Happylists

Happylist september 2019 – Roadtrip Fins Lapland & 85 kilometer fietsen

5 oktober 2019
Arctic Circle Finland

In september was ik twee weken vrij. Jan en ik fietsten 85 kilometer en maakten een gave roadtrip door Fins Lapland. Kijk je mee terug naar mijn maand?

Road FinlandKubuswoningen Rotterdam Markthal RotterdamWat was leuk?

  • De dag voor onze roadtrip Fins Lapland vlogen sliepen we een nachtje in Rotterdam. We hadden een vroege vlucht en omdat het 2,5 uur rijden is vanuit Groningen was het zo een stuk relaxter. ’s Middags hebben we een kijkje genomen bij de Markthal en de Kubuswoningen in Rotterdam. Beide hadden we nog niet gezien: dus we hebben lekker de toerist uitgehangen! Ohja: de Markthal bestaat dit jaar alweer 5 jaar!
  • We sliepen een nachtje bij Worldhotel Wings, direct naast de vertrekhal. We hadden een goede combi gescoord voor overnachten en parkeren. Prima tip voor als je ook eens vliegt vanaf Rotterdam Airport!
  • We hadden de laatste rechtstreekse retourvlucht van Rotterdam naar Rovaniemi, dus ons vliegtuig zat niet vol. Jan en ik hadden dus fijn 3 stoelen met z’n tweetjes. Heerlijk!
  • Onze roadtrip Fins Lapland was geweldig. Het was maar een week, maar wat hebben we veel moois gezien en gedaan. Eindeloze wegen met bomen in herfstkleuren, meer dan honderd rendieren gezien en maar liefst 10 beren, slapen in een glazen huisje, genieten van een gave zonsondergang. Het was heerlijk! Mijn eerste Finland blog staat online, maar er komen er zéker meer aan! Stay tuned!

Reizen in huisMijn 5 meest gelezen artikelen in september:

Deze (nieuwere) artikelen werden ’t meest gelezen in september:

5 – Reizen in mijn interieur

In ons huis vind je veel leuke verwijzingen naar onze reizen. Ik besloot om dit eens op een rijtje te zetten in het artikel Reizen in mijn interieur. En dat werd erg goed door jullie gelezen! Ik vind het zelf ook altijd leuk om een kijkje te nemen bij iemand in huis. En als je dan ook nog eens zegt dat je meer dan 100 Starbucks mokken hebt meegenomen tijdens alle reizen maakt dat ook best nieuwsgierig!

4 – Leuke uitjes in Nederland

Er werd weer veel gezocht naar leuke uitjes in Nederland. Ideaal om een leuk dagje weg te doen in het najaar. Ik heb een lijst met 10 leuke uitjes in Nederland en vul dit nog regelmatig aan! Want ook in ons eigen land is er veel leuks te zien & doen!

3 – Roadtrip Amerika: de mooiste routes in de USA

Ik heb al 3x een roadtrip in Amerika gemaakt, maar ik weet zéker dat we er vaker gaan rondreizen. Wat een mooi, veelzijdig land! Sowieso staat een camperreis in Amerika hoog op onze wishlist. In 7x Roadtrip Amerika: de mooiste routes in de USA lees je over onze ervaringen én routes die we nog graag willen maken!

Plaza de Espana, Spain

2 – 7x Doen in Sevilla

Als je een fijne stedentrip voor het najaar zoekt, dan kan ik je Sevilla zeker aanraden. Wat een fijne, mooie stad is dit! Je vindt er het mooiste plein ter wereld, een enorme paddenstoel middenin het centrum en veel sfeer. Oh, en heb je iets meer tijd, dan moet je sowieso een (korte) roadtrip Andalusië doen!

Lees ook: Sevilla versus Valencia

1 – 17x Restaurants in Groningen

Tot slot de grote favoriet van september in mijn eigen woonplaats: 17x Restaurants in Groningen. Leuk dat dit artikel zó vaak gelezen wordt. Ik hoor regelmatig van vrienden/collega’s dat ze mijn artikel vinden in Google. Vind ik tof!

