Happylists

Happylist oktober 2018 – Weer solliciteren & het is herfst

31 oktober 2018
Happylist oktober 2018

Als jij dit leest geniet ik van Mexico. Toch heb ik voor vertrek alvast een maandoverzicht van oktober in elkaar gezet. Want ik ben weer aan het solliciteren en ik spotte een wel heel bijzondere paddestoel. Het is echt herfst nu! Lees je mee hoe mijn oktober was?

Inktzwam Winsum Nutz oktober 2018Oktober in ’t kort

  • Hoewel het in oktober opeens nog supermooi weer was, is het nu wel echt herfst.
  • Op de dag dat wij naar Mexico vertrokken bewees de herfst zich en regende het keihard.
  • Benieuwd hoe wij het hebben in Mexico? Ik plaats af en toe updates op Instagram en Facebook!
  • Ik kletste bij met blogger Evelyn bij het leuke restaurant Pernikkel.
  • Nutz wilde dat ik haar ging knuffelen en drong zich aan me op door voor mijn MacBook te gaan liggen. Wat een schatje hé!
  • Ik spotte een geweldige inktzwam! Zo’n paddestoel had ik nog nooit gezien. Wauw!
  • Op de website Hoesjemaken.nl bestelde ik een hoesje met een toffe reisfoto. Nu heb ik reizen altijd bij me op mijn iPhone en Huawei werktelefoon!

Lisbon PortugalMijn 5 meest gelezen artikelen

Deze recente artikelen werden ’t meest gelezen in september:

5 – Bezienswaardigheden in Lissabon

In februari deden we een stedentrip Lissabon. We sliepen in het leuke Gloria apartment en bewonderden het centrum. De leukste bezienswaardigheden in Lissabon zette ik in een blog op een rij. Verwacht een kathedraal zonder dak, een prachtig kasteel met uitzicht op de stad, de leuke wijk Belém, knusse straatjes en felgele trams.

Borkum Germany

4 – Doen op Borkum

Dit jaar vier ik mijn verjaardag (4 november) in Mexico, vorig jaar vierde ik het op waddeneiland Borkum. Ik ben dol op de waddeneilanden, en gelukkig is Borkum net zo fijn als de Nederlandse waddeneilanden. Verwacht een compact, maar leuk centrum, een brede boulevard, een fijn strand en een mooi natuurgebied om doorheen te fietsen. 7x Doen op Borkum werd deze maand weer goed gelezen!

3 – Leuke uitjes in Nederland

Een leuk uitje in Nederland is altijd welkom! Een dagje weg of juist een heel weekend. Naar de stad of juist de natuur in. Het is maar net waar je behoefte aan hebt. Ik zette 10 leuke uitjes in Nederland in een blog, en dit werd ook in oktober weer heel goed gelezen. Leuk!

Restaurants in Groningen

2 – 17x Restaurants in Groningen

In Groningen weet ik de meeste leuke restaurants intussen goed te vinden. In 17x Restaurants in Groningen zette ik mijn favorieten voor lunch, koffie met wat lekkers en avondeten voor je op een rijtje. Dat wordt spullen tijdens een weekendje Groningen! Ik zal het artikel eens updaten want ik heb er intussen weer een paar goede aanraders bij!

1 – Zelf je reis naar Amerika plannen

Reizen door Amerika, dat is zó ontzettend leuk! Ik deed het intussen al 3x, dus ik kan je goed tips geven om zelf je reis naar Amerika te plannen. In dit artikel vind je tips om de ultieme reis door Amerika te maken. Ik ben benieuwd of je kiest voor een stedentrip New York, roadtrip Florida, gave roadtrip West-Amerika of juist voor een roadtrip The Great Lakes. Of een heel ander gebied in Amerika natuurlijk! Het wordt zeker weten tof!

Fiat 500 Portugal

Wat was het allerleukste artikel om te schrijven?

