Happylists

Happylist september 2018 – Schiermonnikoog & een nieuwe video

30 september 2018

Lag ik begin september nog te genieten van de zon in de tuin, gisteravond droeg ik zelfs een muts. Het is herfst. In september fietste ik door mijn eigen stad, deed een dagje Schiermonnikoog en publiceerde een nieuwe video van de Côte d’Azur. Een fijne bestemming om nog even de zon op te zoeken!

Fitbit VersaStation GroningenNutz en Twix

September in ’t kort

  • We startten met Elementary op Nextflix. Goeie serie! Meer aanraders vind je in Netlfix – 7 spannende series.
  • Jan en ik deden een fietstour in onze eigen woonplaats Groningen, en dat was heel tof! Een blog volgt snel!
  • We deden ook een ander gaaf uitje, nog voor Jan’s verjaardag. Daar lees je verderop in dit blog meer over!
  • Ik las het derde deel van de Millenium serie van Stieg Larsson uit: Gerechtigheid. Die serie is een dikke aanrader!
  • Ik heb nu een tijdelijk abonnement op Happy in Shape en Santé. Fijne healthy inspiratie.
  • De roze Fitbit Versa met paars bandje zit nu om mijn pols. Mijn oude trouwe Garmin is er onverwachts mee opgehouden. De Fitbit is een fijne vervanger!
  • Ik dook 5x in het zwembad en zwom in totaal 6,5 kilometer. Ik wil voortaan 2x per week zwemmen.
  • Nutz en Twix zoeken ons gezelschap weer meer op. Nutz ligt elke nacht naast me op bed en komt op de bank ook steeds vaker op schoot. Knus! Ex straatkat Twix houdt wat meer afstand, maar ligt wel graag bij ons in de buurt. Hopelijk kunnen we haar over een tijdje eindelijk aaien!
  • Nu het écht herfst is, heb ik des te meer zin in onze roadtrip Mexico!

Titanic BelfastMijn 5 meest gelezen artikelen

Deze recente artikelen werden ’t meest gelezen in september:

5 – Bezienswaardigheden in Belfast

Een paar jaar geleden maakten we een korte, maar geweldige roadtrip Noord-Ierland. We eindigden onze trip met een stedentrip Belfast. We namen een kijkje in het historische centrum met een rauw randje (Peace Walls) en leerden een hoop bij Titanic Belfast. Ik moest even wennen aan de drukte van de stad na de rust in de ruige natuur, maar Belfast is zéker een bezoek waard. Als je de mooie natuur maar niet overslaat!

Lees ook: Bezienswaardigheden in Belfast

Thingvellir National Park, Iceland

4 – Thingvellir National Park – De kloof tussen twee continenten

Een fascinerende plek in IJsland is de kloof tussen het Noord-Amerikaanse en Euraziatische continent. Waar de échte scheiding is, dat blijft ter plekke wat onduidelijk. Wel staat de kloof Almannagjá symbolisch voor deze scheiding. Toch een bijzonder gevoel als je daar doorheen loopt. Thingvellir National Park is een bijzonder uitgestrekt gebied met een mooie waterval, de bijzondere kloof en een schattig kerkje. Zelfs als je maar heel weinig tijd hebt in IJsland (zonde!) kan je dit park prima bezoeken, want het ligt in de buurt van de luchthaven!

Sla het geothermisch gebied vlakbij luchthaven Keflavik ook zeker niet over!

3 – Kamperen met een camper in Canada

Onze eerste roadtrip met een camper was in West-Canada. Een dikke aanrader! Naar aanleiding van mijn blogs Route roadtrip West Canada en Budget camperreis Canada krijg ik veel vragen over onze reis. Alleen maar leuk, want ik help graag met het voorbereiden van zo’n geweldige reis! Toch besloot ik wat meer te vertellen over het kamperen met een camper in Canada. Want hoe vind je daar nou een camping? Hoe zit het met de beren? En wat neem je mee als je met een camper reist? Ik vertel het in Kamperen met een camper in Canada!

London England2 – Budget weekend Londen

Eind augustus genoten Jan en ik van een heeeerlijk weekend in Londen. Het was lang geleden dat we in de stad waren, dus we wilden ‘m opnieuw ontdekken. We gingen fietsen in Londen, liepen vanaf de Tower Bridge over Bank Side en namen de boot naar Greenwich. Londen is een dure stad, maar wél onwijs de moeite waard. Weten wat zo’n weekend kost? Lees: Budget weekend Londen!

1 – Sevilla vs Valencia

In de herfst en winter zoek ik liever de zon op in een warmer land. Voor een langere reis ’t liefst en anders voor een stedentrip. Zo zijn we al eens in februari naar Sevilla gevlogen en bezochten we Valencia in januari. Echt warm is het er dan nog niet, maar wél een stuk aangenamer dan in Nederland. Beide steden kan ik je aanraden. Wat de verschillen zijn, dat lees je in Sevilla vs Valencia.

Gorge du Verdon FranceWat was het allerleukste artikel om te schrijven?

Het artikel VIDEO – Roadtrip Côte d’Azur draait natuurlijk om beeld en niet om tekst. Toch vind ik dit het leukste artikel van september. In deze nieuwe video reis je met ons mee door de leuke stad Nice, knusse dorpjes, langs de Côte d’Azur en zie je zelf hoe gaaf de Gorge du Verdon is. Zeker een aanraden om te kijken dus!

Fijn overnachten in een knus dorp doe je bij appartement Colchique!

Camden London EnglandLondon Bank SideWat is mijn favoriete foto op Instagram?

