Happylists

Happylist oktober 2019 – Een klusproject & nieuwe stedentrip

30 oktober 2019

Oktober startte met een paar dagen ziek zijn, maar gelukkig knapte ik snel weer op. We werkten hard aan een klusproject en boekten een nieuwe stedentrip. En natuurlijk genoten we volop van etentjes, onze katten én fijne boeken. Kijk je mee terug naar mijn oktober?

Twix en Nutz op bed - okt 2019 Wat was leuk?

  • Nu het kouder is kruipt kat Nutz weer bijna elke nacht naast mij op bed. In het weekend durft ook Twix bij ons te liggen. Gezelligheid!
  • Nutz zoekt sowieso veel gezelschap. Ze ligt graag op schoot of ligt op de bank graag achter/naast mij.
  • Mijn moeder werd 70 (!) en deze mijlpaal vierden we met een etentje. Samen met Jan lunchte ik bij Stadscafé Double A. Je kunt daar het perfécte broodje brie krijgen. Ook ging ik met collega’s uit eten bij Mexicaans restaurant Four Rose’s en dat was supergezellig!
  • Jan ging flink klussen want we wilden de deur van ons fietsenhok graag naar de rechter zijkant verplaatsen. Daardoor kunnen we onze loungeset in de tuin tegen de nieuwe wand zetten en dan hebben we meer ruimte én zon! Lieve vrienden kwamen ons helpen, dus dat was erg fijn! Nadat de deur verplaatst is heeft Jan alles keurig afgewerkt, dus ons fietsenhok is nu helemaal top!
  • Tijdens een korte boswandeling spotten we mooie paddenstoeltjes!
  • En ik bakte weer eens een cake. Yum, ga ik vaker doen!

Havana, Cuba

Mijn 5 meest gelezen artikelen in oktober

Deze (nieuwere) artikelen werden ’t beste gelezen:

5 – Paklijst – Wat neem je mee naar Cuba?

Ik vond het heeerlijk om een stukje winter te missen vanwege onze roadtrip Cuba! Een intrigerend land waar veel te ontdekken is. Omdat er weinig winkels zijn die handige spullen verkopen, maakte ik de Paklijst – Wat neem je mee naar Cuba? Handig om te lezen voor je op reis gaat!

Lunchen Zwolle

4 – 5x Lunchen in Zwolle

Zwolle is een ontzettend leuke stad! Het is er knus en sfeervol. Ik wil graag nog eens naar Zwolle om een uitgebreide blog te kunnen schrijven over de stad. Intussen wordt mijn blog 5x Lunchen in Zwolle al erg goed gelezen, dus dat is tof!

3 – Hoe werkt het in de nationale parken in Amerika?

Tijdens onze roadtrip West-Amerika bezochten we flink wat nationale parken. Heerlijk om te genieten van al die prachtige natuur die flink veranderde toen we van noord naar zuid reden. Hoe het werkt in de nationale parken in Amerika? Dat vertel ik je! Misschien ben je dan ook benieuwd wat mijn favoriete nationale parken zijn?

Isla Holbox Mexico Marcella

2 – Roadtrip Mexico – 3 weken op het schiereiland Yucatan

Precies een jaar geleden hadden we het fijne eiland Isla Holbox net verlaten en genoten we nu van wereldwonder Chichén Itzá en Merida. Wij maakten 3 weken lang een roadtrip door Mexico en ontdekten het schiereiland Yucatan. Heeeerlijk om een stukje herfst te missen én mijn verjaardag te vieren in de zon!

Lees ook: 3x Mijn favoriete Mayatempels

1 – Netflix: 7 spannende series

Omdat ik weer moet wennen aan de donkere, koude avonden vind ik het heerlijk om op de bank te chillen met een serie. En dus wordt mijn blog met 7 spannende Netflix series weer erg goed gelezen. Ik heb intussen weer een heleboel mooie nieuwe series ontdekt, dus ik zal dit blog binnenkort updaten!

Beren spotten in FinlandWat was het leukste artikel om te schrijven?