Koudvuur Börjlind

Welke boeken las ik in september?

24Gouden Kooi van Camilla Lackberg – Best een bijzonder boek, intrigerend met een verrassende ontknoping. Lekker vlot geschreven!
25Zusje van Camilla Lackberg – Ik moest even inkomen in dit boek. Het ging over veel verschillende mensen en settingen en ik moest even wat links leggen.
En nu heb ik Koudvuur van Börjlind bijna uit, het vijfde deel in de serie die ik al eerder las.

Oeschinensee Switzerland

Reindeer Finland

Wat is mijn favoriete foto op Instagram?

Ik vond het zó leuk om tijdens onze reis in Fins Lapland rendieren te spotten. Ik ben ze gaan turven en kwam op 112 stuks in 4 reisdagen. Op de dagen dat we fietsten of wandelden zagen we helaas geen rendieren. De dieren lopen gewoon langs of op de weg. Twee stuks renden ons zelfs tegemoet op het midden van de weg. Rendieren hebben trouwens een eigenaar, vandaar dat ze een halsband om hebben.

Volg mij op Instagram @MarcellaMolenaar!

En welke foto kreeg de meeste likes?

De foto bij de Oeschinensee in Zwitserland kreeg de meeste likes. We hebben een mooie wandeling gemaakt van de Oeschinensee naar Kandersteg en Jan heeft de drone een aantal mooie shots laten maken. Dus er komt ook nog een mooie reisvideo aan. Volg je mij al op YouTube?

NEW IN!

Ik mocht bij Manfield een paar schoenen uitzoeken, maar ik had net nieuwe schoenen. Jan kon wél een paar nieuwe schoenen gebruiken en dus koos hij een paar nette sneakers die ideaal zijn voor zijn werk. Ze zien er netjes uit, maar lopen dankzij de zachte zool wel heel comfortabel. Top!

TKP Tocht 2019En ben ik weer lekker actief geweest?

Jan en ik hebben begin september de TKP Tocht gefietst. Tijdens deze fietstocht reden we 85 kilometer door de provincie Groningen. Een afstand die we samen nog nooit hadden gefietst (hoe ik ooit de 240 kilometer van de Elfstedentocht heb gehaald…). Vaker doen we een ritje tussen de 40 en 50 kilometer. De laatste 15 kilometer waren dan ook best pittig. Maar jee, we hebben het gehaald! Met deze tocht erbij heb ik 195 kilometer gefietst in september. Daarnaast liepen we minstens 22 kilometer tijdens onze week in Finland. Nu het officieel herfst is ben ik van plan om weer te gaan zwemmen.

Een korte vooruitblik in mijn happylist!

In oktober viert mijn lieve moeder haar 70e verjaardag. Een heuse mijlpaal die zeker gevierd moet worden! Dat doen we in oktober met een etentje. Ook gaan we klussen met vrienden: de deur van ons fietsenhok willen we verplaatsen zodat we meer ruimte hebben om onze loungeset neer te zetten. Fijn voor komend voorjaar. Met alle regen verlang ik trouwens echt naar de zon, maar als we nog een tripje boeken wordt dat waarschijnlijk voor november. Maar of dat een bestemming met zon wordt, is nog echt de vraag…

Lees ook: Happylist augustus – Jan jarig & een heerlijke picknick

Heb jij genoten van september?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
4 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Wanda

Ik ben echt heel benieuwd naar nog meer blogs over Finland, ik kan me er nog niet echt een beeld bij vormen namelijk of het nu wel of niet iets voor ons zou zijn. Onze maand september was ook erg geslaagd, zo waren we onder meer in de Saksische Schweiz met mijn ouders en dat is zeker een gebied waar we naar terug willen keren om nog meer van te ontdekken.

Kelly

Ik ben ook heel benieuwd naar je blogs over Finland! Lijkt me een prachtige bestemming. Leuk dat jullie Rotterdam ook nog bezocht hebben. Daar wil ik nog steeds naar toe want ik heb de Markthal nog steeds niet bezocht.

4
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x