In februari deden Jan en ik een stedentrip Lissabon. Omdat we na een paar dagen al veel van de stad gezien hadden, besloten we een auto te huren. Dit werd een gloednieuwe Fiat 500 die we huurden voor €20,- voor twee dagen. Prima deal! Met de auto bezochten we Sintra, Cabo da Roca en nog wat andere verrassende bestemmingen. Over onze roadtrip vanuit Lissabon schreef ik een artikel over de bezienswaardigheden en onze tips. Dit was de perfecte combi van stad en natuur!

Marcella Bartista GroningenWeer solliciteren?

Yep! Toen ik in april een baan vond, wist ik dat het ging om een tijdelijke functie tot eind 2018. Ik werk als communicatieadviseur bij een gemeente die samen met 3 andere gemeentes vanaf 1 januari 2019 een nieuwe gemeente vormt. De vaste medewerkers zijn intussen geplaatst op een functie. Om als tijdelijke medewerker een plekje te kunnen krijgen in de nieuwe organisatie moet ik solliciteren. Er is een aantal leuke vacatures, maar er zijn meer tijdelijke medewerkers die azen op een baan. Dus ik heb mijn sollicitatie voorbereid voordat we naar Mexico vertrokken, en nu is het afwachten wanneer ik kan reageren… Spannend dus!

Tips voor een mooie baan als communicatieadvsiseur in Noord-Nederland zijn altijd welkom!

Gorge du Verdon - Route des Cretes

Wat is mijn favoriete foto op Instagram?

Ik plaatste voor vertrek weinig foto’s op Instagram. Stilte voor de storm 😉 Ik vind de foto van de Gorge du Verdon erg mooi. Vanaf dit platform keek je zo de diepte in en was het formaat van de imposante kloof overduidelijk. Wat een gave natuur! Wij hebben intussen heel wat geweldige natuur ter wereld gezien, maar de Gorge du Verdon kan zich zeker meten aan natuur in die weg zagen in Canada of Amerika. Geweldig!

Benieuwd naar foto’s van Philadelphia of Mexico? Kijk op Instagram!

En ben ik weer lekker actief geweest?

Ja! Ik zwom bijna elke week keurig 2x 60 baantjes in 45 minuten. Eerder zwom ik altijd 80 baantjes in een uur, maar 2x per week lukte me dat niet. Nu zwem ik korter, maar wél in totaal meer baantjes. Bevalt me goed! Ook liep ik de meeste dagen keurig 10.000 stappen per dag. Dat doe ik doordat ik wandel in mijn pauze, en op vrije dagen probeer ik ook zoveel mogelijk te lopen met mijn activity tracker. Is niet altijd haalbaar, maar minimaal 8.000 stappen per dag wil ik zeker halen!

Ik heb sinds kort de Fitbit Versa met een hip paars bandje. Fijn ding!

shutterstock Mexico turtleEen korte vooruitblik in mijn happylist!

Wij skippen een stukje herfst en zijn nu van de zon aan het genieten in Mexico. Dus ik maakte deze blog alvast voor vertrek. Zo schreef ik wel meer blogs voor vertrek én was ik druk met werk afronden, huis op orde maken, solliciteren… Drukdrukdruk dus. Ik hoop dan ook dat ik intussen heeeerlijk aan het genieten ben in Mexico. Daar hoop ik zo’n geweldige schildpad te spotten! Als jij dit leest zijn we in de buurt van Mayatempel Chichen Itza, één van de wereldwonderen. Ik ben er erg benieuwd naar! Stay tuned op Instagram en Facebook, blogs volgen uiteraard ook!

Lees ook: Happylist september – Schiermonnikoog & een nieuwe video

Hoe was jouw maand?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Wanda

Lekker hoor dat jullie nog even aan het genieten zijn in Mexico! Vooral nu hier de herfst echt heeft toegeslagen! En ja, solliciteren… dat is voor mij alweer een tijdje geleden. Succes in ieder geval!

2
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x