Tijdens onze roadtrip Finland hadden we één wel heel speciale dag. We hebben 4 uur lang vanuit een kijkhut naar beren gekeken, vlakbij de Russische grens. We zagen de eerste 2 uur 3 beren die elkaar afwisselden. Een van hen ging zwemmen, wat erg leuk om te zien was. Vlak voordat we weg wilden gaan werd een ‘nieuwe beer’ gespot en dit bleek een moeder met 4 (!) jonkies te zijn. Wauww, daar werden we ultiem gelukkig van! Beren spotten in Finland is een enorm gave ervaring die ik iedereen kan aanraden!

Koudvuur Börjlind

Welke boeken las ik in oktober?

26Koudvuur van Börjlind – Het vijfde deel in de serie Rönning & Stilton. Mooie boeken, leuk én spannend geschreven!
27Achter gesloten deur van B.A. Paris – Dit boek fascineerde mij meteen, want hoe zit het nou? Je gaat van heden naar verleden en terug naar het heden en verleden. Het duurt dus even voordat je snapt hoe de verhaallijn in elkaar steekt. Maar jee, wat een bijzonder verhaal! Ik had ‘m zo uit!

En nu ben ik over de helft in Het zwembad van Libby Page. Dit is een roman over de dreigende sluiting van het zwembad in Brixton. Ik moest er even in komen, maar ben nu heeel benieuwd hoe ’t verder gaat!

Beren spotten in FinlandRoad FinlandWat is mijn favoriete foto op Instagram?

Ik vind de foto van de weg in Finland erg tof. Het blauwe stukje in de lucht maakt het plaatje compleet. We zagen tijdens onze roadtrip Finland overal mooie wegen met prachtige herfstkleuren. Maar helaas, we hadden onderweg vrij veel regen. Veel foto’s van de prachtige eindeloze wegen heb ik niet, dus ik ben extra blij met dit pareltje!

En welke foto kreeg de meeste likes?

Uiteraard scoorden de foto van de moederbeer met haar baby’s veel likes. Het is dan ook absoluut een pareltje! Heb je de reflectie in het water gespot? Ik heb nog meer foto’s van beren in Finland, dus ik zal zéker nog wat foto’s op Instagram zetten. Volg je mij al op Instagram @ MarcellaMolenaar?

En ben ik weer lekker actief geweest?

Ik ben weer gaan zwemmen! En jee, wat heb ik dat gemist. Ik ben toch echt wel een waterrat hoor. En verder was ik ook actief deze maand, maar daar wil ik een apart blog over plaatsen. Wordt vervolgd dus!

Gdansk bij Travelaar.nl

Een korte vooruitblik in mijn happylist!

Dat we eind november nog een paar dagen weg wilden gaan stond vast. Past in februari vliegen we naar Australië en zo hadden we een mooi ‘tussendoortje’. Veel bestemmingen voor een stedentrip kwamen voorbij: Malaga, Napels, Florence, Wenen en Lille. Ik wilde voor warmte gaan, maar als je maar een weekend weg wilt heb je in november niet veel opties voor warmte. Malaga was een optie, maar toch boekten we een stedentrip naar Gdansk. Mijn tweede keer Polen, Jan’s eerste keer. We gaan 3 dagen op ontdekking in de stad waar ik erg benieuwd naar ben! Enne, ik kan Gdansk als stedentrip straks ook afstrepen van mijn Wishlist ABC!

Lees ook: Happylist september – Roadtrip Fins Lapland & 85 kilometer fietsen

Heb jij genoten van oktober?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
8 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Wanda

Lekker vooruitzicht joh dat jullie nog even een weekendje naar Gdanks toe gaan! Ik ben heel erg benieuwd naar deze stad, dus verheug me nu al op je blogs en foto’s! Mijn oktober was ook erg leuk, ondanks dat het weer niet altijd even meewerkte helaas, maar over de gehele linie genomen was het absoluut een mooie maand.

Aniek

Haha, mijn kat ligt ook de hele nacht boven op me. Ik verdenk haar ervan dat ze me zelfs uit bed probeert te duwen zodat ze meer plek heeft 😉 En die foto van de weg in Finland is inderdaad erg tof.

Janet

Lekker vooruitzicht. Ik vond Gdansk een leuke stad om een paar dagen te vermaken. In de buurt zijn ook genoeg toffe dingen te doen.

Manon Ruitenberg

Ik hoor de laatste tijd wel meer mensen die naar Gdansk gaan. Ik ben benieuwd! Alvast veel ‘vooruitkijk’ plezier.

8
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x