Noord-Amerika Roadtrips

Heimwee naar Amerika

29 augustus 2012
Marcella bij de Emerald Pools in Zion National Park in Amerika

Vandaag is het precies een jaar geleden. We hadden na een lange zomer werken eindelijk vakantie. En dus reisden we samen naar Badhoevedorp voor onze slechtste nacht ever bij Ibis. Maar Schiphol wachtte op ons! Hier waren we al erg vroeg voor het afgeven van de koffers, het checken van de paspoorten en de grondige bodyscan inclusief kritische vragen. Maar toen we eenmaal in het vliegtuig zaten was alles goed. We gingen op weg naar ons Grote Avontuur!

Aftellen maar!

Ons Grote Avontuur startten we in februari 2011. Met het bepalen van ons startpunt en eindstation. We boekten de tickets en huurden een grote stoere auto. Vervolgens kochten we boeken vol informatie over al die prachtige nationale parken. We lazen over mooie canyons, indrukwekkend wildlife, megagrote bomen, rode en gele rotsen en de ongelofelijke krachten van de natuur. En we telden de maanden, weken en dagen af.

Vulkaan Mount st Helens in Amerika

Van Seattle naar San Francisco

Ruim een half jaar later was het zover en stapten we na een erg lange vlucht in onze hagelwitte huurauto op Seattle airport. En toen begon het avontuur pas echt! Vier-en-een-halve week lang van de ene verbazing naar de volgende. Want wat was alles prachtig daar in het westen van dat grote Amerika! De spuitende geisers, de nog altijd grauwe vulkaan van Mount st Helens, de bijzondere vacht van de bizons, de antilopes met hun witte kontje, het eeuwig durende vermaak in Las Vegas, de enorme warmte bij de Hoover dam, de oude massale bomen van Sequoia, de verrassing van prachtig Cedar Breaks en de mooie orca’s. En eigenlijk nog veel meer om op te noemen. Elke dag was een feestje.

Pool in Yellowstone National Park in Amerika

Heimwee naar Amerika!

Het was erg fijn om dit prachtige gebied samen te ontdekken. Samen het land ontdekken en mooie herinneringen op te bouwen. En hier ook echt de tijd voor te hebben. We reden 8.000 kilometer, maar bepaalden steeds zelf waar we heen wilden. Waar we zin in hadden en waar we wilden overnachten. Het was ultieme vrijheid, echt genieten! Dus ik heb nu heimwee naar Amerika! Ja, doe mij nog maar eens zo’n heerlijke maand vol ontdekkingen. Dat mag in een ander deel van Amerika, maar Australië, Zuid Amerika, Azië of Nieuw-Zeeland vind ik ook goed. Want verslavend is het, zo’n heerlijke maand vakantie.

Meer over Amerika!

Ik schreef diverse artikelen over onze roadtrips door Amerika. Meer lezen? Kijk op de pagina reisbestemmingen Amerika!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Oneindige wegen in AmerikaAntilopes in Yellowstone National Park, Amerika

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
3 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Willemvk

Het is alleen zo jammer dat vakantie’s zoveel geld kosten…

Saskia

Oh wat een heerlijke foto’s!

3
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x