt, dus ik probeer me zo min mogelijk te laten verleiden tot broodjes brie, taartjes en anders lekkers. Ik heb voor ’t eerst een (grote!) watermeloen gekocht en geniet daar echt ontzettend van. Natuurlijk mag af en toe wat lekkers en dus aten we zondag een schepijsje bij Italini in Haren.

Welk boek lees ik?

Ik heb in de zon in mijn tuin het boek ‘De laatste vier dagen van Paddy Buckley’ gelezen. Op de achterflap werd ik nieuwsgierig gemaakt naar dit spannende en hilarische verhaal:

Weduwnaar Paddy Buckley werkt al jaren voor Gallagher’s, een gerenommeerde uitvaartonderneming in Dublin. Na een gedenkwaardige amoureuze ontmoeting met een cliënte rijdt hij ’s nachts met zijn auto een overstekende voetganger aan. Als hij bij de man neerknielt om hem bij te staan, herkent hij hem. Het slachtoffer is Donal Cullen, de broer van de beruchtste maffiabaas van Dublin. Donal is dood.

Tot zijn ontzetting krijgt Paddy de opdracht om de uitvaart van Donal te regelen. Hij is tenslotte erg goed in zijn vak, en dat is bij een uitvaart als deze erg belangrijk. In het hol van de leeuw wordt Paddy ervan verzekert dat de maffia de dader vindt en dat zijn laatste uur dan is geslagen. Paddy ziet als enige optie om het noodlottige ongeluk geheim te houden, op deze manier wil hij niet aan zijn einde komen. Gelukkig heeft Paddy een aantal collega’s die bereid zijn hem te helpen. Op een creatieve manier wordt Paddy uit een situatie geholpen waarin hij achterna gezeten wordt door de bende.

Het boek is vol humor geschreven, de ene situatie nog grappiger dan de andere. Het boek leest makkelijk en is zeer vermakelijk. Toch is het ook wel spannend hoe dat nou moet met de ongemakkelijke problemen van Paddy. Want eerst dat ene voorval met de cliënte, en daarna de aanrijding van de broer van de maffiabaas. Heeft Paddy echt nog maar vier dagen te gaan? De laatste vier dagen van Paddy Buckley koop je bij Bol.com.

En hoe is het met jou? Heb je vakantieplannen?

You Might Also Like

16
Reageer op dit artikel

avatar
9 Reacties
7 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
10 Auteurs van reacties
lottevdwbetsieWandaEsterbeineffableblog Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
esthermarieke
Reiziger
esthermarieke

Leuke rubriek vind ik dit altijd! Haha ik vroeg me al af waarom ik het ineens af en toe over Canada heb, maar dat kwam natuurlijk door jou blogs!

Sandra
Reiziger
Sandra

Jaaa weer leuk om te lezen! Goed bezig met fietsen Marcella, lekker doorgaan! Wat heb je al veel geschreven over Canada zeg, heerlijk. Ik lees nu ‘Het meisje in de trein’, ook echt een aanrader. Het boek dat jij las lijkt me ook wel leuk! Mijn vakantieplannen? Nog twee maanden en dan mag ik ein-de-lijk op reis, ik kan echt niet wachten! Ondertussen geniet ik vooral van het mooie weer in Nederland!

Kim
Reiziger
Kim

Dat boek lijkt me leuk! Hoe was House of Cards? Hoor veel positieve dingen erover, dus als ik klaar ben met mijn huidige series moet ik daar misschien maar eens aan beginnen 😉 Haha, ik ben ook bezig met een paar kilootjes kwijtraken, dus misschien kunnen we elkaar nog steunen in het proces!

Anita - Reisvlinder.nl
Reiziger

Ah, wij zijn ook van plan om Fargo te gaan kijken. Ben erg benieuwd. Dat boek lijkt me trouwens ook leuk.

beineffableblog
Reiziger
beineffableblog

Ik heb pas ook zo’n watermeloen gekocht, maar hij was al overrijp voordat ik er echt aan toe kwam… Beetje jammer. Voortaan toch maar gesneden stukjes kopen, dan eet ik ze sneller…

Ester
Reiziger

Watermeloen, heerlijk! Ik denk dat we de afgelopen maanden al wel zeker 5 watermeloenen (a 7 tot 10 kilo) hebben opgegeten. Wat een gewicht, als je er over nadenkt! Maar het is uiteindelijk vooral water 😉

Wanda
Reiziger

Een hoop volgers hoor! Maar goed, je blogs zijn ook ontzettend leuk om te zien en geven ook inspiratie om zelf andere dingen te willen gaan ontdekken! Mijn vakantieplannen? Nou, toevallig net heel spontaan bedacht om zo richting de Ardennen af te reizen aangezien het huisje van kennissen vrij is dit weekend, verder natuurlijk net onze vakantie naar Normandië gehad, staat er voor eind augustus ook nog een weekendje Spa (formule 1) op de planning en willen we in het najaar ook nog graag even ergens heen…

betsie
Reiziger
betsie

Watermeloen is heerlijk, vooral met warm weer. en lekker koel eten. Pas in oktober ga ik weg, naar Rome. Nu veel in de tuin er is genoeg te doen, ook lekker zitten hoor.

lottevdw
Reiziger

Ah Rizolli and Isles, fijne serie! Laatste vakantiedagen ga ik lekker lui spenderen denk ik met veel series, boeken en blogs om te lezen 🙂