Vlakbij Covent Garden spotte ik een knusse winkelstraat vol Engelse vlaggetjes. Ik vind dit echt één van de meeste sfeervolle foto’s die ik maakte tijdens ons weekend Londen. Het was maar goed dat ik meteen een foto maakte, want toen we hier terug kwamen na de gave fietstour was het regenachtig. We hebben even gekeken bij een straatmuzikant, maar voordat hij zijn act deed brak hij deze af vanwege de regen. Jammer!

En welke foto kreeg de meeste likes?

Bank Side is leuk! Wij liepen vanaf de Tower Bridge langs het water naar de Millenium Bridge. Onderweg kom je allerlei leuke plekken tegen, zoals dit knusse hoekje met restaurantjes. Ik vind het contrast met de authentieke Engelse stijl en de moderne stijl van The Shard erg tof. Dit soort contrasten vind je vaker in Londen. Ik hou er ontzettend van!

Volg je mij al op Instagram @Marcellamolenaar?

Blokart SchiermonnikoogWat deed je op Schiermonnikoog?

Jan en ik waren een dagje op Schiermonnikoog om zijn verjaardag (eind augustus) te vieren met blokarten! Járen geleden waren we dit ook van plan, maar toen stond er te weinig wind. Nu hadden we mazzel en kon het wel. We kregen instructies, doken beide in een karretje en toen bleek het erg gaaf om te doen! Het is even wennen hoe je het beste je zeil kunt bedienen (en tegelijkertijd moet sturen), maar daar krijg je al snel behendigheid in. Stonden we eerst beide nog wel eens stil, later wisten we beter hoe we de wind alsnog konden vangen om weer weg te racen. Na een uur blokarten heb je het zand echt óveral zitten, maar dat is het zeker waard voor zo’n gave ervaring!

Sox.co mutsNieuw nieuw nieuw!

Van SOXS.co ontving ik een fijne wollen muts met een knalroze logo en een paar warme geitenwollensokken. De muts kwam gistermiddag heel goed van pas toen het fris begon te worden op Schiermonnikoog! Bij SOXS.co vind je geitenwollensokken zoals oma ze vroeger breidde, maar dan met een hip tintje. Ze zijn 100% prikvrij en vooral heerlijk warm. ‘Het warmste cadeau van Nederland’ is dan ook erg leuk om weg te geven. Je ontvangt de sokken en muts in een mooie doos met heerlijk geurend papier. Goeie tip voor de feestdagen!

ZwembrilEn ben ik weer lekker actief geweest?

Zoals ik mijn healthy update schreef: ik ben gestopt met fietsen. Ik kreeg er teveel last van mijn armen en schouders van. En dus ben ik weer gaan zwemmen. Dat was even wennen voor mijn spieren, ik loop regelmatig met flinke spierpijn rond. Maar goed, ik heb wel weer fijn 5x gezwommen, 6,5 kilometer in totaal. Ik wil dat 2x per week doen, zodat ik weer een stuk sterker kan worden. Ook loop ik elke dag heel wat stappen met mijn gloednieuwe Fitbit Versa. Ik heb gisteren op Schiermonnikoog een mooi record neergezet!

shutterstock Mexico BalacarEen korte vooruitblik in mijn happylist!

Máánden geleden boekten we onze vliegtickets, maar nu stappen we dan bijna in het vliegtuig naar Mexico. Jeej, zoveel zin in! We vliegen naar Cancun, halen onze huurauto op en vertrekken meteen naar Isla Holbox. Even lekker een paar dagen relaxen op het eiland, dat lijkt ons een goede start. Verder hebben we eigenlijk vrij weinig vastgelegd en ook geen concrete reisroute. We hebben wel een lijstje vol met bezienswaardigheden, maar wanneer we wat doen, dat zien we wel. Een geweldige reis wordt het vast! #zinin Bron foto: Shutterstock

Lees ook: Happylist augustus – Jan jarig & eindelijk terug naar Londen!

Hoe was jouw maand?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
10 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Shirley

Eindelijk bijna tijd voor Mexico na de lange voorpret, leuk! Ik ben benieuwd wat jullie reisroute uiteindelijk wordt. Ik ging ooit blokarten en was er zo slecht in. Er stond wel een ‘moeilijk wind’ blijkbaar, maar toch een beetje kneuzig dat ik het moest opgeven :’) De rest van het gezelschap was wel heel blij met alle leuke foto’s die ik gemaakt had (pluspunt). Mijn maand ging zijn gangetje en vandaag sluit ik hem af met mijn huis schoner maken dan het in tijden is geweest, ook best lekker.

Sabine

Tof blokarten! Heb het ooit op een vrijgezellenfeestje gedaan en vond het geweldig. Ik houd sowieso van zeilen en dit komt aardig in de buurt haha

Lizzie

Lekkere maand! Je hebt veel ondernomen. Ik ben onwijs benieuwd naar je Mexico-verhalen. Ik wil volgend jaar gaan… Kan niet wachten op jouw reisverhalen!

Kelly

Jullie gaan ook al bijna weg…heel veel plezier! Mooie horloge. Horloges zijn altijd een dingetje bij mij. Ik heb zo’n smalle polsen dat ik eigenlijk kinderhorloges moet dragen en dat is zo lastig. Geen gezicht zo’n grote klokhorloge om mijn pols. Fijn dat Twix meer toenadering zoekt. Geduld is een schone zaak…

Janneke

Lees dit nu pas, en heel gek… want die muts heb je na eind september niet echt meer nodig gehad met dit gekke weer! Vind ‘m wel erg tof. Leuk om te onthouden inderdaad voor de feestdagen. Wat heerlijk dat de poezels weer wat meer jullie gezelschap op zoeken. Lijkt me ook zo leuk om weer een kat in huis te hebben, maar eerst maar even een baby op de wereld zetten haha! Fijne vakantie gewenst in Mexico, ik geloof dat jullie bijna vertrekken?! Liefs,

10
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x